230
MED14609011B28E40B5A866FCB2D5875494

Vacker och yteffektiv familjevilla i 1,5-plan i idylliska Öringe med altan i rakt söderläge!Öringebacken 5 Öringe, Tyresö

Klarlagt

Öringe, Tyresö

Öringebacken 5


PRIS7 475 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

174 kvm

TOMTAREA

1 118 kvm

BYGGÅR

1982

DRIFTSKOSTNAD

5 137 kr/månad

PRIS

7 475 000 kr utgångspris

Vacker och yteffektiv familjevilla i 1,5-plan i idylliska Öringe med altan i rakt söderläge!

Välkommen till detta charmiga Nässjöhus om 174 kvadratmeter fördelat på sex rum och kök. Något man direkt slås av när man kliver in i det här huset är den härliga atmosfären. Familjevänligt, natur- och sjönära läge. Huset har bland annat en underbar altan i rakt söderläge och öppen spis.

Här på Öringebacken 5 finns denna hemtrevliga 1,5-plansvilla byggt 1982 av samma familj som bor där än idag. Ett inbjudande och hemtrevligt hem om sex rum och kök som bland annat erbjuder öppen spis, härlig atmosfär och mycket karaktär. Detta boende erbjuder också flera och bra sociala ytor på både entré- och övre plan.

Det första som möter dig i huset är den inbjudande och rymliga hallen med klädkammare. Vidare finns ett underbart kök med lantlig atmosfär med bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, köksö och gott om plats för matgrupp samt direkt utgång till trivsamt uterum med tegelgolv. Huset har idag fyra sovrum, två badrum, allrum samt ett rymligt, socialt och härligt vardagsrum med mycket dagsljus, generösa sällskapsytor, öppen spis och gott om plats för soff- och matgrupp. Det större badrummet på nedre plan erbjuder toalett, dusch, handfat, kommod, badrumsskåp, golvvärme och spotlights. Det mindre men praktiska badrummet på övre plan har toalett, badkar, handfat och kommod.

Till huset finns också ett vältilltaget garage som du smidigt når inifrån huset. Mellan garage och kök har du bland annat tvättstuga men också praktiskt rum med separat ingång/groventré där endast är din fantasi sätter gränserna för användningsområde.

På den rogivande tomten kan du varva ner och njuta av omgivningen medan barnen leker fritt på gräsmattan eller på berget. Tomten är 1 118 kvadratmeter och har en välskött gräsmatta, soligt sydvästläge och vacker växtlighet som skyddar mot insyn. Här finns dessutom en underbar altan med trädäck och plats för mat- eller soffgupp.

Öringe är en mycket trivsam del av Tyresö som uppskattas högt av barnfamiljer. Inom gångavstånd ligger bland annat Fårdala ridskola, Öringe badplats och busshållplats "Öringe" eller "Petterboda" med direktbuss till Stockholm C, Gullmarsplan eller Tyresö C. Området bjuder även på trevliga promenadstråk, restaurang och matbutik. Utöver det finns Tyresö Centrum, golfbana, rackethall, simhall och friluftsområde en bit bort från bostaden.

Varmt välkommen på visning! Anmäl gärna din ankomsttid.

Ansvarig mäklare

Bilder

MED14609011B28E40B5A866FCB2D5875494
MED2A07880BAF78421E84D9BFE570B07B83
MED905E3827889941C580D93135D7C242E6
MED67E3C7AE7EE346B6A75F21B22C6B1A7B
MED6B54B8E6812C46B085F1CF331571B1F9

Planritningar

Planlösning nedre plan

Planlösning övre plan

Planlösning nedre plan 3D

Planlösning övre plan 3D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

174 kvm

TOMTAREA

1 118 kvm

BYGGÅR

1982

DRIFTSKOSTNAD

5 137 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4-5 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

- Fiber framdraget upp till backen
- Stor kattvind med gott om förvaringsutrymme
- Möjlighet med förvaring under trappan

Hall

Med ljusa väggar och parkettgolv ger den inbjudande och trevliga hallen ett gott första intryck när man kommit in genom ytterdörren. Hallen har klädkammare.

Kök

Det underbara och ljusa köket har mycket att tycka om, exempelvis bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, köksö och gott om plats för matbord samt stolar. Rummets parkettgolv och tapetserade väggar går fint ihop och skapar en mycket trivsam plats för både matlagning och umgänge.

Vardagsrum

Detta rymliga och härliga rum har mycket dagsljus, generösa sällskapsytor, öppen spis och gott om plats för soff- och matgrupp. Här går du på laminatgolv och omges av vita väggar.

Allrum, övre plan

Öppet och ljust allrum med parkettgolv och ljusa väggar.

Sovrum 1, övre plan

Stort och harmoniskt master bedroom med rymliga garderober och plats för dubbelsäng. Rummet har parkettgolv och tapetserade väggar.

Sovrum 2, övre plan

Tapetserade väggar och parkettgolv ramar in detta harmoniska rum med plats för säng eller bäddsoffa och skrivbord. Här finns alla möjligheter att göra rummet till kontor, barnrum eller gästrum.

Sovrum 3, övre plan

Ett mysigt sovrum med plats för säng eller bäddsoffa och skrivbord. Här finns alla möjligheter att göra rummet till kontor, barnrum eller gästrum.

Sovrum 4, nedre plan

Det här sovrummet har parkettgolv och tapetserade väggar. Ett fint rum med plats för dubbelsäng. Lämpar sig som gästrum, barnrum eller avlastningsrum.

Badrum, nedre plan

Stort och funktionellt badrum med toalett, dusch, handfat, kommod, badrumsskåp, golvvärme och spotlights. Här ligger ljust klinkergolv som går fint ihop med rummets vita väggar.

Badrum, övre plan

Detta stilrena badrum har vita väggar och ljusgrått klinkergolv som matchar fint. Här finns toalett, badkar, kommod och handfat.

Tvättstuga

Här hittar du dessutom en praktisk tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, bra förvaring och arbetsbänk.

Groventré

Huset har även en stor och praktisk groventré med gott om förvaringsutrymme.

Altan

Här finns en underbar, insynsskyddad och lummig altan med trädäck, sol större delen av dagen och plats för mat- eller soffgrupp. Härifrån har man utsikt mot trädgården.

Uterum

Ett mysigt uterum där gränsen mellan ute- och innemiljö suddas ut. Här erbjuds infravärme, sociala ytor och plats för soffgrupp och samt matbord.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med många grönområden och blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet och besitter idag sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

För den som vill åka kollektivt till och från Tyresö så är det enklast att ta bussen till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen, Haninge eller Nacka. Till Exempel går buss 875 till och från Gullmarsplan och 815 mot Gullmarsplan och Brevik. För den som åker bil så är det väg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar som går ut i Skärgården och även in till centrala Stockholm.

Närservice

I Öringe finns bl.a. en lanthandelsbutik och restaurang. Härligt bad finns vid Öringesjön som vintertid erbjuder möjlighet till skridskoåkning. I närbelägna Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice med bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger, vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek och banker.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan glädja sig med friluftsliv som t ex fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Ekonomi

EL

45 175 kr

VA

9 982 kr

FÖRSÄKRING

6 484 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

61 641 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

Tillkommande kostnad, kommunal fastighetsavgift

8 874 kr / år

Kommentar

VA 9 982 kr/år är inkl. renhållning (Tyresö Kommun)

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

1982

UPPVÄRMNING

Direktel, öppen spis

VENTILATION

Mekanisk med värmeåtervinning

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-06-09

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

172 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

25 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta & krypgrund (ventilerad)

GRUNDMUR

Betongbalkar på plintar

STOMME

Trä

FASAD

Tegel, trä

FÖNSTER

2 st 2-glas, 20 st 3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Agaten 37

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

4 528 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 520 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 100 000 kr

Tomt

AREAL

1118 kvm

TOMTTYP

trädgårds/bergstomt

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uteplats

Altan i söderläge och uterum

Parkering

Garage och asfalterad uppfart plats för två bilar

Samfällighet, servitut etc.

Avtalsservitut Spillvatten- Och Dagvattenledningar Mm
Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld Mm
Förmån: Avtalsservitut: Spillvatten-Och Dagvattenledningar Mm, 01-IM8-84/59307.1
Last: Avtalsservitut: Spillvatten-Och Dagvattenledningar Mm, 01-IM8-84/59308.1
Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld Mm, 01-IM8-36/6756.1

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Besiktningsprotokoll
Klarlagt

Karta

Tyresö Öringe

Öringebacken 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Till kontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg