230
MED6BAAF93A686645C1BD6D8688E32600F8

Kistas läckraste 2:a med en solig uteplats.Helsingörsgatan 34, *Accepterat pris* Kista, KISTA

Kista, KISTA

Helsingörsgatan 34, *Accepterat pris*


PRIS2 050 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

56 kvm

LÄGENHETSNUMMER

05

MÅNADSAVGIFT

3 767 kr

BYGGÅR

1978

PRIS

2 050 000 kr Accepterat pris

Kistas läckraste 2:a med en solig uteplats.

*Kontakta ansvarig mäklare Michaela Lopez på 070-4256 266 för visning*
Är du på jakt efter en 2:a utöver de vanliga, letar du efter lägenheten som magkänslan säger ja till? Du träder in i en inomhusmiljö som ger en genomgående rustik känsla med en modern och stilfull touch som du bara måste uppleva! Denna unika och fina 2:a som är en av kistas större modeller och dessutom med en stor och soldränkt uteplats!

Bostaden erbjuder gott om förvaringsutrymmen och du som drömmer om en walk-in-closet behöver inte drömma längre, samt ett kök som kommer att älskas av mästerkocken själv; stilrent, generösa arbetsytor, full maskinell utrustning men framförallt så snålas det inte med förvaringsutrymmen! Vardagsrum och matplats fördelas i bostadens sociala yta som naturligt bjuder in vänner och familj till trevliga tillställningar. Fint ljus flödas in i genom generösa fönsterpartier som delvis är försedda med frostfilm för att skydda mot nyfikna ögon dag som natt, här är även säkerheten förhöjd tack vare att dörrar samt fönster är utrustade med brytskydd.

Uteplatsen utgör helt klart bostadens hjärta, du får en stor och rymlig uteplats som vetter mot solen. När häckarna grönskar bidrar det till extra insynsskydd. Under de varma dagarna kommer den soliga uteplatsen garanterat vara den plats där de bästa minnena skapas!

Du bor i en stabil HSB- förening som erbjuder mer än bara boende, du har även tillgång till föreningslokalen som kan hyras vid festliga tillställningar, här finner du även föreningens bastu samt gym som förhöjer livskvalitén för dig som boende.

Bostaden är belägen i ett optimalt läge med närhet till förskolor, grundskolor, lekparker och ett par minuters promenadavstånd ifrån Kista Galleria där hittar du lite mer av allt. 180 butiker och restauranger, Filmstaden Kista, och O´Learys Bowling & Gokart. Utöver detta finns ett gediget serviceutbud. Här hittar du även kistas bussterminal, en knutpunkt för bussar som går till många olika områden i nordvästra Storstockholm. Vill du känna citylivets puls tar det dig ca 17 minuter med tunnelbanans blåa linje.
Du bor även granne med natursköna Järvafältet som erbjuder vacker grönska och harmoni. Här finns många härliga promenadslingor och fina cykelvägar samt utegym längst den fina Igelbäcken.

Detta är vad man kallar vardagslyx, välkommen hem!

Ansvarig mäklare

Bilder

MED6BAAF93A686645C1BD6D8688E32600F8
MED46B39A006561446DBE96EC92742D047A
MED466E1E5A182241A1A3B65BD533A3889D
MED2789E3C450F247D4B41B6ED8C0435BCD
MEDB066EE5C94CB4A429F8F24B0D705C2A1

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

56 kvm

LÄGENHETSNUMMER

05

MÅNADSAVGIFT

3 767 kr

BYGGÅR

1978

PRIS

2 050 000 kr Accepterat pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 18 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Arlanda och Bromma.
Just nu pågår en utbyggnad av Tvärbanan från Bromma till Kista och vidare till Helenelund.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt privata skolor så som Cordoba International School och Internationella Engelska skolan.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,24407 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,24407 %

REPARATIONSFOND

2 735 kr

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1978

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-07-02

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

80 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

Förening

NAMN

HSB Brf Björnö i Stockholm

ORGANISATIONSFORM

Bostadsförening

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

309

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

4

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja. Föreningen köpte marken år 2019.

Om föreningen

Föreningen har 309 stycken lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt.

Tvättstugor finns på Helsingörsgatan 23, 37, 46.
Cykelförråd finns på 33 och 38. Barnvagnsrum finns i anslutning till varje port.

Extra källarförråd finns till uthyrning genom separat avtal.

Föreningslokal finns att hyra på Helsingörsgatan 44. Där finns även bastu, träningslokal och festavdelning.

Tv och bredband

Samtliga lägenheter i Brf Björnö är uppkopplade till Telenors fibernät där det ingår 1000/1000 Mb/s bredband, i månadsavgiften. Kabel-TV finns från ComHem där basutbudet ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningslokal finns på Helsingörsgatan 44B

Det finns tillgång till bastu samt gym i föreningslokalen
I föreningslokalen finns även ett motionsrum.

Parkering

Inom föreningen finns 149 garageplatser i varmgarage och 16 garageplatser i kallgarage, samtliga upplåts med hyresrätt genom separata avtal. Det finns även 31 stycken avgiftsbelagda parkeringsplatser för gäster. För priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.

Renoveringar

Senaste renoveringarna i föreningen är att garage har renoverats under 2019-2020 och samtidigt har fastigheterna dränerats om.

2019 köpte föreningen loss marken från Stockholm stad som tidigare upplät marken med tomträtt. Föreningen äger nu sin mark.

Övrigt

I centrala Kista kommer ett nytt bostadsområde att etablera sig med byggstart 2020. Information från Stockholm stad om projektet finns att läsa här:
https://vaxer.stockholm/projekt/bostader-forskola-ungdomsgard-thorvaldsengangen/

Karta

Stockholm Kista

Helsingörsgatan 34, *Accepterat pris*

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Till kontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg