190
MED1202E45ACBD8400996ACF9232CDFB3D2

Såld!

Bro Smidö, Bro

Smedslingan 37


Såld!
Slutpris: SEK 3,300,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

SJÖUTSIKT MED SOLNEDGÅNG I SYDVÄST - FIBER & KOMMUNALT VATTEN AVLOPP VID TOMTGRÄNS - STORA MÖJLIGHETER

Unikt tillfälle att förvärva en tomt och skapa ditt egna drömboende intill Mälarens glittrande vatten.

Välkommen till vackra Smidö och till denna sjönära och trevliga tomt med ett högt fritt läge och en strålande sjöutsikt över Mälaren! Stor villatomt om 1 575 kvm med ett ogenerat läge endast några meter från Mälarens strandkant. Här finns alla möjligheter att skapa ert nya drömboende, endast 40 minuter från Stockholms innerstad!

Fastigheten ligger på en höjd och området mellan fastigheten och mälaren har ett strandskydd vilket innebär att ingen byggnation är tillåten i det området.
Närhet till badvik och badbrygga på bara några minuters gångavstånd.
Detaljplanen medger en byggrätt om 10 % av fastigheten.

Denna fastighet ligger intill Smedslingan 39 som även den är till salu. Möjlighet finns att köpa båda fastigheterna vilket ger en total tomtyta på över 4 000 kvm.

Fastigheten ingår i samfällighetsförening med bl a del i badplats, badbryggor och möjlighet till båtplats.
Smidö är ett trevligt och idylliskt område i Upplands Bro med närhet till badstrand, strövområde och vacker natur.
Det går bra att åka ut och titta på tomten, kontakta annars mäklaren för bokad visning. Välkommen!

Om området

Smidö, ett smultronställe som sträcker sig ut i Mälaren. Magiska vårdagar, färgsprakande solnedgångar på sommaren, rofyllda höstpromenader och skidäventyr på Mälarens frusna vatten. Ett fridfullt, barnvänligt och modernt boende på landet endast 40 minuter från Stockholm CIty.
Smidös historia vad gäller bosättningar går tillbaka till tidigt 60-tal, då ön styckades av och såldes som fritids- och rekreationsområde.
Smidös unika läge och med bra vägar att ta sig dit på, har gjort ön till ett mycket populärt och attraktivt område att bo på, med stora tomter och med närhet till vatten i alla väderstreck.
Tomtägareföreningen har en egen hemsida www.smido.se där finns övrig information och aktuell information.
Det finns flera båtbryggor på Smidö om man vill ha båtplats. Båtplatsen bestäms av tillgång men också vilket djup båten har. Man betalar för båtens längd. Information om detta lämnas av ansvarig i Tomtägareföreningen.
För den golfintresserade ligger Smidö ca 10 minuter med bil från Bro Hof Slott GC, en golfbana i Europeisk toppklass. På slottet finns även en välrenomerad restaurang Bro Hof Lux.
Upplands-Bro kommun är välförsedd när det gäller golfbanor övriga klubbar är Bro Bålsta Golfklubb, Kungsängen Golf Club samt Sofielunds Golfklubb.
Upplands-Bro ryttarförening, som är en ridskola, ligger mellan Bro och Kungsängen. Flera privata stall med ridhus finns i kommunen. Täby galopp har flyttat sin verksamhet till Bro, bara ett kort stycke från centrum.

Kommunikation

Med buss 556 åker du till Bro station från Smidö. Det går några turer om dagen och resan tar 15 minuter. Från Bro station går pendeltåg som på 30 minuter tar dig till Stockholms Central. Du kan också ta dig till Bålsta, där buss- och fjärrtågsförbindelser finns till bland annat Uppsala, Västerås och Enköping. Pendeltågen går varje halvtimme från Bro och varje kvart från Kungsängen.

Närservice

I Bro Centrum finns bibliotek och badhus med äventyrsbad. Flertalet matvaruaffärer, restauranger och övrig service finns i och runt Bro Centrum.

Övrigt

För den golfintresserade ligger Smidö bra till då Upplands-Bro kommun är välförsedd när det gäller golfbanor. Ca 10 minuter med bil från Smidö finns Bro Hof Slott GC, en golfbana i Europeisk toppklass som blivit utnämnd till Sveriges bästa golfbana 2 år i rad. På slottet finns även en välrenommerad restaurang; "Bro Hof Lux". Övriga klubbar är Bro Bålsta Golfklubb, Kungsängen Golf Club samt Sofielunds Golfklubb.
Upplands-Bro ryttarförening, som har ridskola, ligger mellan Bro och Kungsängen. Fler privata stall med ridhus finns i kommunen.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea43 kvm
Tomtarea1,575 kvm
Byggår1974

Bilder

Tomtgränserna är bara en uppskattning på denna bild

Smedslingan 37

Solnedgång

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Mysigt sommarhus som är byggd av ägaren på 70 talet. Huset är fullt beboligt sommartid. Anslutningsavgiften för kommunalt vatten och avlopp är redan betald av säljaren. Det finns även möjlighet att dra in fiber till huset.
Huset som idag står på tomten är 43 kvm. Här finns ett vardagsrum med ekparkettgolv, ett sovrum, wc med mulltoa och kök.
Boarea
43 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadsår
1974
Uppvärmning
Direktverkande el
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Fastighetsbeteckning
Ekeby 2:165
Allmänt om fastigheten
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,420,000
Byggnadsvärde
SEK 474,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 200,000
Tomt
Areal
1575 kvm
Planbestämmelser
Ekeby 2:3 m. Fl(fritidsområde vid smidön
Byggnadsplan, beslutad
Datum: 1959-07-09
Anmärkning: Förordnande enligt 113 § byggnadslagen
Vatten/avlopp
Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Ekeby GA:2 Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM5-62/2286

Karta

Bro Smidö Bro

Smedslingan 37

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg