190
MEDC010B6570E814FB4935B33FFD2DA723E

Såld!

Kungsholmen Norr Mälarstrand, Stockholm

Hantverkargatan 77, 1 tr


Såld!
Slutpris: SEK 8,300,000

Ansvarig mäklare

Med ostört läge, i ett mycket vackert hus från 1914, ligger denna trivsamma 4:a. Lägenheten har en väldisponerad planlösning med en mysig balkong och generöst med förvaringsutrymmen. Den höga takhöjden i kombination med stora fönster ger bostaden en härlig rymd och ett fint ljusinsläpp. Många vackra tidstypiska detaljer finns bevarade. Välskött förening med låg belåning.
Attraktivt läge med gångavstånd både till Norr Mälarstrand med mysiga promenadstråk invid vattnet och till Fridhemsplans stadspuls med ett brett utbud av butiker samt restauranger. Även närhet till flertalet förskolor och skolor.

Om området

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs Suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bla. 1,3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer och mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,341 inkl värme, VA, kabel-tv och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea100 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer10
Byggår1914

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
100 kvm
Areakälla
enligt uppmätning
Hall
Redan när man kliver in i bostaden upplever man rymdkänslan som den höga takhöjden ger. Hallen välkomnar dig in i bostaden och de vackra och charmiga sällskapsutrymmena i matsalen och vardagsrummet. Hallen erbjuder avhängningsmöjligheter i två separata hatthyllor, den ena en bevarad tidstypisk hatthylla som sitter i gången mot köksregionen. Furugolv i originalutförande och ljusa eleganta tapeter.
Sovrum/vardagsrum
Rymligt rum som idag används som vardagsrum men som ursprungligen var sovrum. Gott om plats för dubbelsäng och andra möbler. I anslutning till rummet ligger en rymlig inbyggd garderob som erbjuder förvaring. Spröjsad balkongdörr och fönster ut mot balkongen. Taket dekorerat med takrosett och lister. Furugolv i originaluförande och ljusa diskreta tapeter.
Balkong
Mysig balkong med plats för utemöbler och blomkrukor. Balkongen vetter mot husets framsida med ett lugnt läge och gröna träd utanför.
Vardagsrum/matsal
Lägenhetens största och vackraste rum med ett mycket stort spröjsat fönster som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Rummet är charmigt och representativt för umgänge och har ursprungligen använts som salong. Idag används rummet som matsal, men kan även möbleras som vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och tv-möbel. Taket dekorerat med takrosett och lister. Vacker fiskbensmönstrad parkett i originalutförande och eleganta tapeter i ljust blå ton.
Sovrum
Ursprungligen matsal, men används idag som ett mysigt och stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord samt förvaring. Även plats för skrivbord och/eller läshörna för den som önskar. Tre rymliga garderobssektioner och en inbyggd garderob. Stort spröjsat fönster. Vacker fiskbensmönstrad parkett i originalutförande och ljusa diskreta tapeter.
Matrum
I anslutning till köket ligger detta rum som passar perfekt som matplats. Här finns även plats för förvaring. Tidstypiskt furugolv och ljusa eleganta tapeter.
Kök
Välplanerat kök som med sina generösa arbetsytor passar perfekt för den som gillar att laga mat. Här finns även gott om skåpsförvaring. Ovanför diskhon finns en nisch som idag rymmer ett vinställ och en hylla, bakom ligger den gamla köksingången. Köket är utrustat med gashäll samt elhäll, köksfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin och integrerade kylar och frysar. Tidstypiskt furugolv, ljust målade väggar och stort spröjsat fönster.
Sovrum
Detta sovrum vetter mot föreningens mysiga och lugna gård. Här finns plats för en större säng, förvaring och även skrivbord. Furugolv i originalutförande och tapetserade väggar med diskret barnmönster. Stort spröjsat fönster.
Badrum
Nyrenoverat och stilrent badrum som blev klart vid årsskiftet -19. Mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badkar med dusch, wc, handfat med kommod, och gott om förvaring i väggfasta skåp med speglar. Tvättpelare med fullstora maskiner.
Gäst-toalett
I anslutning till hallen ligger en toalett med WC och handfat. Väggskåp med spegel som erbjuder förvaring. Grått klinkergolv, vitt kakel ovanför handfatet och ljust målade väggar.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 4,341 inkl värme, VA, kabel-tv och bredband
Andel i föreningen
3.29473 %
Andel av årsavgiften
3.28556 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1914
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 5/25/2009
Energiprestanda
135 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Förening
Namn
HSB:s Brf Hantverkaren
Om föreningen
HSB Brf Hantverkaren i Stockholm bildades 1981-04-14 och registrerades 1981-05-25. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Göken 32 i Kungsholmens församling. Föreningen har 26 medlemslägenheter och en lokal. Huset uppfördes 1914 av Fastighets AB Vapensmeden och ritades av arkitekt Georg A Nilsson, byggmästare var Ivar Nyqvist. Huset består av fem våningar samt delvis inredd vind. Fasadmaterial är granitsockel slätputs med dekorritsning, färgen är gul gråvit med dekor av gröna kakelplattor. Gröna fönstersnickerier.

För beviljat medlemskap i föreningen måste förvärvare vara medlem i HSB Stockholm.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/hantverkaren
Läs också föreningens Medlemshandbok som du hittar under "Viktiga Dokument"
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
26
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Bredband:
Varje lägenhet är utrustad med ett nätverksuttag, vanligtvis sitter detta i nära anslutning till ytterdörren. Genom nätverksuttaget tillhandahålls tjänster från Telenor med vilka föreningen från och med maj 2018 tecknat ett förmånligt gruppanslutningsavtal.

Gruppanslutningsavtalet möjliggör för hushållen att ansluta sig till tjänsterna Bredband 250 och Telefoni helt utan abonnemangs- eller anslutningskostnad, dessa kommer att ingå i månadsavgiften för lägenheten. Tilläggstjänster såsom mobilt bredband eller IP-TV omfattas inte av gruppanslutningsavtalet utan tecknas individuellt.

Tv:
Föreningen har ett avtal med ComHem som är uppsagt. ComHem levererar ett grundutbud av Radio- och TV kanaler, dessa ingår i månadsavgiften. När avtalet med ComHem gått ut kommer fastigheten istället få digital-tv via Telenor, samt uppgraderad bandbredd till 1000 mbit/sek i alla lägenheter.
Renoveringar
1994 - Renovering av VA-stammar.
2003/2004 - Fönsterrenovering.
2007/2008 - Takrenovering.
2009 - Uppgradering till 3-fas av de allmänna elstigarna.
2011 - Renovering av innergård.
2013 - Renovering av fasad, värmesystem, vädringsbalkonger och fönster.
2014 - Uppfräschning av trapphus.
2018 - Installation av IMD (Individuell Mätning och Debitering av El).
2019 - Byte av rostiga avloppsstammar i källaren och installation av råttgaller.

Föreningen följer en underhållsplan.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
- Tvättstuga
- Utrymme för barnvagnar och grovsopor
- Cykelrum
- Motionsrum
- Snickarbod
- Samlingslokal

Gårdsplats / Innergård
Det finns en innergård för alla medlemmar att ta del av. Under sommartid finns utemöbler och grill tillgängligt. Det finns även träd, planteringar och en del krukor med växtligheter som sköts frivilligt av föreningens medlemmar. Mot fastighetens innegård finns även 5 stycken vädringsbalkonger.

Föreningen tillämpar IMD (Individuell Mätning och Debitering) för elförbrukning. Föreningen köper in el till förmånligt pris som storkund, och debiterar varje medlem efter förbrukning.
Individuell mätning av el ger billigare el för alla medlemmar samt för föreningen.

Karta

Kungsholmen Norr Mälarstrand Stockholm

Hantverkargatan 77, 1 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg