190
MED2DA850DC297C40D6988553CE971AAE3F

Såld!

Kungsholmen Fridhemsplan, Stockholm

Sankt Göransgatan 98, 2 tr


Såld!
Slutpris: SEK 8,900,000

Ansvarig mäklare

Med lugnt läge nära Fridhemsplan ligger denna trivsamma 4:a i genomgående mkt gott skick. Insynsfritt med vacker gårdsutsikt och balkong. Optimal planlösning med tre rejäla sovrum, klk, badrum, gäst-wc samt trevlig sällskapsdel med rymligt vardagsrum och trevligt kök. Strukturerad brf med vacker innergård och garage.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,803 inkl. värme, VA, kabel-tv (Digital-tv Medium 8 Favoriter), bredband (500/1000 Mbit) och IP-telefoni
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea104 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1776
Byggår1993
Driftskostnad555 kr/månad

Bilder

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 3

Sovrum 3

Sovrum 3

Fasad

Föreningens fina innergård

Vy mot Sankt Göransgatan

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna ytterst välplanerade och fint renoverade fyra i attraktiv förening invid Fridhemsplan. Här bjuds tre rymliga sovrum, balkong i söderläge, stilrent kök med öppen planlösning mot luftigt vardagsrum, fräscht badrum, gäst-wc samt mycket goda förvaringsmöjligheter. Genomgående vitlaserade ekgolv och vitmålade väggar. Stabil och välorganiserad bostadsrättsförening med förskola på innergården.


Fräscht badrum med grått klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar. Här bjuds badkar med dusch, tvättställ med kommod, spegel med belysning, tvättmaskin (2017) och vattenburen handdukstork.

Wc:
Gäst-wc med klinkergolv och tapetserade väggar. Utrustat med wc och tvättställ med kommod samt spegel ovan. Förvaringsmöjligheter i väggskåp.
Antal rum
4 rum
Boarea
104 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 4,803 inkl. värme, VA, kabel-tv (Digital-tv Medium 8 Favoriter), bredband (500/1000 Mbit) och IP-telefoni
Driftskostnad
SEK 6,660 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,160
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
0.5373 %
Andel av årsavgiften
0.5325 %
Tillträde
Omgående eller enligt ök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1993
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 6/22/2008
Energiprestanda
112 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Förråd: Till lägenheten hör ett mycket rymligt källarförråd.
Tvättstuga: I trapphuset på entréplan finns en modern tvättstuga - utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och mangel. Det finns flera tvättstugor och grovtvättstugor i föreningen.
Föreningen tillhandahåller även cykelförvaring och barnvagnsrum i samma trappuppgång, källsortering och en vacker, populär innergård med grillplats, sittplatser, fontän och lekplats m.m.
Förening
Namn
Brf Herden 8
Om föreningen
Brf Herden 8 omfattas av 237 lägenheter varav 10 hyreslägenheter samt 4 hyreslokaler. Föreningen har en god ekonomi och är mycket välorganiserad.

Se gärna föreningens årsredovisning samt hemsida för komplett info; http://herden8.bostadsratterna.se/.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
237
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till kabel-tv via ComHem. Vi har gruppavtal som ger alla lägenheter gratis (ingår i hyran/månadsavgiften) digital-tv "Medium 8 Favoriter".
Föreningen har bredband med Ownit Broadband AB som operatör sedan våren 2006. Från januari 2013 ingår bredband med 500-1000 MBit/s och 5 epost-konton i årsavgiften/hyran.
För att bredbandet ska fungera fordras ett abonnemangsavtal (gratis) mellan den boende och Ownit. När man tecknat det får man inloggningsuppgifter etc från Ownit.
Parkering
I fastighetens källare finns garage med 74 platser för bil och 4 platser för MC, som upplåts separat. Boende har företräde framför icke-boende i kön. Garageplats utan bur 1365 kr/månad. Garageplats med bur 1505 kr/månad. Mc-plats 890 kr/månad. Förvaltas av SBC, tel: 0771-722 22 e-post: kundtjanst@sbc.se.

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 27 000. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 1.100 kr alternativt löses parkeringsbiljett per dygn.
Renoveringar
Följande renoveringar är gjorda senaste åren:
2006: Bredbandsnät installerades. Gården rustas vidare.
2007: Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.
2008: Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.
2009: Spolning av avloppsstammar. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras.
2010: Besiktning av samtliga lägenheter. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.
2011: Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfördes. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).
2012: Slutförde OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.
2013: Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).
2014: Ommålning av samtliga trapphus.
2015: Byte av undercentral, fjärrvärmeanläggning.
2016: Slutför utbyte av undercentral och OVK för bostäder. Byte av garageportar till återvinningsrum och sopcontainer. Inför porttelefoner och elektroniskt nyckelsystem (brickor) samt nytt bokningssystem för tvättstugor. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex. Ansökt om bidrag för installation i garaget av laddningsplatser för elbil.
2017: Ommålning av taken på Arbetargatan 23A och B samt 27A och B. I garaget installerades två laddstationer för elbilsladdning, vilka ger uttag för fyra laddplatser. OVK på förskolan genomförd och godkänd. Ett hantverksrum på Arbetargatan 23B omgjort till lånetoalett och dusch för boende, vid t.ex. renovering av den egna lägenheten.
2018: Stamspolning genomfört i samtliga lägenheter som en förebyggande åtgärd. Ommålning av taken på Sankt Göransgatan 96, 98, 102 och Mariebergsgatan 30.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.

Karta

Kungsholmen Fridhemsplan Stockholm

Sankt Göransgatan 98, 2 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg