510
MED5C5F8ACE73EA4950B3BF2FFFF64C7566

Såld!

Härligt läge och gaveltomt i mycket barnvänliga Munkegärde.

Klarlagt

Munkegärde, Kungälv

Munkegärdegatan 231

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea155 kvm
Biarea40 kvm
Tomtarea726 kvm
Byggår1982
Driftskostnad2,941 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 6,190,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkomna till ett härligt läge och gaveltomt i mycket barnvänliga Munkegärde.

Här finner ni ett rymligt och mycket mysigt hus med perfekt planlösning, garage, stor tomt med solläge, fina förvaringsmöjligheter mm. Alldeles nu 2021 har huset fått mycket kärlek i form av en fasadmålning, takrenovering, uppfräschningar av badrum och ytskikt mm.

Huset ligger i underbara Munkegärde med direkt närhet till förskola, skola, naturen, lekplatser, kommunikationer, härliga grannar och kompisar till barnen.

Om området

Härligt mycket lugnt naturnära område med massor av lekplatser, pulkabackar, skolor, förskolor och barnfamiljer. Munkegärde förskola har tre avdelningar och är nästintill nybyggd, det finns även ett antal dagmammor. Kullenskolan är en stor skola med årskurserna 0-6. Så från förskola till högstadiet behöver man inte lämna Munkegärde.

Kommunikation

Alldeles vid rondellen i Munkegärde ligger en busshållplats med täta avgångar. Här går Grön express till resecentrum och Göteborg, här går lokalbussar såsom 1:an mm. Här går även en direktbuss till Göteborg på morgon och eftermiddag. En asfalterad mysig gångbana sammanbinder Ulvegärde, Jordliden och Munkegärde och mynnar ut vid sjukhuset.

Närservice

Jockes pizzeria har fredagsmyset och lättare livs.

Parkering

Gratis parkeringar vid Jockes pizzeria. Även vid Kullenskolan efter skoltid. I annat fall finns betalparkeringar vid bostadsrättsföreningarna och man kan stå gratis längs gatorna i villaområdena.

Övrigt

Underbart område om man söker lugn och ro eller vill ha fullt med kompisar till barnen alldeles i närheten.

Viktiga dokument & länkar

Social Video
Klarlagt

Bilder

På uppfarten får tre bilar plats utan bekymmer.

Härligt läge i Munkegärde.

Jag =)

Hemtrevligt och mycket fint kök med stilrena och moderna färg och materialval.

Köksön ger förvaringsmöjligheter och passar perfekt för frukosten.

Planritningar

Planritning entréplan.

Planritning entréplan 3D

Planritning övre plan.

Planritning övre plan 3D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

Trädgård
Det första ni möts av är en lättskött plan trädgårdstomt. Här finns gott om planterings och grillmöjligheter. Ni finner stensättningar, blodfläder, insynsskyddade häckar mm. Här finns även en garageuppfart med plats för tre bilar då nära och kära kommer på besök.

Garage
Rymligt garage som bidrar stort till husets förvaringsmöjligheter. I garaget finns även ett rum med fönster och egen ingång som passar utmärkt till hemmakontor, gästrum eller lekrum för barnen.

Entréplan

Groventré/Hall
Groventrén används som huvudentré av familjen då här finns riktigt bra förvaringsmöjligheter i form av två garderober och en rymlig klädkammare. Dessutom ligger groventrén med direkt anslutning till garaget. Här finner ni ljusa väggar och matchande laminatgolv.

Tvättstuga
Nästa rum ni kommer till är den praktiska separata tvättstugan där golvet övergår i plastmatta och väggarna är fortsatt ljusa. Här finner ni en grovvask, tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare och ett fönster som släpper in naturligt ljus och ger vädringsmöjligheter. Från tvättstugan nås även badrummet på entréplan.

Badrum entréplan
Renoverat badrum med målade väggar och golv. Här finns en dusch och även ingång till en bastu för avkoppling efter en lång arbetsdag.

Kök
Fortsätter ni genom tvättstugan når ni köket. Modernt och stilrent kök från ca 2013 med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Ni finner ljusa väggar, matchande laminatgolv, ljusa luckor, en rymlig köksö för extra arbetsytor och förvaringsmöjligheter, altandörrar ut till stensättningen och trädgården på baksidan och ljust målat tak. Köket har även exklusiva vitvaror såsom en extra bred spis med dubbla ugnar och häll, rostfri fläkt, rostfri diskmaskin, rostfri kyl/frys med fryslådor och dubbeldörrar till kyl.

Entré/Hall
Rymlig och välkomnande gäst-entré med ekparkett, vitmålad trappa och ljusa väggar. Hallen sammanbinder vardagsrum, kök, gästrum och toalett på ett mycket bra sätt.

Arbetsrum/Sovrum entréplan
Det här sovrummet blir tack vare att det är enda sovrummet på entréplan ett perfekt gästrum eller hemmakontor. Här finner ni ljusa väggar, ekparkett och gott om plats för såväl säng som skrivbord.

Gäst toalett
Toaletten på entréplan är renoverad med ny matta, ljusa väggar och ny inredning.

Vardagsrum
Mycket ljust och luftigt vardagsrum tack vare fönster i tre väderstreck. Även här finns ekparkett och ljusa väggar. Ni finner en rymlig matplats med utsikt och altandörrar mot trädgården. I andra delen av vardagsrummet ryms soffgrupp och TV möbel. Två fondväggar ger rummet en mysig karaktär.

Övre plan

Allrum
Rymligt allrum med ekparkett och ljusa väggar. Allrummet på övre plan är ett perfekt plats för barnen och barnens kompisar. Från allrummet nås de tre sovrummen och badrummet på övre plan. Härifrån nås även balkongen på övre plan.

Balkong
Rogivande balkong med solchanser under hela dagen. Här är en utmärkt plats för en bok eller kopp kaffe i det fria.

Sovrum 1
Det första sovrummet närmast trappan är rymligt och här ryms dubbelsängen utan bekymmer. Här finner ni ekparkett, ljusa väggar samt gott om förvaringsmöjligheter tack vare en rymlig klädkammare. Det är även från klädkammaren ni når vinden i huset.

Sovrum 2
Nästa sovrum ligger rogivande och insynsskyddat och här ryms såväl säng som skrivbord. Ni finner ljusa väggar och ekparkett. Förvaringsmöjligheter finns tack vare en garderob.

Sovrum 3
Det sista sovrummet på övre plan är idag ett charmigt barnrum med ljusa väggar, ekparkett och förvaringsmöjligheter tack vare en garderob. Även här ryms säng och skrivbord utan bekymmer.

Badrum övre plan
Renoverat badrum med målade väggar, golv och bytt inredning. Här finner ni badkar, handfat med kommodförvaring, WC och badrumsskåp.
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
155 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
40 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1982
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeväxlare.
Energideklaration
Utförd 12/3/2012
Energiprestanda
58 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Pepparriskan 1
Övrigt
Fiber, kungälv energi stadsnätet
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,295 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,000
VA
SEK 11,500
Uppvärmning
SEK 9,000
Renhållning
SEK 3,728
Försäkring
SEK 5,067
Beräknat antal personer
6
Kommentar
Driftkostnaden varierar med hushållets storlek och sammansättning. Sophämtning är 1 gång/vecka.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,001,000
Byggnadsvärde
SEK 1,713,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 3,485,000
Tomt
Areal
726 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt
Uteplats
Massor av uteplatser runt huset.
Parkering
Garage med garageuppfart utanför.
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Munkegärde Kungälv

Munkegärdegatan 231

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg