Maja och Emma Örnsköldsvik

Maja och Emma Örnsköldsvik

Idén om att starta eget kom redan när Emma Lind praktiserade på mäklarkedjan som Maja Sellgren arbetade på. Men innan de tog steget att starta eget arbetade de faktiskt som konkurrenter. Idag driver de HusmanHagberg-kontoret i Örnsköldsvik.

Innan de bestämde sig för att bli franchisetagare gjorde de en noggrann research och valet föll på HusmanHagberg. Tjejerna upplevde mäklarkedjan som lyhörd och engagerad. Dessutom märkte de att alla franchisetagare var väldigt engagerade i kedjan och dess utveckling.

Ville växa med varandra

Emma och Maja hade länge drömt om att driva eget företag och drevs av känslan att bygga en företagskultur som alla på kontoret skulle kunna känna sig stolta över!

De längtade också efter att få känna en teamkänsla, att kunna jobba som ett lag, lyfta varandra och växa med varandras framgångar. De menar att anställda lätt kan bli ensamvargar och att det kan uppstå intern konkurrens.

Utmaning att bygga varumärke

Emma och Maja valde att starta kontoret och är idag supernöjda med sitt val. Självklart finns det utmaningar och tjejerna insåg ganska fort att den största skulle bli att utveckla varumärket i Norrland.

Idag har de etablerat sig på orten och står inför nya utmaningar. De tror att det kan bli tufft att rekrytera nyutexaminerade fastighetsmäklare till småorter eftersom de allra flesta vill jobba i storstäderna.

Följ din magkänsla

Enligt Emma och Maja är HusmanHagberg moderna, nytänkande, tryggt och formbart och de känner att de kan vara med och påverka åt vilket håll företaget ska gå. De tycker att andra som går i tankar om att starta eget ska kontakta HusmanHagberg och prata med dem om möjligheterna.

Tjejerna tipsar också om att du aldrig ska tveka utan att istället våga ta nästa steg. Hitta en bra kompanjon eftersom du blir starkare tillsammans med någon. Dessutom ska du följa magkänslan och lyssna på dina egna drömmar och mål.