KarriärOm oss

Emelie Vällingby

Emelie, mäklare Vällingby/Hässelby/Spånga

”Det finns inget tak för hur bra det kan gå”

23 maj i år blev Emelie Clarberg, 26, registrerad fastighetsmäklare. Sedan dess har hon jobbat hårt och målmedvetet – och det har gett resultatet hon ville ha i form av rekordmånga bokade möten och flera egna affärer.

– Jag vet vad jag vill och bestämmer själv förutsättningarna. Ingen gör jobbet åt mig. Vill jag sälja mest måste jag jobba hårt, och det gillar jag, säger hon.

Emelies mål är att inte gå hem på fredagen förrän hon har fem bokade möten följande vecka. Hon letar leads på alla möjliga sätt. En del blir hon tilldelad, men de flesta behöver hon hitta på egen hand, bland att genom att ringa kalla samtal. Ungefär en gång i veckan har mäklarna på kontoret gemensam ringstuga och sitter ett par timmar och ringer samtidigt som de peppar varandra.

– Det är en riktigt skön känsla när man ringer någon som vill boka värdering eller till och med går i säljtankar. Det hände mig precis och jag har stora förhoppningar på det mötet. Sånt är värt vartenda kallt samtal.

Kollegerna sporrar varandra och gillar att tävla och förbättra sig. En fredagskväll i månaden ringer Emelies kontor tillsammans med grannkontoret och sedan går de ut och äter middag ihop.

– Vi har en otroligt bra sammanhållning och bra stämning både på vårt kontor och i hela företaget. Det är väldigt familjärt; de som jobbar på HusmanHagbergs huvudkontor vet vilka alla är och det gör att man känner sig sedd och uppmärksammad. Det ger mig självförtroende och peppar mig att vilja bli ännu bättre.

Emelie tipsar: Så ringer du framgångsrika kalla samtal

  • Hos oss säger vi alltid att den som gör flest kundbesök gör flest affärer. Det gör det värt att ringa många samtal även om det bara leder till några möten.
  • Lyssna på kollegerna och lär dig av deras erfarenheter.
  • Kom ihåg att det bara är du själv som påverkar hur bra det ska gå för dig. Då går det inte att sitta och vänta på att telefonen ska ringa.
  • Var inte rädd för att bli negativt bemött – det är bara att borsta av sig och ringa någon annan. Jag brukar aldrig tjata eller tvinga någon till ett möte, det blir inte bra. Då ringer jag hellre någon annan.
  • Peppa varandra. Varje bokat möte är värt en high five eller klapp på axeln. Jag får otroligt bra stöd och mycket uppmärksamhet från min chef, och det får mig att vilja jobba hårdare och ringa vidare.

Läs gärna mer om HusmanHagberg och våra lediga tjänster på karriar@husmanhagberg.se

Vill du också jobba hos oss?

Just nu är det många av våra kontor som söker nya medarbetare. Både i Stockholm och övriga Sverige. Välkommen!

Läs mer här

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg