190
MED9F76991D946A49009102FD520E1B745F

Perfekt planerad tvåa med magisk utsikt!

Såld!

Johanneberg, Göteborg

Volrat Thamsgatan 7A

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,315 inkl värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea54.5 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer31
Byggår1944
Driftskostnad317 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,350,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Underbar tvårummare på våning tre med bra planlösning och med en balkong i sydväst vilket ger sol stora delar av det vakna dygnet! Här stiger du in i ett av Johannebergs tidstypiska funkishus och här bor du med utmärkta förvaringslösningar, med egna tvättmöjligheter samt i en lugn och lummig miljö på Volrat Thamsgatan 7A! I närområdet finner du stadens puls, Chalmers och Johannebergs härliga miljö. Utsikt över takåsar, Liseberg samt grönska. Givetvis en bra förening och lugn ändgata. Hjärtligt välkommen att boka dig för visning!

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Bilder

Välkommen till denna magnifika utsikt och till Volrat Thamsgatan 7A!

Köket rymmer ett mindre matbord där frukosten intas i välbehag.

Hallen är bostadens nav och tar dig vidare till alla rum.

Bostaden sovrum ger plats åt dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
54.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Volrat thamsgatan 7A
Välkommen till Johanneberg och denna mycket fina tvåa om ca 54,5 kvadratmeter. Bostaden har ett bra kök, trivsam planlösning och en slående utsikt ut över Göteborg! Lägenheten ligger i ett av Johannebergs tidstypiska funkishus och har många charmiga detaljer som exempelvis den generösa takhöjden och djupa fönsternischer. Detta är verkligen ett boende att längta hem till och rymmer alla dina vänner när det bjuds på en härlig middag. I närområdet finner du Universitet, exemplarisk kommunikation, mataffärer, butiker och mysiga cafeér. Bostaden kvadratmetrar disponeras enligt följande:
Hall
I bostadens välkomnande hall finner du naturlig avhängning direkt till vänster. Hallen har delats av i två, vilket är väldigt praktiskt under årstider då dina skor drar med lite extra smuts in. Direkt till vänster i den större delen av hallen finner du en inbyggd garderob för god förvaring. Rakt fram från hallen finner du bostadens badrum.
Badrum
Badrummet är helkaklat och går i ljusa toner. Här finner du WC, handfat med kommod, spegelskåp, handukshängare, dusch samt egen tvättmaskin.
Sovrum
Bostadens sovrum rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord och har även plats med stor garderob för ypperlig förvaring. I sovrummet finner du samma parkettgolv som i resterande delar av lägenheten och detta rummet inbringar ett härligt lugn efter en lång arbetsdag. Från sängen kan du även titta ut över Göteborg för lite extra mysfaktor.
Vardagsrum
Här får du plats med stor soffgrupp med tillhörande möblemang och det stora fönsterpartiet bjuder in till ett härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet är tilltaget och ger även plats till en matplats för 4-8 personer. Detta är ett socialt rum och lämpar sig perfekt för goda måltider ihop med dina vänner eller för härliga myskvällar. Från vardagsrummet når du bostadens ljuvliga balkong.
Balkong
Balkongen rymmer trevligt möblemang och är belägen i en lummig miljö i sydvästlig riktning. Detta är en given plats med en vän eller med en härlig bok under årets varmare dagar och balkongen är en plats där du enkelt varvar ner och njuter av tillvaron.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 3,315 inkl värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 3,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Notera att kostnaden kan variera med leverantör och förbrukning.
Andel i föreningen
1.30706 %
Andel av årsavgiften
1.30706 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1944
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 5/24/2029
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
123 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Förråd i källaren och på vinden.
Förening
Namn
HSB Brf Hämplingen I Göteborg
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Hämplingen består av 80 bostadsrättslägenheter, 1 bostadsrättslokaler och äger marken till fastigheten Johanneberg 17:10 i Göteborg. Föreningens fastighet uppfördes 1944 och adressen är Volrat Thamsgatan 7A-D samt Olof Rudbecksgatan 13-13C.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
25st - 1 rok
37st - 2 rok
17st - 3 rok
1st - 4 rok

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa

Informationen grundas på information från föreningens kontaktperson samt föreningens årsredovisning från 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.
Tv och bredband
Föreningen har sedan 2010 ett förmånligt gruppavtal med Bredbandsbolaget. Avtalet innebär en mycket snabb bredbandsuppkoppling (100 Mbit/sek) genom optofiberkabel.

Föreningen har avtal med Com Hem avseende digital-TV. Samtliga lägenheter har tillgång till ett analogt grundutbud och digital-TV Small utan extra kostnad. För att ta del av digital-TV krävs att du själv skaffar en digital mottagare, som kan vara en box eller en inbyggd mottagare i teven.
Parkering
Boendeparkering "S" används i området. Det finns även en parkeringsföreningen med namnet Trollspisen som har parkeringsplatser vid huset. Dessa kostar ca 1 400 kr/år och har separat kö. Föreningen har 4 stycken egna parkeringsplatser med separat kö.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan och reviderar denna årligen tillsammans med HSB.

Exempel på gjorda åtgärder:
2011 - Godkänd OVK
2017 - Omfattande renovering av fönster, fasad, balkonger samt byte av takpannor, ventilation och balkongskärmar.
2018 - Bytt ut tvättmaskiner och torktumlare
2019 - Godkänd OVK

Kommande åtgärder:
Föreningen har en underhållsplan som följs och revideras årligen i samarbete med HSB. Föreningens fastigheten är i gott skick och ekonomin är god enligt årsredovisningen från 2019. (2020-07-31)
Ekonomi
Föreningen har en stabil och god ekonomi. Brf Hämplingens lån per kvadratmeter uppkom 2019 till 5 259 kr/kvm vilket är under snittet i Göteborg.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Föreningen har två tvättstugor som lokaliseras i källaren. En av dem är bokningsbar och den tillhandahåller tre tvättmaskiner, två torkrum, en torktumlare samt en mangel. Den andra tvättstugan är det drop-in tider på. Den tillhandahåller två tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp. Föreningen har också en gemensam uteplats.Föreningen har även övernattningslägenhet som för nyttjas av föreningens medlemmar. Det finns också cykelrum, barnvagnsrum och bastu.

Karta

Johanneberg Göteborg

Volrat Thamsgatan 7A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg