190

Vällingby Centrum, Vällingby

Vittangigatan 1

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,129
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea34 kvm
Våning4.5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer493
Byggår1953
Driftskostnad289 kr/månad

Välkommen till denna nyrenoverade etta mitt i Vällingby C.
Här finner du ett helt nytt kök med allt du kan önska dig. Nytt ekparkettgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak bidrar till den fräscha känslan du direkt möts av när du kliver in. Tvättmaskin i badrummet och diskmaskin i köket gör denna lägenheten praktiskt och inte bara trevlig att befinna sig i.
Den trevliga balkongen erbjuder mysiga kvällar i solnedgången.

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar Brf Reversalet i Vällingby
Årsredovisning 1807-1906 Brf Reversalet.
Energideklaration
Kommande

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnande hall med avhängningsdel samt gott om om plats för extra förvaring. Plastgolv med vitmålade väggar och vitmålat tak. Ingång till allrummet samt till badrummet.

BADRUM
Utrustat med WC, handfat, dusch och tvättmaskin. Vitt kakel och klinker på väggar och golv.

ALLRUM
Luftigt allrum med gott om plats för säng, soffgrupp, matbord etc. Här vilar ny ekparkett på golvet tillsammans med nymålade väggar och öppen planlösning mot kök. Fönster i två vädersträck innebär fantastiskt ljusinsläpp.

KÖK
Nyrenoverat kök med allt man kan önska. Induktionshäll, diskmaskin, ny kyl/frys och gott om förvaring. Fantastiskt ljusinsläpp även här tack vare köksfönstret ovanför diskhon.

BALKONG
Trevlig balkong med plats för balkongmöbler. Här kan man njuta av solnedgången med vy över Vällingby Centrum.
Antal rum
1 rum
Boarea
34 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4.5 av 10, hiss finns
Avgift
SEK 2,129
Driftskostnad
SEK 3,468 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 1,668
Andel i föreningen
1.06323 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1953
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till bostaden hör ett källarförråd om ca 5kvm.
Förening
Namn
Brf Reversalet
Om föreningen
Byggnaderna är från 1953 och föreningen förvärvade fastigheten 2014. Totalt finns 85 lägenheter. Dessutom finns 4 hyreslokaler.
Höghuset på Vittangigatan 1 stambyttes 2005 och låghuset på Årevägen stambyttes 1994-2008. Balkonger och fasader renoverades i början av 2000-talet på låghuset - höghuset något äldre. Yttertak på låghuset bytt under tidigt 2000-tal - äldre skick på höghuset. Trapphusen är ljusa och fräscha med fönster, och fina portar i trä och glas samt räcken i tidstypiskt smidesjärn. 2018 byttes balkongdörrar och fönster i låghusen.

Tvättstuga finns i entréplanet på Vittangigatan 1. Fräsch och modern med klinkergolv och kaklade väggar samt installationer och maskiner från 2012. Tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt manglar. I anslutning till höghuset på Vittangigatan 1 finns även en miljöstation. Källarförråd finns..
Tv och bredband levereras via Comhem. Se comhem.se för prislista Cykelrum finns på Vittangigatan 1, lättillgängligt i entréplan.
Antal lägenheter
85
Varav hyreslägenheter
20
Antal lokaler i föreningen
4

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Vittangigatan 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg