MED94768E398D6E4403A0EA6255790E1AF2

Unik drömvilla i högt, soldränkt läge med fin sjöglimt!

Bromma Höglandet, Bromma

Vikavägen 4

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum11 rok
Boarea315 kvm
Biarea128 kvm
Tomtarea1,137 kvm
Byggår1938
Driftskostnad5,771 kr/månad

Pris / Bud: SEK 25,000,000

Ansvarig mäklare

Visningar

20
September | Sunday
Visningar pågår, vg ring 0708141212 för bokning av visningstid

SOLDRÄNKT LÄGE MED FIN SJÖGLIMT PÅ BROMMAS "BÄSTA ADRESS"- UNIK FUNKISVILLA MED INTRESSANT HISTORIA!
I högt och fritt läge på eftersöka och prestigefyllda Vikavägen möter detta stilfulla funkishus om totalt 443 kvm, med svårslagen proviniens. Villan är ritad av familjen Modeén, där skådespelaren Thor Modeén på 1930-talet var en av de mer framstående under sin tid på "vita duken". Ett vackert hus som präglas av sina generösa sällskapsytor och sin luftiga atmosfär. Svårslagen när det kommer till representation och trivsamma hemmakvällar. "Historiens vingslag" sitter i väggarna och bidrar till husets varma atmosfär.
En generös villa med alla kvaliteter att bli ett "drömhem" - ett perfekt hus för den med höga krav på sitt boende. Läget kunde inte vara bättre. Högt, ljust samt helt fritt från buller, trots att det ligger Citynära. Stora ogenerade altaner med underbar och milsvid vy mot vacker närmiljö samt Mälarens glitter i fonden.

ENTRÉPLAN med tre vackra sällskapsrum i fil och härlig eldstad. Stavlagda ekgolv, skjutdörrar och stora funkisfönster ger rummen karaktär. Utgångar till väl tilltagen altan med access ner mot tomten.
Stort påkostat och fullutrustat kök med utgång till grill- och uteplats.
Generös entréhall med gäst-wc.

ÖVRE PLAN med fyra bra sovrum och utgång till soliga ogenerade altaner med sjöutsikt från tre av rummen. Stavlagda ekgolv och stora funkisfönster för fint ljus. Helkaklat badrum samt gott om inbyggd förvaring.

VINDSPLAN med full takhöjd och fin Mälarvy i två vädersteck. En perfekt föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, gott om platsbyggd förvaring samt eget badrum.

KÄLLARPLAN med hembio, tonårsrum med egen entré samt våtrum. Garage samt gott om förvaringsytor.

Barnvänlig, skyddad och friköpt tomt om hela 1.143 kvm på nästan bilfri återvändsgränd. Den ogenerade tomten är fint anlagd och blommar vackert från tidig vår tills frosten kommer. Förstklassiga skolor och dagis på några få minuters gångväg. Småstadscharm på det intilliggande Höglandstorget med egen biograf och småbutiker.
12:ans spårvagn tar dig smidigt till Alviks Torg, för vidare färd med T-bana eller tvärbana. Mälaren med bad- och båtliv nås även det på några minuters gångväg. Grönskande ängar och härliga promenadslingor utmed vattnet tillför livskvalitet. Restaurang bryggan i Ålstens båthamn, några stenkast från huset, utgör ett trevligt mål på promenaden, precis som närbelägna Nockeby Torg samt Ålstens Torg. Gott om caféer i området och charmiga småbutiker som tillför trivsel.
Kort sagt, ett hem för den kräsne - en vacker villa att längta hem till.
Ett unikt tillfälle att förvärva förstklassigt boende i trivsamma kvarter, där villorna sällan saluförs!

Varmt välkomna!

Om området

Höglandets stilfulla villaidyll erbjuder blandad arkitektur tack vare att detta område, unikt för Västerled, tillät friköp av tomtmark. Sådeles uppförde här privata byggherrar villor av varierande arkitektur och storlek. Bebyggelsen uppfördes huvudsakligen på 1920- och 1930-talet. Området blev en stadsdel 1934 och namnet nyskapades efter Höglandstorget, som fått sitt namn av topografin. Vid Höglandstorget ligger trevligt Café, Sushirestaurang, frisör samt några småbutiker. Här ligger även eftersökta Höglandsskolan och biograf. Vid Höglandstorget finns sedan 1926 en spårvagnshållplats på Nockebybanan. Avståndet till station Alvik är 4,1 kilometer.
Som Höglandsbo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Höglandet har en av landets högsta medelinkomster och är mycket eftersökt för sin trivsamma atmosfär.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplats här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet från Nockeby busshållplats mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Höglandstorget är ett litet lugnt och vackert torg med ett antal småbutiker. Närhet till granntorget Nockeby torg, som nås på några minuters gångväg, erbjuder ett större utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

Bilder

Vackra, välhållna Vikavägen 4 rik på historia!

Mälarvy från huset

Funkisvilla med skyddad och lättskött tomt

Generös entré med varm atmosfär

Sällskapsyta med rymd utöver det vanliga

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
ENTRÉPLAN

ENTRÉHALL - Gott om plats för ytterkläder på platsbyggda hatthyllor. Marmorgolv. Välvt fönster utgör en fin detalj.

GÄSTWC - i anslutning till hallen. WC samt handfat. Helkaklad med välvt fönster, för dagsljus.

SÄLLSKAPSYTA - Storslagen sällskapsdel med oslagbara kvaliteter när det kommer till representation och trivsel. Tre mycket vackra rum i fil där de rikligt glasade ytorna gör att rummen badar i ljus. Inte mindre än fem fönsterlufter i tre väderstreck ger rummen karaktär. Elementskydd. Fin vy mot grönska där Mälarens vattenspegel glimtar i fonden på ett tilltalande vis. Öppen spis med vacker dekoration i original samt genomgående stavlagda ekgolv. Markiser skyddar effektivt rummen när solen är som mest intensiv.

Skjutdörrar i original delar av mot angränsande MATSAL. Den ljusa och trivsamma matsalen rymmer matbord för det mycket stora sällskapet.
Två altandörrar från sällskapsdelen leder ut mot solig och väl tilltagen ALTAN med klinkergolv och infravärme.
Från den skyddade altanen i sydöst nås tomten på ett trevligt vis via trappa.

KÖK - Rymligt kök med plats för den stora familjen runt matbordet. Gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Snickerier i ek och arbetsbänkar i granit. Vitvaror i rostfritt. Inbyggda takspotlights samt ovan arbetsytor. Modernt ekgolv. Fönster i två väderstreck.
Från köket finns även en köksutgång till ALTAN , där eftermiddags- och kvällssolen slår ner. Perfekt för trivsamma grillkvällar med nära och kära.

Passage mellan kök och hall med ytterligare förvaringstillfälle samt trappa ner mot källarplan.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL - Via ektrappa med höga blyinfattade fönster nås övre hall med ekgolv. Det stavlagda golvet är gemensamt för alla rum på övre plan.

ALLRUM/SOVRUM 1 - Tilltalande rum med underbart ljus från söder med fin vy mot altan och såväl grönska som Mälaren samt områdets vackra grannvillor och välskötta trädgårdar. ALTANEN bjuder plats för sittgrupp eller solsäng. Markis.

SOVRUM 2 - Rymligt sovrum som rymmer säng samt arbetshörna. Inbyggd garderob med handfat. Utgång till generös och solig altan med markis. Fin vy över området och mot Mälaren i två väderstreck.

SOVRUM 3 - Plats för säng samt arbetshörna och inbyggd garderob med handfat. Även i detta rummet finns en utgång till den längsgående ALTANEN.

SOVRUM 4 - Plats för säng samt arbetshörna. Plats för förvaring.

SEPARAT WC - Kaklat wc med toalett och handfat.

BADRUM - Helkalklat badrum med dusch bakom glasdörr, badkar samt handfat i kommod med förvaringsmöjlighet. Vitt kakel och sjöstensgolv med mönstersättning. Golvvärme från elslingor. Inbyggda spotlights i tak. Fönster för dagsljus och vädring.

VINDSVÅNING

MASTER BEDROOM - Via bra vindstappa nås luftigt och ljust vindsrum med bra takhöjd. Påkostat inrett med ekgolv, inbyggd belysning i tak och platsbyggd förvaring i matchande ek. Fönster i två väderstreck med fin utsikt mot vattnet och vidare.

WC/DUSCH - Praktiskt helkaklat badrum en suite med wc, handfat samt dusch. Golvvärme från elslinga. Inbyggd belysning i tak. Fönster för dagsljus och vädring.

KÄLLARVÅNING

NEDRE HALL - Via vitsåpad trätrappa nås husets nedre hall. Klinkergolv i beige ton samt målade väggar i matchande nyans. Gott om förvaring i diverse förråd. Vattenburen golvvärme i hela källarplan ger trivsam komfort.

TVÄTTSTUGA - Bra med plats för klädvård på arbetsbänk i trä. Tvättmaskin samt tumlare och ho för handtvätt. Enhetligt klinkergolv i beige ton.

BIORUM - Ett optimalt rum för bioupplevelse i hemmet. Eldstad med vacker byggårscharm. Rummet nås från nedre hall samt via sidotrappa, i orört originalskick, från övre hall. Klinkergolv.

SOVRUM 5 - Väl tilltaget rum, perfekt som tonårsdel, med egen ingång. Gott om plats för såväl säng som soff- och TV-hörna. Trälaminat på golvet med trivsam värme från vattenburen slinga. Inbyggda spotlights i taket.

GARAGE - Plats för en bil samt förvaring i skåp och lådor. Behövs ytterligare sovrum så skapar man det med relativ enkelhet här. Genomgång från garage till intilliggande PANNRUM med bergvärmeanläggning.

Sammanfattningsvis är detta ett slående elegant hus som svårligen låter sig beskrivas i ord. Ett hem med varm atmosfär som ska upplevas på plats.
Varmt välkommen på visning!
Antal rum
11 rum varav 6 sovrum
Boarea
315 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
128 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1938
Byggnadsår kommentar
ombyggt 2001
Uppvärmning
Bergvärmepump
Ventilation
Mekanisk, typ FTX
Energideklaration
Utförd 10/16/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
121 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
Grundmur
Natursten/betong
Stomme
Betong
fasad
Puts
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongtakpannor
Utv. plåtarbete
Koppar
Fastighetsbeteckning
Barden 22
Övrigt
Säljarna förvärvade fastigheten 2007
Nuvarande ägares renoveringar:

2019: Byte av alla brytare, dimmers och trafo, puts lagat och ommålat i källaren,
punktvis förbättringar av socklar och ytor i huset sam oljning och ythantering i kök, service av centraldammsugare
2018: Renovering av balkonger, murar, trappor, terrass, dörrar, ommålning av takplåt, grindar, grund, trädetaljer, alla fönster renoverade med nya glas, nya automatreglerade markiser, genomgripande service av värmepump och ventilationsanläggning samt installation av infravärmare på uteplats under tak
2017: Installation av fiber
2016: Ny diskmaskin ( Miele) ny Mikrovågsugn ( Miele)
2015: Ny el och armaturer i kök och källare, ny gästtoalett.
2012: Nytt tak med nytt tätskikt, läkt samt nya pannor
2011: Omläggning av garageuppfart
2010: Ny värmepump, nya tvättmaskiner och torktumlare
2008: Omputsning av fasaderna, anläggning av uteplats på tomt i anslutning till köksingång, staket och avskärmning av tomt
2007: Ytrenovering, golv, väggar och tak

Tidigare ägares renoveringar:

2001: Vinden inreddes, nytt badrum, invändig isolering, plåt på kupor
2000: Installation av mekanisk ventilation FTX
Relaxavdelning med bastu och dusch
1999: All el byttes ut, ny elcentral och jordfelsbrytare installerades
Alla VA-stammar byttes ut förutom tre meter vertikal stam från tvättställ
övre plan
Totalrenovering av kök, ny tvättstuga, renovering av badrum på övre plan
och toaletter, installation av bergvärme.
Installation av markvärme på garageuppfart och entrégång i samband
med skiffer- och betongstenläggning (detta har nuvarande ägare kopplat bort).
Installation av vattenburen golvvärme i källaren.
Nya ytterdörrar,
Installation av centraldammsugare
1995: Ny dränering (kan vara gjort senare än -95)
Övriga byggnader
Bod på tomten som rymmer trädgårdsmöbler med mera.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 69,250 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 20,000
VA
SEK 3,000
Uppvärmning
SEK 30,000
Renhållning
SEK 3,000
Sotning
SEK 250
Försäkring
SEK 13,000
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Fördelningen mellan hushållsel och uppvärmning är uppskattad.
Sotning sker vart 4:e år
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 15,200,000
Byggnadsvärde
SEK 7,200,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,600,000
Tomt
Areal
1137 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Fint anlagd tomt som är lättskött och trivsam. Stensättningar ger en stilfull inramning. Perenner och blommande buskar i rabatterna samt frodig gräsmatta på plan tomt. På tomten finns även tre äppelträd samt ett körsbärsträd som alla ger frukt.
Uteplats
Skyddade, generösa uteplatser i tre etage med sol från morgon till kväll.
Parkering
Generös och stilfullt stensatt bilinfart som rymmer flera bilar. Därtill garage.
Planbestämmelser
Lilla nockebyhov
Stadsplan, beslutad
Datum: 1936-12-18

Del av kv barden
Stadsplan, beslutad
Datum: 1938-05-13

Barden t 13-22
Tomtindelning, beslutad
Datum: 1943-03-09

Östra mälaren
Vattenskyddsområde, beslutad
Datum: 2008-11-25
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Last, Avtalsservitut: Villa, 0180-86/73 Inskrivning, Avtalsservitut villa, 23/42

Karta

Bromma Höglandet Bromma

Vikavägen 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg