Nedre Johanneberg, GÖTEBORG

Vidblicksgatan 9

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,513 I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea105 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer21
Byggår1938
Driftskostnad292 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,995,000

Ansvarig mäklare

Visningar

26
October | Monday
Kl 18:00 - 18:45

Underbar trerummare på våning två med klockren planlösning som gör att lägenheten känns större än vad den är. Här bor du i en av Göteborgs mest attraktivaste delar, nämligen nedre Johanneberg. Här har du tillgång till två balkonger, en som gör att du kan njuta av en kopp kaffe i morgonsolen och en så att du kan njuta av ett glas rött i kvällssolen. Utmärkta förvaringslösningar och med egna tvättmöjligheter. Varmt välkommen på visning!

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Bilder

Den fungerande eldstaden

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
105 kvm
Areakälla
föreningens information
Vidblicksgatan 9
Välkommen till denna stora 3:a med två balkonger så att du både kan njuta av morgon- och kvällssol. Högt till tak, stort vardagsrum, stora fönsterpartier och en funktionell öppenspis är bara några av de fina attributer lägenheten bjuder på. Lägenheten lokaliseras i en välskött förening med låg skuld per kvm.

Lägenhetens 105 kvm disponeras enligt följande:
Hall
Varmt välkommen in i denna stora och rymliga hall med mörkgrått klinkergolv. Redan här förstår du att lägenheten är ljus och rymlig, delvis tack vare den generösa takhöjden på två komma sjuttio meter. Till vänster har vi två stora och djupa skjutgarderober som sväljer familjens alla ytterkläder. Till höger i hallen har vi en gästtoalett med klinkers på golvet och charmiga blomtapeter. Vi tar vägen till vänster vilket gör att vi kommer till den vackra passagen som leder oss till det stora vardagsrummet och master bed room. På golvet ligger det fiskbensparkett i massiv ek.
Master bedroom
Välkomna till det stora, luftiga sovrummet. Härifrån når vi en av balkongerna som pekar ut mot Viktor Rydbergsgatan och här avnjuter man gärna en kaffe i morgonsolen. Sovrummet har gott om förvaring bland annat två praktiska skjutdörrsgarderober. Här får det med lätthet plats en större säng och tillhörande möblemang. Takhöjden här är givetvis två komma sjuttio meter. På väggen är det vackra Laura Ashley-tapeter. På vägen till sovrummet finns ytterligare två skjutgarderober.
Badrum
Det större badrummet ligger i anslutning till master bedroom. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, kommod, handfat, WC och dusch. Badrummet har klinkers på golvet och kakel på väggarna. Mot vardagsrummet!
Vardagsrum
Välkomna till det läckra och luftiga vardagsrummet som erbjuder mängder med möbleringsalternativ. På golvet ligger den vackra fiskbensparketten i massiv ek och väggarna är vitmålade. Stora fönsterpartier med fina fönsternischer. En öppenspis som är fullt funktionell, vilket är perfekt nu för nalkande höstdagar!
Sovrum/arbetsrum
Här finns möjligheten för ytterligare ett sovrum alternativt ett arbetsrum. Stora fönsterpartier som pekar mot en grön innergård. Vitmålade väggar och på golvet ligger så klart fiskbensparketten i massiv ek.
Kök
Välkomna till det rymliga köket som är utrustat med allt för att skapa slående middagar. Marbodalkök i vitt utrustat med gasspis, fläkt och ugn från Smeg. Diskmaskin från Husqvarna. Vitvarorna är i rostfritt stål. När jag skriver detta bakar säljaren en äppelkaka, vi får hoppas att jag får smaka…Matplatsen erbjuder gott om plats och olika möbleringsalternativ. Gott om ljusinsläpp tack vare fönsterna som vetter mot väster. Härifrån når du lägenhetens andra balkong som delas med grannen. Balkongen pekar ut mot föreningen lugna och gröna innegård. Balkongen badar i sol tack vare västerläget
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 6, hiss finns
Pris
SEK 5,995,000
Avgift
SEK 4,513 I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Information avgift
Oförändrad sedan flera år tillbaka. Ingen avgiftshöjning planerat.
Driftskostnad
SEK 3,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 1,700
Beräknat antal personer
1
Kommentar
De faktiska kostnaderna kan variera beroende på antal i hushåll och avtal
Andel i föreningen
4.71097 %
Andel av årsavgiften
4.72572 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 11/27/2013
Energiprestanda primärenergital
140 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Vidblicksgatan 9
Om föreningen
Brf Vidblicken 9 är en välskött förening med låg belåning (3 193 kr/kvm) och föreningen amorterar enligt plan. Föreningen registrerades 1982 och har 31 lägenheter varav 1 hyresrätt och en hyresrättslokal. Föreningens förvaltning sköts av SBC. Föreningen äger marken fastigheten står på vilket innebär att dem inte påverkas av någon tomträttsavgäld.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
31
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-TV och internet tillhandahålls av Com Hem.
Parkering
Parkering Föreningen har tre parkeringsplatser till en kostnad för ca 650 kr per månad samt en garageplatser för ca 1 100kr per månad. För tillfället kö. Boendeparkering S finns annars att tillgå för ca 580 kr per månad. Mer information finner du på www.goteborg.se
Renoveringar
Exempel på utfört underhåll:
2001 - Nyinstallation av hiss.
2002 - Rörstambyte.
2003 - Fönsterbyte.
2003 - Elstambyte.

2006-2007 - Nya balkonger, tvättstuga och trapphus.
2013-2014 - Ombyggnad av innergård och framsida av fastighet.
2019 - Takunderhåll.

Planerat underhåll:
2020 – Målning av entréport, garagedörrar, dörr till lokal samt fönster till lokal
2020 – Översyn av belysning
2021 – Slipa och rostskyddsmåla balkongernas sidfästen , målning av undersidan av balkongerna

Föreningen planerar att byta ut befintlig belysning till LED-lampor med rörelsesensorer nu till hösten (2020). Dem planerar även att rost skyddsbehandla balkongerna till nästa år. Inga beslut är ännu tagna.
Ekonomi
God ekonomi, 528 kr/kvm i årsavgift och en skuld per kvm på 3 193 kr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja
Övrigt
Föreningen har en stvättstuga lokaliserad i källaren som har två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett torkrum. Föreningen har även ett cykelrum.
Föreningen har även innergård där dem skapat ett mönster av Himlavalvet av den belagda stenen. På gården finns det dessutom en grill som får användas av föreningens medlemmar.

Information är inhämtad från styrelse, stadgar och årsredovisning. Kontrollera gärna information som är av vikt för dig.

Karta

Nedre Johanneberg GÖTEBORG

Vidblicksgatan 9

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg