KarriärOm oss
230
MED11BC1EAD70834F5FB393C77B3141A329

Exklusiv lägenhet på främsta parkett! Missa inte att anmäla intresse redan idag!Vättersnipsgränd 2 Munksjöstaden, JÖNKÖPING

Munksjöstaden, JÖNKÖPING

Vättersnipsgränd 2


PRIS (utgångspris)4 375 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

103,5 kvm

VÅNING

3 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

0006

MÅNADSAVGIFT

5 919 kr

BYGGÅR

2016

PRIS

4 375 000 kr utgångspris

Exklusiv lägenhet på främsta parkett! Missa inte att anmäla intresse redan idag!

Wow-effekten är slående med fri utsikt över Munksjön på främsta parkett! Detta är ett boende för den som uppskattar det lilla extra, lyx och en bekväm vardag. Välplanerad trea med enkel möjlighet att göra om till en fyra. I stabila Brf Brukspatronen som bjuder flertalet mervärden för dig som boende.

Ta hissen upp från garaget och ta ett kliv in i hallen och stäng säkerhetsdörren så slås du av tystnaden och lugnet som infinner sig, trots att man befinner sig i den expanderande stadsdelen. Läget på lägenheten inger känslan av att du befinner dig ute på vattnet men samtidigt hemma. - En magisk atmosfär som bara måste upplevas på plats.

Interiört bjuds en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum access till den stora balkongen om 15 kvadratmeter i österläge med morgonsol från soluppgång till eftermiddagssol. Master bedroom med egen klädkammare, sovrum inrett till arbetsrum och dubbla, helkaklade badrum där det ena är utrustat med en praktisk tvättsektion och nya, tysta maskiner. Ytterligare en klädkammare i anslutning till hallen som är central och binder samman. För dig som inte kan få nog av god förvaring följer ett större källarförråd med lägenheten.

I Munksjöstaden möter modernitet funktion på ett utmärkt sätt vilket ger hela kvarteret en alldeles egen levande känsla där närheten till Jönköping City samtidigt kvarstår. Den växande stadsdelen är en plats där det lätt att skapa sig ett skönt liv. Bo med Hemköp runt hörnet eller varför inte ta vägen via garaget? Pizzerian Ciro och café Rosetten är på nära avstånd när det är dags för fredagsmyset eller när helgfrukosten ska inhandlas. Lyx!
I närområdet finns både Wetterhälsan, Apotek, förskola, lekplats och Torpas småskaliga utbud av restauranger och caféer samt vackra blomsterbutiker. Goda kommunikationer i form av linjebussar som tar dig från A-B. E4 inom räckhåll och läget innebär endast en lagom promenad till Jönköpings City och endast 10 minuters promenad till Högskolan/Jönköpings University (JU)!

Här bor du i en trevlig och välskött förening! Hög standard och i en nybyggd förening krävs det knappast något underhåll. Ett bekymmersfritt boende för den moderna och bekväma människan!

Varmt välkommen till Vättersnipsgränd 2, Munksjöstaden som inte lämnar något att önska. En bostad för dig med höga krav.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare, Amelie Sjöbring Cimen för inbokning av privat visning.
Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amelie Sjöbring Cimen.
Tel: 0709-37 00 55
Mail: amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Extra kontaktperson

Bilder

MED11BC1EAD70834F5FB393C77B3141A329
MED189A2BA76C104104AEAF6DE0C4240C96
MED9932CCAC8F434C298504C5B69B004EC4
MEDE6D1393736694B699E3A171DC86AB43A
MED923DB21B345D4275A2A22564BF5A2DC6

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

103,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

0006

VÅNING

3 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 919 kr

BYGGÅR

2016

PRIS

4 375 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Lägenheten går enkelt att göra om till en 4 rok. Se planskiss.

BALKONG

Ja

Bostaden har snygg, matt ekparkett som möter väggar som är genomgående vita och släta. Lägenheten präglas av moderna och stilrena lösningar. Gott om förvaring och välplanerade sociala respektive privata ytor samt den otroligt vackra utsikten över vattnet är ledorden i denna bostad.

HALL

Vita väggar och grå klinker på golvet, avhängningsmöjligheter direkt till höger och en garderob följt av gäst-wc innan du når de sociala ytorna. Rakt fram klädkammare, sovrum 2 och till vänster badrum med tvättsektion och master bedroom med tillhörande klädkammare. Välkommen in till denna lyxiga lägenhet med en mycket behaglig planlösning.

KÖK

Ett vitt HTH-kök som gör vilken villa som helst avundsjuk. Planerat i vinkel med vita luckor och fullt utrustat med spishäll, ugn i vitt utförande, inbyggd vit micro, integrerad diskmaskin, kyl och frys och fläkt i rostfritt. Majoriteten vitvaror från kvalitetsmärket Bosch. Vitt kakel klättrar upp ovan den nya arbetsbänken i ljusgrå laminat.
Köksön öppnar upp på ett trevligt sätt och är som gjuten för socialt häng.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum på hörna med härligt ljusinsläpp och i öppen planlösning mot köket. Här finns utgången till balkongen som förlänger den sociala utan under sommarhalvåret. Känslan är harmonisk med utsikten mot vattnet från varje fönster.

BALKONG

15 kvm stor balkong med obehindrad utsikten mot vattnet och sol från tidig morgon till dagen tar vid runt hörnet och försvinner ca. kl. 15-tiden och kommer åter en stund på kvällen vid 19-tiden. Solen faller in från öst och söder från balkongsektionen i rak frontline. Möts av soluppgångarna som är magiska att stiga upp till på morgonen. En garanterat god start på dagen.

SOVRUM 1 MASTER BEDROOM MED KLÄDKAMMARE

Väl tilltaget sovrum beläget i lugnt läge. Gott om yta för den större dubbelsängen och extra förvaring om så önskas. Här finns en generös skjutgarderob och en klädkammare som ansluter. Ekparketten återkommer även här och väggarna är vita och släta. Hotellkänslan infinner sig med enkelhet.

SOVRUM 2

Även sovrum 2 är av bra storlek med plats för hemmakontor/gästsäng eller att inreda som barnrum. Inrett med den genomgående parketten och vita släta väggar som gör rummet flexibelt att inreda efter stil, smak och behov.

BADRUM 1 MED TVÄTTSEKTION

Stilrent helkaklat badrum i vitt kakel och grått klinker på golvet.
Stora ytor och utrustat med både tvättmaskin, torktumlare som är extra lyxiga och tysta maskiner (2022 från Electrolux). Praktisk arbetsbänk och linneskåp ovan löser förvaringen för tvättmedel, handdukar - vardagslyx om något!
Badrummet är även utrustat med: WC, handdukstork, tvättställ med skjutlådor under samt spegelskåp ovan och duschhörnan bakom rundade duschväggar i klarglas.
Gott om yta och mycket praktiskt!

BADRUM 2

Badrummet är även utrustat med: WC, handfat, spegelskåp, dusch bakom rundande duschväggar i klarglas. Helkaklat i samma stil som badrum 1 med vitt kakel på vägg som möter ljusgrå klinker på golvet. Vardagslyx med dubbla badrum!

KLÄDKAMMARE

Praktisk förvaring i form av en stor klädkammare inredd med öppna hyllor och inredning som löser behoven även för den med mycket kläder. Här finns hyllor och lådor att fylla! Perfekt att använda som din egen walk-in-closet som kan bli en riktig dream come true!

AMELIE SJÖBRING CIMEN INFORMERAR:

- Ett källarförråd följer med lägenheten beläget på våning (-2 i hissen).
- I månadsavgiften ingår all uppvärmning av lägenheten.
- Föreningen har förhandlat fram ett gemensamt TV- och bredbandspaket via Telia och genom detta kan du även få IP-telefoni. Att vara med på detta gemensamma är obligatoriskt för boende i föreningen och månadskostnaden för bredband, TV och telefon är för närvarande 229 kr per lägenhet.
- Föreningen tillämpar även individuell mätning av varm- och kallvatten och har ett gemensamt abonnemang för hushållsel som du debiteras av i samband med månadsavin efter egen förbrukning.

Om området

Munksjöstaden är beläget några minuter från Jönköping City och i delområdet väster som sträcker sig från högskolan i norr till Skeppsbron i söder. Munksjöstaden sitter i princip ihop med Torpa och Söder med Barnarpsgatan som går igenom och delar av områdena.

Utbud på området
Munksjöstaden har en hög servicenivå och nära och bra med allt från livsmedelsbutiker, blomsteraffär, vårdcentral, apotek och barbershop Det kända runda höghuset ligger i den södra delen om området där du kan finna bland annat Nordea, restauranger och en samlingsplats för många företag. I första plan finns även Cardio Club, ett nytt gym i två plan.

Naturnära områden
Den vackra Munksjön gör sitt för att öka trivseln och med den som granne har man inte bara fantastisk utsikt utan även perfekta promenadstråket. Området är väldigt expansivt och det håller på att byggas upp en helt ny stadsdel med kommande Munksjökajen som ska anläggas längs med vattenlinjen så att vattennära promenader blir möjlig längs hela sjön. Förutom sjöliv och kajstråk kommer platsens historiska byggnader ge stadsdelen en alldeles egen karaktär.

Restaurang- och caféutbud
Känner du dig hungrig? - Ingen fara! Det finns restauranger precis vid ditt boende. Trevliga restauranger som den italienska Ciro och VY/Sky Bar finner du på området. Fler restauranger finns på Torpa med 200 meter gångavstånd.

Kommunikation
Bra kommunikation med busslinjer går vid Munksjöstaden, ettan och även tjugosjuan går regelbundet. Varje tionde minut på vardagen. Vill man promenera till city, så är det endast 10 minuters promenad. Parkeringsplatser finns i parkeringshus under boende.

Skola och barnomsorg
Ett fint dagis finns i området och Torpaskolan som är från åk. 1-6 och ligger endast 200 m bort.

Kultur och nöjen
Från Jönköping Väster har du gångavstånd till hela Citys nöjesliv och utbud av kultur.
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Du trycker på hissknapp 2 i hissen. Huset ansluter sig till ytterligare två våningar bakom huskroppen lägenheten på första parkett är belägen i. På "parkett 2" ligger våning 5 och 6 i huset på Vättersnipsgränd 2.

ANDEL I FÖRENINGEN

2,3971 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2,4 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

1 225 456 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2016

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-09-09

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

103 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Riksbyggen BRF Brukspatronen i Jönköping

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

45

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

OM FÖRENINGEN

Föreningen Riksbyggen BRF Brukspatronen i Jönköping äger fastigheten Marinen 3 i Jönköpings kommun. På Fastigheten finns 2 byggnader med sammanlagt 45 lägenheter. Fastigheternas adress är Vevslupsgränd 1 och Vättersnipsgränd 2 i Jönköping.
En förening bestående av 45 lägenheter fördelade i två byggnader uppförda 2017. Förvaltningen sköts av Axcell ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägget ingår för föreningens medlemmar och hemförsäkring bekostas separat av bostadsrättsinnehavarna.

Ägandeformer:
Juridisk person tillåts ej.
Andelsägande tillåts exempelvis om en förälder med barn önskar samäga. Den boende måste äga viss del.

Renoveringar:
Löpande underhåll. Föreningens underhållsplan visar på ringa underhållsbehov de närmaste åren då byggnaderna är nybyggda.

Kommande renoveringar:
Inget större på gång. Mindre löpande underhåll vid behov.

Parkering:
Hissen går hela vägen ner till garaget.
Garageplats kostar ca. 700 kr/mån och tilldelas via ett separat kösystem. Ca. 10 personer på kö i dagsläget.
Laddstolpar är pågående projekt i föreningen med 10 st platser på gång. Parkering går att ansöka om i granngarage hos grannföreningen där det ofta finns plats och i varje fall kortare kö. Dessa platser är något dyrare.

Ekonomi:
Avgiftsförändringar: Senaste höjningen 15 % 2023-01-01 med anledning av ökade driftkostnader och omförhandling av föreningens lån. Föreningen har tidigare årligen höjt årsavgifterna 2 % enligt plan historiskt.
Inga avgiftsförändringar utöver det planerade framöver. Avgiftsförändringar kan komma att ske med anledning av inflation och ökade kostnader generellt i samhället.

Lån:
Ett lån som ska omförhandlas sista juni i år. Föreningen har tagit höjd för kommande omförhandling och förra årets omsatta lån i 15 % höjningen som genomfördes vid årsskiftet. Ändring kan komma att ske framgent men inga beslut tagna i dagsläget.

TV/bredband/telefoni:
Föreningen tillhandahåller ett grundutbud tv-kanaler och bredband 100 Mbit via Telia paket Lagom som tillkommer i obligatoriskt tillägg på månadsavgiften och debiteras i samband med månadshyran.

El:
Du debiteras varje månad på månadsavin för förbrukning via föreningen. Du som bostadsrättsinnehavare tecknar således inget eget el-avtal i samband med inflytt.

Gemensamma utrymmen:
Till alla lägenheter hör ett källarförråd. I föreningen finns även cykelförråd (plan -2 (entréplan)) och en gemensamhetslokal som även kan nyttjas som övernattningslägenhet (ca. 300 kr/natt). Bokas via Axcell (föreningskalender).

Informationen avstämd med ordföranden 2023-02-16.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Vättersnipsgränd 2
Stadgar
Årsredovisning 2021
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Munksjöstaden

Vättersnipsgränd 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg