230
MED87F354F3F77B4E27B79FBA58211C7169

Hästgård i toppklass med bra läge som har allt!Värnanäs Bygget 1 Värnanäs, Värnamo

Värnanäs, Värnamo

Värnanäs Bygget 1


0

Fakta om bostaden

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

1

ANTAL RUM

15 rok

BOAREA

523 kvm

BIAREA

65 kvm

TOMTAREA

5,66 ha

BYGGÅR

1997 - 2018

DRIFTSKOSTNAD

9 865 kr/månad

Hästgård i toppklass med bra läge som har allt!

Välkommen till denna fantastiska hästgård belägen i idylliska Värnanäs som ligger strax utanför från Värnamo Centrum! Här erbjuds en unik möjlighet att driva en hästverksamhet och njuta av privatlivet på en välskött gård med utmärkta träningsmöjligheter.

Det vackra bostadshuset sträcker sig med genomgående exklusiva golv över två plan och erbjuder generösa sociala ytor på entréplanet och fyra bekväma sovrum på övre planet. Det nyrenoverade badrummet adderar en modern touch till huset. Uppvärmning sker med hjälp av energieffektiv jordvärme och fiber finns för snabb internetuppkoppling. Från huset har du en hisnande utsikt över de egna hagarna och de omgivande ängarna. Här finns även en rymlig altan där du kan njuta av den underbara utsikten.

På gården finns ett modernt stall med 17 rymliga boxar, spolplats, uppvärmd och larmad sadelkammare, solarium och foderrum. I direkt anslutning till stallet finns ett ridhus i toppklass med fiberunderlag och sprinklersystem för bevattning. Dessutom finns belyst paddock med sprinkler för bevattning. Här finns alla möjligheter att driva träningar i egen regi eller för uthyrning. Gården är välplanerad med fina sommarhagar, vinterhagar och ett par grusade permanenta sjukhagar. Samtliga vinterhagar ligger i direkt anslutning till stallet och har el framdraget med inkopplade vattenkar, vilket gör det enkelt i all hantering av hästarna. Till alla sommarhagar finns vattenkoppar installerade.

Utöver allt annat som fantastiska gård Värnanäs har att erbjuda finns det även en nybyggd lägenhet i toppklass från 2018 med högkvalitativa material som genererar bra hyresintäkter. Under lägenheten står en 370kvm uppvärmd industrihall redo att förvara maskiner och redskap.

Denna gård är verkligen något utöver det vanliga och erbjuder en idealisk miljö för hästälskare och de som drömmer om en privat oas med fantastisk natur runt knuten. Missa inte chansen att bli ägare till detta unika objekt!

PÅ GÅRDEN BEDRIVS HÄSTVERKSAMHET, INTÄKTER GENERERAS FRÅN BOXPLATSER I STALL SAMT FRÅN LÄGENHETEN.
SAMTLIGA 17 BOXPLATSER SAMT LÄGENHET ÄR UTHYRT, MÖJLIGHET ATT HYRA UT INDUSTRILOKAL FINNS.
ELPRODUKTION FRÅN SOLCELLER GENERERAR CIRKA 50TKR.

GÅRDENS RÖRELSEDEL GÅR ATT FÖRVÄRVA VIA BOLAGSTRANSAKTION!

Kontakta ansvarig mäklare för att boka visning.

Bilder

MED87F354F3F77B4E27B79FBA58211C7169
MEDB48B0DDADE16401CB506E619E24F3E04
MED5040A3AF7C74420A8AB69B602D5B15D8
MED20AC60CE0CBD4AA486B8CCC718804D6A
MED0DEFDE5B5B9944A1AD147466352A6027

Planritningar

Ridhus

Lägenhet

Stall

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

1

ANTAL RUM

15 rok

BOAREA

523 kvm

BIAREA

65 kvm

TOMTAREA

5,66 ha

BYGGÅR

1997 - 2018

DRIFTSKOSTNAD

9 865 kr/månad

Om området

Värnanäs, beläget fem kilometer norr om Värnamo Centrum, utgör en strategiskt placerad plats att bo längs E4 och i rätt riktning mot Växjö. Området präglas av en idyllisk miljö och erbjuder en mängd vackra ridleder, vilket gör det till en attraktiv destination för hästentusiaster.

Den geografiska närheten till Värnamo Centrum och det strategiska läget längs E4 möjliggör smidiga förbindelser och tillgänglighet till både närliggande samhällsservice och regionen i stort. Dessutom erbjuder platsen en lugn och avkopplande atmosfär, vilket gör den till en potentiell bostadsort för de som söker en harmonisk livsstil.

För hästälskarna finns det gott om möjligheter att utforska de natursköna omgivningarna genom de många tillgängliga ridlederna. Den grönskande naturen och det varierande landskapet gör Värnanäs till en idealisk plats för dem som uppskattar utomhusaktiviteter och en nära kontakt med naturen.

Avstånden till olika destinationer ger också en indikation om områdets läge i förhållande till större städer. Med endast 25 mil till Falsterbo, 40 mil till Stockholm och 17 mil till Göteborg, erbjuder Värnanäs en relativ närhet till både kustnära områden och större urbana centra.

Med endast 10 kilometers avstånd längs en välskött bilväg når man Värnamo Golfklubb, Näsbyholm. I närområdet återfinns också faciliteter såsom bibliotek, apotek, vårdcentral, kyrka och dagligvaruhandel för bekvämlighetens skull. Dessutom finns lokala bussförbindelser för enkel transport.

Områdets skolalternativ inkluderar Enehagsskolan (F-5) med tillhörande fritidsverksamhet samt Apladalsskolan. För förskolebarn finns flera alternativ att välja bland, såsom Nylunds förskola, Biet, Getingen, Humlan, Trädkryparen och Nyfiken. Denna varierade utbud av utbildnings- och förskolemöjligheter bidrar till områdets övergripande attraktivitet för familjer och boende.

Byggnader

FASTIGHETSBETECKNING

Värnanäs 3:4

BOSTADSHUS / LÄGENHET

ANTAL RUM

15 rum varav 5 sovrum

BIAREA

65 kvm

BYGGNADSÅR

1997 - 2018

UPPVÄRMNING

Jordvärme och golvvärme

VENTILATION

Självdrag

GRUNDMUR

Betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

Isolerglasfönster

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Tomtarea 1000 m².

PARKERINGSPLATS

Carport med plats för tre bilar, tre stycken el-bilsladdare sitter på varje plats.

BESKRIVNING

BOSTADSHUSET
Denna imponerande bostad om 378+65m², med rötter från 1800-talet och omfattande utbyggnad och renovering år 1997, erbjuder en bekväm och exklusiv livsstil. Med fyra rymliga sovrum och tre generösa badrum, varav alla utrustade med dusch, är utrymmet optimerat för komfort och funktion.

Hög materialstandard genomsyrar hela bostaden, särskilt i det platsbyggda köket och golven som pryds av natursten från Jämtland och massiva trägolv. Sex fungerande eldstäder sprider en varm atmosfär och skapar en känsla av hemtrevnad i olika rum.

Ett elegant och välutrustat relaxområde inkluderar bastu, jacuzzi och ett praktiskt pentry för extra bekvämlighet. För vinälskaren finns en särskilt dedikerad vinkällare, perfekt för att förvara och visa upp samlingar. Den inglasade uteplatsen, riktad mot söder, skapar en ljus och trivsam atmosfär och rymmer bekvämt upp till 12 matgäster.

Hästhagen som grannskapet ger en känsla av lugn och natur, och för de som behöver tre bilplatser finns en rymlig carport med installerade laddningsmöjligheter för elbilar. Denna bostad harmoniserar perfekt med både historiska rötter och moderna bekvämligheter, och utstrålar en tidlös och sofistikerad atmosfär.

LÄGENHETEN
Denna nybyggda bostad, färdigställd år 2018, utgör en imponerande boendeenhet belägen ovanpå garaget i en ridhusbyggnad. Med en yta om 145m² BOA erbjuder den generöst utrymme och komfort. Boendet omfattar 2-3 sovrum samt två rymliga badrum, vilket möjliggör en flexibel anpassning till olika familjekonstellationer.

Kvaliteten i detta hem präglas av genomgående hög materialstandard och uppmärksamhet på detaljer. Köket är skräddarsytt och håller högsta standard, medan Kährs trägolv bidrar till en naturlig och varm atmosfär. En imponerande takhöjd på 6 meter ger hela bostaden en luftig och öppen känsla tack vare den öppna planlösningen som främjar ljusets infall.

De synliga träbalkarna i taket lägger till en rustik touch och ger en unik karaktär till bostaden. En vidsträckt balkong i söderläge förser boendet med en ljus och solig utomhusyta, perfekt för avkoppling och sociala tillställningar.

RENOVERINGAR

Relaxrum (2003): En tillbyggnation gjordes för att inkludera ett relaxrum i bostadshuset.

Kök, matplats och altan (2006): En omfattande tillbyggnation gjordes för att inkludera ett nytt kök, matplats och altan.

Nya golv, kök och tillbyggnation av veranda (2017): Det utfördes renoveringar som omfattade utbyte av golv, köket och en tillbyggnation av verandan.

Trädgård framsida (2017): Trädgården på framsidan av bostadshuset renoverades år 2017.

Renovering badrum ovanvåning (2020): Badrummet på övervåningen genomgick en renovering år 2020.

Byte av värmepump (2020): En ny värmepump installerades år 2020.

STALLBYGGNAD

BESKRIVNING

Stallbyggnaden, vars fullständiga renovering slutfördes 2017, representerar en toppklassanläggning med omsorgsfullt planerade och utförda detaljer. Med sina 17 välskötta boxplatser erbjuder stallet en trygg och bekväm plats för hästarna.

Den uppvärmda sadelkammaren utmärker sig med moderna säkerhetsåtgärder, inklusive larm och kodlås, vilket säkerställer en säker förvaring av värdefull utrustning. En bekväm spolplats underlättar skötseln av hästarna, medan det rymliga foderrummet möjliggör en organiserad och effektiv hantering av foder.

På baksidan av byggnaden finner man en praktisk foderautomat för hö samt generöst med förvaringsutrymme för höförråd. En dieseltank på baksidan underlättar smidig tankning av fordon på gården, vilket ytterligare bidrar till en effektiv drift.

För att främja hållbarhet och energieffektivitet har stalltaket utrustats med solcellsanläggning, vilken producerar imponerande 55 000 kilowattimmar per år för hela gården. Sammantaget representerar detta stall en välfungerande och omsorgsfullt utvecklad plats för hästskötsel och förvaring, där varje detalj har beaktats för att möta höga standarder av funktionalitet och komfort.

STORLEK STALLBYGGNAD:
420kvm

FÖLJANDE RENOVERINGAR OCH FÖRBÄTTRINGAR HAR GJORTS PÅ STALLET:
Ny fasad (2017): En omfattande renovering utfördes år 2017, inklusive utbyte av den yttre fasaden för att förnya och förbättra byggnadens utseende och skal.

Nytt tak (2017): Under 2017 genomfördes en takrenovering där det gamla taket ersattes med ett nytt, för att förstärka byggnadens takstruktur.

Nya fönster (2017): År 2017 genomfördes en uppgradering av fönstersystemet, vilket involverade att de befintliga fönstren byttes ut mot nya för att förbättra isoleringen och estetiken.

Ny el (2017): År 2017 uppgraderades och moderniserades elsystemet i byggnaden för att möta dagens standarder och öka säkerheten och effektiviteten.

Ny platta (2017): En ny grund- eller golvplatta installerades år 2017, vilket var en viktig del av renoveringen för att säkerställa byggnadens stabilitet och långsiktiga hållbarhet.

Ny stallinredning (2017): År 2017 genomfördes en renovering av stallinredningen, där förändringar gjordes i layout, materialval och design för att skapa en modern och uppdaterad miljö. Det inkluderade även utbyte av boxar samt upprustning av andra stallutrymmen för att förbättra funktionaliteten och skapa en mer bekväm och trivsam plats för ryttare och hästarna.

Nya ytskikt (2017): År 2017 genomfördes förändringar i ytskikten, såsom målning, och andra ytreparationer, för att förbättra utseendet och skyddet av väggarna och taken.

RIDHUSBYGGNAD

BESKRIVNING

Ridhusbyggnaden med byggår 2008 är utformat i toppklass och utmärker sig genom sina framstående funktioner och faciliteter. En imponerande ridbana med storlek på 23 x 46 meter ger det generösa utrymmet ryttare möjlighet att träna och utvecklas optimalt. Ridhusets underlag består av högkvalitativt fiber, vilket skapar en behaglig och säker yta för både häst och ryttare.

För att säkerställa en effektiv och välskött anläggning är ridhuset utrustat med ett sprinklersystem för bevattning. Detta möjliggör en exakt och kontrollerad vattentillförsel, vilket är avgörande för att bibehålla optimala ridförhållanden.

I ridhuset integrerades även ett praktiskt fikarum utrustat med pentry. Denna plats fungerar som en idealisk mötespunkt för ryttare och besökare, där möjligheten att hålla utbildningar samt stallfika skapar en inkluderande och gemensam atmosfär.

För att möta bredare behov inkluderar byggnaden en uppvärmd industrilokal som sträcker sig över imponerande 392 kvadratmeter. Denna omfattande yta innehåller ett entresolplan, billyft och ett separat rum avsett för bilar samt pallstellage. Den funktionella och mångsidiga utformningen ger möjlighet till lagerhållning samt förvaring av gårdsmaskiner och fordon.

Ovanpå industrilokalen ligger en lägenheten.

STORLEK RIDBANA
1035kvm

STORLEK FIKARUM
35kvm

STORLEK INDUSTRILOKAL
392kvm

Allmänt om fastigheten

DRIFTSKOSTNAD BOSTADSHUS / LÄGENHET

118 384 kr / år

DRIFTSKOSTNAD, VARAV

EL

70 000 kr

VA

2 100 kr

RENHÅLLNING

3 000 kr

VÄG, SAMF

200 kr

SOTNING

1 500 kr

FÖRSÄKRING

41 584 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

KOMMENTAR

Driftkostnaderna gäller för hela gården, inklusive lägenhet, industrilokal och stall.
Uppvärmningen som sker via jordvärme ligger under kostnaden för el.
Beräknad produktion för solpaneler är 19 900kr.

NÄTBOLAG

E.ON

ELLEVERANTÖR

Värnamo Energi

ELFÖRBRUKNING

71 961 kWh/år

TILLKOMMANDE KOSTNAD

KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 525 kr / år

FÖRSÄKRINGSBOLAG

Länsförsäkringar

ÖVRIGT

SUMMA PANTBREV

10 450 000 kr

TAXERING

TAXERINGSKOD

120

SUMMA TAXERINGSVÄRDE

4 174 000 kr

VÄRDERINGSENHETER

EKONOMIBYGGNAD

164 000 kr

SMAHUSBYGGNADPALANTBRUK

3 590 000 kr

SKOGSIMPEDIMENTSMARK

3 000 kr

SMAHUSMARKPALANTBRUK

335 000 kr

BETESMARK

82 000 kr

TOMT

AREAL

5.6597 ha

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Värnamo Drömminge GA:4 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Kraftledning Mm(2 st)
Avtalsservitut Slang
Last: Avtalsservitut Kraftledning Mm, 06-IM2-60/359.1
Last: Avtalsservitut Kraftledning Mm, 06-IM2-62/1710.1
Last: Avtalsservitut Slang, 0683IM-03/11537.1

MARK

BETESMARK

Areal: 5 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastn och kvalitet än normalt i omr.

IMPEDIMENT

Areal: 1 ha.

ARRENDE FRÅN VÄRNAMO KOMMUN

Areal: ca 4 ha.

Karta

Värnamo Värnanäs

Värnanäs Bygget 1

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg