MEDEEE6503A3F984EE6B6F77B2886527FD0

Aspudden, Hägersten

Torsten Alms gata 17

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,830 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea59 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer417
Byggår1948-1949
Driftskostnad592 kr/månad

Accepterat pris: SEK 3,495,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Kl 15:30 - 16:00

ACCEPTERAT PRIS! Rymlig, ljus och mycket väldisponerad lägenhet med ett idylliskt läge och balkong i söder. Bevarad funkischarm med kök i original och bevarade innerdörrar m.m. Här bor ni lugnt och ostört med närhet till såväl grönområden och Mälaren som till service och kommunikationer. Stambytt fastighet 2001.

Om området

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Bilder

Fastigheten

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna mycket välplanerade och rymliga lägenhet med balkong i bästa söderläge. Lägenheten har en bevarad funkischarm med originalkök, fina innerdörrar och högt i tak m.m. Ljuvligt och ostört läge med vardagsrum och sovrum mot grönska.

Torsten Alms Gata ligger mycket trivsamt belägen invid Vintervikens naturområden. Här bor ni lugnt och ostört, men samtidigt med närhet till Aspudden C med sin charmiga småstadskänsla och goda förbindelser med city.

Lägenheten presenterar följande planlösning:

HALL: Välkomnande hall med avhängningsytor samt en mycket rymlig klädkammare för förvaring. Klädhängare i original finns i en mindre garderob i anslutning till entrén. Ljusa väggar och klinkergolv.

VARDAGSRUM: Rymligt och ljust vardagsrum med ett helt insynsskyddat läge mot grönområde. Rymlig ingång från hall med vackra bevarade pardörrar med glas. Utgång till härlig balkong i soligt söderläge. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

KÖK: Mycket trivsamt och socialt kök med matplats för ett stort sällskap samt mycket goda arbetsytor och bra förvaring. Charmig originalinredning med målade skåpluckor i vitt. Utrustat med kyl/frys, gasspis, spisfläkt med kåpa och diskmaskin. Ljusa väggar och klinkergolv.

SOVRUM: Stort och ostört beläget sovrum med fönster mot grönområde. Här finns gott om plats för en dubbelsäng samt garderober alternativt en arbetsplats eller liknande. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

BADRUM: Renoverat helkaklat badrum med vitt kakel och ljust klinkergolv. Utrustat med badkar, WC, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin.
Antal rum
2 rum
Boarea
59 kvm
Areakälla
faktisk uppmätn norm SS 021053
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 3,495,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 2,830 inkl värme, VA
Driftskostnad
SEK 7,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,500
Övrigt
SEK 2,600
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
1.88124 %
Byggnad
Byggnadstyp
Bostadshus
Byggnadsår
1948-1949
Byggnadsår kommentar
OÅ 2001
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 12/7/2008
Energiprestanda
187 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Föreningen har en fin tvättstuga som är helt nybyggd 2014 och det finns även barnvagns- och cykelrum.
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Förening
Namn
Brf Torsten Alm 5-17
Om föreningen
Brf Torsten Alm 5-17 ombildades 2010. Föreningen består av 52 lägenheter, varav ca 4 st hyresrätter. Dessa hyresrätter utgör en dold tillgång och ger tillskott i kassan vid försäljning/ombildning. Tomten upplåts med tomträtt. Husen är k-märkta vilket innebär att exteriören tillmätts kulturvärde och inte får förändras. De har därmed fått behålla originalfärger samt ursprungliga portar.

Föreningens gemensamma tvättstuga ligger på Torsten Alms gata 11, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och en mangel. I föreningen finns cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen har tre egna stationer med återvinningskärl för källsortering av matavfall, tidningar, glas, plast och metall.

Ventilationen i husen utgörs av självdragssystem utan elförbrukning. Gemensam elektricitet levereras av Fortum som förnybar energi från Avestaforsens vattenkraftverk. Fortum Värme som levererar fjärrvärme till föreningens undercentral för uppvärmning av varmvatten och element har beslutat att inom 15 år ska el- och värmeproduktionen ske med 100 % förnybara och återvunna bränslen.

En överlåtelseavgift tas ut från föreningen på ca 1 183 kr (2,5% av prisbasbeloppet som är på 47 300 kr för 2020). Ev. pantsättningsavgift tas ut av föreningen på ca 473 kr (1% av prisbasbeloppet) betalas av köparen.

Föreningen har en egen hemsida med bra information: http://www.torstenalm.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
52
Varav hyreslägenheter
4
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Byggnaderna är anslutna till kabel-tv och bredband via ComHem, samt även stadsnätet med ett flertal leverantörer att välja mellan.
Parkering
Föreningen har tre parkeringsplats där det för närvarande är kö. För den som inte har bil så finns Sunfleet bilpool i närheten på Torsten Alms gata. Läs mer på deras hemsida: https://www.sunfleet.com/

I området finns parkeringsplatser längs gatorna. I området är det boendeparkering med taxa 4. Se gärna mer information på Stockholm stads hemsida.
Renoveringar
2001-2009 - Nyputsade fasader, nya balkonger, modernisering av elledningar, byte av vatten- och avloppsstammar samt nya badrum.
2012 - Installerades egen undercentral ansluten till Fortum Värmes fjärrvärme.
2013 - Nybyggd tvättstuga i drift. Den stora lokalen i nr 5 är uthyrd. Ett särskilt barnvagnsförråd har inrättats med ingång från markplanet. Inomhussensorer för reglering av temperaturen i lägenheterna ger oss förbättrad möjlighet att påverka uppvärmningskostnaderna.
2018/2019 - Besiktning av gasanslutningar och gasledningar har genomförts.
2019 - Avloppsspolning i alla bostäder och lokaler. Ny energideklaration har upprättats. El i lokal har åtgärdats och systemunderhåll i lägenheter. Nytt system har införts för förbättrad kontroll av uppvärmningskostnader. Matfallssortering har installerats. Nya stadgar. Serviceunderhåll av maskiner i tvättstugan

Kommande renoveringar/underhåll enligt årsredovisning 2019: Under 2020 planeras renovering och målning av fönster, byte av rörkulvertar och målning av trapphus.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Aspudden Hägersten

Torsten Alms gata 17

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg