KarriärOm oss
230
MED5C4C2F0804DF42718018D3E42783A612

Gaveltrea på våning tre med bästa Torpa-läge i stabil förening!Torpagatan 3A Torpa, JÖNKÖPING

Torpa, JÖNKÖPING

Torpagatan 3A


PRIS2 450 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

77 kvm

VÅNING

3 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

074-074-016

MÅNADSAVGIFT

4 624 kr

BYGGÅR

2005-2007

PRIS

2 450 000 kr

Gaveltrea på våning tre med bästa Torpa-läge i stabil förening!

Stor trea på tredje våning i stabil och välskött förening! Här har föreningen inte höjt avgiften en enda gång på 7 år historiskt!
- På populära Torpa! 77 ljusa och fina kvadrat som inte lämnar något att önska. Sammantaget en fin och modern trerummare med alla bekvämligheter utanför dörren bl.a. välsorterad Hemköpsbutik mittöver gatan, Bageri Rosetten och Pizzerian Ciro bara ett par kvarter bort. Möjlighet att bygga din egen loggia i lägenheten för balkongkänsla! Tänk en industriglasvägg som delar av mellan "ute och inne" och möjliggör ett uterum inne i lägenheten. NCC har ritningar från när huset byggdes för möjlighet till detta.

Interiört ett generöst ljusinflöde, väl disponerade ytor och genomgående snygga parkettgolv samt en stilren känsla som genomsyrar hela våningen. Modernt vitt kök med fullutrustad maskinpark, som med sin öppna planlösning ger en fin helhetskänsla tillsammans med vardagsrummet. Rymliga sovrum med generösa förvaringslösningar och ett klassiskt badrum med stilren inredning och egen tvättsektion. Dessutom överraskar en stor klädkammare/walk-in-closet! Ett praktiskt källarförråd följer även lägenheten och är perfekt för förvaring av sådant du önskar tillgång till mindre ofta.

Här bor du i en välskött förening med god ekonomi där många mervärden bjuds dig som boende i Brf Söderport 1.
Fastigheten uppfördes av NCC 2005-2007 och är i mycket gott skick.

Huset ligger nära nya Munksjöstaden som växer fram - Här bor man i ett vackert och bekvämt läge i en expansiv stadsdel med en spännande framtid som tar form. Till stadens centrala delar tar du dig med fördel till på cykel eller via en enkel promenad utmed Munksjön eller genom Torpas trevliga bostadskvarter. Torpa anses vara Jönköpings mest populära bostadsområde och det är inte svårt att förstå varför, här finns allt man kan önska! Restauranger, blomsterbutiker, skräddare, caféer, parker och matvarubutiker ett par kvarter bort. I nyproducerade stadsdelen Munksjöstaden finner du både en fräsch mataffär, café, kvarterskrog, apotek och vårdcentral. Du finner även goda kommunikationer från närliggande busstation som trafikeras frekvent av linjetrafiken.

Varmt välkommen till Torpagatan 3A!

Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amanda Emme:
Tel: 0702-87 34 00
Mail: amanda.emme@husmanhagberg.se

Bilder

MED5C4C2F0804DF42718018D3E42783A612
MED84EAC3DED5594D3EBAE7EA0637DACBFA
MED363DB1C55883463A8A0D10AC543E76A5
MEDBDB89861835140DA8149A4C70AF4BE24
MED4DA0124FB90C46E5AC4760F17305F901

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

77 kvm

LÄGENHETSNUMMER

074-074-016

VÅNING

3 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 624 kr

BYGGÅR

2005-2007

PRIS

2 450 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

Genomgående för bostaden är snygg ekparkett och vita väggar i ett hus med modern arkitektur.

HALL

Ljus och välkomnande hall välkomnar och bjuder in. Här möts du av vita/beige, släta väggar och ekparketten på golvet som är ett genomgående tema för bostaden.
Klädkammaren/walk-in finner du praktiskt i anslutning direkt till vänster, sovrum 2 rakt fram och badrummet direkt till höger. Från hallen tar du dig vidare till bostadens rum som ligger på följd. Från mellanhallen öppnar bostaden sedan upp sig mot sociala ytorna: kök, vardagsrum följt av master bedroom. En trevlig planlösning och sammantaget 77 fina kvadrat. Välkommen in!

KÖK

Härligt vitt kök planerat i smart halvöppen vinkel mot matplats och vardagsrum och möjliggör ett trevligt cirkulärt rörelsemönster.
Vita skåpsluckor möter trä och rostfria vitvaror. Fullt utrustat med spis, fläkt, ugn, diskmaskin samt full kyl och frys (Electrolux). Självklart följer den genomgående parketten mellan rummen och de vita släta väggarna återkommer.
Köket ansluter trevligt till vardagsrummet via öppen planlösning och bjuder in till inspiration och matlagning.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med lättmöblerade ytor och vita, släta väggar samt stort fönsterparti för maximalt med ljusinsläpp. Vardagsrummet och köket är i öppen planlösning och passar perfekt för större sociala tillställningar. Beläget på privat och insynsskyddat läge.
Här återfinns självklart den fina ekparketten och de vita släta väggarna.

SOVRUM 1 "MASTER BEDROOM"

Väl tilltaget sovrum ”Master bedroom” med gott om yta för dubbelsäng och extra förvaring om så önskas. På golvet ligger samma ekparkett och väggarna är vitmålade och släta.
Här finner du med enkelhet hotellkänslan du trodde du bara kunde drömma om…

SOVRUM 2

Väl tilltaget sovrum med gott om yta för dubbelsäng och extra förvaring om så önskas. Idag inrett till arbetsrum och går även inreda till gästrum/barnrum eller bibliotek för den som föredrar det. Snygg beige kulör sitter på väggarna och på golvet ligger självklart samma ekparkett som i övriga bostadens rum.

BADRUM

Helkaklat badrum med mörkgrå klinker på golv och vita, helkaklade väggar. Utrustat med WC, duschhörna bakom väggar i mörkt tonat glas, handfat med vit kommod och spegelskåp ovan och handdukstork. Egen tvättsektion i lägenheten med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp (Electrolux) samt smart förvaring ovan arbetsbänken för linneförvaring och skönhetsartiklar. Addera handdukar och inredning efter säsong, tycke och smak.

KLÄDKAMMARE

Praktisk förvaring i form av en stor klädkammare förberedd att inredas med smarta lösningar. Perfekt att använda som din egen walk-in-closet som kan bli en riktig dream come true!

AMANDA EMME INFORMERAR:

- Möjlighet att bygga din egen loggia i lägenheten för balkongkänsla! Tänk en industriglasvägg som delar av mellan "ute och inne" och möjliggör ett uterum inne i lägenheten. Här får du som bostadsrättsinnehavare möjlighet att bygga din egen om du så önskar utan att det påverkar föreningens byggnad såklart. Se ett par inspirationsbilder längst bak i annonsen.

- Ett källarförråd följer med lägenheten beläget i källarplan.
- Garage finns. Separat kö tillämpas.
- Laddstolpar planeras installeras framgent. Ännu ett tecken på att föreningen är i framkant vad gäller hållbarhet och modernitet.
- Grymt läge på Torpa!
- Hemköp, apotek och vårdcentral i Munksjöstaden mittöver gatan, lyx-pizzeria och bageri Rosetten ett par kvarter bort när tankarna på frukostfrallorna faller på.

Om området

Torpa är ett charmigt bostadsområde i södra delen av Jönköping. På Torpa finner du både bostadsrätter och villor.

Utbud på området
Området erbjuder även trevliga och unika kvartersbutiker, , blomsterhandlare, restauranger, bagerier och caféer. Utbudet på området tillsammans med områdets charm i sig skapar en hjärtlig miljö.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Stadsparken eller Munksjön? Backintervall eller platt långdistans? Här kan du välja efter dagsformen.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också Torpa erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Torpa finner du även livsmedelsaffärer och mindre lokala butiker så även elaffär och skräddare. Lokalt på området finns även restauranger, frisörer, caféer och hudvårdssalong.

Kommunikation
Torpa erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar som går frekvent samtliga veckodagar och helger. Från Torpa är det även både gång- och cykelavstånd till centrala Jönköping.

Skola och barnomsorg
På närområdet finns flertalet förskolor, grundskola och gymnasieskola samt Jönköpings Högskola. Perfekt för dig som studerar eller har barn i skolålder. Närmast på Bäckalyckan ligger högstadieskola för skolår 7-9.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

2,8923 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

634 780 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2005-2007

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-06-13

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA

67 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

NAMN

Brf Söderport 1

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

33

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Söderport 1 bildades 2006-2007 och har under samma tid byggdes föreningens fastighet år 2005-2007. Idag består fastigheterna av total 33 lägenheter, samtliga lägenheter är bostadsrätter. Jönköpingsbostäder sköter den ekonomiska förvaltningen och Fastighetspartner sköter den tekniska förvaltningen.
Total yta: 2 732 kvm.

ÄGANDEFORMER
Juridisk person: tillåts ej.
Andelsägande: tillåts. Den boende måste äga viss procentsats.

FÖRSÄKRING
Fullvärdeförsäkrad. Bostadsrättstillägget ingår för de boende i föreningen. Hemförsäkring tecknas separat.

EKONOMI
Välskött förening med god ekonomi.
Endast en 10 % höjning planerad under första kvartalet 2023. Inget datum satt ännu för denna höjning. Höjningen görs då föreningen tar höjd för inflation och ökade kostnader för drift till följd. Historiskt har föreningen inte höjt avgiften på 7 år enligt styrelsens uppgift. - Stabilt!

PARKERING
I fastigheten finns 23 st garageplatser. Dessa går att hyra för ca. 600 kr/mån, enskild kö. Få personer i kö för närvarande.
Två parkeringsplatser, går att hyra för ca. 300 kr/mån, enskild kö och för närvarande få i kö.
Det finns även parkering på omkringliggande gator, boendeparkering via kommunen.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Fastigheten är ansluten till Tele2 där kabel-TV ingår i månadsavgiften.
Bredband tecknas separat med leverantör och bekostas av dig som bostadsrättsinnehavare.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns soprum, cykelförråd (2 st) samt källarförråd.
Innegården är mycket trivsam med gräsytor med bänkar samt cykelställ och plats för häng. Lägenheten är belägen en liten bit från Munksjön.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2016 OVK (ventilationskontroll)
2019 Nya hissar i de tre olika trappuppgångarna
2021 Nytt portsystem med 2 brickor/tags per lägenhet
Dosa till garageport.
2021 Ny luftvärmepump
2022 Ny OVK utförd.

KOMMANDE
2022 Förbättring puts fasader där behov finns. Föreningen har tagit höjd även för denna kostnad och följer underhållsplanen.
2022 Byte av system portkod där varje lägenhet får två taggar.
2023 Laddstolpar diskuteras olika förslag för närvarande. Ännu ett tecken på att föreningen är i framkant vad gäller modernitet och hållbarhet.

ÖVRIGT
Trappstädning och trädgårdsskötsel utförs av Fastigetspartner.
1-2 städdagar per år. Frivilligt men uppskattat att delta.

Informationen avstämd med ordföranden: 2022-11-26.

Karta

Jönköping Torpa

Torpagatan 3A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg