MEDF7636BC7FB674981BCC76524A223A5B2

Gavelläge - högst upp!

Boka visning

Ekhagen, Jönköping

Törnrosgatan 15

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,340 inkl. värme, vatten och kabel-TV från Comhem.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea67 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer016-016-075
Byggår1963

Utgångspris: SEK 1,650,000

Ansvarig mäklare

Visningar

20
September | Sunday
Kl 13:00 - 13:30
Föranmäl er gärna - Välkomna!
21
September | Monday
Kl 18:30 - 19:00
Föranmäl er gärna - Välkomna!

Ta chansen att förvärva en trivsam och ljus trerummare i stabil förening!

Bostaden som är belägen längst upp i huset disponeras med ett smakfullt kök, en fräsch dusch/wc med tvättmöjligheter. Ett luftigt vardagsrum med fint ljusflöde, två bra sovrum samt en rymlig klädkammare till höger i hallen. Planlösningen är genomtänkt och passar såväl för äldre och yngre personer. Här får man en behaglig känsla utan att behöva tänka på renoveringar.
Från vardagsrummet har du direkt utgång till den inglasade balkongen som ligger med ett lugnt söderläge mot föreningens grönskande innergård - en perfekt plats att avnjuta den sköna eftermiddagssolen på!

Förråd finns i källarplan och även matkällarförråd.

Här bor du med låg månadsavgift och med närhet till city, god närservice och kommunikationer.

Varmt välkommen!

Om området

Ett område med närhet till alla bekvämligheter men också närhet till strandpromenaden utmed Vätterstranden och sandbankarna vid Rosenlund. Ett område att trivas i för den som föredrar kombinationen med natursköna områden och med närhet till Jönköpings stadsliv.

Utbud på området
Vid de större inköpen och restaurangbesöken finner du Asecs som du når på bara tio minuters gång eller några minuter i bil. En extra lyx när det gäller tillgänglighet och utbud.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Vätterstranden eller sandbankarna vid Rosenlund? Här kan du välja runda efter dagsform och det med variation. Vackra naturreservatet Bondberget erbjuder vandringsleder och elljusspår. På området finns även en aktiv fotbollsklubb med tillhörande idrottsplats.
Rosenlunds rosarie som ligger nära Ekhagen och är en plats väl värt både besök och återbesök. Rosariet bjuder på fantastiska blomster och växter. Här är det njutbart att vistas.

Restaurang- och caféutbud
Ekhagen erbjuder mindre livsmedel- och handelsbutiker. Pizzerior, kiosker och närhet till bensinstation finner du också på området. En bekvämlighet att vänja sig vid när du glömt handla det sista till middagen eller är på spång. Här finns bekvämligheterna som är lätta att vänja sig vid.

Kommunikation
Området erbjuder goda kommunikationsmöjligheter och trafikeras av linjebussar.

Skola och barnomsorg
På Ekhagen finner du gång- och cykelavstånd till förskola och grundskola upp till årskurs sju. Här finner du även särskola.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Kinnarps Arena, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Michel informerar:

Förbättringar under ägandetiden:
- Målning av hela bostaden
- Nytt golv (parkettgolv, lister, klinkergolv i hallen).
- Dragit om el (jordat i alla rum)
- Nya garderober i sovrum

Ekhagen har så mycket att bidra med och bjuda på. På promenadavstånd finns ett smörgåsbord av närliggande naturupplevelser som till exempel Bondbergets naturreservat med dess ringlande kringelikrokstigar och vackra natur och Ekhagarna varifrån området lånat sitt namn. Även Jönköpings stoltaste skidbacke Järabacken ligger så pass nära att du näst intill kan ta på dig pjäxorna i hallen, åker du inte skidor så är backen även populär att springa upp för.

Man bor inte mitt i stan men ändå tillräckligt nära att den aldrig känns speciellt långt borta. Stadsbussarna går i parti och minut från Ekhagens centrum där det också finns både matbutik, kiosk och Pizzeria.
Vill man inte ner till stan men ändå är på shoppinghumör så rekommenderas A6 köpcentrum som finns på tio minuters promenadavstånd.
Antal rum
3 rum
Boarea
67 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Vita väggar, klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv. Innanför dörren har du avhängning för ytterkläder samt skohylla på vänster sidan. Direkt till höger finns en stor klädkammare med god förvaring.
Sovrum 1
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och möblemang. Här har ni en liten Vätterglimt. Parkettgolv och vita väggar.
Kök
Smakfullt Ikea kök med alla vitvaror man kan tänka sig så som; rostfri kombinerad kyl & frys, helintegrerad diskmaskin, häll. fläkt, inbyggnads mikro samt ugn. God yta för matplats samt goda förvaringsmöjligheter. Även här har man fin morgonsol. Laminat golv och vita väggar.
Dusch/Wc
Helkaklad dusch/wc med golvvärme på el. Dusch/Wc är utrustat med; wc, kommod, tvättmaskin & torktumlare av märket Cylinda, vikbar duschvägg samt handdukstork.
Vardagsrum
Behagligt vardagsrum med fint parkettgolv samt stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp. Lättmöblerat rum med gott om yta för både soffa och möblemang.
Sovrum 2/Kontorsrum
Parkettgolv, ljusa väggar samt fönster ut mot föreningens innergård. Här kan man välja att ha ett sovrum eller varför inte ett kontorsrum.
Balkong
Till bostaden hör en inglasad balkong som vetter mot föreningens innergård. Gott om plats för möblemang.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 1,650,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,340 inkl. värme, vatten och kabel-TV från Comhem.
Andel i föreningen
1.37891 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1963
Energideklaration
Utförd 12/21/2016
Energiklass
C
Energiprestanda primärenergital
79 kWh/m² och år
Förening
Namn
Brf Väskan 1
Om föreningen
BRF Väskan I är en äkta bostadsrättsförening med 78 lägenheter fördelat på 3 byggnader i Jönköping med adress: Törnrosgatan 1-23. Föreningen bildades år 1963. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av AB Jönköpingsbostäder och den tekniska förvaltningen ombesörjs av Riksbyggen.

Tillåtna ägandeformer:
Juridisk person: Tillåts inte.
Delat ägande: Tillåts exempelvis om pappa och son äger tillsammans.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Försäkringen innefattar brandskada, vattenskada, inbrott, maskinskada, styrelseansvar, ohyra samt bostadsrättstillägget för samtliga lägenheter.

Tidigare renoveringar:
2008: utfördes de mesta av uppdateringar av badrum och nya vattenledningar. Stambyte av samtliga badrum.
2012: Byte av värmepumpar
2017: Taksäkrande av tak.
2018: Renovering av skorsten. Utöver det har underhåll utförts för det som krävs för att hålla fastigheten i fullgott skick.
2019: Trappingångarna gjordes i ordning. VVC automatiserades under våren 2019.
Rent underhåll sköts löpande av föreningen.
2020: Sopsortering uppförd på gården.

Planerade renoveringar:
Inga renoveringar på gång just nu utöver underhållsplanen.

Ekonomi:
Inga avgiftsförändringar planerade för närvarande.

Parkeringsmöjligheter:
P-platser finns ca 25-30 st och tilldelas via separat kösystem. En parkeringsplats per lägenhet tilldelas i turordning varefter ledig p-plats blir tillgänglig. Anmälan görs till vicevärd i föreningen under dagtid. Parkeringskostnaden ligger runt dryga 100 kr/månad.
Det finns även en parkering längre upp på gatan som kommunen ansvarar för. Kommunens parkering går också att köpa biljett som gäller månadsvis.
Garage finns 7 st i föreningen och tilldelas via separat kösystem. För närvarande kö.

Gemensamhetsutrymmen: Gemensam tvättstuga till hela gården finns i ett annat hus intill bostaden. Källarförråd och mindre matkällare finns tillhörande lägenheterna. Föreningens gemensamma gård är mycket trevlig att nyttja. På gården finns gräsytor, vackra planteringar och en stor yta att leka på för barn. Gott om plats och sittplatser för att umgås eller ta en lugn stund i den grönskande miljön.

Information avstämd med ordföranden 2020-08-26.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
78
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Delat ägande: Tillåts exempelvis om pappa och son äger tillsammans. Andrahandsuthyrning tillåts ej.

Karta

Ekhagen Jönköping

Törnrosgatan 15

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg