MEDC0135F9786F8498CB85A657E25A00836

Optimalt planerad minitvåa med balkong högst upp i huset! Lugnt läge nära park.

Stockholm

Tjustgatan 4, 6 tr.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,878 inkl värme, vatten och kabel-tv grundutbud
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea33 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer7819
Byggår1937
Driftskostnad605 kr/månad

Accepterat Pris: SEK 3,350,000

ACCEPTERAT PRIS 3.350.000 KR. RING MÄKLAREN FÖR VISNING.
Välkommen till denna optimalt planerade 2:a om 33 effektiva kvm, med balkong högst upp i huset! . Minitvåa med sovrum i det ursprungliga matrummet och kök och badrum i mycket gott skick. Välskött Brf i lugnt läge, men ändå med närhet till allt på Söder! Bekvämt boende högst upp i huset på lugn återvändsgata med stor grön park som närmaste granne.

Om området

Det ultimata läget med närhet till både nöjen, shopping, grönområden och bad. Förutom alla små charmiga butiker i närområdet har du Skrapans galleria, Brunogallerian på Götgatsbacken och Ringens köpcentrum bara något kvarter bort. Lika nära har du till Nytorgets mysiga uteserveringar och butiker. Området för dig som vill bo bekvämt med tillgång till allt utanför porten.

Kommunikation

T-bana Medborgarplatsen två kvarter från porten och närhet till både busslinjer samt pendeltåg vid Södra station.

Närservice

En kort promenad tar dig till Skrapan med sin populära skybar och ännu mer shopping, Medborgarplatsen och Götgatsbacken samt de myllrande kvarteren i "Sofo". Natursköna omgivningar finner du åt andra hållet längs Årstavikens härliga jogging och promenadstråk, Eriksdalslundens koloniträdgårdar och Tantolunden. Inom promenadavstånd från fastigheten ligger Eriksdalsbadet med bl.a. 50-m bassäng, gym och utomhusbad.

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2019 Brf Ritbesticket
Stadgar Brf Ritbesticket
Föreningens hemsida

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Redan i entrén möts man av ett härligt ljus och en trivselkänsla, något som är genomgående för hela bostaden. Ljuset tillsammans med den härliga balkongen gör att man tilltalas från första stund av denna charmiga lägenhet. Golven i bostaden består av parkettgolv i rummen och klinkergolv i entré, kök och badrum. Denna fina lägenhet är en liten pärla som kommer att ge ett mycket rogivande boende i en lugn och tyst omgivning med gröna, mysiga Rosenlundsparken som närmaste granne. Huset ligger längs lugna Tjustgatan vilket innebär minimalt med trafik då det inte är någon genomfart

Sammantaget är detta en mycket väldisponerad lägenhet i ett utmärkt läge på Söder, alldeles bakom Skrapan och med direkt närhet till Medborgarplatsen med såväl saluhall, matvarubutiker och biograf. Utmärkta kommunikationer med T-bana nås på ett par minuter. Varmt välkommen på visning.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall/Entré:
Välkomnande entré som öppnar upp mot vardagsrummet med det stora, fina burspråket. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. I hallen finns en inbyggd garderob. På golvet finner du praktiskt klinker i mörk kulör.

Vardagsrum:
Stort och ljust vardagsrum med gott om plats för både matplats och tv-soffan. Rummet blir riktigt ljust tack vare det stora, vackra burspråket och de ljusa väggarna. Du har en given plats för matbordet i burspråket invid balkongen. Vardagsrummet blir lägenhetens självklara centrum med det härliga burspråket som en förlängning av rummet. Golvet är klätt med vacker och slitstark ekparkett. Från vardagsrummet når du en rymlig, inbyggd garderob.

Sovrum:
Den tidigare matplatsen invid köket fungerar idag som ett mini-sovrum. De fina balkongdörrarna garanterar ett bra ljusinsläpp. Rummet mäter ca 200 x 200 cm vilket gör att du får plats med en dubbelsäng.

Balkong:
Välkommen ut på balkongen med plats för bord, stolar och växter. Här njuter du av morgon och förmiddagssol under sköna sommardagar, det blir en perfekt start på dagen att äta frukosten i morgonsolen.

Kök:
Ett praktiskt arbetskök med förvaringsmöjligheter i form av flera köksskåp, hyllor och lådor som är försedda med tidstypiska vackra beslag. Här finns ett kombinerat kyl/frysskåp, diskmaskin, gasspis med elektrisk ugn och en kolfilterfläkt. Dekorativ kakel över köksbänken som på båda sidorna är i genuin ek. Detta matchas med vit köksinredning och belysning under köksskåp. I vägg mellan sovrum och kök finns ett charmigt fönster som släpper vidare ljuset från balkongdörrarna. Golvet består av praktiskt klinker.

Badrum:
Badrum (renoverat 2013) med gnistrande vitt kakel på väggarna och matchande klinkers på golvet med behaglig golvvärme. Det finns en stor spegel över handfatet. Övrig inredning består av en wc-stol, handfat samt dusch med praktiska glasvikväggar som du enkelt viker in mot vägg när den inte används. Under den praktiska arbetsbänken som handfatet vilar i, finns en tvättmaskin. Det finns också ett förvaringsskåp på väggen över arbetsbänken.


Övrigt:
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 3-4 kvm.
Antal rum
2 rum
Boarea
33 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6, hiss finns
Pris
SEK 3,350,000 Accepterat Pris
Avgift
SEK 2,878 inkl värme, vatten och kabel-tv grundutbud
Driftskostnad
SEK 7,264 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 2,200
Övrigt
SEK 2,664
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Övrigt består av gas från Stockholm gas.
Andel i föreningen
1.45311 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadsår
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Central frånluftsfläkt.
Energideklaration
Ej utförd
Övrigt
Elanläggningen har enfas 230 Volt, huvudsäkringen är 16 A. Lägenheterna har gasspis och stadsgas levereras av Stockholm Gas (f d Fortum gas). Elspisar är inte tillåtna pga elstammarnas dimensionering. Däremot går det bra att ha gasspis med elugn.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd om cirka 3-4 kvm. Tvättstuga med två tvättmaskiner och torktumlare finns i källaren. Kabel TV & bredband levereras via ComHem.

Föreningen erbjuder två gemensamma takterrasser med bord och stolar och ett härligt läge med kvällssol. Man har också tillgång till cykelrum och en festlokal med övernattningsmöjlighet.
Förening
Namn
Brf Ritbesticket
Om föreningen
Brf Ritbesticket bildades 2004 och förvärvade fastigheten 2005. Föreningen består av två uppgångar, Tjustgatan 2 och Tjustgatan 4. Husen byggdes 1937 och har båda 6 bostadsplan, samt vindsplan med lägenhetsförråd och källare. Totalyta om 2674 kvm. varav boyta: 2 432 kvm. och lokalyta om 242 kvm.

Besök gärna föreningens hemsida http://www.ritbesticket.nu/ för mer information.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
79
Varav hyreslägenheter
5
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till ComHem för kabel-TV/bredband. Internet ingår inte i avgiften.
Renoveringar
1976 - Stambyte samt nya elstigare.
1996 - Renovering av alla badrum, omputsning av fasaden, byte av balkonger och läggning av nytt tak.
2006 - Stamspolning.
2007 - färdigställdes föreningens gemensamma takterrass
2007 - anlades en ny cykelparkering med cykelpollare för att kunna låsa fast cykeln
2007 - Renovering av tvättstugorna och nya maskiner.
2013 - Relining av stammarna.
2018- Fasadrenovering Tjustgatan 2

Det finns inga större renoveringar planerade just nu.
Ekonomi
Det finns inga planer på att höja avgifterna (per 2020-09-14)

Nyckeltal för 2019:
Långfristiga skulder 24,495 mkr
Låneskuld per totala kvm 11.074 kr
Årsavgift per kvm 1.047 kr

Taxeringsvärdet för 2019 uppgick till 93.473 Mkr. varav 38.945 Mkr. avser mark och 54.528 Mkr. avser byggnad.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Delat ägande är tillåtet med en lägsta ägarandel om 10%.
Äger föreningen marken
Föreningen äger tomtmarken och riskerar därmed inte att drabbas av höjd tomträttsavgäld.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Det finns två tvättstugor, en i varje port, vindsförråd och gemensam, bokningsbar takterrass med utemöbler och trätrall, en i varje port. Som medlem har man tillgång till en festlokal med övernattningsmöjlighet. Rummet har toalett men ingen dusch. Det finns cykelparkering i källaren samt på baksidan av huset.

Karta

Stockholm

Tjustgatan 4, 6 tr.

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg