190

Södermalm - Skanstull, Stockholm

Tjurbergsgatan 38

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,117 Inkl värme, vatten (Bredband tillägg på 125kr) Totalt 2242kr.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea39 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer26

Charmig och ljus 2:a med perfekt planlösning och lugnt läge mot den fina innergården, belägen på mysiga Tjurbergsgatan. Här finns många tidstypiska detaljer kvar så som originaldörrar, förvaringsskåp, vackra trägolv stora och spröjsade fönster. Stor och stabil HSB-förening med god ekonomi. Ett perfekt boende för såväl paret som den ensamstående. Välkommen att stormtrivas!

Om området


Med ett idealiskt läge bor du invid Skanstull, hjärtat av Södermalm. Ett pulserande område med flertalet populära restauranger, barer, caféer och butiker som lockar folk, samtidigt som du också når lugnet invid Årstavikens grönskande promenadstråk samt flera parker, via en kort promenad.
Området erbjuder också brett utbud av motion med bland annat Eriksdalsbadet med både inomhusbassäng samt utomhusbassänger, utegym vid Årstaviken, Badmintonhall samt flera gym.

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som passerar i Skanstull med bl.a. buss nr 3, 4, 57 och 74 går frekvent i området. T-bana (grön linje) alldeles vid Skanstull och pendeltåget vid Södra Station nås via en kort promenad.

Närservice

Mycket gott utbud av livsmedelsbutiker i området med välsorterade Ica Supermarket i Ringens köpcentrum, eller Hemköp invid T-banan. I Ringens köpcentrum finner du också ”Teatern”, en matscen mitt i köpcentrumet som erbjuder god mat från världens alla hörn. I Skanstull finns även ett Åhléns och populära Clarion Hotel. All närservice du kan tänka dig finns här såsom apotek, Systembolag, bagerier, delikatessbutiker, mycket goda shoppingmöjligheter och mycket annat.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.
Det finns också flertalet parkeringshus i området kring Skanstull.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar Vågskivan 2015
Energideklaration
Brf Vågskivan ÅR 2018
Kommande

Bilder

Web 7

Web 20

Web 12

Web 16

Web 4

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna trevliga 2:a med rymliga rum, belägen på lugna Hallandsgatan invid park och grönska. Här bor ni med lugnt gårdsläge med generös närhet till trevliga Årstaviken med lummiga promenadstråk, där det under sommartid erbjuds badmöjligheter och båtliv. Populärt område med goda parkeringsmöjligheter och närhet till allt på Söder.

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i form av den platsbyggda hatthyllan. Vidare in i hallen ligger köket.

KÖK
Ljust och fint renoverat kök utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, en fin bänkskiva för rejäl arbetsyta och gott om köksskåp.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med härligt ljusinflöde från det stora spröjsade fönsterna. På golvet ligger fint trägolv och här erbjuds gott om plats för möblering av såväl soffgrupp med soffbord och tv-bänk, såsom bokhylla eller fåtöljer, alternativt större matplats.

SOVRUM
Via den vackra trädörren nås sovrummet med gott om plats för dubbelsäng. Rogivande känsla där gott om ljusinsläpp från det stora fönstret som vetter ut mot innergården. Här finns plats ytterligare förvaring om så önskas.

BADRUM
Mycket ljust och fräscht badrum med klinkergolv samt stilrent vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med duschhörna, handfat med kommod och spegel.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Antal rum
2 rum
Boarea
39 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 2,117 Inkl värme, vatten (Bredband tillägg på 125kr) Totalt 2242kr.
Andel i föreningen
0.409 %
Andel av årsavgiften
0.409 %
Byggnad
Förening
Namn
HSB:s Brf Vågskivan
Om föreningen
HSB:s Brf Vågskivan är en äkta brf med hus belägna på Blekingegatan 31, Tjurbergsgatan 34, 36 och 38, Helgalunden 13 samt Hallandsgatan 46 och 50. Sedan 1927 (byggåret för fastigheten) var det en Bostadsförening och sedan 1992 en Bostadsrättsförening. Bostadsytan uppgår till 8319 kvm och lokalytan till 505 kvm.

För att HSB ska behandla medlemskapsansökan krävs att köparen blir medlem i HSB och har betalat medlemsavgiften till HSB.
Överlåtelseavgift: 3,5% av prisbasbeloppet, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet, betalas av köparen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
212
Antal lokaler i föreningen
16
Tv och bredband
Bredbandsbolaget levererar internet och TV med kanalutbud via Canal Digital. Grundutbudet av kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Från och med 1 oktober 2016 så är samtliga lägenheter i fastigheten gruppanslutna till bredbandsbolaget för denna anlutning tas en obligatorisk avgift om 125 kr/mån/lägenhet ut via avgiftsavin.
Parkering
Boendeparkering på gatan, se stockholmparkering.se för mer information.
Renoveringar
2018: Trapphuset Blekingegatan 31. Arbetet med läckande rör ochv entiler fortlöpande genomförts i krypgrunder och i källarplan. Takrenovering har utförts.
2017: Totalrenovering av tvättstugan på Hallandsgatan 50.
2016: Stamspolning har skett
2016-2017: Trapphuset Tjurbergsgatan 34-38
2016: Nya dörrar och lås installerades på vindarna
2015: Gården på Hallandsgatan 50 blev klar med stenbeläggning och växter
2013: Vindsdörrarna i föreningen byts ut till säkerhetsdörrar.
2012: Huvudavloppsstammen som betjänar alla hus utom Hallandsgatan, byts ut.
2010: Elstammarna byttes ut och i samband med detta drogs trefas-el till samtliga fastigheter. Varje bostadsrättsinnehavare fick sedan välja själv om man även samtidigt ville bekosta dragning av trefas-el inne i sin egen lägenhet.
2009/2010: Stamspolning
2008: Utfördes OVK (obligatorisk ventilationskontroll) med tillhörande åtgärder
2006/2007: Fasad mot gata respektive innergård renoverades.
2007: Balkonger och franska fönster byggdes mot innergården.
2003/04: Trapphuset Hallandsgatan 46 renoverades
1975-1985: Fastigheternas avloppsstammar byttes ut med undantag av ledningarna från översta våningens bjälklag (där bara vissa ledningar är bytta, man vet inte vilka) och de horisontella ledningarna i källaren. Där stammarna har bytts har både vertikala och horisontella ledningar bytts ut. Stammarna beräknas hålla till minst 2035. Ledningarna för kall- och varmvatten byttes ut under samma period som avloppsledningarna. Varmvattenledningarna till kök/kokvrå byttes inte ut då de är av koppar och beräknas hålla betydligt längre.

Endast Endast löpande underhåll är planerat (kontrollerat 2019-05-16)
Ekonomi
Avgifterna höjdes senast i juli 2010 och dessförinnan under 2006. Inga avgiftshöjningar planerade i nuläget (kontrollerat 2019-05-16).
Nyckeltal för 2018
Lån kr/kvm 1552 kr
Kassa och bank 12 248 kr
Avräkningskonto i HSB Stockholm 2 036 412 kr
Långfristiga skulder 13 633 104 kr
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Delägarskap godtas för make/maka, samboende, etc. som förvärvar lägenhet för gemensamt, permanent boende. Föreningens stadgar medger ej att personer som inte bor i föreningen förvärvar lägenhet eller delar av lägenhet. Detta innebär att föreningen inte accepterar så kallat "föräldra-ägande".
Äger föreningen marken
Föreningen äger tomtmarken och erlägger därmed inte tomträttsavgäld.
Överlåtelseavgift
SEK 1,138 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Föreningen äger en stor trevlig innergård. På innergården finns bl.a. en grillplats som medlemmarna fritt kan utnyttja. Upprustning av gården och grillplatsen planeras/pågår.
I fastigheten finns även tvättstugor på Hallandsgatan 46 & 50 samt Tjurbergsgatan 36, både bokningsbara tider samt drop-in. Cykelparkering/källarförvaring finns via Hallandsgatan 46, cykelställ finns på gården via Blekingegatan 31. Det finns även en samlingslokal alternativt övernattningsrum på Blekingegatan 31. Det finns möjlighet för medlemmar i Brf Vågskivan att hyra styrelserummet som gästrum med upp till 6 övernattande, ca 15 kalasgäster eller mötesdeltagare, från 300 kronor.

För att HSB ska behandla medlemskapsansökan krävs att köparen blir medlem i HSB och har betalat medlemsavgiften till HSB. Förutom vatten, värme, tvättstuga samt förråd ingår även bostadsrättstillägg i föreningens försäkring, detta behöver du ej teckna till din hemförsäkring.

Karta

Södermalm - Skanstull Stockholm

Tjurbergsgatan 38

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg