190
MED600995B20B4449749BAA8DB047A4F4B7

Underbar 2:a med balkong i söderläge och enastående vacker utsikt!

Kommande®

Södermalm - Maria Magdalena, Stockholm

Timmermansgatan 44, 2,5 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,360 inkl värme, va, + obl. avgift 165 kr för Internet 100/100
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea42 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer99
Byggår1945
Driftskostnad300 kr/månad


En ytterst välplanerad, ljus och fin 2:a i fantastisk miljö med magisk utsikt mot grönskan från vardagsrum och sovrum. En yteffektiv lägenhet med ljusa väldisponerade ytor, härligt ljusflöde och matplats invid fönster Denna pärla måste upplevas på plats. Ett fantastiskt boende med tillgång till två rymliga takterrasser i soligt västerläge. Med en kort promenad nås Söders puls med mysiga matställen, butiker, service och bra kommunikationer! Centralt belägen, du går på ett par minuter till både röd och grön linje, buss och pendeltåg ligger bara ett stenkast från huset. Stabil och välskött äkta förening som äger sin tomtmark och har en mycket låg belåningsgrad.
Välkommen på visning!

Om området

Med ett idealiskt läge bor du i hjärtat av Södermalm. Här bor ni lugnt men ändå mycket centralt ett par kvarter från Södra Station. Närhet till allt; kvarter med trevliga kvarterskrogar, caféer och butiker såväl som det större utbudet runt Götgatan. Skrapan, Mariatorget, Sofo och Medborgarplatsen med allt från butiker, apotek, matvaruaffärer och systembolag når du med en kort promenad. Utbudet av service, kommunikationer och nöjen är minst sagt svårslaget! Ringens Galleria når du också lätt. Lugnt läge med trivsamma Södermalmsallén runt knuten och utsikt mot ett stort parkområde från balkongen. Dessutom närhet till Årstavikens promenadstråk och båtliv. Här finns allt ni behöver! Går du upp längs Götgatan möts du av trendiga butiker, mysiga caféer och välkända restauranger. Området erbjuder restauranger med mat från alla värdens hörn. För den som önskar grönområden finns Timmermansparken och Fatbursparken runt knuten, eller varför inte besöka Tantolunden med sina pittoreska kolonilotter.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget samt grön linje från Medborgarplatsen. Gott om bussförbindelser strax utanför din port och vid Södra Station finner du även pendeltåget.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 75 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Signerad Revisionsberättelse Brf Timmerh
Årsredovisning 2019 Brf Timmerhögen
Stadgar 2019 Brf Timmerhögen
Underhållsplan Brf Timmerhögen
Energideklaration
Brf Timmerhögens hemsida
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

TIMMERMANSGATAN 44

Välkommen till en mycket ljus och tilltalande lägenhet med attraktivt läge på populära Timmermansgatan, bara några kvarter från Medborgarplatsen och Mariatorget. Här bor du i ett högt, fritt läge och njuter av solen på den generösa söderbalkongen med sol under stor del av dagen.
Lägenheten erbjuder närhet till allt du kan önska på Södermalm i en lägenhet som kommer att ge ett bekvämt och bra boende i en fantastisk omgivning.

Det lättmöblerade vardagsrummet ger gott om utrymme och plats att umgås med vännerna. Tack vare hörnläget i huset flödar ljuset från två väderstreck och skapar en skön trivselkänsla. Kök med mycket bevarad originalinredning och gott om plats för matbordet.
Badrummet som renoverades i samband med stambytet 2002 har helkaklade väggar och golv. Gott om förvaringsplats på hyllor och på stänger i flera stora garderober. Lägenheten är försedd med automatsäkringar samt jordfelsbrytare. De vackra golven i lägenheten består av ekparkett i kök och de två rummen medan hallen har praktisk klinker på golvet. Ytterligare fina detaljer som skapar trivsel är de vackra spegeldörrarna, de bevarade fönsterbeslagen och fönsterborden i granit.

Föreningen är välskött med hus i mycket gott skick där bland annat rörstambyte och elstambyte har utförts 2002. Föreningen har också en välskött ekonomi med mycket låg belåning, man äger sin tomtmark och man äger också en kvarvarande hyresrätt som ses som en framtida kapitalintäkt.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande och ljus entré där du möts av ljuset från köksfönstret. Du sätter fötterna på ett fint klinkergolv som matchas med ljusa väggar. Invid entrédörren finns en hatthylla för dina ytterkläder. Ytterligare förvaringsutrymme bjuds i den garderob som också finns i hallen. Lägenheten är också försedd med gallergrind.

BADRUM
Modernt badrum med kakel på väggarna och klinkers på golvet som självklart är försett med skön golvvärme. Det finns ett badrumsskåp med spegel över handfatet. Övrig inredning består av en handdukstork, wc-stol, handfat samt en dusch.

KÖK
Ljust och praktiskt kök med gott om förvaringsmöjligheter i form av köksskåp och lådor bakom vackra originalluckor. Inredningen består av ett kombinerat kyl/frysskåp, gasspis med gasugn samt en kolfilterfläkt. Här ges gott om plats för ett matbord med 2-4 platser. Ett härligt ljusinsläpp via fönster med utsikt mot Katarina kyrka.

VARDAGSRUM
Det härliga vardagsrummet har ljust målade väggar och ett vackert ekparkettgolv. Ljusinsläpp från två väderstreck i detta rum som ligger i hörnet av huset. Från vardagsrummet når du balkongen via de vackra pardörrarna.

BALKONG
Här bjuds en generös balkong i bästa läget mot grönskan. Njut av sommarsolen från förmiddag fram till sen eftermiddag. Här finns gott om plats för bord, stolar och växter.

SOVRUM
Ljuvligt sovrum med fönster mot grönskan utanför. Helt utan insyn. Här får du plats med både dubbelsängen och ytterligare sovrumsmöbel. Det finns tre inbyggda garderober.

Sammantaget är detta en mycket fin lägenhet som kommer att ge ett rogivande boende i en lugn och tyst omgivning med grönskan som närmaste granne.

Välkommen på visning!
Antal rum
2 rum
Boarea
42 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 2,360 inkl värme, va, + obl. avgift 165 kr för Internet 100/100
Driftskostnad
SEK 3,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Schablonberäkning.
Andel i föreningen
2.23963 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 5/4/2019
Energiklass
G
Energiprestanda
197 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
200 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett större vindsförråd om cirka 6 kvm. I månadsavgiften ingår också tillgång till tvättstuga, cykelrum, grovsoprum och två härliga takterrasser.
Förening
Namn
Brf Timmerhögen
Om föreningen
Föreningen köpte fastigheten som har en total bostadsyta om 1948 kvm, år 2002 och den består av 48 lgh varav en hyresrätt och tre lokaler med hyresrätt med en totalyta om 127 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och låg skuldsättning. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Gemensamma utrymmen består av tvättstuga, cykelrum, sopnedkast, grovsoprum med källsortering och två härliga takterrasser i västerlägen, med grillmöjlighet och möblemang. Kabel-TV grundutbud från ComHem samt bredband via fiber från Bredbandsbolaget, ingår i månadsavgiften. Den enskilda BR-innehavaren kan själv teckna avtal med Bredbandsbolaget för ytterligare kanalpaket.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
48
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Fibernät där Internet levereras via Bredbandsbolaget. Tv-kanaler kan också köpas via Bredbandsbolaget.
Parkering
Gatuparkering gäller i området.
Renoveringar
Utförda renoveringar:

2019 Installation av digital tvättbokning
2019 Utfört beställning av ny energideklaration/energibesiktning
2019 Åtgärdat vattenskada pga. stopp i stuprör
2018 Elinstallationer i källare och på vind
2017/2018 Stambyte i husets bottenplatta
2017 Ommålning av balkonger
2015 Fönster renoverades år
2015 Bredband via fiber installerades
2015 Hissmotorn har lindats om på Högbergsbacken
2015 Tvättstugan renoverades
2015 Byte av samtliga brandvarnares batteri år
2014 Terrasserna renoverades
2014 Fjärrvärme underhåll
2012 Ett nytt cykelrum gjordes tillgängligt
2010 Nyckelbyte genomfördes för portar och samtliga gemensamhetsutrymmen.
2006 Balkonger uppfördes för de som erhållit bygglov och var intresserade, bekostades av BR-innehavaren själv.
2004 Trapphusen ommålade och taklampor utbytta
2004 Värmesystemet åtgärdat
2003 Låsen i de allmänna utrymmena byttes samt installerades portkod i huset.
2003 Undercentral/Värmecentral (fjärrvärme) insatt år
2002 Stammar kök/badrum (badrummen helrenoverades i samband med stambytet) bytta år
2002 Elstigare bytta, (BR-innehavare får själva byta elen i lägenheterna).

Planerat underhållsarbete:
Måla hussockeln
Laga fönsterbleck
Fuktmätning yttervägg
Reparera ytterdörrar
Översyn av tak och skorsten
Byte av bredbandsleverantör
Översyn flagande fönster (garantiärende)
Renovera balkongdörrar
Ekonomi
Föreningen har per 2019-12-31 cirka 4.18 miljoner kronor i långfristiga skulder. Det senaste lånet om 1.2 miljoner kronor, togs upp i samband med fönsterrenoveringen 2015. Lån per kvadratmeter boarea uppgick till 2325 kronor.
Den senaste taxeringen år 2019 sattes till 61.678 miljoner kronor, varav 19,678 miljoner kronor avser byggnader och 42 miljoner kronor avser mark. Kassabehållningen vid utgången av år 2019 uppgick till 604.822 kronor.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Delat ägande
Delat ägande är tillåtet då den som bor i lägenheten äger minst 5%.
Äger föreningen marken
Föreningen äger tomtmarken och drabbas därmed inte av höjning av tomträttsavgälden.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information: http://timmerhogen.se/

Karta

Södermalm - Maria Magdalena Stockholm

Timmermansgatan 44, 2,5 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg