MED8FDB395F490C4FBC9141D6238B00F9AA

Ljus och solig gaveltrea utan insyn!

Brevik, Lidingö

Stenkilsvägen 2

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,215 Inkl värme, VA, kabel-tv och fiber
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea59 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer9
Byggår1943
Driftskostnad330 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,495,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 13:00 - 13:30
Välkommen - Anmäl gärna intresse - Hör av dig för att boka privatvisning

Presenterar denna välplanerade gavel-3:a med solig balkong i söderläge. Lägenheten andas ljus och rymd och har genomgående fint skick och är belägen i en välskött förening med hiss och närhet till kommunikationer samt Breviks centrum. Här får du totalt 7 stycken fönster i tre väderstreck där alla rum har fri utsikt och utan insyn. Genomgående ljuslaserade golv och fina ytskikt med väggar i smakfulla neutrala färger. Stilrent renoverat funktionellt kök med diskmaskin, tvättmaskin och dubbla frysar. Ljust vardagsrum med platsbyggda hyllor och utgång till härlig balkong med dubbeldörrar där du får många soliga timmar. Två rymliga sovrum med dubbla fönster samt helkaklat badrum med dusch, även i badrummet har du ett fönster. Gott om förvaring, säkerhetsdörr och välisolerade fönster. Lägenheten disponerar källar- och vindsförråd. I avgiften ingår bredband, parkering finns att hyra av föreningen annars finns gratis parkering på gatan utanför.

Brevik är ett lugnt och trevligt bostadsområde med både flerfamiljshus och villabebyggelse. I Breviks centrum finns mataffär, skomakare, kemtvätt, restaurang och bageri. Lidingöbanan och bussen tar dig enkelt till Ropsten på 18 min, med bil tar det ca 20 minuter in till city. I närområdet finns trevliga promenadstråk, havet och Kottlasjön med bad på somrarna och skridskoåkning på vintrarna.

Missa inte chansen att komma och uppleva denna lägenhet. Hör av dig till ansvarig mäklare för att boka privatvisning innan öppna visningen!

Om området

Lidingö är som namnet antyder en kommun belägen på en ö vars slogan är hälsans ö. Med sitt unika läge nära skärgården och innerstan är det en unik plats att bo på.

Lidingö sägs varit bebodd redan på 600-talet men nyttjades i större utsträckning främst som en tillflyktsort för semesterfirande och började på allvar bebyggas 1925 när första bron stod klar med vackra ståtliga villor ofta med Gathe som arkitekt. På 40-talet började många flerbostadshus komma upp med spridning på ön och efter det har Lidingö bara fortsatt att exploaterats och vi ser idag en varierad bebyggelse där varje område har sin karaktär och bidrar till en fin helhet. Målsättningen har dock alltid varit att bevaka och värna om grönområden och friluftsliv. Tack vare detta kan vi fortfarande njuta av fantastiska naturreservat med exotisk växtlighet, vackra promenadstråk, utegym och fina badplatser. Idag finns närmare 48.000 antal invånare där var 8:e invånare av 10 skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Ön är vitt känd vilket inte är så konstigt då världens största terränglopp Lidingöloppet utkämpas här varje år, kulturprofiler som Monica Zetterlund, Raoul Wallenberg, Hasse och Tage och nobelpristagaren Gustaf Dalén med sitt företag AGA har kopplingar härifrån.

Idrotten har en central plats för lidingöborna och här finns de flesta sporterna att utöva. På Lidingövallen intill Kyrkviken samlas en ny tillbyggd tennishall, nya fotbollsplaner och en friidrottsplats under uppbyggnad. Utöver två golfbanor, en skidbacke planeras det för en ny fin simhall. Bosön som samlar många av våra landslag för träning och utbildning finns även på Norra ön.

Här finns många moderna och populära för- och grundskolor samt Gymnasium, flertalet matbutiker, ett centrum med stort utbud som också är under förvandling kommande år, mindre torg med närservice samt goda kommunikationer med lidingöbanan som tar dig till Ropsten och goda bussförbindelser. Möjlighet finns dessutom vattenvägen över till Storholmen som tillhör Lidingö, Nacka, Nybrokajen och ut i skärgården via hållplatser i bl a Gåshaga samt Dalénum.

Utbudet av restauranger, vackra brunchställen och trendiga bagerier/caféer är goda och utspridda över ön. Det finns även flera kursgårdar, flertalet båtklubbar och historiska hotell Foresta med gästande celebriteter som the Beatles och Rolling Stones.

Norra Länken stod klar för några år sedan vilket ger en smidig access till innerstan samt E4:an och det sker även stora satsningar på andra sidan Lidingöbron med Norra Djurgårdsstaden samt Värthamnen, vilket kommer öka dragningskraften än mer till denna del av Stockholm.

Välkommen till Lidingö!

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
59 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med plats för avhängningsmöjligheter. Säkerhetsdörr.
Kök
Stilrent och funktionellt kök från Kvik med bra förvaring och maskinell utrustning. Vita köksluckor med bänkskiva i grå laminat. Induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, kyl samt dubbla frysar, integrerad diskmaskin och tvättmaskin.
Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med både matplats och soffdel. Från vardagsrummet nås balkongen med dubbeldörrar där du kan njuta av solen många timmar.
Sovrum
Två rymliga sovrum med dubbla fönster i båda rummen. Här finns plats för dubbelsäng samt förvaring, i det ena sovrummet finns redan en stor garderob med skjutdörrar.
Badrum
Ljust helkaklat badrum med fönster. Dusch med glasväggar, toalett, handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp.
Allmän beskrivning
Lägenheten benämns som en 2:a i lägenhetsförteckningen. Säkerhetsdörr. Vind- och källarförråd disponeras av lägenheten. Parkering finns att hyra av föreningen. Hiss finns.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3, hiss finns
Pris
SEK 3,495,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,215 Inkl värme, VA, kabel-tv och fiber
Driftskostnad
SEK 3,960 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 2,160
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
4.68 %
Andel av årsavgiften
4.45 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluftssystem
Energideklaration
Utförd 4/23/2019
Energiklass
G
Energiprestanda primärenergital
204 kWh/m² och år
Förening
Namn
Brf Blocket 2
Om föreningen
Brf Blocket 2 bildades 2011 och består av ett flerfamiljshus uppfört 1943 med adressen Stenkilsvägen 2 och 4, ombyggt 1993. Huset inrymmer 27 lägenheter varav två stycken är hyresrätter, 2 lokaler, cykelförråd, tvättstuga samt lägenhetsförråd. Under ombyggnadsåret 1993 utfördes bland annat stambyte.

Lägenhetsfördelningen är följande: 8st 1rok, 18st 2rok och 1st 4rok.

Föreningen godkänner delat ägandeskap.

Föreningen planerar inga avgiftshöjningar (kontrollerat oktober 2020). Det finns drygt 1.3 miljoner kronor i kassan (enligt årsredovisning 2019).

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening).
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
27
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
2
Parkering
Föreningen disponerar över 14 st parkeringsplatser för uthyrning, parkering kostar 250kr/månaden. Det är även fri parkering på gatan utanför.
Renoveringar
Medel reserveras årligen för det planerade underhållet med utgångspunkt från underhållsplanen.

1993 - Stambyte
2013 - Takrenovering
2013 - Större omdragning av el
2014 - Tvättstuga renoverades
2014 - Fjärrvärmecentralen byggdes om
2015 - Stamspolning
2015 - Renovering av fasad
2015 - Nya 3-glasfönster
2015 - Nya säkerhetsdörrar
2019 - Energideklaration har gjorts och presenteras inom snar framtid på Boverkets hemsida
2019 - Nytt staket runt fastigheten
2019 - Tecknat gruppavtal för bredband som nu ingår i avgiften

2021-2023 - Visst avloppsarbete, renovering av dagvattensystemet och genomgång av ventilation.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Brevik Lidingö

Stenkilsvägen 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg