MEDA0558D2CF6B942E7BAD41C271E8CB054

Stilren 1:a som har uteplats med kvällssol!

Askim, Askim

Solarvsplan 28

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,427 inkl: Värme,VA, Kabel-TV och hushållsel.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea35.1 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer193
Byggår1965
Driftskostnad83 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,735,000

Nu finns chansen att bli ägare av denna kvadratsmarta och trevliga 1:a om 35,1 kvm.
Lägenheten har stamrenoverat badrum, snyggt och praktiskt kök samt en uteplats som erbjuder härlig eftermiddagssol.
Som inte det var tillräckligt, så har bostaden en låg avgift där både vatten och el ingår!
Lägenheten är belägen i en bra och stabil förening samt med ett läge som erbjuder närhet till hav och grönska men även snabba förbindelser in till stadskärnan.
På 1 minuts promenadavstånd når ni busshållplatsen där Rosa-express går cirka var 5-10:e minut under dagtid.
Låter det här som en lägenhet för dig? Om ja, tveka då inte att kontakta mig!

Om området

Askim
Askim är den sydligaste av Göteborgs stadsdelar och har ca 23 400 invånare. Det är en attraktiv stadsdel för barnfamiljer. Här finns tre grundskolor, många förskolor, ett flertal föräldrakooperativ samt familjedaghem. De boende i Askim har goda förutsättningar att ägna sig åt olika fritidsaktiviteter. Det finns sim- och sporthall, med gym och rackethall. Det finns även många idrottsföreningar bl. a fotboll, innebandy, gymnastik, ridning, tennis, scouting, badminton och bordtennis. Även Friluftsfrämjandet och Hembygdsföreningen har många medlemmar.

Askim är en attraktiv stadsdel med närhet till både kust, skog och storstadens utbud. För att lära känna kustremsan, dess badplatser och smultronställen, är ett tips att cykla längs den tidigare banvallen för Säröbanan. För den som vill vandra och vistas i vackert skogs- och hedlandskap finns Sandsjöbackareservatet. Göteborgs centrumkärna tar man sig lätt till genom flera busslinjer till och från Göteborg utan byte. Från Askims Stationsväg tar du med linje Rosa Express till centrala Göteborg på ca 20 min.

Natur
Naturen i Askim har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra ströv- och friluftsområden. Längs kusten ligger friluftsbad som är välkända för göteborgarna. I Askim finns olika typer av bostadsområden och varierad bebyggelse med villor och flerfamiljshus. På bekvämt avstånd ligger Högsbo-Sisjöns handels- och företagsområde samt Frölunda Torg med handel, offentlig service och kommunikationer med både bussar och spårvagnar.
Askims natur är präglad av kontakten med havet. Längs kusten finns ett band av öar och skär, kusten är omväxlande klippstrand med inslag av strandängar där det växer höga gräs och örter. Härliga vandringsleder finns i naturreservatet Sandsjöbackareservatet varav den mest kända heter Sandsjöbackaleden samt på Amundön med skogar och ängar samt en badplats. Flera badplatser finns i området där bl.a. Askimsbadet har en långgrund sandstrand med stora gräsytor för lek, spel och solbad. Här finns också en 259 meter lång badpir som sträcker sig rakt ut i havet. Piren har även två större soldäck och badramper. Utöver badet finns det kafé, bangolf, beachvolleyplan, lekplatser, brygga och grillplatser. Badet har utmärkelsen Blå flagg. Hovåsbadet är ett annan barnvänlig badplats med en liten strand samt även klippor som man kan dyka ifrån.

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
35.1 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomna in till Solarvsplan 28!
En ljus och trevlig hall som erbjuder den nödvändiga förvaringen. I hallen finns även en praktisk hylla ovanför dörren samt 3 garderober för förvaring.
Master room
Lägenhetens mittpunkt erbjuder gott om plats för att kunna möblera ett vardagsrum samt en sovhörna med möjlighet till sovalkov. I halvöppen planlösning når man lägenhetens kök samt utgång till uteplatsen.
Kök
Ett snyggt och praktiskt kök.
För att vara en mindre lägenhet får man här ändå ett riktigt kök med mycket förvaring och gott med avlastningsytor. Köket har en rostfri bänkskiva som kompletteras med snygga bänkskivor i trä. Delvis rostfri maskin park samt en passande vit kyl & frys från Bosch.
Uteplats
Uteplatsen är väl avskärmad för att slippa insyn. Här möblerar man enkelt med loungemöbler så man kan slappna av och njuta av den härliga eftermiddagssolen.
Badrum
Ljust helkaklat badrum som stamrenoverades i föreningens regi 2007-2009.
Badrummet är idag utrustat med toalett, badrumskommod, dusch samt handdukstork. Det finns även plats för att installera en tvättmaskin om man så önskar.

Överlag en supertrevlig och kvadratsmart 1:a belägen i en förening med såpass god ekonomi att allt ingår i avgiften, även vatten och el!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 1,735,000 utgångspris
Avgift
SEK 2,427 inkl: Värme,VA, Kabel-TV och hushållsel.
Driftskostnad
SEK 1,000 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 1,000
Kommentar
Driftkostnaderna är uppskattade och kan komma att variera beroende på avtal.
Andel i föreningen
0.24989 %
Andel av årsavgiften
0.24989 %
Reparationsfond
SEK 1,245
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1965
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Förening
Namn
HSB Brf Askim Stom I Göteborg
Om föreningen
Föreningen består av 224 lägenheter på Solarvsplan 2-38 och Värslevägen 27-65. Sammanlagd bostadsyta i föreningen är 16 189 kvm. Föreningen består av tio fastigheter med lägenheter i markplan och två våningar ovan mark. Lägenheterna varierar i storlek från 1 rum och kök på 35 kvm till 5 rum och kök på 115 kvm. Namnet Askim härrör från orden "ask" och "hem" och blev så småningom just Askim. Området Vita Fläcken har fått sitt namn av att det länge fanns planer för området, men man tyckte att det gick långsamt och inte hände så mycket. Området blev en "vit fläck" på kartan innan det började att bebyggas under 60-talet. Med göteborgarnas känsla för ordvitsar och humor så fick området helt enkelt benämnas Vita Fläcken även efteråt.
Tv och bredband
Kabel-TV från Comhem ingår i avgiften. Internet till självkostnadspris, se www.comhem.se för mer information om utbud och priser. Telia har installerat fiber till varje bostad för den som föredrar en effektivare uppkoppling. Telia tillhandahåller tjänsterna via fiber, se www.telia.se. Expeditionen kan även vara behjälplig i dessa frågor.
Parkering
Parkeringsplats hyrs separat till en kostnad av ca 100 kr/mån. Det finns även parkeringsplatser med eluttag för motorvärmare att hyra till en kostnad av ca 200 kr/mån. I dagsläget finns det god chans till att få tillgång till utomhusplatserna. I föreningen finns också 27 garageplatser att hyra. Dessa kostar ca 425 kr i månaden utan el och ca 500 kr i månaden med el. Kösystem tillämpas, kontakta expeditionen.
Renoveringar
Föreningen har bytt samtliga fönster och samtliga balkongdörrar, renoverat tvättstugorna, lagt om yttertak samt moderniserat trädgårdarna. Stambyte är genomfört 2007-2009. Föreningen har därefter löpande underhållit fastigheterna. Inget större underhåll ligger inom den närmsta tiden utan mer löpande mindre underhåll. Föreningen har nyligen slutfört sin trapphusrenovering och installerat postboxar och säkerhetsdörrar - detta har blivit ett trevligt lyft i entrépartierna och i trapphusen. Ekonomin i föreningen är god. För vidare info ring expeditionen, se tel nummer nedan.
Trappuppgångar målades 2019.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Övrigt
Gemensamhetslokaler | Cykelförråd, samlingslokal, övernattningslägenhet och flera tvättstugor.
Kommunikationer & Närområde | Som boende i Askim Stom bor du med närhet till Askims torg där du finner en pizzeria, godisbutik, bibliotek och tandläkare. Även en fiskbil som säljer färsk fisk och havets läckerheter finns i närheten. Härifrån är det inte heller långt till Sisjön där större mataffärer, bank, apotek, restauranger och många butiker huserar. Från lägenheten har du även gångavstånd till Askimsbadet som är den givna platsen på varma sommardagar. Närhet finns även till Sandsjöbacka naturreservat med fina strövområden samt elljusspår. I Sisjön finns bad och fiskemöjligheter och en kort cykeltur bort finns Amundön och Brottkärrs härliga klippor. Askims simhall erbjuder dessutom badmöjligheter större delar av året.

Övrigt | Föreningsexpeditionen ligger på Solarvsplan 38. Telefon och faxnummer är 031 - 28 01 79. Förtroendeman Bertil Thorstensson har expeditionstid (besökstid) alla helgfria måndagar mellan kl 18.00 och 19.00. Därefter är det telefontid mellan kl 19.00 och 19.30.

Ovanstående information är baserad på säljarens uppgifter, föreningens hemsida, årsredovisningar mm. Den köpare som anser att en viss uppgift är viktig för köpets fullbordan uppmanas att undersöka informationen vidare.
Maj-Lis sekreterare 031-914050

Karta

Askim Askim

Solarvsplan 28

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg