KarriärOm oss
230
MEDD1F32A5C37D143D09F0BD57DEE2C336C

Välmående förening med ett läge som knappast kan bli mer centralt!Slottsgatan 24 Jönköping Öster, JÖNKÖPING

Jönköping Öster, JÖNKÖPING

Slottsgatan 24


PRIS1 350 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

29,5 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

215007001-0004-05

MÅNADSAVGIFT

1 324 kr

BYGGÅR

1960

PRIS

1 350 000 kr

Välmående förening med ett läge som knappast kan bli mer centralt!

I välmående förening med god ekonomi och med ett läge som knappast kan bli mer centralt är denna etta med sina välplanerade kvadrat och den inglasade balkongen något alldeles extra!

Välkomnande hall som tar dig vidare till bostadens alla rum. Köket med ljusa luckor och plats för köksmöblemang. Väl tilltaget vardagsrum där du har möjlighet att möblera med både större soffgrupp och matbord. Här finns sovalkov och möjlighet att sätta upp en vägg för att få det mer avskilt.
Från vardagsrummet tar du dig vidare ut på den ljuvliga, inglasade balkongen som föreningen glasat in - Trevligt! Stambytt badrum av föreningen i ljusa och stilrena färgval.

Här bor du nära allt och har bara en kort promenad eller busstur in till både city och högskolan/JU. Bo med en låg månadskostnad då nästan allt är inbakat i avgiften till föreningen, i månadsavgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och bostadsrättstillägg. Hel klart fördelaktig förening att bosätta sig i.

Jönköping Öster är belägen i östra delen av Jönköping i nära anslutning till Atollen och Jönköpings innerstad, även Jönköping university. Här bor du vackert med närhet till både Munksjön, Vättern och Rocksjön. För dig som ska studera ligger Högskolan endast en kort cykeltur bort. Unikt läge mitt i Jönköping!
Här finner du närhet till allt du kan önska av båda delarna stadsliv och naturnära miljöer. Ett rikligt utbud av flertalet matvarubutiker, butiker, systembolag, frisörsalonger och restaurang- och caféliv.

Bilder

MEDD1F32A5C37D143D09F0BD57DEE2C336C
MED6D7999CE53AA451E8C2A03FDF6958E03
MEDF39F1D4AE81346DC921E2A2C2EA88D72
MEDE1298B4694D34F8497ECA5323FEF791B
MED65C313F2B8F34F29A43E209388D29BAF

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

29,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

215007001-0004-05

VÅNING

1 av 5, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

1 324 kr

BYGGÅR

1960

PRIS

1 350 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

LINA NILSSON INFORMERAR

- Ett källarförråd tillhör bostaden.

Om området

Jönköping Öster är belägen i östra delen av Jönköping i nära anslutning till Atollen och Jönköpings innerstad. Här bor du vackert med närhet till både Munksjön, Vättern och Rocksjön. Unikt läge mitt i Jönköping!

Utbud på området
På Jönköping Öster finner du närhet till allt du kan önska av båda delarna stadsliv och naturnära miljöer. Ett rikligt utbud av flertalet matvarubutiker, butiker, systembolag, frisörsalonger och restaurang- och caféliv.

Naturnära områden
Området med närheten till Vätterns är ett mycket naturskönt område med fina ströv- och aktivitetsområden. En lyxig kombination med sjön Vättern i anslutning till Jönköpings innerstad. Här kan du verkligen välja att bo med båda delar av stadsliv och naturnära miljö.

Restaurang- och caféutbud
Mitt i Jönköpings City och Öster finner du ett rikligt restaurang- och caféutbud. Här finns allt du kan önska dig och tänkas behöva. Trevliga butiker såsom klädbutiken Story och Fabriken samt systembolaget Atollen och Coop Atollen bara rund knuten. Även Kajen 23 finner du runt hörnet med utsikt över Munksjön och likaså El Gordo om du vill byta ut den italienska middagen mot middag med tapaskaraktär. Här bor du så nära city det bara går att komma. Bekvämt och trevligt läge!

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av samtliga linjebussar som går mycket frekvent.

Skola och barnomsorg
I området och angränsade områden erbjuds flera förskolor, grundskolor och gymnasieskolor med olika inriktningar för den som önskar specialisera sig inom visst ämne. Här kan du välja allt från natur och teknik till sång och dans. Här finns något för alla när gymnasium ska väljas.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,7657 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,7174 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

91 384 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1960

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

Förening

NAMN

Jönköpingshus nr 7

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

68

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

4

EKONOMI

Inga avgiftsförändringar planerade i dagsläget. (2022-10-11)

DELAT ÄGANDE

Ja.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

OM FÖRENINGEN

Föreningen äger fastigheten Dvärgen 18 i Jönköping kommun. På fastigheten finns 2 byggnader med 68 lägenheter samt 4 uthyrningslokaler uppförda. Byggnaderna är uppförda 1960-1962. Fastighetens adress är Slottsgatan 24-26 i Jönköping. Bostadsrättsföreningen Jönköpingshus nr 7 förvaltas av Riksbyggen.

Sammanlagt är det 68 bostäder och fyra lokaler.
Den totala bostadsytan uppgår till 4400 kvm och lägenheterna är fördelade på 12 ettor med kokvrå, 4 ettor, 15 tvåor, 4 tvåor med kokvrå, 26 treor samt 7 femmor. Lokalytan uppgår till 809 kvm.

Miljöhus är uppfört av föreningen och finns på innergården. Parkeringen är belägen på södra sidan av fastigheten.

Fastigheten är ansluten till Tele2 utbud av tjänster (fiber finns indraget).
Bredbandsanslutning upp till 100/10 Mbps ingår i avgiften samt IP-Telefoni (fast kostnad ingår och man betalar själv samtalskostnad). Medlemmarna kan själva uppgradera avtalet med Tele2. . TV Bas HD TiVo, kan väljas till utan extra kostnad.

Kommande underhåll:
För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer samt planerat underhåll av normala förslitningar. Föreningens underhållsplan används för att kunna planera kommande underhåll tidsmässigt och kostnadsmässigt.

På gång - Vad Styrelsen jobbar med:
- Nya tvättmaskiner kommer prel mellan v. 43-46.
- Ny belysning till loftgångarna
- Ny hiss kommer att installeras i slutet på feb, dock når den inte plan 5.
- Renovering lokaler, fortsatt arbete
- Energibesparande åtgärder

Gjorda renoveringar:
2022 - laddstolpar och kompletterad gårdsbelysning.
2022 - Hela avloppssystemet i källarplanet har relinats. Tillsammans med tidigare stambyte är hela avloppssystemet underhållet.
2018 Utbytta till nya balkonger och har dessutom byggts ut.
2012 - Renovering av fasad
2007-2008 Miljöhus
2006 - Ny entré och lägenhetsdörrar
2006 - Byte av elstigar
2005-2006 Stambyte

Gemensamma utrymmen:
Till vissa bostäder hör ett matkällarförråd, till vissa hör vanligt förråd. Cykelrum finns i källaren via ramp i entréplan.

Det finns två likvärdiga tvättstugor, tre torkrum och ett mangelrum. Mangel finns i separat rum intill tvättstugorna.

Miljöhus är uppfört av föreningen och finns på innergården -(uteplats, grillar och sittgrupper)

P-plats kan bara erbjudas i mån av plats och kostar då 300:-/mån. F.n. finns det ingen P-plats tillgänglig utan man får ställa sig i kö. För närvarande 1 person i kö.

I månadsavgiften ingår även bostadsrättstillägg. Egen hemförsäkring tecknas av varje bostadsrättsinnehavare.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2021
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Jönköping Öster

Slottsgatan 24

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg