230
MED6F253CA80CAF4C70846D18512EB3E8D7

Ekonomiskt stark förening - centralt i Årsta - välbevarade originaldetaljerSiljansvägen 37 Årsta, ÅRSTA

Årsta, ÅRSTA

Siljansvägen 37


PRIS (utgångspris)2 575 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

52 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

231010002-0245

MÅNADSAVGIFT

3 839 kr

BYGGÅR

1945

PRIS

2 575 000 kr Utgångspris

Ekonomiskt stark förening - centralt i Årsta - välbevarade originaldetaljer

Här bor du i en stor och trygg förening med låg belåning och förmånligt el-avtal vilket gör att dina elkostnader är väldigt låga.

Bostaden är belägen på våning 2 av 3 med soldränkt balkong i västlig riktning. Lägenheten är fördelad på 52 genomtänkta kvadratmeter bl.a med gott om förvaringsutrymme, stora ytor i både kök, vardagsrum och sovrum. Här erbjuds du möjligheten att bygga om till 2,5ROK om så önskas. I hallen finner du smart förvaring i flertal originalgarderober och parkett på golv. Vidare in når du kök med matplats för 4-6 personer, stora arbetsytor samt maskinell utrustning i form av diskmaskin, spis och kyl/frys. Vardagsrummet bjuder på klassisk Årstaparkett, stort ljusinsläpp samt goda möbleringsmöjligheter. Härifrån når du balkongen som vätter mot väst där du gärna spenderar flertal sommarkvällar. Sovrummet är ljust och rymligt och rymmer fullstor säng med tillhörande sängbord, dessutom god förvaring i garderober längs vägg. Till lägenheten hör även två stycken källarförråd!

Brf Stockholmshus nr 10 har 358 lägenheter och 47 lokaler, flertal tvättstugor, gästlägenhet, cykelrum, gym, hobbylokaler m.m. Som ni ser så finns här det mesta och med bra koll på ekonomin och nyligen gjord avgiftshöjning bor du tryggt inför rådande framtid.
Du bor ett par hundra meter bakom Årsta centrum där du finner matvarubutiker, gym, diverse butiker samt flera restauranger och caféer. På några minuter når du Årstaviken och Årstaskogens naturreservat med badplatser, löparspår m.m. Bra kommunikationer i form av buss och tvärbana inom några hundra meter som tar dig exempelvis Gullmarsplan på några minuter.

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information
Johan Nilsson
0790-984420

Bilder

MED6F253CA80CAF4C70846D18512EB3E8D7
MEDF761E84AD5654DF19D25D9B23048D4B7
MEDB63BF88736B1425391EB23BC194810E9
MEDC373B8C995B34896AD8B9FDB1A704D61
MEDB987655FE4A74174BE71F6FB7476AAFB

Planritningar

Planritning

Alternativ planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

52 kvm

LÄGENHETSNUMMER

231010002-0245

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

3 839 kr

BYGGÅR

1945

PRIS

2 575 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

Riksbyggen förvaltning

BALKONG

Ja

Hall
Välkomnande rymlig hall med plats att hänga av sig ytterplagg och ställa av skor direkt till höger. Här erbjuds även goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober som går från golv till tak. Parkett på golv och väggar i mörkare ton.

Kök
Ett ljust kök som erbjuder gott om förvaring bakom vita skåpluckor och i överskåp. Diskho i rostfritt stål, generös arbetsyta i mörkare trä och vit mosaik ovan. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, ugn, induktionshäll med fläkt ovan samt diskmaskin. Vitmålade väggar och parkett på golv. Här ryms ett matbord med plats för 6-8 personer framför ett stort fönster med goda ljusinsläpp.

Vardagsrum
I vardagsrummet finns gott om utrymme att möblera med soffa, soffbord, tv-möbel och annat möblemang. Väggar och tak är målat i vitt och golvet täcks av klassisk Årstaparkett. Rummet har ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartiet. Från vardagsrummet når du även ut till den mysiga balkongen som ligger i väst och ger en härlig eftermiddags- kvällssol.

Sovrum
Stort och ljust sovrum. Här ryms både en dubbelsäng med sängbord samt byrå alternativt garderob om så önskas . Ljusmålade väggar och parkett på golv.

Badrum
Ljust och helkaklat badrum utrustat med badkar, WC, handfat med kommod samt spegel med skåp ovan. Här täcks väggarna i vitt kakel som bryts av med mörkare kaklat golv. Större vädringsfönster ger gott om ljusinsläpp.

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,26754 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,26718 %

Ekonomi

EL

1 500 kr

FÖRSÄKRING

1 400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

2 900 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Ovan kostnader är enligt schablon

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1945

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-01-14

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

150 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Riksbyggens Brf Stockholmshus nr 10

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

358

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

47

EKONOMI

Låg belåning
Från och med 1 oktober 2022 höjdes avgiften med 5%
Anledningen är marknadsläget. El, värme, vatten, räntor m.m (hämtat från Brf hemsida).

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, minsta ägarandel är 10 %. Kan delas mellan 3 personer enligt föreningens stadgar.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld står sig oförändrad 704 800 kr fram till 2026.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

FÖRSÄKRING

Fullförsäkrade i Protector Försäkring. Bostadsrättsförsäkring ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

INFORMATION AVGIFT

Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med en elleverantör (Fortum) och din faktiska elförbrukning läses av och faktureras sedan på dina månadsavier.

OM FÖRENINGEN

Stor och trygg förening med härlig grannsämja och gemenskap med goda möjligheter att umgås vid uteplatser m.m.

Riksbyggens Brf Stockholmshus nr 10 består av totalt 358 lägenheter fördelat på 15 hus samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen registrerades 1944 hos Bolagsverket.

Stambyten genomfördes under första hälften av 1990-talet och samtidigt renoverades alla badrum.
Fasaderna har tilläggsisolerats, putsats om och balkongerna är renoverade.
Fönstren är renoverade och ytterbågarna har bytts ut till aluminiumbågar med energiglas.

Det finns fem tvättstugor i föreningen: Siljansvägen 3 och 29, Rämensvägen 12, 20 och 39. Grovtvättmaskiner finns i tvättstugorna på Rämensvägen 12 och 39.

I området finns flera gröna gårdar, varav en med fontän, stenlagd uteplats med utemöbler och två murade grillplatser. Välutrustad lekplats med bla sandlådor, gungor och klätterställning.

Boende debiteras i efterhand på förbrukad el.

TV OCH BREDBAND

Föreningen är ansluten till kabel-TV nät (baskanaler ingår i avgiften). Fiberbredband indraget i fastigheterna.

Husen är genom en gruppanslutning anslutna till fiber med upp till 1000 Mbit/sek som levereras av Obenetwork. Avgiften för fiber från Obenetwork ingår i månadsavgiften.

Det går även att få bredband via Kabel-TV-nätet som levereras av Tele2
Medlemmar kan även utöka kanalutbudet (Detta bekostas då av medlem).

GÅRDSPLATS

Föreningen har två stora grillar på innegård

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en Gästlägenhet som kan hyras till en låg kostnad av medlemmarna. Rummet ligger vid Rämensvägen 24 med egen ingång.

Inom föreningen finns lokaler som går att disponera för föreningsmedlemmar som önskar snickra och måla.
Hobbylokalerna finns i källaren till Siljansvägen 9 och 25 samt på Rämensvägen 20, 32, 37 och 45.

Inom föreningen finns ett antal odlingslådor utplacerade på deras mark, som föreningsmedlemmar kan disponera

Ny träningslokal på Rämensvägen 18.

I vissa av husen finns särskilda cykelrum, i en del andra finns det någon form av förvaringsutrymme i källargången. Det kan med andra ord se lite olika ut beroende på vilken huskropp man befinner sig.

PARKERING

Parkering återfinns längs gatorna, taxa 4 tillämpas genom Stockholm stad.
Föreningen har 10 garageplatser, 32 parkeringsplatser samt 8 MC-platser där kö-system tillämpas.
32 P-platser med el-stolpe 600 kr/mån
10 Garage 1070 kr/mån
4 MC-platser (små) 300 kr/mån
4 MC-platser (Normal) 300 kr/mån

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
1990-92: Stambyte och takrenovering
2001: Balkongrenovering
2003: Fasadrenovering
2004: Fönsterbyte
2007-08: Elstigare
2014-15: Byte värmeväxlare
2015: Inventering skorstenar
2016: Skyddsräcken
2016: Renovering landgångar och trappnosar
2016: Renovering skorstenar
2016: Upprustning lekplats
2017: Byte värmeväxlare
2017: Utbyggnad el central
2017: Renovering skorstenar
2018: Plåtning av samtliga skorstenar
2018: Samtliga balkongräcken är bytta
2018: Renovering av dörrar
2019: Rörinspektion och rörarbeten på Rämensvägen 37
2019: OVK
2019: Utbyte av stenplattor vid utegrill
2020: markunderhåll Rämensvägen 11
2021: Byte klinkergolv i tvättstuga
2021: Byte aggregat tvättstuga
2021: Byte element


Planerat underhåll
Renovering trappnosar, löpande
Renovering beläggningsytor löpande
Byte element, löpande
Målning gemensamma utrymmen 2022-2023
Underhåll vindskivor, 2023-2024.

ÖVRIGT

För mer information om föreningen, se föreningens hemsida; www.stockholmshus10.se

Karta

Stockholm Årsta

Siljansvägen 37

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg