MEDC21F786215C1436BA507218A6F0994E6

Hägerstenshamnen/Örnsberg, HÄGERSTEN

Selmedalsringen 8

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,662 inkl bredband, kabel-TV (basutbud) , värme och VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea102 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1732-1302
Byggår1989/1990

Utgångspris: SEK 5,195,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Kl 11:30 - 12:30
Anmälan krävs! Vänligen kontakta mäklaren för att boka in din tid för visning.
28
September | Monday
Kl 18:30 - 19:00
Anmälan krävs! Vänligen kontakta mäklaren för att boka in din tid för visning.

Stor 3:a möjlig 4:a med begränsad insyn i populära Hägerstenshamnen som ligger med ett naturskönt läge vid vackra Mälaren på lugn återvändsgata. Lägenheten har lugnt läge mot föreningens lummiga innergård. Det stora vardagsrummet i bostadens mitt skapar ett bra utrymme för socialt umgänge. Rymligt påkostat kök med gott om arbetsytor och förvaring samt lyxigt med egen vinkyl. Från kök kommer man ut på den möblerbara balkongen som avnjuts med förmiddagssol. Två väldisponerade sovrum båda med plats för dubbelsäng. Rymlig badrum med dusch och tvättmaskin. Stor klädkammare/förråd. Hiss från markplan. I samma hus finns cykel-/barnvagnsrum och tvättstuga.

Bekvämt boende med badrocksavstånd till Mälaren för ett kvälls- eller morgondopp. Vid badklipporna finns grillplatser där man kan sitta och njuta av härlig solnedgång på bergsklipporna. Hägerstenshamnen ligger med ett naturskönt läge vid vackra Mälaren. Runt omkring området är det grönt och lummigt med mysiga promenadstråk och småbåtshamnar. Kort gångavstånd till Axelsberg och Örnsberg med goda kommunikationer tillgång till bra service. I när
området finns flera förskolor och en populär skola.

På ca 1 minuts gångavstånd finns inbjudande och utmanade lekplats och bollplan i Arkenparken, på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Vid Arkenparken ligger populära Hägerstenshamnens skola. Kort gångavstånd till två "4H gårdar" - Eolshäll och Aspuddsparken med olika djur att titta på och aktiviteter för de små.

Om området

Lugnt och naturnära kvarter beläget alldeles invid Mälaren. Inpå knuten finns mysiga promenadstråk längs vattnet, båthamn, klippbad, populära Vinterviken med koloniträdgårdar m.m. Området lämpar sig för såväl barnfamiljer som äldre och det är närhet till allt från kommunikationer till service. Kort promenadavstånd till både Axelsbergs- och Örnsbergs Centrum med t-bana, livsmedelsbutiker, restauranger m.m.
Husen i området Hägerstenshamnen stod klara under åren 1989- 1990.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Örnsbergs och Axelsbergs tunnelbana, det tar ca 14-16 minuter in till T-centralen.

Närservice

I närområdet finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Hägerstenshamnen bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Runt Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.


Grundskola, dagis och förskolor finns i området.

Parkering

I garage och på parkeringsdäck finns totalt 240 p-platser, se samfällighetens hemsida för information om kö och priser.
Gästparkering finns på parkeringsdäcket, Selmedalsringen 6. Den är avgiftsbelagd dygnet om och p-biljett köpes i biljettautomat. Priset är ca 12 kr/tim.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Inbjudande balkong med utsikt mot lummig innergård

Stort vardagsrum

Lyxigt kök

Vinkyl och bänkskivor i granit

Gott om arbetsytor och bra förvaring

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall
Rymlig möblerbar hall med avhängningsmöjlighet direkt vid dörren på hatthylla. För den som vill går det att sätta igen en del av hallen för att få ytterligare en separat klädkammare. Målade väggar och klinkergolv. OBS! Ekgarderoben ingår ej.

Badrum
Rymligt och fint renoverat badrum som är utrustad med stor dusch med glasvägg och dörr. Tvättmaskin, underskåp och arbetsbänk ovanför. Handdukstork, wc, handfat med underskåp och badrumsskåp med spegeldörr. Helkaklade väggar och klinkergolv.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med ett trevligt rumssamband med köket. Fint fönsterparti med utsikt mot innergården. Målade väggar samt en fondvägg som är tapetserad, på golvet ligger parkett.

Kök
Fint renoverat kök med matplats för ett stort sällskap. Stilrent med skåpsluckor i ekfaner från Sentens (Marbodal), stänkskydd i optowhite glas med utbytbar tapet. Arbetsytorna är i granit. Köket är utrustat med vinkyl, kyl/frys, integrerad diskmaskin, stor induktionshäll, ugn och inbyggd mikro samt spisfläkt. Goda arbetsytor samt bra förvaring. Målade väggar och klinkergolv. Från köket kommer man ut på den möblerbara balkongen som har trätrall på golvet.

Sovrum 1
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Stor garderob med skjutdörrar. Målade väggar, parkettgolv.

Klädkammare/förråd
Praktiskt utrymme för förvaring och kläder. På golvet ligger parkett, målade väggar. Kan även fungera som hemmakontor. Utrymmet går att dela av om man vill separera förråd och klädkammare.

Sovrum 2
Sovrum med utrymme för dubbelsäng, fönster i vinkel som ger en trevlig karaktär med fin utsikt för hemmakontoret. Målade väggar, på golvet ligger parkett.
Antal rum
3 rum
Boarea
102 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 7, hiss finns
Pris
SEK 5,195,000 Utgångspris
Avgift
SEK 5,662 inkl bredband, kabel-TV (basutbud) , värme och VA
Andel i föreningen
1.0309 %
Byggnad
Byggnadstyp
Bostadshus
Byggnadsår
1989/1990
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 6/27/2019
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
95 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas + 1-glas
Övrigt
Tillgång till cykel-/barnvagnsrum som ligger på entréplan. Föreningen har två välutrustade tvättstugor varav den ena finns i samma trapphus.
Förening
Namn
Brf Hägerstenshamnen nr 4
Om föreningen
Föreningen består av tre bostadshus med totalt 106 lägenheter och två lokaler (uthyrda med bostadsrätt). Byggnaden uppfördes av JM 1989/1990.

Föreningen har två gemensamma tvättstugor som ligger på Selmedalsringen 8 och 12.

Festlokal & övernattningslägenhet i finns i port 10. Lokalen kan hyras för 300 kr/dygn inkl. egen städning. Lokalen erbjuder bord och stolar för 20 personer. Dessutom finns övernattningsmöjlighet för sex personer (max 4 dygn/mån). Det finns badrum med toalett och dusch samt ett minikök med bardisk.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på ca 1656 kr (3,5 % av prisbasbeloppet som är på 47 300 kr för 2020) samt en pantsättningsavgift på 1,5 % av prisbasbeloppet på ca 710 kr per pantsättning som betalas av köparen.

Se föreningens hemsida för mer information www.hagerstenshamnen4.se
Antal lägenheter
106
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Bredband och kabel-tv via Ownit och Comhem ingår i avgiften via samfällighetsföreningen Träpatronen.
Parkering
Parkeringsdäck och parkeringsgarage

Parkeringsdäck och parkeringsgarage hanteras av samfällighetsföreningen Träpatronen. Mer information finns på Träpatronens hemsida: https://www.hagerstenshamnen.se/

Gästparkeringen
Avgiftsbelagd på ca 12:-/timme alternativt 85:-/dygn.
Renoveringar
2016 Byta av hissar i port nr 8 och nr 16.
2016 Renovering av värmesystem och markarbeten.
2016 Ombyggnad av förskolelokal.
2016 OVK genomförd.
2016 Upprustning av delar av trädgården.
2016 Byte av en ventilationsfläkt.
2015 Renovering av ett yttertak.
2015 Isolering och rensning av krypgrund vid port 16.
2015 Radonmätning.
2015 Byte tappvattenventiler och injustering av handdukstorkar.
2015 Nytt låssystem för allmänna nycklar.
2014 Ny fjärrvärmecentral
2014 Ombyggnad av lokaler till 6 st bostadsrätter.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,628
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Hägerstenshamnen/Örnsberg HÄGERSTEN

Selmedalsringen 8

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg