230
MED382649F925EE4487AB028A49F234FC56

Mycket fin och smakfullt renoverad villa i populära Sävedalen med fin utsikt, garage och fiber!Röliden 50 Sävedalen, Partille

Budgivning
Budgivning pågår

Sävedalen, Partille

Röliden 50


Högsta bud: 6 300 000 kr
Utgångspris: 6 695 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

145 kvm

BIAREA

18 kvm

TOMTAREA

646 kvm

BYGGÅR

1944

DRIFTSKOSTNAD

3 665 kr/månad

PRIS

6 695 000 kr utgångspris

Mycket fin och smakfullt renoverad villa i populära Sävedalen med fin utsikt, garage och fiber!

Hjärtligt välkomna på bokad visning den 24/9 till denna gedigna villa i ett mycket bra läge med fin utsikt i populära Sävedalen som de senaste åren genomgått en omfattande och mycket väldokumenterad renovering!

Här bor ni i ett mycket bra läge med fin utsikt och mycket grönska runt om. Redan på väg över tröskeln slås man av denna smakfulla bostad som genomgått en omfattande renovering de senaste åren med bland annat nya ytskikt på väggar, ljusbetsade ekgolv, nytt helkaklat badrum, nyputsad fasad, nya fönster och en fungerande öppen spis.

Entréplanet bjuder på en ljus entréhall med möjlighet till garderober och separat klädavhängning, två rymliga sovrum, ett helkaklat badrum med dusch och vättstugedel. Pannrum med egen grovingång och mycket förvaringsmöjligheter som nås från en inre hall som också ansluter till en extra utgång till trädgården.

Det övre våningsplanet bjuder på stort och ljust vardagsrum med öppen spis och matsalsdel, ljust kök med matplats och utgång till en stor balkong i härligt solläge, nytt helkaklat badrum - självklart med våtrumsintyg på plats samt villans tredje sovrum med plats för dubbelsäng och fyra garderober.

Ett helt nyrenoverat garage med fjärrstyrd garageport med en anslutande parkeringsplats samt två extra parkeringar finns i anslutning till entrén på entrésidan. På trädgårdssidan finns gräsmatta och växthus.

Ert nya hem är beläget i ett högt läge med lägre risk för översvämning i detta idylliska villaområde med korta avstånd till det mesta som lekplats, naturområden i närområdet, mataffärer, förskolor och skolor samt mycket bra bussförbindelser med buss 514 runt hörnet. När det blir dags för matinköp, shopping eller restaurangbesök finns allt i närheten vid Vallhamra Torg, Sävedalens köpgata eller i Allums köpcentrum.

Välkommen på bokad visning!

Bilder

MED382649F925EE4487AB028A49F234FC56
MED2BB398BC186640AE96CBDBBD6331D430
MEDE4AEF9E6260149AAA09D08BC348E7B4F
MED29A3731480E74E579C12F2D8B256B323
MED06004459515242B0981241BBAF1852AC

Planritningar

Planritning entréplan

Planritning övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

145 kvm

BIAREA

18 kvm

TOMTAREA

646 kvm

BYGGÅR

1944

DRIFTSKOSTNAD

3 665 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Huvudentrén välkomnar via klinkergolv under tak utanför den nya entrédörren med Yale Doorman lås, in till den nyrenoverade och möblerbara hallen med ljusa väggar och massiva ekgolv.

Villans två av tre sovrum som enkelt kan utökas till totalt fyra är belägna i entréplanet – harmoniskt åtskilda från hemmets sociala ytor på det övre våningsplanet. Två rymliga sovrum med samma ljusa ekgolv som i entréhallen och ljusa väggar med många möjligheter till olika användning och möblering.

Det helkaklade badrummet på entréplanet nås från hallen och är utrustad med wc, dusch, handfat med kommod, tvättmaskin samt grovtvättställ i kombination med skåp och hyllor. Här finns också ett vädringsfönster och behaglig golvvärme.

Längre in i hallen finns ett pannrum med egen grovingång via den nya ytterdörren med Yale Doorman lås installerat också här. Ett bra utrymme med mycket förvaringsmöjligheter som nås från den inre hallen som också ansluter till en extra utgång till trädgården.

En våning upp via den vackra trappan i trä finns det övre våningsplanets vardagsrum med matsalsdel, ett ljust kök med matplats och utgång till en stor balkong i härligt västerläge, ett nytt helkaklat badrum samt villans tredje sovrum.

Det öppna vardagsrummet där utrymme för ett fjärde sovrum kan finnas för den lite större familjen är inrett med en öppen kaklad spis och möjlighet till extra förvaring finns i den lilla klädkammaren intill den öppna spisen. Förvaring av ved finns i den öppna hyllan intill kakelugnen samt utrymme för porslin finns i de fasta underskåpen i hörnet i matsaldelen. I vardagsrummet finns en fin ekparkett och väggarna är i ljus kulör som skapar en fin harmoni i hela rummet. Ett mysigt och rymligt rum som bjuder på naturligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här är det bara att samla familjen för mysiga kvällar runt den öppna spisen eller bjud över vännerna på uppdukad middag i matsalsdelen.

Det stiliga helkaklade badrummet från 2021 nås från hallen och är inrett i ljusa färger. Badrummet är utrustat med wc, takdusch med glasvägg, vädringsfönster, handfat med kommod samt handdukstork.

Köket är rymligt och är utrustat med flera skåp med bra förvaring, spis med keramikhäll, kyl/frys samt diskmaskin. Här finns gott om plats för matplats och på sommaren dukas middagen upp ute på balkongen i soligt västerläge som nås direkt från köket.

På det övre våningsplanet finns också det tredje sovrummet som har fyra garderober och gott om plats för dubbelsäng.

Om området

Genom centrala Sävedalen går Göteborgsvägen som är en köpgata och innefattar ett 20-tal butiker och restauranger. Innan köpcentret Allum byggdes bara några kilometer härifrån, var Göteborgsvägen ett viktigt handelscentrum för boende i hela Partille kommun.
Området är populärt för såväl barnfamiljer som unga och gamla. Här finns gott om bra förskolor såväl som omtyckta Ugglumsskolan med klasser upp till årskurs 9.
För rekreation, natur och bad ligger bl a hela Delsjöområdet och Härlanda Tjärn på bekvämt avstånd.

KOMMUNIKATION

Från Partille och Sävedalen tar det bara tio minuter att åka in till Göteborgs Centrum och ta del av storstadens utbud.
Det går nästan lika snabbt antingen du tar bilen, tåget eller bussen. Om du vill åka längre bort ligger Landvetter flygplats med destinationer över hela världen mindre än tio minuters bilresa från kommunens södra gräns.

NÄRSERVICE

I trevliga Sävedalen finns allt man kan tänkas behöva såsom flera matbutiker, bank, apotek och vårdcentral, bageri, glassbar, pizzerior och restauranger.

PARKERING

Partille kommun tar inte ut parkeringsavgift på gator, vägar eller parkeringar på allmän plats.

Ekonomi

EL

12 160 kr

VA

3 295 kr

UPPVÄRMNING

22 000 kr

RENHÅLLNING

1 487 kr

SOTNING

200 kr

FÖRSÄKRING

4 841 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

43 983 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Kostnad för elnät tillkommer. Nuvarande årsavgift för nät är 6 290kr/år.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

1944

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2012

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-10-29

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

125 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

115 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Betong/Trä

FASAD

Puts

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor och takpapp

FASTIGHETSBETECKNING

Ugglum 5:126

ÖVRIGA BYGGNADER

Vidbyggt garage och växthus

ÖVRIGT

Tidigare renoveringar av föregående ägare (översiktligt).
1988 Tidigare garage byggdes om till boyta, och ett nytt garage byggdes intill huset.
2006 Köket renoverades
2007 Badrum på entrévåning renoverades med nytt klinkers på golv och elektrisk golvvärme (arbetena utfördes av fackman enl. uppgift från tidigare fastighetsägare).
2012 Taket på huvudbyggnaden lades om
2013 Badrum på övervåning renoverades då också golvbrunnen och avloppsstammen av gjutjärn byttes ut.

Renoveringar av nuvarande ägare
2021
- Installation av frånluftsventilation.
- Installation av undertrycksventilerat golv (Subfloor och Optivent). Arbetet utfördes av fackman.
- Totalrenovering sovrum (övre plan). Nytt regelverk, ny glespanel och 30 mm linisolering. På reglarna samt på plankstommen på innerväggarna sattes sedan OSB samt gips. Ny vindskyddspapp sattes upp och taket reglades med glespanel, och sedan sattes gips. Det gamla golvet revs upp helt och undergolvet sanerades. Därefter lades nytt parkettgolv in. Väggarna målades om.
- Renovering, sovrum öst entréplan. Betongväggarna mot hallen och mot det andra sovrummet putsades om invändigt om. 6mm gipsväggar sattes upp på övriga väggar. Den gamla rör-slitsen revs ned och ersattes av en ny efter att rören dragits om. Elementen rengjordes och målades om, och nya rör drogs till dem. Jordade eluttag sattes in, strömbrytare byttes, och nya lamputtag sattes in. Allt ovanstående arbete utfördes av fackman.
- Renovering, sovrum väst (entréplan). Betongväggen mot det andra sovrummet putsades om. 6mm gipsväggar sattes upp på övriga väggar. Elementet rengjordes och målades om, flyttades från ingången till under fönstret, och nya rör drogs till dem. Jordade eluttag sattes in, strömbrytare byttes, och nya lamputtag sattes in. Allt ovanstående arbete utfördes av fackman.
- Totalrenovering badrum (övre plan). Den befintliga väggen vid ingången revs och en ny vägg byggdes upp längre ut. Detta ökade storleken på badrummet och möjliggjorde plats för en dusch. Nya rör för avlopp och vatten sattes in, därefter byggdes badrummet upp igen och väggar samt golv kaklades. Nya badrumsmöbler sattes in. Kvalitetsdokument finns och arbetet utfördes av fackman.
- Bortmontering av gammalt expansionskärl som var monterat på övervåningen i ett utrymme bakom väggen vid den öppna spisen. Arbetet utfördes av fackman.
- Målning invändigt av köksskåp.
- Entréhallen renoverades och byggdes om. Betongväggarna putsades om invändigt, vid trappan togs ett par väggar bort för att öppna upp och göra hallen luftigare, elementen rengjordes och målades och nya rör drogs till dem. Strömbrytare byttes, och nya lamputtag sattes in. Allt dessa arbeten utfördes av GE-AB.
- Bänkskivorna i köket slipades och oljades. Ny fog sattes längs vägg och diskho.
2021/2022
Dränering och stambyte. Marken grävdes upp och de gamla avloppsrören från huset ut till gatan togs bort. I samband med detta byttes också vattenröret ut. Avloppsrör byttes en bit in under huset och vattenledningen byttes hela vägen in i huset. I samband med detta arbete så genomfördes även en dränering av marken längs framsidan och nordsidan av huset. Arbetena utfördes av fackman.
2022
- Totalrenovering vardagsrum. Gamla tretex skivor och gammal vindskyddspapp togs ner. Plankstommen sanerades och ny ångspärr sattes upp. Därefter reglades ytterväggarna med glespanel och 30 mm linisolering. På reglarna samt på plankstommen på innerväggarna sattes sedan OSB samt gips. Gamla takskivor revs ned och taksponten sanerades. Därefter sattes vindskyddspapp upp och taket reglades med glespanel, och sedan monterades gips. Väggarna målades om. Lagning och slipning av golv som sedan mattlackades.
- Fönsterbyte, 4 fönster, övre plan. Alla fönster i vardagsrummet, samt fönstret i sovrummet på övre plan byttes ut mot nya fönster från Tanum. Arbetet utfördes av fackman.
- Renovering garage med nytt tak samt ommålning invändigt.
- Totalrenovering av fasad, inkl. fönsterbyte, dörrbyte samt renovering av balkong och garage. Alla fönster (förutom de 4 som byttes i februari) byttes ut mot nya från Villafönster i samband med fasadrenoveringen samt att rivning av trädgårdsförråd intill husets norra fasad utfördes. Balkongdörr övre plan byttes ut, och ny balkongdörr på nedre plan sattes in. Ytterdörrar byttes ut mot nya. Elektriskt lås sattes in.
2022-2023
Renovering av balkong och garage. Det tidigare garaget var i väldigt dåligt skick och behövdes därmed renoveras i sin helhet. Garaget putsades med samma puts som husets fasad. Elektronisk garageport från Garageportexperten installerades. Garaget har även isolerats och förberetts för elbilsladdare. Stommen till balkongen byttes ut. Bygge av trädäck och staket genomfördes under våren 2023.
2023
- Renovering innertrappa och tak. Trappan renoverades i sin helhet. Planstegen slipades, och följdes därefter upp med lutning och lackning. Sättstegen och sidostyckena slipades och målades. Ytskikten monterades ner och ersattes med gipsväggar, som sedan målades och tapetserades om. Nytt tak monterades i hallen vid entrén. På innertak i hall samt innervägg mot balkong monterades C-trap duk för att bli av med lukt och luftföroreningar.
- Totalrenovering av sovrum (öst) i entréplan med nya ytskikt på väggar samt inläggning av nya ekgolv.

Dokumentation ombyggnation
Mycket dokumentation samt intyg från byggentreprenörer finns från den mycket omfattande renoveringen som utförts av nuvarande fastighetsägare. För mer information, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Radonmätning
Utfördes av Radonova 2022 efter att ny ventilation monterats in med ett godkänt årsmedelvärde om 60 Bq/m3 (övre gränsvärde är 200Bq/m3).

Frånluftsventilation
Frånluftsventiler sattes in i köket, båda badrummen samt i pannrummet 2021. Fläkt monterades på vinden och en takhuv för fläkten monterades på taket. Arbetet utfördes av Radea Väst AB.

Våtrumsintyg badrum
Kvalitetsdokument finns för det helkaklade badrummet på det övre våningsplanet från 2021och arbetet utfördes av DNB Bygg. Badrummet på entréplanet renoverades i regi av tidigare fastighetsägare 2007 och arbetet skall vara utfört av fackman enl. uppgift från tidigare fastighetsägare.

Öppen spis
Den öppna spisen är godkänd för eldning.

Tv/Bredband
Via Fiber. Flera hastigheter och leverantörer kan väljas.

Bo- och biarea
Uppgift angående bo- och biarea är baserad på taxeringsinformationen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en egen uppmätning.

Förbesiktning
Villan är förbesiktigad. Protokoll kommer att finnas tillgängliga vid visningstillfällena.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

4 760 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 682 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

4 826 750 kr

Tomt

AREAL

646 kvm

TOMTTYP

Trädgårstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan (1979-11-01)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Viktiga dokument & länkar

Karta

Partille Sävedalen

Röliden 50

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg