230
MED1CC8E28168934D478B906AECE67B0129

Unik våning på attraktiv adress!Ringvägen 59B Herserud, LIDINGÖ

Herserud, LIDINGÖ

Ringvägen 59B


PRIS (pris)16 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

187 kvm

VÅNING

1

MÅNADSAVGIFT

9 021 kr

BYGGÅR

1909

PRIS

16 500 000 kr Pris

Unik våning på attraktiv adress!

Välkomna till Ringvägen 59 b och Brf Uppland 1!

I historiska, lugna och attraktiva villakvarter, granne med klassiska Hotell Foresta och kända Millesgården ligger detta pampiga sekelskifteshus. Föreningen har totalt tre stycken bostäder fördelat över 3 plan. Denna våning med disponibel yta om nästan 200 kvm ligger på första våningsplanet med egen entré och direkt access ut från vardagsrummet mot den gemensamma trädgården samt uteplats i väster.

Fastigheten uppfördes 1909 och ligger belägen privat, på hög höjd med både en vidsträckt vy mot Stockholms siluett och sjöutsikt mot Lilla Värtan.

Detta utgör verkligen ett unikt och fantastiskt boende med generösa sällskapsytor som bibliotek, matsal och vardagsrum med utgång till balkong samt uteplats. Här finns genomgående vackra bevarade detaljer bevarade som stavparkettgolv, bröstlister, takstuckaturer, burspråk, öppen spis, pardörrar och blyinfattade fönster.

Våningen har en fin rymd och ett vackert ljusflöde med stora spröjsade fönster och rum i fil. Vidare finns ett bra arbetskök med intilliggande matplats, skafferi och serveringsgång. Våningen erbjuder idag två sovrum, ena med intilliggande klädkammare. Badrum, gästtoalett och bra förvaringsutrymmen. Möjligheter finns att disponera om planlösningen för att få till fler rum. Tillhörande med nyttjanderätt finns även ett extra förrådsrum i husets källare som är delvis inrett tillsammans med ett vinförråd. Eget garage samt uppställningsplats ingår i månadsavgiften.

Del av bostaden gjordes om på 80-talet och ritades då av arkitekt Lars Lidegren. En välkänd arkitekt som fick sitt liv omkullkastat då han blev av med sin vänsterarm av en krokodil på Skansen år 2019, så även kallad "Krokodilmannen". Trots olyckan och förlusten av sin vänsterarm så fortsätter Lars Lidegren med att delvis jobba samt sitt golfspel.

I närheten finns en härlig strandpromenad med direkt access till nya, tysta lidingöbanan som ger smidiga pendlingsmöjligheter på ön och runt Stockholm. På gångavstånd finns även busshållplats och all tänkbar service som cafe, restauranger, matbutik, skolor och vårdcentral.

Området är ett av Stockholms mest attraktiva med en kombination av lugn, natur och vatten med bara ca 7 min in till Stureplan.

Hör av er till mig Sebastian Granath på HusmanHagberg Lidingö för fler frågor och varmt välkomna på visning!

Bilder

MED1CC8E28168934D478B906AECE67B0129
MEDCE69FC42C15849758B44B45A6B24B306
MED5629728F760D4804A92B0AE471EFB40B
MEDC0BF0FEAE01C473792E99A540B97E33C
MEDA41931872B804A86B9191ADCBE206EAD

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

187 kvm

VÅNING

1 av 3

MÅNADSAVGIFT

9 021 kr

BYGGÅR

1909

PRIS

16 500 000 kr Pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

PARKERING

Tillhörande garageplats med möjlighet att parkera stor bil samt uppställningsplats framför. Möjlighet att även parkera på gatan med boendeparkering.

BALKONG

Ja

KAPPRUM

Via egen entré nås kapprum för avhängning.

HALL/BIBLIOTEK

Omgående möts man av en fin rymd och en möblerbar inre hall som idag även används som bibliotek med platsbyggda bokhyllor. Detaljer som vackert brädgolv, bröstpanel och blyinfattade fönster.

GÄST-WC

Ifrån biblioteket nås gäst-wc även det med blyinfattat fönster.

MATSAL

Rakt fram från biblioteket nås den magnifika matsalen med plats för många sittande gäster. Här finns ett vackert fönsterparti, takstuckaturer, stavparkettgolv, fungerande öppen spis och pardörrar som leder vidare mot vardagsrummet.

VARDAGSRUM

Generöst vardagsrum med plats för större soffgrupp. Vacker stavparkettgolv, takstuckaturer, burspråk och access till balkong och vidare mot trädgården.

SOVRUM 1

Intill vardagsrummet nås master bedroom som är väl tilltaget med fönster i två väderstreck varav ett är ett burspråk. Vacker stavparkett och plats för både 180 cm säng, arbetshörna och övrig möblering. Garderobsrad längs med ena väggen. Bakom garderob finns även igenstängd dörr från biblioteket för den som vill öppna upp.

SOVRUM 2

Sovrum 2 har ingång från matsalen samt badrummet. Rummet har en bra storlek med plats för större säng och annan möblering. Garderob samt stor klädkammare i anslutning till rummet. Fönster i norr samt vackert brädgolv.

BADRUM

Helkaklat badrum mot klinkergolv. Badkar, toalett, handfat med kommod samt tvättpelare. Fönster i öster.

KÖK

Fint arbetskök som nås via fin serveringsgång med skåpinredning från byggåret. Köket är väl tilltaget med bra arbetsytor och maskinell utrustning i form av spis, ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin.

I anslutning finns ett riktigt skafferi med fönster samt en generös matplats intill fönsterparti.

Om området

Lidingö är som namnet antyder en kommun belägen på en ö vars slogan är hälsans ö. Med sitt unika läge nära skärgården och innerstan är det en unik plats att bo på.

Lidingö sägs varit bebodd redan på 600-talet men nyttjades i större utsträckning främst som en tillflyktsort för semesterfirande och började på allvar bebyggas 1925 när första bron stod klar med vackra ståtliga villor ofta med Gathe som arkitekt. På 40-talet började många flerbostadshus komma upp med spridning på ön och efter det har Lidingö bara fortsatt att exploaterats och vi ser idag en varierad bebyggelse där varje område har sin karaktär och bidrar till en fin helhet. Målsättningen har dock alltid varit att bevaka och värna om grönområden och friluftsliv. Tack vare detta kan vi fortfarande njuta av fantastiska naturreservat med exotisk växtlighet, vackra promenadstråk, utegym och fina badplatser. Idag finns närmare 48.000 antal invånare där var 8:e invånare av 10 skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Ön är vitt känd vilket inte är så konstigt då världens största terränglopp Lidingöloppet utkämpas här varje år, kulturprofiler som Monica Zetterlund, Raoul Wallenberg, Hasse och Tage och nobelpristagaren Gustaf Dalén med sitt företag AGA har kopplingar härifrån.

Idrotten har en central plats för lidingöborna och här finns de flesta sporterna att utöva. På Lidingövallen intill Kyrkviken samlas en ny tillbyggd tennishall, nya fotbollsplaner och en friidrottsplats under uppbyggnad. Utöver två golfbanor, en skidbacke planeras det för en ny fin simhall. Bosön som samlar många av våra landslag för träning och utbildning finns även på Norra ön.

Här finns många moderna och populära för- och grundskolor samt Gymnasium, flertalet matbutiker, ett centrum med stort utbud som också är under förvandling kommande år, mindre torg med närservice samt goda kommunikationer med lidingöbanan som tar dig till Ropsten och goda bussförbindelser. Möjlighet finns dessutom vattenvägen över till Storholmen som tillhör Lidingö, Nacka, Nybrokajen och ut i skärgården via hållplatser i bl a Gåshaga samt Dalénum.

Utbudet av restauranger, vackra brunchställen och trendiga bagerier/caféer är goda och utspridda över ön. Det finns även flera kursgårdar, flertalet båtklubbar och historiska hotell Foresta med gästande celebriteter som the Beatles och Rolling Stones.

Norra Länken stod klar för några år sedan vilket ger en smidig access till innerstan samt E4:an och det sker även stora satsningar på andra sidan Lidingöbron med Norra Djurgårdsstaden samt Värthamnen, vilket kommer öka dragningskraften än mer till denna del av Stockholm.

Välkommen till Lidingö!

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Entréplan med egen ingång.

ANDEL I FÖRENINGEN

37 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

37 %

Ekonomi

FÖRSÄKRING

3 369 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

3 369 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1909

UPPVÄRMNING

Bergvärme

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-09-24

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

63 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Tillhörande förrådsrum med nyttjanderätt i källarplan samt vinförråd.

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

Förening

NAMN

Bostadsrättsföreningen Uppland 1

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

3

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

FÖRSÄKRING

Helvärdesförsäkrad via IF.

INFORMATION AVGIFT

Föreningen kan komma att behöva avgiften för 2023. Beslut inte taget. 2023-05-26.

OM FÖRENINGEN

Föreningen bildades 1996.

TV OCH BREDBAND

Via Telia. (Fiber)

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensam tvättstuga, visst förvaringsutrymme i källaren.

PARKERING

Till varje lägenhet tillhör en garageplats och p-plats som ingår i månadsavgiften.

RENOVERINGAR

Fönster, fasad och tak renoverades 2022.

ÖVRIGT

Detta är en mindre förening vilket innebär att man som medlem måste sitta med i styrelsen och vara delaktig i förvaltning av fastigheten och skötsel av trädgården.

Karta

Lidingö Herserud

Ringvägen 59B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg