190
MED2491F1C2044C4161B9253441E74700F7

Drömläget för barnfamiljen!Ringvägen 5 Holmsund, Holmsund

Kommande®

Holmsund, Holmsund

Ringvägen 5Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

109 kvm

BIAREA

106 kvm

TOMTAREA

1 375 kvm

BYGGÅR

1944

DRIFTSKOSTNAD

2 655 kr/månad

Drömläget för barnfamiljen!

Snart öppnas dörren till denna charmerande och smakfullt renoverade villa, omgiven av en härlig och lummig tomt.

På Ringvägen 5 finner ni denna 1 ½-plans villa med källare, fint placerad i ett omtyckt och barnvänligt område som verkligen sätter ribban för familjeliv och sinnesro. Hela fastigheten har genomgått flera förbättrande renoveringar och karaktäriseras av en påtaglig charm som ingjuter den där härliga känslan man bara måste uppleva på plats.

Kliv in och sparka av er skorna! Från hallen tar vi oss till ett stilrent och smakfullt renoverat kök med alla de moderna vitvaror man kan tänka sig. Här finner ni plats för en matgrupp samt ordentliga arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. De ljusa ytskikten förgylls av det härliga ljusinsläpp som kommer från två väderstreck. I anslutning till köket, genom en skjutdörr, finner ni ett rymligt sovrum. Vidare finner ni en toalett med badkar, vardagsrum beklätt med ett iögonfallande golv av Holmsundsparkett, där pricken över i:et sätts av den öppna spisen. Visst låter det härligt? Men det finns mer! Från vardagsrummet når ni den inglasade altanen, uterummet som utgör en oas för såväl avkoppling som härliga sociala tillställningar.
En trappa upp finner ni två större sovrum, ett tredje rum i vinkel och en nätt och trivsam balkong vänd mot öster, där morgonkaffet smakar som bäst. Vidare finner ni en stilren nyrenoverad toalett samt frikostigt med förvaringsutrymmen i form av såväl klädkammare som förrådsutrymme.
I källarvåningen möts ni bland annat av en gillestuga som blivit omgjord till ett fantastiskt utrymme för ett hemmakontor. Här finns även en rejäl tvättstuga med duschhörna och rikligt med förvaringsutrymmen.
Tomten inbjuder till en mycket lummig och uppväxta trädgård som giver stor yta för hopp och lek. Men för att ge det där lilla extra finner ni även ytterligare en altan med pergola, ett utekök, växthus, och ett garage.

Här har ni ett drömläge för barnfamiljen i ett lugnt område, perfekt för såväl små som stora barn. I närheten finns flera förskolor, skärgårdsskolan F-3 samt Storsjöskolan 4-9. Vidare finns flertalet aktivitetsmöjligheter så som sporthall, fotbollsplan, tennisbana, ishockeybana och badhus med äventyrsbad. Som om inte det var nog hittas här även många trevliga stränder utspritt i närområdet, småbåtshamn, fina naturstigar, elljusspår och grillplatser.

Kontakta mäklaren för mer information.

Bilder

MED2491F1C2044C4161B9253441E74700F7
MED727FCED76133471EACB274AA066D64C3
MED8060ED6AC0D14610AC559FE23C069483
MED97A137F3403C46138D3660B534F81498
MED2C14966CEA91499491B2472CB43E7355

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

109 kvm

BIAREA

106 kvm

TOMTAREA

1 375 kvm

BYGGÅR

1944

DRIFTSKOSTNAD

2 655 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

ENTRÉPLAN

Välkommen in! Hall med plats för avhängning och god förvaring. Stilfullt golv av vinylklick och ljusa väggar.

KÖK

Luftigt kök med ett härligt ljus som ges från fönster placerade i två olika väderstreck. Här erbjuds ett stilrent golv, ett ljust och tidlöst kakel som reser sig ända upp mot taket och arbetsytor iklädda bänkskivor av kompositsten. Köket erbjuder ett brett och modernt maskinellt utbud bestående av fullstor kyl och frys, induktionshäll, fläktkåpa i rostfritt, varmluftugn, inbyggnads mikro och diskmaskin. Köket erbjuder därtill mycket goda förvaringsmöjligheter och god plats för matgrupp.

SOVRUM BV

Multifunktionellt rum i ljust utförande och med golv av tåligt vinylklick. Rummet lämpar sig som barnkammare men nyttjas lika väl som arbetsrum eller gästrum.

BADRUM

Badrum i anslutning till entrén som erbjuder en smakfull finish av en stilfull våtrumsmatta och våtrumsvägg. Här erbjuds badkar, handfat, spegelskåp och toalett.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum som ger utrymme till större soffgrupp och tillhörande möblemang. Rummet är iklätt ljusa väggar och har ett gediget, slipat golv av Holmsundsparkett. Den öppna spisen skapar en härlig och rofylld tillvaro som giver värme till både kropp och själ.
Till rummet återfås även ett mycket eftertraktat ljusinsläpp som skänks från flera fönsterpartier.

UTERUM

Stort inglasat uterum som inbjuder till en idealisk plats för såväl trivsamma social tillställningar som att avsluta dagen på i lugn och ro. Här finns det gott om möbleringsmöjligheter för att skapa en avkopplande tillvaro.

ÖVRE PLAN

Den övre hallen bekläds med ett slipat och vitpigmenterad golv av Holmsundsparkett samt ljusa väggar. Från hallen nås den trivsamma balkongen i öster.

SOVRUM 1

Sovrum med god plats för säng och kompletterande möblemang. Här återfinns ett stilfullt vitpigmenterat parkettgolv och mycket goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob och i vindsutrymme ombyggt till klädkammare.

SOVRUM 2

Charmigt mindre rum i vinkel med inbyggd garderob. Målade väggar och golv av vinylklick.

SOVRUM 3

Förtjusande sovrum med god plats för dubbelsäng. Hår återfinns goda förvaringsmöjligheter genom vindsutrymme ombyggt till klädkammare. Rummet är iklätt ett golv av vitpigmenterad ekparkett och målade väggar i sober nyans för avkoppling och sinnesro.

TOALETT

Nyligt renoverad toalett i tidlös nyans, med klinkers på golv, handfat med kommod, spegel och wc.

GILLESTUGA/ARBETSRUM

Gillestuga omgjort till arbetsrum/hemmakontor. Klinkers på golv och målad träpanel på vägg samt nytt tak.

TVÄTRTSTUGA/DUSCH

Smakfullt renoverad tvättstuga som erbjuder moderna vitvaror av tvättmaskin och torktumlare samt goda arbets- och förvaringsytor. Duschhörna med glasväggar, samt handfat med rymlig kommod. Rummet är iklätt tidlöst kakel och klinkers.

GJORDA RENOVERINGAR

2015 (tidigare ägare)
-Badrum bottenvåning renoverat inkl. nya avloppsstammar och vattenledningar.
-Kanaler i skorsten glidgjutna

2017
-Garage: Tak och vindskivor, nya hängrännor och stuprör, garageport, arbetsbänk
-Kök: Målning tak, renoveringsgips och målat. Nytt golv av vinylklick
Nytt kök (inkl. Bänkskiva kompositsten, Induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, mikro från Ikea, side-by-side kyl+frys Bosch)
-Sovrum bottenvåning: Nytt golv av vinylklick
Ute: Stenparti och damm, golv växthus, odlingslådor, lagat dränering + hål i källarvägg, åtgärdat brister i brunn utanför källaringång (går nu till dränering), nytt räcke farstukvist
-Badrum bottenvåning: Målat tak, nytt spegelskåp

2018
-Bergvärme installerades (servad enligt servicebok, vid år 3 och 5)
-Hall: målning tak, renoveringsgips och målat väggar, vinylgolv
-Klädkammare: målning tak, renoveringsgips + målat, vinylgolv, platsbyggd hatthylla och skohylla
-Nya innerdörrar och karmar bottenvåning, t
-Trappa målad, ny ledstång, nytt ”fallskydd” övervåning
-Uterum: Tak & golv förberett för vinter, 3-glas ”tidig vår + sen höst”, furugolv, ny altandörr, snörasskydd, fasadbelysning
-Pannrum: Gjutit (armerad och förstärkt) innervägg mot öst + ny puts, installerat element, målning

2019
-Fiber indraget
-Vardagsrum: Renoveringstapet och målat, öppenspis målad, slipning vitpigmentering av parkett, nya golvlister
Utomhus: Skrapning + Målning fasad hus, målning av alla fönster, mögelbortagning med Grönfri på tak, norra sidan, fasadbelysning, lagat dränering, spolning dränering.

2020
-Tvättstuga: nya avloppsstammar, nytt tak, Kakel och klinker, duschväggar och takdusch, blandare, bänkskåp, ho, blandare
-Tvättmaskin (2023) Torktumlare (2019)
-Vind: Installation av TrygghetsVakten Vind
-Ute: Målning garage
-Övrigt: Ventilation (tilluftsventiler i sovrum och fläktar på toaletter/tvättstuga)

2021
-Gillestuga/kontor: nytt tak, målade väggar, klinker, ny innerdörr och karm
-Ny ytterdörr källare,
-Iordningsställd lekplats på tomten (kiosk, gungor, sandlåda)
-Ny altan med pergola
-Rum entréplan: Ny garderob/städskåp
-Sovrum 3 samt klädkammare: Målat tak, gipsade väggar och målat, slipad och vitpigmenterad parkett, platsbyggd bokhylla.
-Ny klädkammare: gipsat tak, gipsade väggar, laminatgolv, förvaringssystem Ikea, nya innerdörrar, nya tak- och golvlister

2022
(Ny planlösning)
-Sovrum 1 samt kattvind övervåning: Målat tak, gipsade väggar och målat, nytt underlagsgolv (kattvind), slipad och vitpigmenterad parkett, nya foder, tak- och golvlister.
-Ny klädkammare: gipsat tak, gipsade väggar, laminatgolv,
-Nya innerdörrar, ny garderob
-Sovrum 2: Gipsat, målat tak, Gipsade väggar och målat, nytt underlagsgolv, Vinylgolv, infälld garderob, ny innerdörr, nya foder, tak- och golvlister
-Utekök: Betongbänkskiva, diskho, uteblandare, förvaring

2023
-Hall övervåning: Målat tak, gipsade väggar och målning, slipad och vitpigmenterad parkett, nya foder, tak- och golvlister
-Toalett övervåning: Nytt underlagsgolv, tätskikt, klinker, målat tak, gipsade väggar och målat, ny innerdörr, nya foder, tak- och golvlister
-Klädkammare övervåning: Målat tak, gipsade väggar och målat, laminatgolv, ny innerdörr, nya foder, tak- och golvlister

Om området

Här bor du naturnära med en lockande aktiv fritid. Du har närhet till naturen och havet. Större villaområden, blandat med friliggande villor samt rad/kedjehus. Härliga strandtomter mot havet med fina fritidshus och åretruntvillor. Fina och centrala stugområden som lockar många till området. Tack vare läget vid havet och Umeälvens delta har Holmsund med sin hamn vuxit fram. Här lassas och lossas last från när och fjärran samtidigt som segelbåten stuvas och familjen gör sig redo för en dag på havet. Holmsund-Obbola kommundel utgörs av de två samhällena Obbola och Holmsund som ligger på varsin sida om Umeälvens mynning. Här bor ungefär 8 900 invånare och från att ha varit ett brukssamhälle med skogs- och trävaruindustri som bas har utvecklingen lett till ett varierat näringsliv och offentlig sektor.
Många har upptäckt fördelen med kombinationen av det småskaliga samhället och närheten till den stora staden. Holmsund och Obbolas läge vid havet har naturligtvis präglat samhället en hel del. Bara 15 km till universitetet och Norrlands universitetssjukhus, några av de största arbetsplatserna i Umeå, och endast 11 km till flygplatsen samt goda bussförbindelser gör kommundelen attraktiv i mångas ögon. Sporthall. Aquarena upplevelsebad. Ombergets skidbacke - med utsikt mot Umeå. Flera motionsspår vinter- och sommartid. Ljumvikens havsbad. Umeå golfklubb.
Ungdomsgården Ropstugan. Västerbacken med museum, bevarade arbetarbostäder och kyrka.

NÄRSERVICE
Här finns vårdcentral, apotek, folktandvård, livsmedelsbutik, blomsteraffär, restaurang, pizzerior, konditori, frisersalonger, bilverkstad, bensinstationer, kemtvätt mm.

KOMMUNIKATION
Bra busskommunikationer in till Umeå. I Holmsund ligger också Umeå hamn som är en av de största i Norrland. Färjetrafik till Vasa i Finland har funnits under lång tid.

SKOLOR OCH OMSORG
Skärgårdsskolan F-3
Storsjöskolan 4-9
Flertalet förskolor

Ekonomi

VA

8 232 kr

UPPVÄRMNING

20 638 kr

RENHÅLLNING

2 995 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

31 865 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Uppvärmningskostnaderna är beräknade på 11 878 kWh (senaste 12 månaderna) med 0,8865 kr/kWh Umeå Energis rörliga. (Pris per den 3/5 2023) Hushållselen är inräknad. 20 A säkring.

Bredband: Umeå Energi

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1944

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-05-03

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA

35 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

52 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Juvelen 5

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 046 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 386 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 687 250 kr

Tomt

AREAL

1375 kvm

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan (1955-04-22) Tomtindelning (1943-03-16)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Avtalsservitut Vattenledning
Last: Avtalsservitut Vattenledning, 24-IM1-52/1630.1

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Ringvägen 5, 913 32 Ho
HH Bra att veta om budgivning
HH Undersökningsplikt/felansvar villa
Kommande

Karta

Umeå Holmsund

Ringvägen 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg