190

Södermalm - Maria Magdalena, Stockholm

Ragvaldsgatan 21

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,276 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4.5 rok
Boarea136 kvm
Lägenhetsnummer1002/2

4,5 rok i vacker sekelskiftesfastighet beläget på Kvarnberget! Direkt närhet till både Mariatorget och Götgatsbacken. Genomgående fin lägenhet, praktiskt belägen på markplan. Skuldfri och välskött förening. Sällsynt försäljning. Snart till salu - kontakta ansvarig mäklare för mer info!

Om området

Området med sina anrika kullerstensgator, har varit bebott ändå sedan 1300-talet och kvarteren verkligen andas historia och charm. Omtyckt läge med närhet till både Mariatorget och Mariaberget. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du slås av utsikten av Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden. Ett lugnt område med fantastiska promenadstråk, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt Mariatorget och Hornsgatan. Mängder av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Tabbouli på Tavastgatan med libanesiska smaksensationer, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien samt mellanöstern. Sommartid stoppas trafiken på Swedenborgsgatan och görs om till en härlig gågata med uteserveringar från fleratalet restauranger!

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget samt grön linje från Slussen. Gott om bussförbindelser från närliggande gator och vid Södra Station finner du även pendeltåget.

Närservice

Gott utbud av livsmedelsbutiker och apotek med bl.a. Coop Mariatorget på Hornsgatan samt Willys Mariahallen i korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan. Det mysiga området på Mariaberget erbjuder mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer samt goda shoppingmöjligheter med många spännande butiker.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning avs. 2018
Stadgar 190717
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4.5 rum
Boarea
136 kvm
Areakälla
säljarens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 5,276 inkl värme, VA
Byggnad
Förening
Namn
Brf Östergötland 12
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten nr 12 i kvarteret Östergötland i Stockholm. Föreningen bildades 1984 och köpte fastigheten 2000. Föreningen har 10 medlemslägenheter om 1440 kvm. Föreningen har 1 hyreslokal, yta 24 kvm, den har varit uthyrd hela året till terapiverksamhet.

Pantsättningsavgift 1% av basbeloppet per pantsättningstillfälle. Överlåtelseavgift 2,5% av basbeloppet (1.182:-) som betalas av säljaren och köpare i samråd. Avgiften ska betalas till pg 576316-4 i samband med att försäljning påbörjas och vara betald innan lägenheten är såld.
Antal lägenheter
10
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Fastighetens lägenheter är anslutna till Stockholms Stadsnät för internet, TV och IP-telefoni. Bredbandet ingår i avgiften. Anslutning till Com Hem finns också där någon form av TV-utbud ingår.
Renoveringar
2001 byte av elstigare, ny gårdsbeläggning.
2001-2003 balkongrenoveringar.
2002 stambyte.
2005 fönsterunderhåll.
2012 renovering av hissen, byte av tryckstegringspump.
2013 installation av fastighetsnät för bredband, radiatorventiler utbytta.
2014 injustering av värmesystemet, montering av nya termostater.
2016 Tvättstugan renoverats. Kungsbalkongerna fått nytt tätskikt. Avloppsstammarna underhållsspolats.
2017 Fönstermålning av vissa delar.
2018 Renovering av källarlokal.
Under 2020 planeras byte av undercentralen för värmen. Åtgärden väntas inte påverka avgiftsnivån.
Ekonomi
Nyckeltal för 2018:
Likvida medel 501 520 kr
Föreningen är skuldfri

Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-03-05)
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Vid delat ägande ska antalet ägare vara högst två eller möjligen tre, och den som äger minst får inte äga mindre än 10%.
Äger föreningen marken
Ja
Övrigt
Det finns en tvättstuga samt källarlokal med pingisbord.

Karta

Södermalm - Maria Magdalena Stockholm

Ragvaldsgatan 21

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg