230
MEDA50EF00939F641718D13207A63C1152B

Välplanerad gavel 3:a med exklusiva materialval - möjlig 4:a - BRF Vingen!Pilotgatan 44, 2tr Skarpnäck, Skarpnäck

Skarpnäck, Skarpnäck

Pilotgatan 44, 2tr


PRIS (accepterat pris)3 400 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

77,5 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

130

MÅNADSAVGIFT

4 932 kr

BYGGÅR

1983

PRIS

3 400 000 kr Accepterat Pris

Välplanerad gavel 3:a med exklusiva materialval - möjlig 4:a - BRF Vingen!

- Accepterat Pris
- Helrenoverad 3:a i gavel, möjlig 4:a i BRF Vingen.
- Unik planlösning med ljusinsläpp från tre väderstreck.
- Smakfulla materialval och komplett maskinell utrustning.
- Belägen högst upp i "gårdshuset".
- Inre fond om 14 313:-.

Varmt välkommen till denna välplanerade och unikt utformade 3:a om hela 77,5 kvm belägen i "gårdshuset" på lugn och trafikfri innergård med Nackareservatet runt hörnet!

Det första ni möts av - utöver den rymliga och möblerbara hallen med utmärkta avhängningsutrymmen, är det unikt utformade köket från Ballingslöv med en komplett maskinell utrustning och social utformning i anslutning till både den stora matsalen och vardagsrummet!

Runt spisen har en köksö platsbyggts vilket gett både goda arbetsutrymmen och plats att sitta.
I direkt anslutning till köket finns en öppen matsal som rymmer ett större matbord för 6-10 personer.
Från matsalen nås sedan det enorma vardagsrummet i gavelläge med stora fönster mot den lummiga innergården med lekplats.
Tack vare den flexibla planlösningen finns flera alternativ att dela av vid behov av ett till sovrum!

De två sovrummen med glasade dubbeldörrar rymmer båda ett komplett sovrumsmöblemang och invid ”master bedroom” finns dessutom en rymlig och välutrustad walk-in-closet med gott om förvaringsutrymme.

Badrummet är helkaklat och håller en hög standard med bl.a. installerad tvättmaskin, takdusch – stilren färgsättning om svart/vitt.

I hela lägenheten ligger ett genomgående, påkostat trägolv från högkvalitativa Kährs.
Lägg därtill att all el i lägenheten har dragits om och det finns gott om eluttag i samtliga rum – t.o.m. ovanför varje fönster för optimala belysningspunkter.

Lägenheten är en del av den välskötta föreningen HSB BRF Vingen som med sina 539 lägenheter är Skarpnäcks största bostadsrättsförening som dessutom har flertalet uppskattade gemensamhetsutrymmen såsom två gästlägenheter, en föreningslokal, gym, bastu och flera fina innergårdar med lekplatser. Föreningens fastigheter är välskötta och ekonomin är god.
Läget är fritt från trafik med kort gångavstånd till både matbutiker, restauranger liksom T-bana och buss. Intill finns en grönskande park och några minuter bort ligger både Nacka- och Flatenreservatet med flera badsjöar och natur.

Det här är en lägenhet för er med höga krav, som uppskattar ett lugnt läge och vill ha något nyckelfärdigt.

Varmt välkommen på visning, anmäl er gärna på mäklarens hemsida!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MEDA50EF00939F641718D13207A63C1152B
MEDD41139D88F624EFE84A51D14C29461B8
MED742EF5A3E04B4D5782829D991BCF6B7D
MEDB3E2FD2E886844DEB3A347D92007802C
MED899EAB4A4D764B4DB3F1EA168A4B99CC

Planritningar

Planritning

Alternativ planlösning

Alternativ planlösning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

77,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

130

VÅNING

2 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 932 kr

BYGGÅR

1983

PRIS

3 400 000 kr Accepterat Pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Välkommen in!

HALL
Rymlig och hall med gott om plats för både avhängning och skor. På golvet ligger ett praktiskt och snyggt klinkergolv och väggarna är målade i vitt – vilket är genomgående för den större delen av lägenheten. Säkerhetsdörr är installerad.

BADRUM
Komplett utrustat och helkaklat badrum med installerad tvättmaskin, handfat med kommod, flera badrumsskåp varav ett med belysning och wc. Den rymliga duschhörnan med vikbara glasväggar är utrustad med takdusch! För den som behöver en torktumlare, finns eluttag förberett.
Färgsättningen går i tidlöst svart/vitt.

SOVRUM 1 – MASTER BEDROOM

Det första sovrummet är både rymligt och lättmöblerat. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord liksom ytterligare förvaringsmöblemang. Bakom en praktisk skjutdörr gömmer sig en stor walk-in-closet inredd med flera garderober med anpassningsbar inredning. Här inne finns även sensorstyrd belysning. Väggarna är extraisolerade för ytterligare ljudkomfort.

KÖK
Unikt framtaget kök med handgjorda detaljer av slipade och klarlackade plåtpartier vilka smälter väl in med den ljusa färgsättningen och ekbänkskivorna. Den maskinella utrustningen är komplett och består av en extrabred rostfri kyl/frys från Siemens, diskmaskin från Cylinda samt spis och induktionshäll från Siemens. Det rustika och genomgående Kährsgolvet passar väl in med kökets tidlösa färgsättning.

Spisen är centralt placerad vilket bidrar till en social planlösning mot både vardagsrum och matsal.
Som nämnt är all el i lägenheten omdragen – enbart i köket finns hela 10 eluttag att välja mellan!

I anslutning till köket ligger den öppna matsalen med plats för ett större sällskap och goda ljusinsläpp från glasad balkongdörr och stort fönster. Den möblerbara balkongen vetter mot en del av innergården och är utrustad med två eluttag och markis.

VARDAGSRUM

Tack vare gavelläget råder fantastiska ljusinsläpp från flera stora fönsterpartier med ett ogenerat läge mot den grönskande innergården med lekplats.
Här finns mycket generösa utrymmen för både en större soffgrupp, TV-möblemang och/eller ett rejält hemmakontor eller gästrum/mindre sovrum. Se gärna den alternativa planlösningen.

SOVRUM 2 – BARNRUM

Det andra sovrummet nås genom glasade dubbeldörrar från matsalen. Här finns också gott om plats för ett rejält sovrumsmöblemang, t.ex. dubbelsäng eller två barnsängar med tillhörande förvaringsmöblemang vilka står monterade (och ingår!).

ÖVRIGT
- Till lägenheten hör ett externt förråd på innergården på ca 5-6 kvm.
- Tvättstugan finns på entréplan.
- Det finns en mindre spricka i hörnet induktionshällen, men den är fullt fungerade.
- Hela lägenheten renoverades 2011.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Området är under utveckling, läs mer om byggplaner på stadens hemsida: https://vaxer.stockholm/omraden/skarpnacks-gard/

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går till Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

NÄRSERVICE

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad, Plantagen, Nordic Wellness, Max och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

PARKERING

Flera av föreningarna i området har egna parkeringsgarage, bland annat Brf Vingen, Brf Segelflygaren samt Brf Navigatören. De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet externa parkeringshus/garage i området.

ÖVRIGT

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Lägenhet

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,1891 %

REPARATIONSFOND

14 313 kr

Ekonomi

EL

1 800 kr

VA

1 200 kr

FÖRSÄKRING

1 800 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 800 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

KOMMENTAR

Driftkostnader enligt schablon

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

368 263 kr Baserat på den senast tillgängliga årsredovisningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1983

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

FTX

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-03-30

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

138 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

HSB BRF Vingen Nr 141 i Stockholm

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

539

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

10

EKONOMI

Avgiftsförändring skedde under 2023-01-01 med 5%. I övrigt god ekonomi. Inga nya avgiftshöjningar planerade. (kontrollerat 2023-02-23).

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja. Minst 10%.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej. Ny avgäldsperiod från 2023-01-01.
Den nya avgälden för perioden 2023-01-01 till 2032-12-31 följer denna stegvisa höjning:

2023-01-01—2023-12-31, 636 800 kr
2024-01-01—2024-12-31, 664 300 kr
2025-01-01—2025-12-31, 691 700 kr
2026-01-01—2026-12-31, 719 200 kr
2027-01-01—2032-12-31, 746 800 kr/år

Styrspaken 1: avgälden idag är 760 800 med nedsatt pris de fyra första åren.
Fallvinden 1: avgälden idag är 813 400 kr/år med nedsatt pris de fyra första åren.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 780 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

714 kr

FÖRSÄKRING

Föreningen har tecknat så kallat bostadstilläggförsäkring för alla medlemmar vilket betyder att ingen medlem behöver teckna en sådan extra försäkring. OBS! Ersätter inte den egna hemförsäkringen för personliga saker. Försäkringen har tecknats i Folksam, försäkringsnummer 244014.

OM FÖRENINGEN

HSB BRF Vingen är Skarpnäcks största förening med sina 539 lägenheter som är placerade kring fem vackra gårdar med träd och planteringar: Fallvinden, Gondolen, Piloten, Styrspaken och Vindstruten. Föreningen har även 14 uthyrda lokaler. Föreningen bildades 1984.

Mycket välskött och populär förening. Föreningen har en stabil och god ekonomi. Underhåll av byggnader och gårdar sköts på ett bra sätt och inga stora åtgärder av typen stambyten eller fasadrenoveringar är aktuella än på många år.

Brf Vingen har ett brett utbud av service för sina medlemmar såsom bl.a. tvättstuga i varje trappuppgång, grovtvättstuga, bastu, föreningslokal, två gästlägenheter, garage och källsorteringsrum.
Gästlägenhet går att hyra för 400:-/natt. I hyran ingår en parkeringsplats på gästparkeringen.

Föreningen har enhetsmätning av hushållselen. Elen betalas tillsammans med månadsavgiften (individuell mätning).
Alla lägenheter har även en mätare installerad för att mäta varmvattenförbrukningen. Hushållen debiteras för den enskilda förbrukningen.

Överlåtelseavgift 3,5% av ett prisbasbelopp betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift 1,5% av ett prisbasbelopp debiteras per pantsättning.

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har en mycket informativ hemsida för ytterligare information: http://www.vingen.com

TV OCH BREDBAND

Föreningen har kollektiv bredbandsanslutning med Telenor, 250/250 Mbit/s. Kostnaden för internet inkl. IP-telefoni är 125 kr/månad. Den boende måste själv kontakta Telenor för att få ta del av tjänsten. Det sker inte med automatik. TV-anslutning: 25 kr/månad. (Kollektiv anslutning till Tele2).

PARKERING

Vingen har ett garage på Gondolgatan 12 med 343 parkeringsplatser för bil, och 9 parkeringsplatser för motorcykel. Det finns även en gästparkering, på första halvplanet, för besökande till föreningen.

Garagefastigheten ägs av föreningen, men grannfastigheten Piloten nr 2 disponerar 54 platser enligt servitut.

Av de 343 bilplatserna är 92 försedda med el-uttag för motorvärmare. 6 av platserna är avsedda för rörelsehindrade. Numera finns det 20 elladdplatser att hyra samt 3 platser på gästarkeringen. Det finns också nio MC-platser.

Det finns även gästparkering. Koder till denna hittar du på avgiftsaviseringarna.
En p-plats utan motorvärmare kostar 700 kr/månad
En p-plats med motorvärmare kostar 800 kr/månad

En elladdplats kostar 925 kr/månad. Därtill kommer elförbrukningen.
MC-platser kostar 350 kr/månad
Hyra av p-platser sköts av HSB Stockholm och chanserna till att få garageplats är oftast mycket goda. Du kan ringa HSB förvaltning om du har frågor om hyra av p-platser. Tel. 010-442 11 00.

RENOVERINGAR

Planerade/pågående renoveringar:
Inga större renoveringar på gång. (Avstämt 2023-02-23).

Genomförda renoveringar:
2022 - Renovering av garage.
2022 - Spolning avloppsledningar.
2021 - Installation av utomhusbelysning etapp 2, arbetena slutförs under 2021.
2021 - Utbyte av några fläktar för bättre luftkvalitet
2021 - Installation av digitala trapphustavlor & digitalt bokningssystem tvättstugor.
2021 - Utförande av OVK (obligatorisk ventilationskontroll) i lägenheter och allmänna utrymmen.
2020 - Slutförande av byggprojekten Pilotgatan 26-30 och Fallvindsgatan 2.
2020 - En förskola byggdes om till 10 nya lägenheter som föreningen ska sälja av.
2019-2020 - Renovering av tvättstugorna (nya golv, ytskikt, belysning och byte av maskiner)
2020 - Nybyggnation av föreningslokal, gemensam bastu och en ny gästlägenhet. Lokalen är vid Pilotgatan 30.
2019 - Laddare för elbilar till garaget.
2018 - Ny ytterbelysning
2018 - Nytt styrsystem för värme- och ventilationssystemet
2017 - OVK-besiktning i samtliga lägenheter
2017 - Målnings- och renoveringsarbeten i trapphus samt på fasader
2017 - Nytt passersystem i garaget och grindar i infarten till garaget
2016 - Ny energisnål LED-belysning i garaget
2016 - Underhåll av plank, spaljéer och staket
2016 - Målning och renovering av div. dörrar på utomhusförråd
2015 - Upprustning av trapphus med ny belysning
2015 - Upprustning av föreningslokal
2015 - Uppgradering av fjärrvärmecentral
2015 - Stamspolning
2014 - Upprustning av två trapphuslokaler
2014 - Golvbehandling av samtliga trapphus och hissar
2013 - Komplettering med brytskydd på utvändiga förrådsdörrar

Planerat underhåll:
- Renovering av tät- och ytskikt på 3 terrasser
- Diverse arbeten på ventilationsanläggningarna
- Målnings- och renoveringsarbeten på div fasader
- Nya dörrar på en del uteförråd.
- Renovering och reparationer på en del murar.
- Statusbesiktning av betongstomme garage och garagetak.
- Underhåll av innegården, ska ordnas både sittplatser, buskage, blommor osv.

ÖVRIGT

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.
Styrelsen har från och med 1/4-2022 infört bidrag på upp till 6000 kr för byte av fläktkåpa (ej kolfilterfläkt) i köket. Detta mot insändande av kvitto sam ifylld blankett.

Karta

Stockholm Skarpnäck

Pilotgatan 44, 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg