230
MEDFE96473405704F058F8965A319F9DAAB

Optimal 4:a med två badrum och balkong - Lugn gata perfekt för familjen med närhet till det mesta!Petrejusvägen 39, 3tr Hammarbyhöjden, Johanneshov

Budgivning
Budgivning pågår

Hammarbyhöjden, Johanneshov

Petrejusvägen 39, 3tr


Högsta bud: 6 895 000 kr
Utgångspris: 6 795 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

102 kvm

VÅNING

3 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

42

MÅNADSAVGIFT

5 619 kr

BYGGÅR

1992

PRIS

6 795 000 kr Utgångspris

Optimal 4:a med två badrum och balkong - Lugn gata perfekt för familjen med närhet till det mesta!

En unik chans att förvärva denna optimalt planerade bostad om 4 rum och kök och hela 102 kvm, utmärkt belägen högst upp i hus med hiss, med närhet till allt som Hammarbyhöjden har att erbjuda. Här bor du nära stadspuls, natur samt utmärkta kommunikationer som smidigt förbinder bostaden med både city och stora delar av söderort.

Lägenheten är väldisponerad och fördelad på kök, vardagsrum, tre rejäla sovrum, två badrum samt en rymlig klädkammare alternativt förråd eller hemmakontor. Planlösningen är genomtänkt och ingen kvadratmeter går till spillo. Vardagsrummet är bostadens mittpunkt; ljust, luftigt, lättmöblerat och således perfekt för sociala sammankomster och trevliga middagar med vänner och familj. Härifrån når du den stora balkongen i sydvästläge, som tack vare de många soltimmarna blir till ett extra rum under sommaren. Bostaden erbjuder ett välutrustat kök i ljusa toner och modern maskinell utrustning. Här finns också en liten "bardisk" som öppnar upp mot vardagsrummet. Tre sovrum finns att tillgå, så att hela familjen får plats. Något av dem kan givetvis också användas antingen som exempelvis hemmakontor eller barnrum. Av de två badrummen är det ena rymligt och fullt utrustat med tvättmaskin på plats, vilket underlättar vardagssysslorna rejält. Det andra, lite mindre, badrummet är snyggt renoverat och i mycket gott skick. Här är det kaklat med italienskt kakel i orange kulör och på golvet ligger vit klinker. Rummet är utrustat med både golvvärme och spotlights i taket, så väl som med dusch och handfat med kommod.

Brf Guldbaggen 2 är en familjär och ekonomiskt stabil bostadsrättsförening, belägen centralt i Hammarbyhöjden. Området bjuder på en härlig mix av lugn, stadspuls, natur och nöjen. På några minuters promenad når du Finn Malmgrens plan med varierat utbud av restauranger och butiker. Här ligger också Hammarbyhöjdens tunnelbanestation, och till T-Centralen tar du dig på endast 13 minuter. Hammarbybacken och Nackareservatet finns på promenadavstånd för den som uppskattar natur och motion. Flertalet skolor och förskolor finns också i området. En kort cykeltur tar dig in till Södermalm och dess breda utbud av nöjen. Här finns således alla förutsättningar för att familjen ska trivas!

Välkommen på visning! För förhandsintresse eller ytterligare information, kontakta ansvarig mäklare Vincent Hellman på telefonnummer 079-066 19 60.

Budgivning

Högsta bud: 6 895 000 kr
Budstart: 6 795 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.


Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
6 895 000 kr12023-06-08 12:47
6 795 000 kr12023-06-06 11:39

Bilder

MEDFE96473405704F058F8965A319F9DAAB
MED0678BC8C4A1E4500B2318B54A0475C7E
MEDA68EDF5AF29A4BF2A2EDA5E3305C3293
MEDD4D47BE4942345A4B10D75A190CEA521
MED485A2E18B43F4EDAA232FF3BBD3AFE11

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

102 kvm

LÄGENHETSNUMMER

42

VÅNING

3 av 3, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 619 kr

BYGGÅR

1992

PRIS

6 795 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

Enligt ekonomisk förvaltare

BALKONG

Ja

Välkommen in!

HALL
När du kliver in i bostaden finner du dig i den rymliga hallen med plats för avhängning. Här ligger parkettgolv och väggarna är ljust målade i vitt. Lite längre in till höger ligger en stor klädkammare, utmärkt för förvaring. Detta utrymme skulle också kunna fungera som exempelvis hemmakontor, för den som önskar.

KÖK
Rymligt kök med plats för matbord för ca 4 personer. Här får du en ljus och luftig känsla tack vare "bardisk"-ytan som öppnar upp mot vardagsrummet, samt fönsterpartiet som vetter mot husets lummiga baksida. Generöst med förvaringsmöjligheter i över- och underskåp bakom ljusa köksluckor. Ovan köksbänken sitter vitt kakel. Vitvarorna består av diskmaskin, spis/ugn, köksfläkt, kyl och frys. Ljust målade väggar och på golvet ligger schackrutigt vinylgolv.

VARDAGSRUM
Bostadens mittpunkt och optimalt för sociala sammankomster eller häng med familjen. Här finns plats för bl.a. soffa, soffbord och TV-möblemang. Trevligt ljusinsläpp genom fönsterpartiet, fritt från insyn. Ljusblå- samt vitmålade väggar och på golvet ligger en nyslipad originalparkett. Från rummet når du den stora och härliga balkongen i sydvästläge, som blir till ett extra rum under sommarhalvåret, inbäddad i grönska. Här finns plats för utemöblemang samt diverse odlingar av blommor eller andra växter.

SOVRUM 1
Bostadens största sovrum har plats för dubbelsäng, annat sovrumsmöblemang samt garderob. Ljusinsläpp genom fönsterparti i sydvästläge. Väggarna är målade i en grön nyans och på golvet ligger träparkett.

SOVRUM 2 / ARBETSRUM
Bostadens andra sovrum nyttjas idag som arbetsrum/hemmakontor, men kan utifrån behov också användas som sovrum, gästrum eller barnrum. Här finns plats för exempelvis säng, skrivbord, bokhyllor eller annat kontors- eller sovrumsmöblemang. Ljust målade väggar och parkett på golvet. Ljusinsläpp genom insynsskyddat fönsterparti mot husets lummiga baksida.

SOVRUM 3
I detta sovrum finns plats för säng, nattduksbord, förvaring samt annat sovrumsmöblemang. Kan också användas som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Ljust målade väggar och parkettgolv. Det insynsskyddade fönstret vetter mot husets baksida.

BADRUM
Det stora badrummet är i original, kaklat i vitt och grått med klinker på golvet. Här finns badkar, WC, handfat, badrumsskåp och vädringsfönster, men också tvättmöjligheter i form av tvättmaskin, torktumlare samt tvättbänk med ho.

WC/DUSH
Bostaden bjuder på praktiskt WC-/duschutrymme, renoverat 2016 i ett italienskt kakel i orange kulör samt ljus klinker på golvet. Här finns dusch med duschvägg i glas, golvvärme, WC, handfat med kommod, handdukstork, ett spegelbeklätt badrumsskåp och spotlight-belysning. Utmärkt för att underlätta familjens morgonförberedelser inför jobb och skola.

ÖVRIGT
Till bostaden hör ett källarförråd.

Om området

Hammarbyhöjden är ett attraktivt och mycket populärt område alldeles i utkanten av innerstan. Här bor man i trevliga kvarter med närhet till både storstad och natur.

Från bostaden har man även absolut närhet till omtyckta Nackareservatet. Här har du gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter med bland annat bad i Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, joggingspår och vackra promenadvägar. Ett stenkast från bostaden finns skidbacke, barnvänliga lekparker och Nytorpsbadet.

I Hammarbyhöjden får man verkligen det bästa av två världar med sitt citynära läge där man ändå har lyxen att kunna dra sig undan den värsta storstadsstressen i en grönskande miljö. Hammarbyhöjden är ett levande och attraktivt område där både gammal som ung trivs. Välkommen till trevliga Hammarbyhöjden.

KOMMUNIKATION

Beroende på bostadens läge i området har man endast en kort promenad till både Hammarbyhöjdens och Skärmarbrinks tunnelbanestationer.

NÄRSERVICE

Till Globen och Tele2 Arena är det promenadavstånd med ett 60-tal olika butiker, ICA Supermarket Globen, banker, restauranger, systembolag och ett stort nöjesutbud. Vid Finn Malmgrens plan finns bland annat mataffär, bageri och café, pizzeria, apotek, sushi-servering, gym och blomsterbutik. Tidaholmsplan i närheten har en thai-restaurang och mysigt café. Bageri och catering på Malmövägen, Turteatern i Kärrtorp. Källsorteringsstationer finns i området, bland annat på Finn Malmgrens väg, Olaus Magnus väg samt på Garagevägen.

I området finns det flera förskolor.

PARKERING

Boendeparkering i området genom Stockholms stad för en kostnad om 500 kr/mån. Korttidsparkering genom Taxa 4.

ÖVRIGT

Sommartid så går ni utan problem in till Södermalms stora utbud av pubar och restauranger. Vankas det utlandsresa så stannar även flygbussen mot Skavsta vid Gullmarsplan.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

5,8469 %

KOMMENTAR TILL ANDELSTAL

Informationen om andel av årsavgift kommer från bostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Mäklaren har delgivits informationen via e-mejl.

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

5,83 %

Ekonomi

FÖRSÄKRING

3 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

3 000 kr / år

KOMMENTAR

Kostnaden för försäkring är enligt schablon.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

187 895 kr Beräknad enligt underlag ur bostadsrättsföreningens årsredovisning för räkenskapsåret 2021.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1992

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-05-31

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

108 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Guldbaggen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

21

EKONOMI

Föreningen kommer att höja avgiften med 11% fr.o.m. 2023-07-01 (Kontrollerat 2023-05-26).

Föreningen har endast 6 000 000 kr i lån, vilket ger en låg belåningsgrad om 3 427 kr/kvm (enligt årsredovisning 2021).

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, föreningen tillåter delat ägande

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, föreningens mark innehas med tomträtt genom ett avtal med Stockholms stad. Nuvarande avgäld gäller från 2021 med en särskild nedsättning de fyra första åren. År 2021 var avgälden 157 400 kr, och full avgäld om 296 000 kr per år kommer att betalas fr.o.m. år 2025.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via If Skadeförsäkring. Försäkringen inkluderar inte bostadsrättstillägg som måste tecknas av bostadsrättsinnehavaren personligen via hemförsäkringen.

OM FÖRENINGEN

Brf Guldbaggen är en äkta bostadsrättsförening, bildad 2002 och belägen i populära Hammarbyhöjden. Föreningen innehar ett trevåningshus med hiss på fastigheten Guldbaggen 2, med adresserna Petrejusvägen 39-41. Samtliga 21 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnaden uppfördes år 1992 och föreningen disponerar marken via ett tomträttsavtal med Stockholms stad.

Föreningen förvaltas både tekniskt och ekonomiskt av Nabo.

TV OCH BREDBAND

Föreningen erbjuder grundutbudet för kabel-TV via Tele2 och detta ingår i avgiften. Huset är utrustat med fibernät för bredband och det är upp till vardera bostadsrättsinnehavare att själv välja bredbandsleverantör och abonnemang, samt bekosta detta.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I föreningen finns gemensamma utrymmen så som tvättstuga med två tvättmaskiner, cykel- och barnvagnsrum samt en samlingslokal/övernattningslokal som kan hyras av medlemmarna. Föreningen disponerar även över 13 förråd för uthyrning.

PARKERING

Föreningen har tillsammans med SISAB en samfällighet för bilparkering utomhus vid Hammarbyskolan, där 14 parkeringsplatser finns att hyra för föreningens medlemmar. Att hyra en plats kostar 500 kr/mån och i dagsläget är det kö. Vid intresse av att ställa sig i kön kontaktas föreningens förvaltare Nabo.

I övrigt gäller avgiftsbelagd gatuparkering enligt taxa 4 i området. Boendeparkering kostar 500 kr/mån och ansökan görs via Stockholms stad.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar och underhållsåtgärder:
2023 - Installation av bergvärme

Planerade framtida renoveringar och underhållsåtgärder (enligt nuvarande underhållsplan som kan komma att ändras):
2023 - Ser över möjligheten att installera solceller
2024 - Renovering av hissar
2027 - Fasadrenovering
2032 - Takrenovering
2032 - Byte av radiatorer
2042 - Byte av el- och avloppsstammar

ÖVRIGT

Uppgifterna kontrollerades med bostadsrättsföreningen 2023-05-26. Du som spekulant uppmanas att kontrollera uppgifterna med styrelsen om dessa är av betydelse för dig.

Karta

Stockholm Hammarbyhöjden

Petrejusvägen 39, 3tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg