510
MED85EBC3F0973F4B6A9C1C17623054150A

Såld!

Charmig och unik 4:a i landshövdingehus!

Centrala Hisingen, Göteborg

Övre Hallegatan 2A

Fakta

MånadsavgiftSEK 7,165 Inkl. värme, VA, Telia Triple play, el samt dubbla förråd
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea88 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer22-3426-2-15-8
Byggår1929
Driftskostnad304 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,725,000

Ansvarig mäklare

Vid foten av Ramberget ligger denna familjefyra i klassiskt Landshövdingehus. Välkommen in i en bostad där varje detalj är noggrant genomtänkt för att bevara den tidstypiska charmen och byggnadens karaktär. Redan i hallen med dess brädgolv, breda lister och väggpanel känner ni den rätta atmosfären. Vardagsrummet och sovrummet ligger i fil som delas av med klassiska dubbeldörrar som skjuts upp. Ett av sovrummen har en framtagen och målad tegelvägg som bidrar till den lite mer rustika känslan. Köket har ett naturligt ljus via fönster ut mot den mysiga och grönskande innergården, även här finns de tidstypiska detaljer så som träpanel på väggarna. Det finns ett helkaklat badrum och en gästtoalett perfekt för hela familjen. Bostaden bjuder även in till alternativa planritningar se bilder. Föreningen utreder möjligheten att inreda vindar för att på sikt kunna skapa terrasser.

Här bor du bekvämt med kort promenadavstånd till kommunikationer via både buss och spårvagn som snabbt och enkelt tar dig till stan på nolltid samtidigt som du har serviceutbud och matställen inom gångavstånd. Både förskolor, skolor och lekplatser finns nära. Precis utanför ligger Ramberget med Keillers park som erbjuder härliga promenadvägar samt oslagbar utsikt över Göteborgs stad! Allt i en stabil HSB-förening där det mesta ingår i avgiften så som Telia Triple play, hushållsel, värme och vatten. Till lägenheten följer även dubbla förråd.

Välkommen att boka in er till visning.

Om området

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även Göteborgs största ö. Med Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett stort utbud av serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.
På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget som är 87 meter över havet, ger dig en magnifik vy över Göteborg och skärgården. Hisingen har även Hisingsparken där du möts av en härlig blandning av anlagd park, vackra vildmarksområden och slingrande motionsspår. I norra delen av parken ligger Kättilsröds lantgård. Här finns bland annat får, grisar, hästar, höns och kaniner och du som besökare är välkommen att på egen hand gå runt och titta på djuren och arbetet på en traditionell bondgård. Utöver detta bjuder Hisingen på ett flertal parker och grönområden så som Flunsåsparken.
Strax intill finner man även området Norra Älvstranden, vilket är ett av Göteborgs mest expansiva områden. Här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.
Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.
Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!
Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Hallen ger gott om ljusinsläpp från två väderstreck

Brädgolv i hela bostaden

Kök med gott om arbetsyta och förvaring

Snyggt svart kakel upp till taket.

Planritningar

Planritning 2D

Alternativ planritning 2D

Planritning 3D

Alternativ planritning 3D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
88 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Kliv in i denna charmiga retrobostad där tidstypiska detaljer möter modernt och praktiskt. Hallen är ljus och rymlig och erbjuder avhängning till vänster och ytterligare garderober längre in. På golvet ligger snyggt brädgolv och väggarna är vita med breda lister och väggpanel, allt för att bibehålla den tidstypiska karaktären.
Kök
Köket är väldisponerat med gott om förvaring och en plats för matgrupp som tar sin naturliga plats mitt i rummet. Här lagar ni er mat på en praktisk hällspis och en diskmaskin tar hand om det tråkiga efterarbetet. Mellan skåpen sitter svart kakel som läckert går upp till tak vid fläkten. Maskinparken består av kombinerad kyl/frys, ugn, häll, diskmaskin, dubbelho samt inbyggd micro. Tack vare det härliga fönstret badar köket i naturligt ljus som flödar vidare genom hallen och in till vardagsrummet.
Sovrum
Vidare in i hallen ligger det luftiga sovrummet med gott om plats för en dubbelsäng om så önskas, eller en enkelsäng med tex ett skrivbord eller övrig möblemang. Även här ligger det vackra vitlaserade brädgolvet och väggarna är vitmålade.
Badrum
I direkt anslutning till hallen finner ni bostadens badrum. Helkaklat i stilrena färger med vitt kakel och svart klinker försedd med härlig golvvärme vilket gör en extra lyx en kall morgon. Här finner ni dusch med rundade väggar i glas, kommod och spegel samt wc.
Master bedroom
Lägenhetens största sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt praktisk garderobsvägg utmed ena väggen som erbjuder gott om förvaring. Lugnt och insynsskyddat läge med fantastisk utsikt.
Vardagsrum
I vardagsrummet är det gamla brädgolvet från ljuva 20-talet bevarat och lackat för att tåla en vardag, väggarna är vitmålade med en snygg konstrasterande fondvägg. Här ryms utan problem en stor soffgrupp och TV möbel, men även en arbetshörna om så önskas.
Sovrum 2
Sovrum i bra storlek, perfekt även som exempelvis kontor eller gästrum beroende på behov och önskemål.
Gästtoalett
Helkaklad gästtoalett stilrent inrett med vitt kakel och grått klinker. Här erbjuds WC och handfat. Uttag för tvättmaskin är framtaget.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 7,165 Inkl. värme, VA, Telia Triple play, el samt dubbla förråd
Driftskostnad
SEK 3,648 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 3,648
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Driftskostnader är individuella och beror på dina egna vanor och avtal.
Andel i föreningen
3.07899 %
Andel av årsavgiften
3.4829 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Ventilation
Självdrag
Förening
Namn
HSB Brf Välten
Om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Brämaregården 3:19, 3:20, 3:21, 3:22. I föreningen finns sammanlagt 52 lägenheter och en lokal.
- 25 st 1 rok
- 9 st 2 rok
- 11 st 3 rok
- 5 st 4 rok
- 2 st 5 rok

Trevlig innergård med lekplats och gemensam grillplats. I föreningen finns bastu, övernattningslägenhet, cykelförråd samt två stycken nyrenoverade tvättstugor.
Gator med fri dygnsparkering finns i området.

Föreningens hemsida:
http://brfvalten.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
52
Antal lokaler i föreningen
2
Renoveringar
Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som uppdateras löpande.
2003: El byttes
2012: Renovering av taket, Stambyte klart sommaren 2012
2015: Dränering av utsidan
2016. Dräneringen av utsidan avslutades
2016: Dränering av insidan
2017: Nya dörrar installerades till trappuppgångarna
2019: Renovering av Föreningslokalen/övernattningsrummet
2020: Renovering av tvättstugorna

Inom en femårsperiod finns planer på att renovera trappuppgångarna och taket. Föreningen utreder för närvarande möjligheten att inreda vindar.
Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi. Avgiften har varit oförändrad sen 2012.
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 476

Karta

Centrala Hisingen Göteborg

Övre Hallegatan 2A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg