230
MEDAF04AA9108444E079C68EED76B656F97

12,5 kvm terrass bara ett stenkast från vätterstrandenÖstra Storgatan 130 Liljeholmen, Jönköping

Liljeholmen, Jönköping

Östra Storgatan 130


PRIS (utgångspris)1 750 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1.5 rok

BOAREA

38 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

3, (238-238-003)

MÅNADSAVGIFT

3 536 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

1 750 000 kr utgångspris

12,5 kvm terrass bara ett stenkast från vätterstranden

Stor terrass och en lägenhet om 1,5 rok, 38 välplanerade kvadrat i skandinavisk stil! Nyttjas som en mini-tvåa. Fullt utrustad med allt du kan tänkas önska för en smidig vardag! Närheten till Vättern på andra sidan gatan och Högskolan via en kort cykelfärd är ofta väldigt uppskattat. Bo med låg månadsavgift på attraktiv adress!

Interiört vitt och trevligt HTH-kök i öppen planlösning mot vardagsrum som ansluter till uteplatsen om 12,5 kvm med soltimmar så gott som hela dagen! Njutbart att sitta här ute under både soliga dagar och varma sommarkvällar när solen försvunnit bakom fasaden.
Goda förvaringsmöjligheter, egen tvättavdelning med kombinerad tvätt- och torkmaskin i badrummet som även bjuder golvvärme. Det separata ”rummet” som möjliggör att stänga om sig på kvällen har varit otroligt uppskattat.
Sammantaget ett boende i smart format som inte lämnar något att önska för dig med höga krav.

Brf Flora 5 är en modern förening som bjuder mervärden som passar den moderna människan. Här sköts trappstäd gemensamma utrymmen av extern part. Skönt att inte behöva tänka på åtaganden likt detta som bostadsrättsinnehavare. Här är det bara att flytta in och bo!

På Liljeholmen bor du på lugnt och skönt läge med allt det bästa Jönköping har att erbjuda på lagom promenadavstånd. Promenera längs Vätterstranden in till Piren och stans restauranger och caféer. Perfekt promenadavstånd och med närhet till det mesta.
Utmärkta kommunikationer, livsmedelsbutiker och restauranger inom räckhåll. Vättern bara intill kvarteret som bjuder solnedgångar och ett fantastiskt skådespel oavsett tid på året. Ta med dig helgfrukosten eller picknicken ner på stranden. Ett kvällsdopp ligger nära till hands en ljummen sommarkväll för svalka.

Visning sker privat efter bokning till ansvarig mäklare, Amelie Sjöbring Cimen.


Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Ansvarig mäklare

Bilder

MEDAF04AA9108444E079C68EED76B656F97
MEDDD89469092544477A4FBAF40E6D8D192
MED9E2C1ECD4C554EF1A7B4F7A117256855
MED43195204709D4E35BE48397FF7FD4900
MED7631CA9555CE4743AB19CB6E37D86366

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1.5 rok

BOAREA

38 kvm

LÄGENHETSNUMMER

3, (238-238-003)

VÅNING

1 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 536 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

1 750 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1.5 rum

AREAKÄLLA

ekonomisk plan

AREAKÄLLA KOMMENTAR

enligt ekonomiska planen är lägenheten 2 rok.

UTEPLATS

Stor uteplats i söderläge!

HALL

Välkomnande hall med fina ljusgrå klinkerplattor på golv som möter vitmålade väggar och välkomnar. På vänster sida finner du vita HTH-garderober i anslutning till avhängningsmöjligheter i hallen. Praktiskt precis som allt denna välutrustade lägenhet bjuder.

KÖK

Fint vitt HTH-kök (2022) i öppen planlösning mot matplats och vardagsrum ger trevlig social space!
Vita skåpsluckor med fin förvaring bryts av med bänkskiva som är 30 mm laminat med f32 framkant. Kulör på bänkskivan är ljus betong 600 och skapar fin harmoni.
Köket är även fullt utrustat med kombinerad kyl/frys i rostfritt, mindre diskmaskin, spis, ugn och micro i rostfritt utförande från Siemens. Här har man lagt vikt vid detaljer som både syns och märks.

VARDAGSRUM

Vita väggar i hela lägenheten möter parkettgolv (Bjelin) som är det återkommande temat i även kök och sovrum. Genomgående och genomtänkt. Här finns plats för både soffa och matsalsmöbel.

SOVRUM

Vita väggar möter samma golv som i vardagsrummet och köket och skapar en fin helhet.
Perfekt plats för en bredare enkelsäng och här finns även en garderob som rymmer det mesta.

BADRUM

Badrum i stilrena val utrustat med skön golvvärme! Utrustad med tvätt- och torkmaskin från Siemens, gott om linneskåp, handdukstork, handfat med kommod, spegelskåp, WC samt dusch bakom duschvägg i klarglas. Material av hög klass är det genomgående temat även här.

UTEPLATS

Stor uteplats/altan á 12,5 kvadrat som bjuder sol ifrån ca. 10-18 under sommarmånaderna. Som ett extra rum där viss del skyddas av balkongen på andra våning. Perfekt för att kunna välja mellan sol och skugga när det steker på en het sommardag.

AMELIE SJÖBRING CIMEN INFORMERAR

- Nytt och fräscht när det är som allra bäst!
- Ett förråd följer med lägenheten.

AVSTÅND:

- Matbutik Tempo finns i närheten med endast 350 meters avstånd.
- 2 pizzerior i närheten och den som ligger närmst ligger 170 meter ifrån lägenhetshuset.
- Tobaksbutik med utlämning av paket finns ett stenkast bort.
- Vättern på andra sidan Östra Storgatan 130 är en fantastisk tillgång.
- Stor park med härlig miljö på nära avstånd.
- Busshållplatsen är precis utanför entrédörren.

Om området

Strax öster om Jönköpings City finner du Liljeholmen. Ett område med närhet till alla bekvämligheter men också närhet till strandpromenaden utmed Vätterstranden.

Utbud på området
Liljeholmen erbjuder mindre livsmedel- och handelsbutiker. Blomsterhandel, pizzerior, tobaksaffär, kiosker och närhet till bensinstation finner du också på området. En bekvämlighet att vänja sig vid när du glömt handla det sista till middagen eller är på spång och glömt blomsterbuketten som skulle med. Vid de större inköpen finner du Asecs som då når på bara tio minuters gång eller några minuter i bil. En extra lyx när det gäller tillgänglighet.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Vätterstranden eller Liljeholmsparken med närhet till Rocksjön? Här kan du välja runda efter dagsform och det med variation.
Rosenlunds rosarie som ligger nära Liljeholmen är en plats väl värt både besök och återbesök. Rosariet bjuder på fantastiska blomster och växter. Här är det njutbart att vistas.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också Liljeholmen erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Liljeholmen ligger restaurang Sjön med vacker utsikt över Jönköpings stolthet Vättern. Här är det en fröjd att äta lunch eller middag och njuta av vyn över Vättern. För den som önskar brunch på lördagen finns även denna möjlighet.

Kommunikation
Området erbjuder goda kommunikationsmöjligheter och trafikeras av linjetrafiken. Här behöver du näst intill inte passa tiden för avgång. Här kan du inom kort ha möjlighet att ansluta dig till nästa.

Skola och barnomsorg
På närområdet finns flertalet förskolor, grundskola och gymnasieskola samt Jönköpings Högskola. Perfekt för dig som studerar eller har barn i skolålder.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

En halvtrappa upp från markplan.

ANDEL I FÖRENINGEN

4,3923 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

800 922 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2022. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2022

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

Förening

NAMN

Brf Flora 5

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

12

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Flora 5 är en äkta bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen innefattar 12 st bostadsrättslägenheter och uppgår till 5 våningar med adress Östra Storgatan 130, Liljeholmen. Fastigheten uppfördes 2022. Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2020-08-31 och har sitt säte i Jönköping.
Ansvarig byggare för byggnationen är Göpe Fastigheter och lokala byggföretaget Bluewall.

Lägenheterna följer 1,5-2 rok-4 rok fördelade mellan 38-169 kvadratmeter.

Fördelat enligt:
5 st 1,5-2 rok 38-85
3 st 3 rok 113
3 st 4 rok 127-169
1 st 6 rok 212

Total bostadsyta uppgår till 1 276 m2 och total lokalyta uppgår till 22 m2.

Tekniska förvaltningen sköts av Axcell och JB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Ägandeformer:
Juridisk person: tillåts ej, tidigare avvisat.
Andelsägande: tillåts ex. sambos som önskar samäga. Den boende ska äga viss %.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i: Säkra och Länsförsäkringar.
Försäkringen innefattar brandskada, vattenskada, inbrott, maskinskada, styrelseansvar, ohyra samt bostadsrättstillägget för samtliga lägenheter.

Parkering:
Parkeringsmöjligheter i garaget samt utanför fastigheten.
Garage 9 st: Avgift ca. 700 kr/månad.
P-plats 2 st: Avgift ca. 700 kr/månad.
Garage och parkeringsplatser följer med lägenheterna i upplåtelsen även den dagen överlåtelse sker.
OBS! Det finns ingen möjlighet till P-plats för de 3 minsta lägenheterna i föreningen om 38 kvm- 54 kvm.

Ekonomi:
Månadsavgiften är den avgift som är i ek planen och som alla flyttat in på 2022. Föreningen siktar på att den ska vara oförändrad under 2023. Inga beslutande höjningar för närvarande och föreningen kommer att se över detta under sista kvartalet.
Diskussioner kan dock komma att föras med anledning av inflation, ränteläge och dyl. i framtiden av förklarliga skäl. Diskussioner förs i de flesta föreningar i dagens läge.

Föreningens lån/ränta:
Föreningen har 18 milj 88 000 kr i lån.
Föreningen har fyra lån på sammanlagt 18 088 000 kr. Alla fyra lånen ligger i dagsläget obundna med 4,35 % ränta. Nästa räntejustering är 20 september. Beloppen på de enskilda lånen är:
5 529 000 kr
5 529 000 kr
5 530 000 kr
1 500 000 kr

El:
Tecknar eget abonnemang som boende (inget gemensamt i föreningen).

Fiber:
Indraget till fastigheten och lägenheterna.

TV/bredband och telefoni:
Telia-paket Lagom med ett grundutbud tv-kanaler och
100/100 bredband ingår i månadsavgiften för de boende från det att föreningen bildades.

Gemensamma utrymmen:
Övernattningslägenhet på första plan med möjlighet för föreningens medlemmar att hyra när övernattande gäster kommer på besök. Här finns plats för 3 st övernattande gäster i en bäddsoffa och en extra plats i extrasäng. F.n. är kostnaden 200 kr/natten och person men kostanden kan komma att justeras i framtiden. Det finns även en föreningslokal och bastu som står klar inom det närmsta.

Åtaganden:
Trappstäd och skötsel av trädgården sköts av extern part och bekostas av föreningen. Bekvämt för dig som boende i föreningen. Inga obligatoriska åtaganden.

Övrigt:
Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras säljaren en överlåtelseavgift om högst 2,5% av prisbasbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Eventuell pantsättningsavgift debiteras köparen med högst 1% av prisbasbeloppet.

Informationen avstämd med ordföranden: 2023-08-09.

Viktiga dokument & länkar

Ekonomisk plan
Stadgar
Årsredovisning 2022
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Liljeholmen

Östra Storgatan 130

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg