190
MED8FD507BECD72412DA07AA52EC4A887CF

Bevarad charm är ledordet. Här bor du med Vättern bara runt hörnet!

Såld!

Liljeholmen, Jönköping

Östra Storgatan 124C

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,443 inkl. värme, vatten och kabel-TV via Comhem där ett basutbud tv-kanaler ingår.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea44 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer00018
Byggår1939

Såld!
Slutpris: SEK 1,475,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Tidstypiska och bevarade detaljer, högt i tak och vackra fönsterbänkar - när det är som allra bäst! Till lägenheten följer en inre fond från föreningen på 50 000 kr för dig som köpare att nyttja för att renovera eller fräscha upp efter eget tycke och smak, om så önskas.
Bo med Vättern som närmsta granne och vänj dig vid tanken att ett morgondopp i det blå kan bli din vardag. Svep in dig i morgonrocken och stig i tofflorna. Varför inte packa med färska frallor till helgfrukosten och höja vardagslyxen ytterligare en nivå?

Varmt välkommen in till denna fina enrummare med tidstypiska detaljer och som bjuder väl tilltagen takhöjd och bevarad charm. Ljust och fräscht kök som rymmer plats för matgrupp för 4-5 personer. Vardagsrummet är väl tilltaget till ytan och målat i en vacker petroleumblå kulör. Här har man verkligen valt rätt färgpalett som möter de välbevarade plankgolven på ett ypperligt sätt. Skärma av med en takhängd gardin för att dela av rummet för socialt häng och naturlig, privat sovalkov.
Mellan kök och vardagsrum är väggen inte bärande vilket bidrar till många möjliga planlösningar!
Badrummet går i sobra och neutrala material ger dig mängder av möjligheter att sätta din egen personliga stil genom att addera handdukar, grönt och detaljer. Intill badrummet bjuds även en praktisk garderob bakom dörr för smart och smidig förvaring. Nästan som en mindre walk-in – helt perfekt för dig med mycket kläder!

För dig som ska studera ligger lägenheten på lagom avstånd från Högskolan/Jönköping University (JU). Cykelvägen tar dig till skolan på bara ett par minuter. När shoppingandan faller på har du farligt nära till köpcentret Asecs som bjuder ett rikligt shoppingutbud. Goda kommunikationer precis utanför dörren tar dig från A-B och serviceutbud finns på kort avstånd.

Innergården bjuder en stor, grön gräsyta som är som gjuten för sommarens aktiviteter. Välj mellan kubb eller krocket eller varför inte duka upp en picknick en ljummen sommarkväll? Ta solstolen under armen och packa med dig handduken för att gå ner till Vätterstranden för en härlig och solig dag på beachen. Avståndet är bara hundra meter när du längtar efter sand mellan tårna.

Här bor du i en trevlig och familjär förening som förvaltas av en engagerad styrelse. En inre fond på 50 000 kr följer med överlåtelseobjektet till köparen. Perfekt för dig som vill göra ytterligare förbättringar i lägenheten efter just dina behov och önskningar.

Varmt välkommen till ditt charmiga hem på Östra Storgatan 124 C, Liljeholmen!

Om området

Strax öster om Jönköpings City finner du Liljeholmen. Ett område med närhet till alla bekvämligheter men också närhet till strandpromenaden utmed Vätterstranden.

Utbud på området
Liljeholmen erbjuder mindre livsmedel- och handelsbutiker. Blomsterhandel, pizzerior, tobaksaffär, kiosker och närhet till bensinstation finner du också på området. En bekvämlighet att vänja sig vid när du glömt handla det sista till middagen eller är på spång och glömt blomsterbuketten som skulle med. Vid de större inköpen finner du Asecs som då når på bara tio minuters gång eller några minuter i bil. En extra lyx när det gäller tillgänglighet.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Vätterstranden eller Liljeholmsparken med närhet till Rocksjön? Här kan du välja runda efter dagsform och det med variation.
Rosenlunds rosarie som ligger nära Liljeholmen är en plats väl värt både besök och återbesök. Rosariet bjuder på fantastiska blomster och växter. Här är det njutbart att vistas.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också Liljeholmen erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Liljeholmen ligger restaurang Sjön med vacker utsikt över Jönköpings stolthet Vättern. Här är det en fröjd att äta lunch eller middag och njuta av vyn över Vättern. För den som önskar brunch på lördagen finns även denna möjlighet.

Kommunikation
Området erbjuder goda kommunikationsmöjligheter och trafikeras av linjetrafiken. Här behöver du näst intill inte passa tiden för avgång. Här kan du inom kort ha möjlighet att ansluta dig till nästa.

Skola och barnomsorg
På närområdet finns flertalet förskolor, grundskola och gymnasieskola samt Jönköpings Högskola. Perfekt för dig som studerar eller har barn i skolålder.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Kinnarps Arena, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Bilder

Amelie - Har du träffat en riktigt bra mäklare i Jkpg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
44 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnas av en ljus hall med högt i tak. Här är känslan luftig och rymlig. Vacker stil på detaljer och ytskikt. Praktisk beige klinker ligger på golvet och går väl med väggarnas ljusgrå kulör. Rakt fram finner du en garderob som är större bakom dörren än vad som går att ana.
Redan då du stiger innan för dörren slås du av den bevarade charm denna lägenhet bjuder på. Välkommen in!
Klädkammare/garderob
Garderob med praktisk inredning för klädförvaring gömmer sig bakom dörren. Här får man nästan känslan av en mini- walk-in-closet om man får säga så… Gömd förvaring kan väl ingen få för mycket av?
Kök
Rakt fram från hallen ligger köket avskilt från vardagsrummet/allrummet i denna välplanerade enrummare. På golvet ligger vackra välbevarade plankgolv och väggarna är ljus grå. Stora fönster bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Köket bereder plats för matgrupp för 4-5 personer om så önskas. Utrustat med kombinerad kyl/frys, spis och fläkt. Vita prydliga skåpsluckor med svarta handtag som går helt i stil med bostadens bevarade detaljer.
Vardagsrum/allrum
Stort rum som rymmer plats för både soffgrupp, matsalsmöblemang och sovalkov för den som önskar nyttja varje kvadratmeter.
Vackert och välbevarat plankgolv möter den marinblå väggfärgen på ett stilfullt sätt. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp.
Badrum
Badrum i sobra skandinaviska toner.
På golvet ligger en beige plastmatta och på väggarna sitter vitt fräscht kakel.
Badrummet är utrustat med dusch, WC och handfat med spegel ovan.
Amelie Sjöbring Cimen informerar
- Vindsförråd utrustat med 2 garderober som ingår i köpet om så önskas av köparen.
- Bo på ett trevligt läge på Liljeholmen med Vättern som närmsta granne och med nära cykelavstånd till Högskolan/Jönköping University (JU).
- Goda kommunikationer. Precis utanför dörren går linjebussar som smidigt tar dig från A-B oavsett om du planerar att resa åt Jönköping, Huskvarna eller Asces.
- Trevlig och familjär förening som förvaltas av en engagerad styrelse.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Beskrivning av våningsplan
En trappa upp!
Avgift
SEK 2,443 inkl. värme, vatten och kabel-TV via Comhem där ett basutbud tv-kanaler ingår.
Andel i föreningen
3.53117 %
Andel av årsavgiften
3.98577 %
Reparationsfond
SEK 50,000
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Energideklaration
Utförd 6/29/2011
Energiklass
E
Förening
Namn
Brf Fogen 4
Om föreningen
BRF Jönköping Fogen 4
Bostadsrättsföreningen Fogen 4 i Jönköping är en familjär mindre förening, bestående av ett flerbostadshus innehållande 25 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.
Föreningen bildades 2017 och är en äkta bostadsrättsförening.
Fastigheten byggdes 1939. Teknisk fastighetsskötsel sköts av Fastighetspartner och föreningens ekonomiska förvaltning ombesörjs av SBC.

Försäkring:
Fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme och vattenradiatorer.

Ägandeformer:
Juridisk person tillåts ej.
Andelsägande tillåts exempelvis om en förälder och barn önskar samäga.

Tidigare renoveringar:
2011 Renovering av tak
2011 Renovering fasad
2011 Renovering balkonger
2016 Renovering tvättstuga
2019 Bytt fjärrvärmeväxlare
2019 Sanering av asbestisolerade rör i pannrummet
2020 Byta ventilerna – är på gång

Kommande renoveringar:
2021 Nytt cykelförråd ska byggas i källaren inom cirka tre år.
2022-2023 Renovering av fasad samt fönsterbyte.

Gemensamma utrymmen:
I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd och nyrenoverad tvättstuga med torkrum. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare.
I tvättstugan kan medlemmarna boka tid enligt separat bokningssystem.

Ekonomi:
Inga planerade avgiftsförändringar på gång för närvarande.

Parkeringsmöjligheter:
Garage finns att hyra via föreningen. Samtliga platser är uthyrda för närvarande. Kostnad för garageplats är ca 800 kr/månad för närvarande.
Styrelsen mail för ansökan om att ställa sig i kö för garageplats: fogen4jkpg@gmail.com
I övrigt finns p-platser på omkringliggande gator.

TV/Bredband;
Fastigheten är ansluten till Comhems tjänster avseende Kabel-TV. Via föreningen erbjuds de boende ett bas-utbud tv-kanaler från Comhem. Ingår i månadsavgiften för de boende.
Fiber är anslutet i fastigheten och tecknas separat med leverantören av varje bostadsrättsinnehavare.


Informationen ovan avstämd med ordföranden, 2020-08-27.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
25
Antal lokaler i föreningen
2

Karta

Liljeholmen Jönköping

Östra Storgatan 124C

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg