230
MEDD2B6F18D96094FB68D4EDF3FF170AC63
Boka visning

Smakfullt renoverad gavellägenhet på populära ÄsperödÖsterled 5A Äsperöd, UDDEVALLA

Äsperöd, UDDEVALLA

Österled 5A


PRIS995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

51,5 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

231

MÅNADSAVGIFT

3 605 kr

BYGGÅR

1959

PRIS

995 000 kr

Smakfullt renoverad gavellägenhet på populära Äsperöd

Vi har glädjen att erbjuda en fackmannamässigt renoverad gavellägenhet i absolut toppskick, belägen på andra våningen med fönster som släpper in härligt naturligt ljus från tre olika riktningar. Lägenhet är inredd med noggrant utvalda material av hög kvalitet som passar de flesta smaker och uppfyller höga standardkrav. Denna mycket hemtrevliga bostad om 51,5 kvm med genomgående ljusa harmoniska färgval fördelad på två rum och kök.

När du kliver in möts du av en rymlig hall med gott om plats för förvaring i de nya garderoberna. Från hallen kan du enkelt nå de andra utrymmena, inklusive det stilfullt renoverade köket med högklassiga materialval. Köket har integrerade vitvaror och genomgående vita ytskikt för ett enhetligt och stilrent intryck. Plats finns för ett matbord invid det stora fönstret som släpper in rikligt med solljus.

Det ljusa och härliga sovrummet är tillgängligt från både köket och hallen. Här finns plats för en stor säng och annan önskad möblering. Från hallen leder en bred öppning till det rymliga vardagsrummet som har en balkong mot söder och stora fönster i väster. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot matplats. Det luftiga rummet erbjuder gott om plats för både en bekväm soffgrupp, TV-möbler och en matgrupp. Balkongen kan inredas med bord och stolar eller en riktigt skön loungesoffa. Här kan solen intas på morgonen med en kaffe i handen eller en trevlig drink på kvällskvisten. Från hallens når du det fräscha badrummet, som har kaklade väggar och ett badkar för avkopplande bad, men som också enkelt kan anpassas till en dusch om så önskas.

Samtliga golv i lägenheten är smakfullt utvalda och harmonierar med övrig inredning. Denna bostad ger dig en ypperlig chans att flytta in och känna dig som hemma direkt!

Belägen i det populära området Äsperöd, erbjuder denna bostad en lugn tillvaro med närhet till naturen. På gården kan du njuta av grillning eller en trevlig fikapaus, och det finns även en lekplats för de små. Området erbjuder vandringsleder och joggingspår direkt utanför dörren. För de små i familjen finns förskolor och skolor i närheten. Dessutom är Äsperöd bekvämt beläget med bra bussförbindelser till centrum precis utanför dörren. I Uddevalla centrum finner du all tänkbar service, trevlig shopping och god mat på restauranger och mysiga caféer. Göteborg nås på en dryg timme vilket gör Uddevalla och Äsperöd perfekt som den som pendlar.

Visningar

Vänligen boka er för visning!

28
februari | onsdag
Kl 17:30 - 18:00
Varmt välkommen med er anmälan!

Bilder

MEDD2B6F18D96094FB68D4EDF3FF170AC63
MED005064A398304777A848D059E3EE16FA
MEDD1A5A6FF78C94DCB8285E0BA0B8446C2
MED935504FF76FF425B84DE66B6AD3D64E3
MED739CAEA4BECD4966BE838002D8794A75

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

51,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

231

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

3 605 kr

BYGGÅR

1959

PRIS

995 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Uteplats med grill och möbler på gården

PARKERING

Bilplats med elbilsladdare kan hyras och gästparkering är fri

ENTRÉ

Välkomnande entré med mycket goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober med vita släta dörrar. Ljust laminatgolv och väggar målade i en ljus kulör.

KÖK

Fullt utrustat kök med integrerade vitvaror såsom kyl och frys, diskmaskin, induktionsspis, ugn och mikrovågsugn. Vit spisfläkt. Dubbel diskho med köksblandare i rostfritt stål. Stänkskydd i vitt kakel. Förvaringsmöjligheter i över- och underskåp med vita släta luckor. Plats för matgrupp. Naturligt ljusinsläpp från ett stort fönster. Ljust laminatgolv och väggar målade i en ljus kulör.

SOVRUM

Hemtrevligt sovrum med plats för en stor säng och annan önskad möblering. Naturligt ljusinsläpp från ett stort fönster med möjlighet för mörkläggning. Ljust laminatgolv och väggar målade i en ljus kulör.

VARDAGSRUM

Kombinerat vardagsrum och matplats med gott om utrymme för både soffgrupp, TV-möbler och matgrupp. Naturligt ljusinsläpp från ett stort fönster. Ljust golv och väggar målade i en ljus kulör. Utgång till balkong.

BADRUM

Helkaklat badrum med vita kakelplattor och grå våtrumsmatta. Utrustat med WC, handfat, badrumsskåp och badkar. Naturligt ljusinsläpp från högt uppsatt fönsterparti med råglas för insynsskydd.

BALKONG

Balkong med plats för möblering såsom bord och stolar eller loungesoffa. Räcke med insynsskydd.

Om området

Äsperöd passar dig som vill bo nära natur och skog men ändå bo i närheten av civilisation. Här finns bra kommunikationer till centrum samt populär förskola och skola. Här njuter du av långa promenader eller joggingturer i de vandringsleder och joggingspår skogen har att erbjuda, eller varför inte promenera genom de mysiga villakvarteren. Ett par minuters bilfärd tar dig till centrum där all tänkbar service så som badhus, vårdcentraler, biograf och mataffärer finns. Här finns det även flertalet lekparker, fotbollsplaner och tennisbanor. Välkommen till mysiga och populära Äsperöd!

KOMMUNIKATION

Buss

PARKERING

Gott om fri parkering utanför huset!

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,3743 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,3601 %

Ekonomi

EL

3 600 kr

FÖRSÄKRING

1 400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

5 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

−6 993 kr Föreningens nettoskuldsättning är negativ vilket betyder att föreningens räntebärande tillgångar överstiger dess räntebärande skulder.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSÅR

1959

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-01-18

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

80 kWh/m² och år

Förening

NAMN

HSB BRF Äsperöd i Uddevalla

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

282

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

49

EKONOMI

Föreningen har en god ekonomi med mycket låg belåningsgrad på 504 kr/kvm boyta (årsredovisning 2022).

Årsavgiften förändrades fr.o.m. 2021-07-01 med +3%.
En förändring av årsavgiften med +2,5% per 2022-07-01 är registrerad.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Nej

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar med kollektivt bostadsrättstillägg. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

INFORMATION AVGIFT

I månadsavgiften ingår värme, vatten och basutbud med tv-kanaler från Tele2.

OM FÖRENINGEN

Föreningen bildades 1957. Fastigheterna på Uddevalla Stören 3 byggdes i tre etapper mellan 1959 och 1963. I de 14 bostadshusen finns 24 ettor med kokvrå, 27 ettor, 168 tvåor, 49 treor och 14 fyror. Utomhus finns det 210 parkeringsplatser, varav flera med elanslutning. Det finns 57 garage fördelade i olika byggnader, samt ett p-hus med 10 platser som från början var en konsumbutik. Dessutom finns 49 övriga utrymmen, såsom större och mindre förråd.

Äsperöd, en fridfull stadsdel i östra Uddevalla, kombinerar natur och stadsliv. Här finns Äsperödsskolan F-6 och Äsperöds Förskola inom gångavstånd. Två busslinjer ger snabb anslutning till Uddevalla centrum, med en 30-minuters promenad som alternativ. Runt hörnet, finner du skogsområden med flera promenadstigar, idealiska för löpning, cykling och hundpromenader.

Föreningen har avtal med HSB Norra Bohuslän avseende administrativ och teknisk förvaltning.

TV OCH BREDBAND

Då föreningen har avtal med Tele2 så ingår ett tv-paket för alla medlemmar. Möjlighet till bredbandsuppkoppling finns i varje lägenhet via Tele2.


Fiber kommer att installeras.

GÅRDSPLATS

Föreningen har en gård med gräsmatta och gott om grönområden runtomkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I föreningens 14 fastigheter finner du 13 fintvättstugor och 4 grovtvättstugor. För barnens lek och gemenskap står tre lekplatser samt en grillplats med tillhörande sittplatser till förfogande.

Föreningens föreningslokal, belägen i källaren under Måltemyrsvägen 1, erbjuder plats för upp till 50 personer och kan enkelt bokas via vicevärden.

Sedan 2018 finns en gästlägenhet till förfogande i samma hus, som medlemmar kan hyra om de får besök för några dagar. Denna lägenhet har plats för upp till fyra personer och bokas också via vicevärden.

På området finner du fem återvinningsstationer som möjliggör återvinning av metall, kartong, glas, plast, papper samt batterier.

PARKERING

Föreningen har totalt 205 parkeringsplatser tillgängliga, och det finns även 67 garage som kan hyras separat.

Månadskostnaden för en vanlig parkeringsplats utan elanslutning är 193 kronor. Om du behöver elanslutning till din parkeringsplats är månadskostnaden 387 kronor. När det gäller garage varierar månadshyran beroende på typ, och den kan sträcka sig från 300 till 450 kronor.

För besökare finns 24 särskilda parkeringsplatser tillgängliga.

Föreningen har 26 stycken laddstolpar för elbilar.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
1994/1995 - Yttertak samt fönsterbyte
1994/1995 - Utbyggnad av balkonger
2005/2006 - Stamrenovering
2005/2006 - Utbyte av alla lägenhetsdörrar samt fönster som numera är 3-glas.
2005/2006 - Uppgradering el: Elinstallationen i lägenheterna uppgraderades till dagens standard med bl a jordade uttag i hela lägenheten och nytt säkringsskåp.
2017 - Byte entredörrar
2022 - Bilat bort betongfundament, armerat och gjutit nytt golv och renoverat taket på miijöstationen Måltemyrsvägen 9.
2022 - Målat om taket i torkrum på Måltemyrsvägen 13a och målat om taket i tvättstuga på Österled 3a.
2022 - Byte av 6 garegeportar på Österled 1 samt ny port på miljöstationen på Måltemyrsvägen 9.
2022 - Anlagt farthinder på våra innergårdar.

Planerade renoveringar:
2023 - Elbilsladdning
2023-2024 - Dräneringsarbete
2023-2025 - Byte av garageportar
2023-2027 - Fortsatt iordningsställande av utemiljö
2024-2025 - Översyn av golv i källarplan
2023-2027 - Energiåtgärder
2025-2027 - Tak, fasader, fönsterbleck

ÖVRIGT

I källaren på Måltemyrsvägen 1B finns en gästlägenhet. Den är anpassad till fyra personer och man bokar den hos vicevärden.

Karta

Uddevalla Äsperöd

Österled 5A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg