MED55AE5E07A3CC46C1A854E1AF515FE672

Elegant och charmig 2:a i Brf Guldfasanen!

Centrum Ängelholm, Ängelholm

Östergatan 39B

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,478 inkl. värme, VA och kabel-tv via fiber
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea59 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer11331
Byggår1934
Driftskostnad308 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,195,000

Nu finns det en unika möjlighet att förvärva denna superfina genomgående sekelskifteslägenhet, 2:a på 59 kvm som är något utöver det vanliga! Bostaden är väldigt elegant och charmig med renoverat kök -18 i sober och enhetlig stil. Via pardörrarna i köket kommer man till balkongen med kvällssol som vetter ut mot föreningens prunkande innergård och utsikt över stadens takåsar. På andra sidan av bostaden har man en otrolig utsikt högt upp över Rönne å från både vardagsrum och sovrum. I detta hem finns det många detaljer som vittnar om svunna tider och några av de fantastiska attributen är fiskbensparkett, högt i tak, stuckaturer, stora fönsterpartier, takrosor och vackra pardörrar. Söker ni en bostad i vacker sekelskiftesstil med stadens puls intill men med lugn och rogivande utsikt över ån, då har ni kommit helt rätt! En lägenhet ni absolut inte får missa! Varmt välkomna att boka in er på visning!

Om området

Ängelholm är en vacker småstad vid kusten av Skälderviken. Centrum av staden har ett stort utbud av shopping och restauranger på gågatan, fin natur, kultur och nöje. Rönne Å slingar sig genom centrum vilket erbjuder fina promenadstigar, kanotpaddling eller varför inte en tur med båten Laxen längs ån under sommaren.

Kommunikation

Här har man nära till stationen med både buss- och tågförbindelser. Ängelholm/Helsingborg airport finns inom ca 10 min bil

Bilder

Vackert kök med utgång till balkongen

Utsikt över ån!

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Varmt välkomna till denna fantastiska bostad mitt i hjärtat av Ängelholm med härliga promenadstråk längs med Rönne Å och stadens centrum precis runt gathörnet! Detta kan vara det absolut bästa läget att bo på i Ängelholm! På balkongen som vetter ut mot innergården har man kvällssol och utsikt över stadens takåsar. På andra sidan av bostaden från vardagsrum och sovrum har man utsikt över Rönne Å och växtligheten intill. Eftersom man bor på 3:e våningen har man en otrolig utsikt! Här bor man i en sekelskifteslägenhet med den äldre charmen bevarad och det finns massor av detaljer från svunna tider att beskåda. Känslan som infinner sig i kroppen när man kommer in i hallen är att - Här vill man bo! Fiskbensparkett löper genom samtliga rum förutom köket där man lagt ett stilenligt plankgolv. Det är högt i tak och det finns tak-utsmyckningar i rummen som förstärker känslan ännu mer. Köket har man renoverat -18 i en sober och vacker stil. Man har med varsam hand utfört renoveringarna för att bibehålla den charmiga känslan i bostaden.

Det begränsade utbudet av denna typ av bostäder i vår lilla stad Ängelholm gör det kanske ännu mer speciellt att få uppleva en lägenhet som denna! Intryck som framkallar känslor av att "känna sig som hemma", värme, genuinitet och trygghet, sådant som är svårt att sätta fingret på. Det är viktiga detaljer att ta i beaktande i sitt val av bostad.

På föreningens innergård finns en stenlagd uteplats som är inbäddat i grönska och den får man nyttja som innehavare, perfekt för grillkvällen i sommar! Man har även byggt en övernattningslägenhet som medlemmarna i bostadsrättsföreningen får boka åt sina gäster, vilket är en stor fördel att kunna ha sina gäster nära fast i eget boende. Det är en populär förening som verkligen tar hand om sina medlemmar.

Välkomna in!

Hall
Ett steg in i hallen och man märker med en gång av charmen och stilen i bostaden! Till höger kan man hänga av sig ytterkläderna och rakt fram finns en klädkammare att gömma undan ytterligare kläder och skor. Dörren in till klädkammaren är en vacker gammal spegeldörr. Väggarna är målade vita och det ligger vacker fiskbensparkett.

Inre hall
Vidare till vänster kommer man till en inre hall där alla rummen i bostaden sammanlänkas. Här finns en garderob med plats för städsaker och diverse annat. Väggarna är målade vita och det ligger fiskbensparkett. Via en liten passage kommer man till vardagsrummet och intill passagen till vänster finns ingången till sovrummet.

Kök
Till vänster från den inre hallen kommer man till det fantastiska köket. Det är väldigt bra planerat och verkligen kvadrateffektivt! Totalrenoverat -18 i fin stil som hänger ihop med övriga stilen i bostaden. Köksinredningen är från IKEA med rostfri kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, rostfri fläkt, spishäll och inbyggd ugn. Det ligger vitpigmenterat trägolv och väggarna är målade. Man får plats med matbord för ca två personer. Intill matplatsen öppnar man pardörrarna ut till balkongen. Där kan man sitta och njuta av kvällssolen och den fina utsikten.

Badrum
Ljust och väldigt fräscht badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet i duschzonen -16 samt målat. Det är utrustat med Wc, tvättställ, duschhörna samt toppmatad tvättmaskin.

Vardagsrum
I detta rum finns många detaljer som fulländar stilen i bostaden! Det är väldigt vackert ljus från de stora fönsterpartierna och tittar man ut har man en otrolig utsikt högt upp över Rönne Å som slingrar sig fram genom staden. Väggarna är målade vita och det ligger fiskbensparkett likt övriga bostaden. Här får man plats med stor matgrupp och soffmöblemang. Rummet ramas in av de eleganta pardörrarna som leder in till sovrummet.

Sovrum
Tänk att få vakna upp i detta otroligt fina sovrum. Att öppna ögonen på morgonen och mötas av utsikten från sovrumsfönstret en härlig sommardag borde göra vilken dag som helst till den bästa. Vackra attribut till rummet är att det är högt i tak, takrosor som pryder taket, taklister i äldre stil och inåtgående fönster. Rummet är stort och rymligt vilket ger en lugn och rogivande känsla. Längs med ena väggen löper flertalet höga garderober med smart förvaring, både för henne och honom. Väggarna är målade i ljus ton och det ligger fiskbensparkett även här.
Antal rum
2 rum
Boarea
59 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
På föreningens innergård finns en stenlagd uteplats som medlemmarna i föreningen får nyttja.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 2,195,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,478 inkl. värme, VA och kabel-tv via fiber
Driftskostnad
SEK 3,690 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,922
Försäkring
SEK 768
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
3.6945 %
Andel av årsavgiften
3.6945 %
Tillträde
Efter överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 4/17/2020
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
159 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Renoveringar:

Målat tak och väggar i walk-in-closet samt övriga lägenheten -15
Nytt badrumsgolv våtrumsmatta, ny våtrumstapet i duschzonen samt ny golvbrunn -16
Satt in garderober i sovrummet -17
Man har målat dörrar, dörrlister samt golvlister -18
Totalrenovering kök -18 med ny köksinredning, ny el i köket, nya taklister samt nytt trägolv.
Ny städskåpsinredning -19
Nytt rör bakom Wc, nytt badrumsskåp samt ny tak/handdusch -19
Förening
Namn
Brf Guldfasanen i Ängelholm
Om föreningen
Brf Guldfasanen i Ängelholm är en bostadsrättsförening som bildades 2013. Fastigheten är belägen mitt i Ängelholms centrum.

Det finns 24 lägenheter varav 21 är upplåtna med bostadsrätt, 3 hyresrätter samt 1 lokal. Där finns 8 parkeringsplatser med hyresrätt.

Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkskåp. Förråden finns i källaren.

Bredablick Förvaltning i Sverige AB har biträtt styrelsen med föreningens ekonomiska förvaltning enligt tecknat avtal.

Föreningen förvaltar fastigheten i samarbete med fastighetsskötare eller anlitade entreprenörer för löpande förbättra fastigheten. Dessa åtgärder beslutas av styrelsen.

Föreningen har en underhållsplan för de kommande tio åren. Vid förvärvet av föreningens fastighet sattes 4 000 000 kr av till underhållsfond. Föreningen förändrade årsavgifterma senast den 1 januari 2015 då avgiften höjdes med 2 %.

Medlemmarna behöver endast teckna en hemförsäkring då föreningen har tecknat och bekostar ett så kallat bostadsrättstillägg.
Antal lägenheter
24
Varav hyreslägenheter
3
Antal lokaler i föreningen
1
Parkering
Parkering finns att hyra för 500 kr/mån med separat kö.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Centrum Ängelholm Ängelholm

Östergatan 39B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg