230
MEDF9F4E8186DF14B3CA3C1BA47C33DE0C4

ATTRAKTIV 3:A I POPULÄRA DALÉNUMOptikvägen 8B Dalénum, LIDINGÖ

Dalénum, LIDINGÖ

Optikvägen 8B


PRIS (utgångspris)5 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

72 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

Lidingö Tryckregulatorn 3-21101

MÅNADSAVGIFT

4 666 kr

BYGGÅR

2021

PRIS

5 495 000 kr utgångspris

ATTRAKTIV 3:A I POPULÄRA DALÉNUM

Äntligen finns möjligheten att förvärva en av Lidingös mest eftertraktade treor! Med direkt närhet till Dalénums Kaj, erbjuds nu ett hem med både sjöglimt, en optimal planlösning och en magnifik balkong. Här bor ni i ett modernt hem med exklusivt kök från Vedum, stilfullt badrum och en genomgående sober färgpalett, vilket ger er ett harmoniskt hem att trivas i. Tillsammans med de stora fönsterpartierna och den ytterst genomtänkta planlösningen, förses hemmet med ett fantastiskt ljusinsläpp från inte mindre än två väderstreck. Om det inte vore nog med att få bo i en av Lidingös finaste treor, har ni även förmånen av att tillhöra den attraktiva bostadsrättsföreningen, Periskopet Dalénum. Här bor ni i en aktiv förening där ingenting lämnas åt slumpen. Trevlig gård som rymmer bänkar, träd och planteringar och blir en naturlig mötesplats och kvarterets hjärta.

Samtliga material, detaljer och funktioner är av högsta tänkbara kvalitet. Här erbjuds ett boende i toppskick med alla viktiga detaljer på plats. Under sommaren kan båtlivet skådas på håll från balkongen, badrocksavstånd till havet och direktaccess till utmärkta kommunikationer in till centrala Stockholm både via buss, Lidingöbanan och båtpendeln (SL-kort gäller).

Här bor du högt, harmoniskt och med oslagbar utsikt i stilren modern byggnation uppförd av JM. Hiss, garage och stor balkong gör att detta boende passar både paret, familjen och den äldre som önskar ett bekvämt och unikt boende, med närhet till vackra promenadstråk och fina grönområden. Skogsbackar för picknick ligger precis runt hörnet. Här bor du med SATS, restauranger och caféer runt knuten, innerstan med dess rika utbud av shopping och nöjen når du enkelt med cykel, bil eller varför inte båten. Detta är en bostad att trivas i med fint läge i Dalénum.

Kontakta ansvarig mäklare, Wilhelm Ericsson, vid frågor om bostaden. Missa inte chansen att komma och titta på denna bostad, skriv upp visningstiden i kalendern och kom förbi för att titta. Välkommen!

Ansvarig mäklare

Wilhelm Ericsson

Wilhelm Ericsson

Reg. Fastighetsmäklare / Företagsekonom

Företagsekonom

sven

Bilder

MEDF9F4E8186DF14B3CA3C1BA47C33DE0C4
MED0A841A1F21EB432D8A5B4656D2D91FA0
MED28AE9CA5D3C3497C887122A54F496EAC
MED27B94C263D3D4BA0A0D3124ABBD7C093
MED59211DD9C16944D7B013F39338505D83

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

72 kvm

LÄGENHETSNUMMER

Lidingö Tryckregulatorn 3-21101

VÅNING

2 av 8, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 666 kr

BYGGÅR

2021

PRIS

5 495 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

VÄLKOMMEN IN

När du kliver in i lägenheten möts du av en genomgående planlösning. Det är en delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar en härlig känsla av rymd. Lägenheten har vackert ljusinsläpp i vardagsrummet tack vare stora fönster. Bra förvaring i hallen bakom skjutdörrar i spegelglas, med platsbyggd inredning samt två ytterligare garderober. Vackra golv i holländsk parkett som är genomgående i bostaden, ger en varm och ljus känsla.

STOR BALKONG

Den stora balkongen om 10 kvm nås från vardagsrummet. Här finns gott om utrymme för loungegrupp och växter. Möjlighet till inglasning finns.

KÖK

För den som älskar att ha vänner hemma på middag är det här köket komplett. Möbelsnickeriet från Vedum, lackerat i åskblått. Mycket stilfullt med arbetsbänk i grått och grå Terrasso klinker. Hög utrustningsnivå med dubbel kyl & frys, diskmaskin, varmluftsugn och mikro från Electrolux. Intill köket finns utrymme för mycket generöst matbord med plats för gästerna.

MASTER BEDROOM

Från hallen når du stort och rymligt master bedroom i tyst gårdsläge. Här finns plats för dubbelsäng, här finns även förvaring via garderobsvägg med skjutdörrar.

SOVRUM 2

Bostadens andra sovrum ligger även det i tyst gårdsläge och är även det generöst i sin storlek.

BADRUM

Badrummet ligger i anslutning till hallen. Grå Terrasso klinker på väggar och golv. Handfat med kommod, spegel, wc och torkställning. Smakfullt integrerade finns tvättmaskin och torktumlare med praktiska överskåp.

Om området

Lidingö är som namnet antyder en kommun belägen på en ö vars slogan är hälsans ö. Med sitt unika läge nära skärgården och innerstan är det en unik plats att bo på.

Lidingö sägs varit bebodd redan på 600-talet men nyttjades i större utsträckning främst som en tillflyktsort för semesterfirande och började på allvar bebyggas 1925 när första bron stod klar med vackra ståtliga villor ofta med Gathe som arkitekt. På 40-talet började många flerbostadshus komma upp med spridning på ön och efter det har Lidingö bara fortsatt att exploaterats och vi ser idag en varierad bebyggelse där varje område har sin karaktär och bidrar till en fin helhet. Målsättningen har dock alltid varit att bevaka och värna om grönområden och friluftsliv. Tack vare detta kan vi fortfarande njuta av fantastiska naturreservat med exotisk växtlighet, vackra promenadstråk, utegym och fina badplatser. Idag finns närmare 48.000 antal invånare där var 8:e invånare av 10 skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Ön är vitt känd vilket inte är så konstigt då världens största terränglopp Lidingöloppet utkämpas här varje år, kulturprofiler som Monica Zetterlund, Raoul Wallenberg, Hasse och Tage och nobelpristagaren Gustaf Dalén med sitt företag AGA har kopplingar härifrån.

Idrotten har en central plats för lidingöborna och här finns de flesta sporterna att utöva. På Lidingövallen intill Kyrkviken samlas en ny tillbyggd tennishall, nya fotbollsplaner och en friidrottsplats under uppbyggnad. Utöver två golfbanor, en skidbacke planeras det för en ny fin simhall. Bosön som samlar många av våra landslag för träning och utbildning finns även på Norra ön.

Här finns många moderna och populära för- och grundskolor samt Gymnasium, flertalet matbutiker, ett centrum med stort utbud som också är under förvandling kommande år, mindre torg med närservice samt goda kommunikationer med lidingöbanan som tar dig till Ropsten och goda bussförbindelser. Möjlighet finns dessutom vattenvägen över till Storholmen som tillhör Lidingö, Nacka, Nybrokajen och ut i skärgården via hållplatser i bl a Gåshaga samt Dalénum.

Utbudet av restauranger, vackra brunchställen och trendiga bagerier/caféer är goda och utspridda över ön. Det finns även flera kursgårdar, flertalet båtklubbar och historiska hotell Foresta med gästande celebriteter som the Beatles och Rolling Stones.

Norra Länken stod klar för några år sedan vilket ger en smidig access till innerstan samt E4:an och det sker även stora satsningar på andra sidan Lidingöbron med Norra Djurgårdsstaden samt Värthamnen, vilket kommer öka dragningskraften än mer till denna del av Stockholm.

Välkommen till Lidingö!

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

1,5 våning upp från entrén

ANDEL I FÖRENINGEN

1,6773 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

764 667 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2021

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk till- och frånluft ( FTX )

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-09-28

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

59 kWh/m² och år

Förening

NAMN

BRF Periskopet Dalénum

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

54

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. För styrelsens ledamöter finns ansvarsförsäkring inklusive rättsskyddsförsäkring tecknad hos försäkringsbolaget Trygg-Hansa.

OM FÖRENINGEN

Brf Periskopet Dalénum byggdes av JM och färdigställdes 2021.

Bostadsrättsföreningen består av totalt 54 st bostäder fördelade på tre trapphus. Man når innergården från Periskopvägen och via portik från Optikvägen. Samtliga trapphusentréer ligger mot innergården. Lägenheterna är 2–5 rok fördelat på 44–130 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har en balkong eller uteplats. Förråd inryms i källare under trapphus 2 och 3.

Periskopets innergård är utformad som en torgyta med nivåskillnad. Det finns sittmöjligheter i form av bänkar i pergola. Cykelförvaring med möjlighet till cykelförvaring i separat hus.

I föreningen finns utrymme för källsortering av sopor, cykelrum, barnvagnsrum, städrum och rullstolsförråd.

Föreningen godkänner inglasning av balkong.

Föreningen kommer att höja avgiften med 11% inför 2024 (kontrollerat november 2023). Föreningen amorterar ca 1 miljon kronor per år.

TV OCH BREDBAND

Telia Triple Play gruppavtal (tv, bredband och telefoni).

PARKERING

Från periskopets innergård nås garaget med totalt 55 st platser. En garageplats kostar 1375kr/mån och en laddplats kostar 2125kr/mån (föreningen kommer att indexera upp avgiften med 6,5% inför 2024, kontrollerat november 2023). Föreningen tillämpar separat kö, det finns lediga garageplatser utan laddning och 10 st medlemmar står i kö för laddplatserna (kontrollerat september 2023).

RENOVERINGAR

Föreningen planerar inget underhåll eller renoveringar (kontrollerat september 2023).

Karta

Lidingö Dalénum

Optikvägen 8B

Boendekalkyl

Wilhelm Ericsson

Wilhelm Ericsson

Reg. Fastighetsmäklare / Företagsekonom

Företagsekonom

sven

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg