190
MED89400668FBDA41EBAD459FDEBECF68DD

Såld!

Enskede Gård, Enskede gård

Odelbergsvägen 22A

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,680 inkl. värme, vatten och kabel-TV basutbud. Ett obligatoriskt tillägg om 168 kr kommer för bredband. (källarförråd tillhör lägenheten)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea41.5 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer12
Byggår1939
Driftskostnad325 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,575,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkomna till denna fantastiska 2:a högst upp i huset med genomgående fräscha ytskikt och en solig balkong. Optimalt planerad bostad med badrum, sovrum, kök i toppskick samt ett generöst vardagsrum med otroligt ljusinsläpp. Centralt belägen i Enskede gård med närhet till kommunikationer och livsmedelsbutiker. Här bor du i mitt i den familjevänliga villaidyllen. Varmt välkommen på visning!

Om området

Enskede Gård består av både villor av blandad typ och flerbostadshus från 1920-1940 tal. Ett lugnt område med närhet till härliga Södermalm och endast en kort promenad till Globenområdet. Beläget mellan områdena Gamla Enskede, Årsta och Enskedefältet.

Lindeparken är en fantastiskt vacker och fin park att promenera i. Lika så Enskedeparken och dess kollonilotter. Här hittar du ett mycket populärt surdegsbageri och café som måste besökas!

Längs med Sockenvägen ligger Enskede rackethall, för den som gillar inomhussport, även stallet Enskede Ridhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda med närhet till Nynäsvägen och tunnelbana samt tvärbana som passerar området.

Tunnelbanans gröna linje passerar stationen Enskede Gård, 4 minuter från Gullmarsplan, 12 minuter till T-centralen. Från närliggande station Linde kan man ta tvärbanan. Med tvärbanan når man Årstaberg där anslutande pendeltåg finns.

Närservice

Globenområdet som bjuder på ett stort utbud av shopping och restauranger samt en välsorterad ICA butik. Vid Enskede gårds tunnelbana finns en italiensk och en indisk restaurang och en liten promenad bort vid Sockenplan finns både bageri, livsmedelsbutik, thairestaurang och en pizzeria.

I Enskede finns tre grundskolor och flera kommunala förskolor. Vid t-banan i Enskede Gård ligger ett hantverksgymnasium och i Globen finns ett gymnasium med inriktning mot hotell och restaurang.

Parkering

Gatuparkering i området mot avgift, boendeparkeringstillstånd kan ansökas via Stockholms kommun

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
41.5 kvm
Entré
Välkommande hall med goda avhängningsytrymmen i form av hatthylla och 3 platsbyggda garderober. På golvet ligger ett ekparkett golv och väggarna är målade i vitt.
Vardagsrum
Öppet och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp mediamöbler samt matbord. Väggarna går i en vit kulör samt en av dem är en mönstrad fondvägg. Härligt naturligt ljus från de stora fönsterpartierna och balkongen.
Badrum
Yteffektivt och snyggt badrum med väggar kaklade i vitt samt en gul plastmatta på golvet. Badrummet består av ett badkar, spegelskåp, handfat och en wc.
Kök
Totalrenoverat kök från 2016 med genomgående fräscha ytskikt. Kökets väggar är kaklade i vitt och på golvet ligger ett snyggt klinkergolv. Skåp och luckor går i en grå ton och bänkskivan är en grå laminatskiva. Den maskinella utrustningen består av en kyl/frys, inbyggd micro och ugn, induktionshäll, fläkt och en diskmaskin. Generösa ytor för matbearbetning samt härlig utsikt mot villaidyllen från fönstret.
Sovrum
Rofullt sovrum med vitmålade väggar och gult golv. Här finns det plats för en större säng samt tillhörande möbler. Stort fönster som ger mycket ljus. Direkt utgång till vardagsrummet.
Övrigt
Till bostaden hör ett förråd i källaren om ca 4-5 kvm.
Tvättstugan ligger i källaren.
Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 168:-/månad för bredband.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 2,680 inkl. värme, vatten och kabel-TV basutbud. Ett obligatoriskt tillägg om 168 kr kommer för bredband. (källarförråd tillhör lägenheten)
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,100
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Ovanstående driftkostnader är enligt schablon.
Andel i föreningen
5.5302 %
Tillträde
Flexibelt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F
Energideklaration
Utförd 2/14/2020
Energiprestanda primärenergital
220 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
BRF Odelbergsvägen 22
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Odelbergsvägen 22 är en trivsam förening som bildades 2013 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 16 hushåll, varav 14 bostadsrätter och 2 hyresrätter. Fastigheten Torkladan uppfördes 1939 och består av lägenheter om 1-5 rok. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av basbeloppet av köparen och en pantsättningsavgift om 1 % av basbeloppet.

I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelrum och källarförråd.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
16
Varav hyreslägenheter
2
Tv och bredband
ComHem-hus för Tv och öppet fibernät för Internet. Föreningen har ett gruppavtal för alla lägenheter för Internet via T3, obligatorisk avgift 168 kr/mån.
Parkering
Föreningen har fri parkering i mån av plats på framsidan av fastigheten! I övrigt gatuparkering i området mot avgift.
Boendeparkeringstillstånd kan ansökas via Stockholms kommun.
Renoveringar
Fastigheten har genomgått en omfattande renovering 1988 då avloppsstammar byttes och elinstallationer renoverades. Renovering av tak gjordes 1997.

2010 installerades en ny undercentral för fjärrvärmen.

2015 Genomfördes renovering av alla fönster som slutbesiktigades februari 2016.
Stamspolning utfört samt besiktning av balkonger.

2016/2017 Arbete med att möjliggöra ombyggnation av föreningens lokalytor till bostadsrätter.
Upplåtelserna har inbringar 3,1 Mkr till föreningen där styrelsen valt att amortera 1,6 Mkr på föreningens lån och resterande del behålls för framtida underhåll och renovering. I samband med ombyggnationen byttes även källardörrarna ut.

2017 Tecknat avtal med IP-only för installation av fiber i fastigheten. Styrelsen beslutade att lägga på avgift om 168 kr/mån för bredband till alla lägenhetsinnehavare.

2018 färdigställdes en planerad balkongrenovering som utfördes och avslutades sommaren 2018.

I dagsläget inventerar de allas förrådsutrymmen och husets källarstråk.
Ekonomi
Inga beslut finns i dagsläget om förändrade avgifter. Lokalyta har avyttrats och byggts om till två nya bostäder, vilket har och kommer gynna föreningens ekonomi framåt. Efter en större amortering (ca. 1,6 Mkr) av de lån som finns har de idag 7 863 000 kr i lån. Renovering av balkongerna är också något de finansierade med de medel de fått i och med försäljning av lokalytan.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt. Nya avgäldsperioden för Torkladan 1 är 2018-10-01 - 2028-09-30. Det är en intappning och från och med år 5 blir det full årsavgäld på 118 400 kr/år.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Enskede Gård Enskede gård

Odelbergsvägen 22A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg