190
MED1210830461AC41FE995B3CFD6B05BC29

Väldisponerad trea med balkong på bästa adress!

Såld!

Vasastan, STOCKHOLM

Observatoriegatan 21A

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,265 inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband. Obligatorisk balkongavgift om 49 kr tillkommer
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea82 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer00017
Byggår1990

Såld!
Slutpris: SEK 8,600,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen in till denna perfekta 3:a (möjlig 4:a) med ytterst väldisponerad planlösning och härligt ljusinsläpp. Ett förstklassigt läge invid Vasaparken och en mycket stabil förening gör detta till ett boende i en klass för sig! Härliga sällskapsytor och kök med ordentlig matplats. Två bra sovrum, mycket god förvaring samt ett stort, nyrenoverat badrum med dusch & kombinerad tork/tvättmaskin. Lägenheten är belägen på 1 trappa i gårdshuset med stor balkong som vetter mot trevlig och välskött innergård med två mysiga orangerier. Stor hiss i såväl gårdshuset som gatuhuset.

Om området

Optimalt läge i Vasastan mellan Vasasparken och Observatorielunden, lugnt men ändå centralt. Närhet till många trevliga restauranger och mysiga kvarterskrogar men också till teatrar och annat nöjesliv.

Rakt över gatan finns en stor ICA mataffär med post, tandvård, sjukgymnast, närakut, bageri, coffee shop, leksaksaffär, fiskaffär/restaurang. I närområdet finns även ett flertal trevliga grönområden.

Ett kvarter bort finns populära Vasaparken med fotbollsplan, minigolfbana och caféer. Mysiga Observatorielunden med trevliga promenadstigar och trädgådscafé samt Tegnérlunden med sitt mysiga vattenfall och lekplats. Här har du även nära till ett flertal skolor och dagis.

Kommunikation

På några minuters promenad når du City, Odenplan och T-centralen. Vid Odenplan och Dalagatan finns flertalet bussar som tar dig runt hela stan.

Parkering

I området finns flertalet externa garage. För mantalsskriven i stadsdelen kan också tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1 100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
82 kvm
Areakälla
föreningens information
HALL
Välkomnade hall med god plats för avhängning precis innanför dörren. Vidare in i hallen finns en garderobsvägg med flertalet garderober som skapar goda förvaringsmöjligheter.
KÖK
Kök i anslutning till sällskapsrum. Vita skåpluckor med god plats för förvaring och stora arbetsytor. Utrustat med kyl/frys, micro, induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin.
SÄLLSKAPSRUM
I öppen planlösning mot köket finner du sällskapsrummet med stora sociala ytor och plats för både möblemang av soffgrupp och stort matbord. Fint ljusinsläpp från rummets stora fönster i fil. Härifrån nås även bostadens fantastiska balkong.
BALKONG
Stor balkong i lugnt gårdsläge med gott om plats för möblemang. Här kan ni njuta av solens strålar under eftermiddagen och kvällen.
MASTER BEDROOM
Rymligt och rofyllt sovrum beläget mot gård. Plats för dubbelsäng och övrig sovrumsmöblering.
SOVRUM
Mysigt sovrum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Här finns plats för både säng samt ytterligare möblemang såsom skrivbord och garderob.
BADRUM
Nyrenoverat badrum i lyxigt utförande med rymlig duschhörna bakom vikbara glasdörrar. Kommod med spegelskåp från Svedbergs, vägghängd WC från Duralit, handdukstork från Nordhem samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
-
Sammanfattningsvis en mycket ljus och välplanerad bostad i genomgående fint skick i ostört gårdsläge.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,265 inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband. Obligatorisk balkongavgift om 49 kr tillkommer
Andel i föreningen
0.79 %
Andel av årsavgiften
0.83609 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1990
Energideklaration
Utförd 1/10/2011
Energiprestanda primärenergital
88 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
FÖRRÅD
Till bostaden finns dispositionsrätt för ett källarförråd

DRIFTKOSTNADER
Säljarens faktiska driftskostnader
Hemförsäkring 140 kr/mån
Hushållsel 350 kr/mån
Totalt: 490 kr/mån
Förening
Namn
Brf Planeten 234
Om föreningen
FÖRVÄRV
Föreningen tog över fastigheten 2001.

ADRESSER
Dalagatan 26, Dalagatan 28, Observatoriegatan 21, Observatoriegatan 21 gårdshuset, Observatoriegatan 23, Kungstensgatan 58, Kungstensgatan 60, Västmannagatan 33 och Västmannagatan 35. Fastigheterna består av sex äldre flerbostadshus och ett nyare fristående gårdshus.

AREA (enligt årsredovisning 2019)
Totalyta: 13 046 kvm
Boyta: 10 374 kvm
Lokalyta: 2 672 kvm

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har tre tvättstugor som samtliga renoverades 2013/14. Vidare finns cykel- och barnvagnsrum, bastu med duschrum, hobbyrum med hyvelbank samt ett motionsrum med pingisbord och motionscykel. Föreningen har även en stor och trevlig innergård med två mysiga orangerier som får nyttjas av föreningens medlemmar!

INNERGÅRD
Föreningen har en fantastisk innergård med sittgrupper och lekområde.

HEMSIDA
Besök gärna föreningens hemsida: www.brfplaneten234.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
121
Varav hyreslägenheter
4
Antal lokaler i föreningen
9
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. Alla lägenheter har utan kostnad tillgång till ett digitalt basutbud med åtta baskanaler. Den som vill ha tillgång till andra kanaler kontaktar ComHem.
Föreningen har eget äkta 100 Mbit lokalt nätverk. Nätverksadministratör är Ownit. Detta ingår i årsavgiften.
Parkering
I området finns flertalet externa garage. För mantalsskriven i stadsdelen kan också tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1 100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.
Renoveringar
2020: Fönsterrenovering på Observatoriegatan 23 och Dalagatan 26 och 28.
2019: Fönsterrenovering mot gata och gård på Kungstensgatan 60 och mot gata på Observatoriegatan 21.
2018: Stamspolning och gårdsrenovering. Fasadrenovering mot gata på Västmannagatan 35, fasadrenovering mot gård på Västmannagatan 33 och på Kungstensgatan 58. Fönsterrenovering mot gata och gård på Västmannagatan 33, 35 och Kungstensgatan 58. Fönsterrenovering mot gård på Observatoriegatan 21.
2017: Renovering av gård samt underhåll av yttertak och balkonger. Genomförd OVK.
2016: Renovering av bastu.
2015: Fönsterrenovering av vindarna, renovering av portar och motionsrum. Underhållsåtgärder av yttertak.
2014: Färdigställande och försäljning av lokaler som omvandlats till sju stycken lägenheter. Nyinstallation av sopsug och renovering av hissarna
2013: Renovering av tvättstugor
2012: Byte av entréportar samt renovering av trapphus.
2011: Installation av ny värmecentral
2010: Installation av bergvärme, vilket sänkte värmekostnaderna med ca 80 %.
2009: Renovering av innergård med planteringar och stenläggningar.
2006: Byggnation av sex stycken vindsvåningar.
2003: Installation av fibernätverk
1987-93: Under dessa år totalrenoverades hela fastigheten med bl a byte av vatten- och avloppsstammar, byte av elstigar, fasadrenovering samt omläggning av tak.

Diskuterade åtgärder:
2020: Renovering av hyresrätter.
2020-22: Preliminärt planerat underhåll av yttertak.
2024-27: Preliminärt planerat underhåll/putsning av fasader.
Ekonomi
Stabil förening med god ekonomi och bra intäkter från lokaler. Den 1 juli 2019 höjdes avgiften med 5% med syfte att öka underhållsfonden och då skapa större buffert för att undvika upptagande av nya lån.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Vasastan STOCKHOLM

Observatoriegatan 21A

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg