230
MED43AB6681297D40ED8646DE6158E0747D

Vindslägenhet i stilren design och låg månadsavgift! I stabil förening med god ekonomi.Norra Bogesundsgatan 7A Gräshagen, JÖNKÖPING

Gräshagen, JÖNKÖPING

Norra Bogesundsgatan 7A


PRIS1 395 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

39 kvm

VÅNING

4

LÄGENHETSNUMMER

8-2014-1-27-9

MÅNADSAVGIFT

1 756 kr

BYGGÅR

1956

PRIS

1 395 000 kr

Vindslägenhet i stilren design och låg månadsavgift! I stabil förening med god ekonomi.

Kvadratsmart vindslägenhet i nordisk design och stil. 39 smarta kvadrat och passar dig som gillar det lilla extra. I en stabil förening med god ekonomi möjliggör en förmånligt låg boendekostnad!

Interiört bjuds mycket hemtrevliga materialval som passar de allra flesta i smaken. Smart hall med dolt utrymme för förvaring följt av ett stilrent kök med diskmaskin som förenklar matlagningen och som öppnar upp mot allrummet. Allrummet rymmer den större dubbelsängen avskiljt och soffa med tv-hörna. Här är kvadraten fint fördelade och inredningen går i nordiska material och design.
Badrummet är också uppdaterat på senare år och bra planerat. Vindsförråd på samma våningsplan och här bor du privat högst upp i huset utan grannar på samma plan. Lugnt, skönt och tryggt.

Bostadsrättsföreningen HSB Narva är välskött med god ekonomi. Trappstädning och gårdsskötsel sköts av extern part. Bekvämt för dig som boende.

Området Gräshagen bjuder närhet till grönt och skönt med vacker natur. Vad sägs om Vattenledningsparken, Stadsparken och Bårarp? Vackra landskap att upptäcka och ett par smultronställen på vägen. Chokladverkstan är ett uppskattat utflyktsmål bland hagarna i Bårarp.
Närhet till livsmedelsbutik, pizzeria, skola och Jönköping City. Området är beläget endast några minuter från Jönköping City och på nära cykelavstånd till Högskolan/Jönköpings University (JU). Busshållplats på nära avstånd som trafikeras av stomlinjebuss nr 3.
E4:an når du på ett par minuter som bidrar till ett enkelt resande eller pendlande för dig som arbetar på annan ort, liksom till 40:an mot Göteborg.

Varmt välkommen att trivas på Norra Bogesundsgatan 7A.

"Det bästa med lägenheten är att den är välplanerad och det öppna köket. En mysig och personlig vindslägenhet på privat läge". - Säljarens egna ord.


Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Ansvarig mäklare

Bilder

MED43AB6681297D40ED8646DE6158E0747D
MEDCFC29B47200F4E5D8226E1BF7F1B6A0D
MED74A1D0ED9D5244E3A19355C5BF1BE9B8
MED3D6A1391E6A5430E9F7F64BD8BD3B6F4
MED6FA3A9F831EB49C7932711FD9F6D73F4

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

39 kvm

LÄGENHETSNUMMER

8-2014-1-27-9

VÅNING

4 av 4

MÅNADSAVGIFT

1 756 kr

BYGGÅR

1956

PRIS

1 395 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

säljarens information

Hela lägenheten är totalrenoverad 2014, under tiden som säljaren har bott har säljaren platsbyggt klädkammaren, lagt ekgolv, bytt köksluckor och oljat om bänkskivan samt satt in en diskmaskin.

HALL

Laminatgolv (samma i hela lägenheten förutom klädkammare och badrum) möter väggar i vit färg.

KÖK

IKEA kök 2014 med nya köksluckor från 2022. Bänkskiva i massiv infärgad ek (2022), golvet är samma laminatgolv som i övriga lägenheten och väggar går i väggfärg i gråbrun/ beige/lila.
Utrustat med: kyl/frys Gorenje, ugn och induktionshäll från Gorenje samt diskmaskin från Cylinda är från 2021.

ALLRUM

Genomgående laminatgolv och samma trivsamma väggfärg som köket.
Sovdelen bjuder grå tapet på ena väggen och resterande väggar är vita och släta.

BADRUM

Badrummet är helkaklat och gjort 2014 i stilrent grå/vita toner.
Utrustat med: WC, handfat med kommod och dusch. Smart planerat och här har man nyttjat ytan väl.

KLK

Inredd klädkammare med ekgolv och vita väggar. Smart förvaring och dold på ett snyggt och praktiskt sätt.

AMANDA EMME INFORMERAR:

- Tvättstugan ligger i huset bredvid i källaren (ligger i husnummer 5). Det finns ett bokningssystem där och man har en nyckel som man bokar via. Finns 3 tider per dag x 2 olika tvättrum.
- Det finns ett förråd på samma våning som är 2,5 x 3 meter. Sedan finns en matkällare i källaren där kan förvara saker (uppskattningsvis 1 x 1 meter).
- Det finns cykelförråd i källaren (samma hus som man bor i).
- Ica nära ligger ca 3-5 minuter gång och här ligger även busshållplatsen (3:an går var 10:e minut vanligen under rusningstrafik och dagtid).

- Stabil brf med god ekonomi vilket gör att du kan bo billigt med låg månadskostnad.
- Trappstädning och gårdsskötsel sköts bekvämt av extern part.
- Trevligt område med närhet till Högskola, kommunikationer, mataffär och intilliggande område Torpa med dess småskaliga utbud.
- Naturnära miljöer bjuds på området. Vad sägs om Vattenledningsparken, Stadsparken eller Bårarp? Motionsrundorna går verkligen att variera. Vill du närmare City så ta rundan runt Munksjön.
Perfekt läge för dig som inte vill välja mellan närhet till citylivet och naturnära miljöer.

ÖVRIGT:

- Något förhöjt radonvärde efter mätning i lägenheten enligt uppgift från säljaren 2023-05-26.
Föreningen har vidtagit åtgärder för förbättra ventilation som ”goodwill” i badrum samt byte av träskel och det stora fönstret. Ny mätning är nu pågående 2023-10-27 enligt uppgift från säljaren med nya mätresultat efter ca. 12 veckor. Ingen kostnad för bostadsrättsinnehavaren som faller ut i samband.
- Kyl/frysen låter ibland med ett tyst brummande ljud.

Om området

Ett område sydväst om Jönköping. Bostadsområdet erbjuder boendemöjligheter i form av småhusområden och bostadsrätter men även hyresrätter.

Utbud på området
För den som önskar kombinera naturnära miljöer och vackra områden men ändå behålla känslan av närhet till Jönköpings innerstad och kommunikationer så är Gräshagen optimalt. Med närhet till E4: an som du enkelt tar dig ut på tar du dit snabbt från punkt A till B.

Naturnära områden
Gräshagen ligger mycket nära natursköna områden såsom Bårarp och Vattenledningsparken men likväl med närhet till Jönköpings City.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också angränsande Torpa och Gräshagen erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Torpa finner du även livsmedelsaffärer och mindre lokala butiker så även elaffär och skräddare. Lokalt på området finns även restauranger, frisörer, caféer och hudvårdssalong.

Kommunikation
Gräshagen erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar som går frekvent samtliga veckodagar och helger. Från Gräshagen är det även både gång- och cykelavstånd till centrala Jönköping.

Skola och barnomsorg
Tokarp som angränsar till Gräshagen där förskolor och grundskola upp till skolår 6 finns. Då barnen kommer upp i högstadieålder erbjuds skolår 7-9 finns närmast på Torpa/Junedalsskolan eller Ljungarum/Ljungarumsskolan.
Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,51101 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,51101 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

92 259 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2022. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1956

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-06-10

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

92 kWh/m² och år

Förening

NAMN

HSB Brf Narva

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

133

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

11

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Brf HSB Narva i Jönköping är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningens 5 byggnader är uppförda på 1950-talet. Byggnaderna har 16 uppgångar på adresserna Fornkullegatan 2, 4, 6, 8 samt Norra Bogesundsgatan 1, 3, 5 och 7. Det är totalt 133 bostadsrätter och 11 lokaler. Lokalerna hyrs till viss del ut till företagare, en second hand butik och ett par av lokalerna används till förvaring/förrådsutrymme.

Ägandeformer:
Juridisk person: Tillåts ej.
Andelsägande: Tillåts. Exempelvis om en förälder med barn önskar samäga.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår även bostadsrättstillägget för föreningens medlemmar. Hemförsäkring tecknas separat av dig som boende.

Ekonomi:
Stabil förening med välskött ekonomi. En höjning 20230101 på 7 % av årsavgiften genomfördes.
Från 2024-01-01 kommer årsavgiften att öka med endast 2 %.
Avgiftsförändringar kan komma att ske till årsskiftet men inget beslut taget ännu med anledning av inflation och ökade kostnader generellt.

El:
Som boende tecknar du eget el-avtal.

Gjorda renoveringar:
Asfaltering vid garage - 2022
Byte av alla kulvertar - 2022
Byte av takpapp på garagen – 2020
OVK-besiktning samt mindre ventilationsarbeten - 2020
Anläggningsarbete - 2019
Byte av hygrotork torkrum och byte av tvättmaskin - 2019
Målning av källarfönster - 2018
Relining av avloppsrör källargolv till husliv - 2018
Byte av tvillingpump - 2018
Låsbyte 2016 på samtliga dörrar i föreningen
Dränering av huset på Norra Bogesundsgatan 7 - 2015
OVK, exteriör belysning utanför källardörrarna samt målning av lekutrustning och skjul - 2014
Målning av trapphus och ledbelysning - 2013
Ventilationsrengöring - 2012
Ny plåt på alla skorstenar - 2011
Stamrenovering - 2008
Fasad, balkonger, tak och fönster från 90-talet.
Samtliga av föreningens entrédörrar är utrustade med portkod.

Kommande renoveringar:
De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
Radonmätning utförs under 2022/2023 - pågående fortsatt.
Dränering är pågående med ett hus i taget.
Lagning av grunden och målning av smideshäcken vid källartrapporna.
Planteringar och trädgård kommer att uppdateras i anslutning. Takrenovering ca. 2025 och framåt enligt årsredovisning 2022.
Renovering av skyddsrum.
I övrigt inga större renoveringar planerade framöver.

Parkeringsmöjligheter:
Föreningens bilplatser utgörs av 20 garageplatser á ca 350-400 kr/mån beroende på storlek.
31 p-platser med elstolpe á ca 210 kr/mån. I dagsläget är det kö till dessa platser.
Det är avgiftsfri parkering på omkringliggande gator.

TV/bredband och telefoni:
Föreningen är ansluten till Tele2. Bredband 100/10 från Tele2 ingår i avgiften samt grundutbud av tv-kanaler och anslutning till telefoni.

Gemensamma utrymmen
I källaren finns det ett cykelförråd.
I källaren till husen med adress Norra Bogesundsgatan/Fornkullegatan (L-formade husen) finns gemensamma tvättstugor, torkrum och mangelrum.
I föreningen finns ett övernattningsrum som kan hyras för 100 kr/natt i huset på Fornkullegatan 8, där finns en dubbelsäng och toalett samt tillgång till en vattenkokare.
Föreningen håller med både källarförråd och vindsförråd.

Övrigt:
Trappstädning och gårdsskötsel sköts av extern part och ingår i månadsavgiften. Bekvämt för dig som boende.

Informationen avstämd med ordföranden 2023-11-27.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Fornkullegatan 8B
Energideklaration Norra Bogesundsgatan 3
Energideklaration Norra Bogesundsgatan 7
HH Fast eller lös egendom BR
HH Undersökningsplikt/felansvar köp BR
HH Viktig information BR
Stadgar
Årsredovisning 2022
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Gräshagen

Norra Bogesundsgatan 7A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg