230
MEDF242BE5B9C5D465D8AE60E5A2DB17E89

Uddevalla centrum, Uddevalla

Nonnens väg 6


PRIS6 995 000 kr

Boka visning

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

11 rok

BOAREA

318 kvm

BIAREA

269 kvm

TOMTAREA

893 kvm

BYGGÅR

1951

PRIS

6 995 000 kr

Stor representativ fastighet med oerhörd potential och bästa läge i centrum

Nu har ni chansen att förvärva en av Uddevallas största villor på nästan 600 kvm i Uddevalla centrum med en lantlig idyll i bakgrunden vid Skansberget.

Fastigheten är helt unik i sitt slag. Här finner ni ett arkitektritat, historiskt hem med många unika och väl bevarade tidstypiska detaljer att försjunka sig i. Den klassiska läkarvillan ritad av B. Borgström ligger på en höjd i ett mycket attraktivt, trivsamt och tryggt område med ett stenkast från centrums alla faciliteter. För pendlaren ligger tågstationen inom några minuters promenadavstånd.

Sitt centrala läge till trots har tomten ett mycket fritt och högt läge där ni kan njuta av er egen lugna oas och härlig utsikt. Från vardagsrummets ena fönster skymtar till exempel Uddevalla inlopp och från det andra fönstret skymtar den fria skogshorisonten i öster.

Fastigheten vetter mot den vackra, natursköna allmänningen helt utan bebyggelse och insyn. Tomten är delvis sluttande och var från början planterad med en del fruktträd såsom äpple-, päron- och plommonträd. Trädgården är välskött och grann. Nya planteringar sattes 2023 mot fasaden mellan garage och entré. Här finns utrymme för umgänge, odling och att bara njuta av grönskan. Ett perfekt boende för en hel familj!

Denna fastighet lämpar sig även till generationsboende, uthyrning, verksamhet/företag eller varför inte göra lägenheter för uthyrning eller försäljning. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan göra med denna fantastiska fastighet och dess läge!

Här bor ni med gott miljösamvete och njuter av låga energikostnader tack vare en imponerande solcellsanläggning på taket, som förser hemmet med hållbar energi. Solcellernas årliga produktion överstiger idag hushållets förbrukning, vilket ger en möjlighet att sälja överskottet. Det finns även möjlighet att ansluta två batterier på vardera 15 kWh. Den årliga produktionen beräknas till 20 990 kWh, medan årsförbrukningen understiger 5 000 kWh per år.

Huset består av tre våningsplan varav översta våningen utgörs av en delvis inredd vindsvåning med möjlighet att göras om till en eller två separata lyxvåningar med utsikt över stan.

De andra två våningsplanen har en pampig takhöjd på upp till tre meter och generösa sällskapsytor med tre sociala rum i fil mot skogssidan. Utöver detta finns kök, rymliga möblerbara hallar, flera badrum/WC och flera sovrum. Sovrummen kan inredas som kontor, hobbyrum eller för annan verksamhet.

Med tre stora balkonger i olika väderstreck kan ni njuta av solen från morgon till kväll i era egna mysiga tillhåll.

Huset är gediget byggt i betong och sten med inslag av ädelträ. Golven är genomgående i marmor och sten med golvvärme samt äkta stavparkett i ek. Badrummen har marmorgolv eller klinker och kaklade väggar. Huset har platsbyggda bokhyllor och detaljer i ädelträ.

Stora fönster ger härligt ljusinsläpp och fönsterbänkarna är av exklusiv marmor. Entrén är rymlig och leder till ett sällskapsrum med ädelträväggar, egen bar och braskamin. På undervåningen finns en möblerbar hall, flera sovrum/kontor, spaavdelning med bastu, tvättstuga, två WC, matkällare, förråd och ett dubbelgarage med ingång från huset.

En pampig ektrappa med smidesräcke leder till övervåningen, upplyst av en stor kristallkrona. Här finns en möblerbar hall med platsbyggd bokhylla i ädelträ. Från hallen når man ett stort vardagsrum med matsal och en vacker öppen spis med marmorbeslag. Skjutdörrar i ädelträ leder till stora matsalen, som i sin tur leder till ett modernt kök. På övervåningen finns också ett mastersovrum med eget badrum och en stor balkong med morgonsol.

Fastigheten ligger på ett av Uddevallas bästa lägen, nära centrum, matbutiker och skolor. Uddevalla kommun bygger ett nytt kommunhus i området, vilket stärker områdets status.

Området har goda kommunikationer med buss och tåg, samt flera parkeringsplatser. Hamninloppen ligger 100 meter från huset och strandpromenaden 200 meter bort. Närmaste strand är fem minuter bort och Göteborg nås på 80 km motorväg. Välkommen till Uddevalla, en pärla på Västkusten!

Visningar

Vänligen boka er för visning!

30
juni | söndag
Kl 17:00 - 18:00

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MEDF242BE5B9C5D465D8AE60E5A2DB17E89
MED73724F8794C24830A95C289BB0CFB566
MED3DDD3C4A255D4E4BB998B5BE3D59E0BB
MEDE35F477893BA4BA3BE330763AC9DD59A
MED7C6EBA6F431E4A198EBEDF092137823E

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Karta

Uddevalla Uddevalla centrum

Nonnens väg 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret