190
MED00253AECA53440ED9A8021DE030B5074

Gavelbostad i bästa tänkbara huset på Näckrosvägen! Inynsskyddat.

Kommande®

Råsunda, Solna

Näckrosvägen 18

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,087
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea53.5 kvm
Lägenhetsnummer0363
Byggår1948

Med ett av de bästa lägena i Näckrosen finns den här gavelbostaden i rätt riktning! Sista punkthuset innan villorna, vilket ger dig ett mer fritt läge invid grönska och solen. Något de andra fastigheterna saknar, dessutom närmsta läge till både Näckrosparken, Mall of Scandinavia och Råstasjön. Fönster i söder och öst i fritt läge från insyn. Solen strålar in härligt på balkongen under de bästa soltimmarna. Här får du ett boende där du känner att du bor i stan, men samtidigt när du öppnar fönstret så hör du fågelkvitter. Fönster i två väderstreck som tillåter ett härligt ljushav att omfamna bostadens vackra ytskikt. Bästa tänkbara kombinationen av gammalt och nytt! Vackert originalgolv i vardagsrum och sovrum, vackra fönsternischer och högt i tak (2.70). Separat kök med yta för matbord.. Fräscht och fint badrum. Ena fönsterpartierna vetter mot vacker lugnande grönska och den andra mot sydliga läget för solens bästa timmar. Rymlig klädkammare tillhörande som kan nyttjas även för hemmakontoret. Vinds- och källarförråd tillhörande som du kommer åt via hiss. Flera ytor genom hela bostaden optimerad för olika hemmakontors-ytor. Stabil förening med hela 521 lägenheter och 36 st lokaler! Lågt belånad som ger rymd att ha en låg avgift inkluderat bredband! Inga planerade förändringar. Utanför porten har du anrika Råsundavägen och alla restauranger, grönområden, kommunikationer och livsmedelsbutiker som du eftersträvar. Mall of Scandinavia har du inom gångavstånd. På en minut har du Näckrosens t-bana och klassiska Filmstaden där du kan avnjuta en bio-upplevelse. Buss 515 tar dig till Sundbybergs Centrum och till Solna Station samt Odenplan. Njut av löpstråken runt Råsta- och Lötsjön.

Välkommen till Näckrosvägen 18!

- Insynsskyddat läge och i souterräng.
- Balkong i söderläge som erbjuder bästa soltimmarna.
- LÅG AVGIFT! Inkl bredband.
- Optimal planlösning där ingen kvadratmeter gått åt spillo.
- Rymlig klädkammare med plats årets alla plagg och möjligt hemmakontor.
- Fönster i två väderstreck tack vare gavelläget som erbjuder sol större delen av dagen.
- Härligt ljushav som flödar in tack vare de många stora fönsterpartierna.
- Flertalet ytor genom hela bostaden optimerade för hemmakontoren.
- Källar- OCH vindsförråd.
- Hiss.
- Parkering via boendeparkering lättillgängligt utanför porten, 1 000:- / kvartal.
- Nära till Coop Råsunda, restauranger och barer
- Nära till Mall of Scandinavia
- Nära till Filmstaden och biografen
- Nära till buss 515 mot Odenplan och Sundbyberg samt Näckrosen T-Bana (city på 10 min)
- Nära till grönområden och parker

Om området

Kommunikation

Lägenheten ligger centralt med mycket goda kommunikationer. Från Råsundavägen går bland annat buss 515/595 åt ena hållet in till Odenplan och Stockholm via Solna station och åt andra hållet till Sundbybergs centrum/Sundbybergs station. Härifrån går dessutom buss 156 till Danderyds sjukhus och Ulvsunda industriområde. Två tunnelbanestationer Solna C och Näckrosen betjänar området. Till Solna Centrum och T-banan tar det ca 5-10 minuter att gå. Pendeltåget vid Solna station nås också efter en kortare promenad och är man bilburen så tar man sig snabbt in till Stockholms innerstad via Karolinska området. Påfarten till E4 nås på några minuter och E18 likaså.

Parkering

Boendeparkering finns på gatan. För folkbokförda i Solna Stad kan tillstånd för boendeparkering sökas på Kommunhuset tel. 08-734 21 00. Man kan även använda deras hemsida www.solna.se och fylla i ansökan. Själva tillståndet är gratis, man löser sedan antingen månadsbiljett 300:- eller 3-månaders biljett 750:- dessa biljetter köps i utvalda kiosker i Solna. Det går även att lösa biljetter dag för dag i automater. För mer information samt priser och blanketter se www.solna.se.

Övrigt

Solna stad växer och nu byggs kommunen ihop med Vasastaden och därmed också Stockholms innerstad. Nya Arenastaden, Friends Arena och Mall of Scandinavia ligger inom några få minuters promenad från bostaden. Arenastadens shoppingmall är ett fullvärdigt alternativ, inte bara till Stockholm city, utan även till många internationella motsvarigheter med dess arkitektur, flaggskeppsbutiker, restauranger och evenemang utöver det vanliga.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar 20181110
Energideklaration 2018
Årsredovisning Brf Näckrosen 2019
Kommande

Bilder

Planlösning

I Filmstaden finns SF-biograf

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
53.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 3,087
Andel i föreningen
0.17595 %
Byggnad
Byggnadsår
1948
Energideklaration
Utförd
Energiklass
E
Förening
Namn
Brf Näckrosen i Solna
Om föreningen
Brf Näckrosen i Solna bildades redan år 1944 och består av totalt 521 st lägenheter och 36 st lokaler. Alla hus stod klara för inflyttning 1948. Föreningen är en av Solnas större bostadsrättsföreningar och är ekonomiskt stabil och välskött med en fastighetstekniskt mycket god standard med bl.a. moderna datorstyrda undercentraler för fjärrvärmen. Enligt mejl från ordföranden 2020-09-25 finns i dagsläget inga inplanerade avgiftsförändringar. Föreningen har en informativ och uppdaterad hemsida, se www.brfnackrosen.se för mer information.

Brf Näckrosen har ett suveränt läge med närhet till det mesta. På någon minuts promenad finns T-bana Näckrosen (varifrån resan till T-Centralen tar ca 11 min) och buss 515 som tar dig till Sundbybergs Centrum alternativt Solna Station och vidare till Odenplan. Granne med föreningen finns även Gamla Filmstaden med flera trevliga restauranger, kemtvätt, gym och modern och populär SF-biograf. På kort gångavstånd finns trevliga promenadstråk runt Råstasjön och Lötsjön samt Arenastaden med Friends Arena för olika evenemang och Mall of Scandinavias enorma serviceutbud. Något längre bort finns Hagaparkens trevliga grönområden, mysiga Brunnsviken och Ulriksdals slottspark.
Antal lägenheter
521
Antal lokaler i föreningen
36
Tv och bredband
Föreningen har Com Hem kabel-TV med bredbandsuttag. Basutbudet för TV inklusive digitala kanaler ingår i månadsavgiften.
Alla lägenheter har också uttag för bredband via Ownit. Bredband via Ownit ingår i avgiften.
Parkering
Föreningen har ca 67 st P-platser samt 13 st garageplatser och 8 st MC-platser. Hyran för parkeringsplats är 400 kr/månad utan eluttag och 450 kr/månad med eluttag. Garageplatser kostar 450 kr/månad. För närvarande är det lång kötid till dessa. I området i övrigt gäller boendeparkering genom Solna stad, kostnad 400 kr/mån eller 1000 kr/kvartal.
Renoveringar
Ett urval av föreningens renoveringar:
1993-1994: Stambyte genomfördes inkl. renovering av badrum, nya elstigare och nya elcentraler
2006: Trapphusen renoverades inkl. ytterportar av ek och trapphusgolven slipades
2009: Renovering av balkonger
2011: Reparation och målning av källarlokaler
2013: Byte av passersystem
2013-2016 Fönstermålning utvändigt och fasadrengöring och målning på Näckrosvägen 18-34
2014-2016: Energibesparande åtgärder med bl.a. värmeåtervinning
2016: Stamspolning av både kök- och badrumsstammar (Detta görs regelbundet med rekommenderat intervall)
2017: Samtliga entrédörrar har slipats och lackats
2020-2021: Taket på Näckrosvägen 37-39 planerar att läggas om som en del av det löpande underhållsarbetet
2017-2022: Samtliga hissar ska renoveras som en del av det löpande underhållsarbetet
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 10 %.
Äger föreningen marken
Ja.
Övrigt
Brf Näckrosen har en föreningslokal att hyra vid tillställningar samt övernattning för gäster. Den rymmer 28 personer och kostar 500 kr per dygn.

Föreningen har 14 tvättstugor samt en grovtvättstuga med en 8 kg maskin för mattor och täcken etc.

Karta

Råsunda Solna

Näckrosvägen 18

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg