MED58E44626AB93480CB000AB2C97251A67

Vällingby Centrum, Vällingby

Mörsilsgatan 26

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,410 inkl värme, VA, förråd samt yttre underhåll
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea29 kvm
Lägenhetsnummer0031
Driftskostnad480 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,595,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Charmig 1:a med ett fantastiskt läge i populär förening! Lägenheten erbjuder ett ljust rum med plats för både matbord, säng och soffa, ett hemtrevligt kök och ett stambytt badrum. Goda förvaringsmöjligheter och ett förråd i källaren. Föreningens hyresrätter är en stor tillgång som ger ett bra ekonomiskt tillskott till föreningen när de säljs.

Bostaden är belägen med närhet till både tunnelbanan och goda busskommunikationer. Vällingby City ligger runt knuten med sitt stora utbud av butiker och restauranger. Även simhall, ridskola och idrottsplatser finns i området. Vackra promenadstråk i Grimsta naturreservat där du kan njuta av naturen och fina badplatser vid Mälarens strand.

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I närliggande Vällingby City finns shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Parkering

Fri parkering på gatan.

Bilder

Brf Solterrassen

Kök

Jaime Markenbjörk

Hall

Entré

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Redan innanför ytterdörren möts du av det fina ljusinsläppet från allrummets fönsterpartier. Till vänster är ingången till badrummet och i hallen finner du klädkammaren. Väggarna är vitmålade och praktisk lättstädad klinkergolv. Innerdörrarna är tidstypiska från 50-talet.

BADRUM
Vitkaklade väggar med en blå bård och ljusblått klinkergolv. Utrustat med badkar, wc, tvättställ och badrumsskåp.


ALLRUM
Ett stort rum med plats för både soffa, säng och matbord. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusflöde i rummet. I solvalkoven får ni plats med en mindre dubbelsäng.

KÖK
Trevligt kök med en stor portion charm och ljusinsläpp. Vita träluckor, mörk kakel, en mörk laminatbänkskiva.
Kombinerad kyl/frys och spis från Electrolux. Ett litet fönster ger ljusinsläpp även här. Även här är det vitmålade väggar.
Antal rum
1 rum
Boarea
29 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
SEK 1,595,000 Utgångspris
Avgift
SEK 1,410 inkl värme, VA, förråd samt yttre underhåll
Driftskostnad
SEK 5,760 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,360
Försäkring
SEK 2,400
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftkostnader är individuella.
Andel i föreningen
0.57384 %
Andel av årsavgiften
0.57204 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 8/19/2008
Energiprestanda
165 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till bostaden tillhör ett förråd och en matkällare.
Förening
Namn
Brf Solterassen
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Solterassen består av fem terrasshus i sex våningar med adresserna Mörsilsgatan 24-32. Totalt är det 98 bostadslägenheter varav ca. 27 är hyresrätter, dessutom finns 13 lokaler. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt, löptid till 2013-09-30. Samtliga kök och badrum stambyttes 1998-2002. Nybyggd tvättstuga längst ner i port 28. Ekonomisk förvaltare är SBC. Överlåtelseavgiften som köparen betalar är ca 1070 kr och pantsättningsavgiften är ca 428 kr per pant. Ordförande i föreningen är Jan Viberg, telefon: 070-225 81 61.
För mer information se brf Solterassens hemsida: http://brfsolterrassen.web.officelive.com/default.aspx

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Mörsilsgatan 26

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg