Almedal/Johanneberg, Göteborg

Mölndalsvägen 87D

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,862 Utöver avgiften tillkommer 220 kr och där ingår bredband, tv, el och telefoni. Varmvatten debiteras efter egen förbrukning.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea50 kvm
Våning6 (hiss finns)
Byggår2018
Driftskostnad342 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,995,000

Ansvarig mäklare

Visningar

20
September | Sunday
Kl 13:15 - 13:45

Toppmodern bostad med högt läge och öppen planlösning. Här bor du i en nyproducerad lägenhet med modern känsla, smarta lösningar och balkong i sydvästläge. Du bor med fina materialval i en bostad som går i typisk skandinavisk stil. En oerhört praktisk detalj är att ditt förråd finns precis utanför din egen entrédörr, perfekt för saker du vill åt oftare! I närområdet finner du två välsorterade mataffärer, motionsanläggningar och härliga grönområden. Från bostaden tar du dig även enkelt ut på leden för kommunikation via E6/E20! Hjärtligt välkommen att boka dig för visning!

Om området

I stadsdelen Krokslätt ligger gröna Almedal. Här bor du i rofylld avskildhet från innerstadens brus. Samtidigt är det bara tre minuter bort till Korsvägen och Liseberg.
I Almedal finns lummiga grönområden och en bebyggelse som till största delen är från 1940-talet. I området finns närhet till flera lunchrestauranger, mataffärer och banker. För att träna behöver du inte gå långt - Nordic Wellness har gym, personlig tränare och gruppträning och på Fitness24Seven tränar du vilken tid på dygnet du vill.
Vid Mölndalsån ligger de röda gamla tegelbyggnaderna kvar efter Lyckholms bryggerier. Idag huserar Oceanbryggeriet där med ett skummande utbud av säsongs- och specialöl. De levererar profilöl till flera restauranger i Göteborg och välkomnar besök av ölfantaster i sitt hantverksbryggeri.
Från Almedal har du nära till allt i centrala Göteborg. Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken ligger på kort promenadavstånd. Här kan du även hoppa på flygbussen som på 20 minuter tar dig till Landvetter. Vid Korsvägen tar också Göteborgs stora evenemangsstråk vid med attraktioner som Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Filmstaden Bergakungen. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik. Bra shopping hittar du närmast på Avenyn som också vimlar av restauranger, pubar och klubbar.
Till city går eller cyklar du lätt. Annars går spårvagn 4 och 2 med täta turer. För dig som pendlar finns tågstation på Mölndals Bro och med bil tar du dig enkelt ut till de stora lederna som E6, E20 och RV40.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
50 kvm
Areakälla
föreningens information
Mölndalsvägen 87D
Varmt välkommen till denna nyproducerade tvåa från 2018 i otroligt expansiva Almedal. Vill du bo i en öppen planlösning som genomgående är fräsch är detta sannerligen ett boende för dig. Stilrena ytskikt, grymt planerad, vitvaror från välkända märken, balkong i sydvästläge och som en liten extra touch finns det Bluetooth-högtalare i badrummets kommod. Utanför dörren har du Ica-Maxi och spårvagnar som tar dig till Göteborgs city på ett par minuter.

Lägenhetens 50 kvm disponeras enligt följande:
Hall
Ett steg in och du känner direkt att detta är en lägenhet med gott om ljusinsläpp. Till höger när du kliver in har du två skjutgarderober som sväljer säsongens kläder. Vi står på vitpigmenterad ek som är genomgående i lägenheten och i taket sitter LED-belysning. Till vänster har vi badrummet men jag tycker vi vandrar ut till kockens favoritställe, jag talar såklart om köket!
Kök
Här har vi ett stilrent kök med fina materialval och gott om arbetsyta. Integrerad diskmaskin, mikro och ugn. Behöver du koka upp vatten fort så har du en induktionshäll från Siemens. Vita köksluckor och stänkskyddet är i grå sten. Kyl och frys från Siemens. Diskmaskinen
är integrerad. Här får du plats med matbord och tillhörande stolar. Gott om förvaringsmöjligheter och känslan av lyx är genomgående.
Vardagsrumm
Vardagsrummet har en social och öppen disposition mot köket, perfekt för trevliga middagar. Plats för soffgrupp och övrigt möblemang. De stora fönsterna ger gott om ljusinsläpp och här bjuds det på djupare fönsternischer. Ska vi ta vänstra eller högra öppningen till sovrummet? Vi tar högra.
Sovrum
Sovrummets väggar är målade i en härlig mintgrön färg som ger lugnet man behöver efter en lång dag. Här får det plats med stor säng och tillhörande nattduksbord. Vill du skärma av dig från resterande delar är det lätt eftersom att öppningarna till sovrummet har skjutdörrar. Till sovrummet hittar vi även den stora klädkammaren som rymmer allt från arbetskläder till festkläder. Från sovrummet når vi en av många guldkorn i denna lägenhet, nämligen balkongen.
Balkong
Balkongen är placerad i sydvästläge där det ligger trall. På balkongen får det plats med soffgrupp, bord och krukväxter.
Badrum
Det fräscha badrummet bjuder på grått klinkers och stora vita kakelplattor på väggen. I taket sitter det LED-belysning. I denna lägenhet har du egna tvättmöjligheter på grund av kombimaskinen från Siemens. Badrummet är utrustat WC, vägghängd tvättställning, förvaringsskåp, arbetsbänk, dusch, handfat, badrumsspegel och självklart en kommod med integrerad högtalare för Bluetooth-anslutning.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 9, hiss finns
Pris
SEK 2,995,000
Avgift
SEK 2,862 Utöver avgiften tillkommer 220 kr och där ingår bredband, tv, el och telefoni. Varmvatten debiteras efter egen förbrukning.
Information avgift
Föreningen har inga planerade renoveringar eller beslutade avgiftsförändringar (kontroll 2020-08-20)
Driftskostnad
SEK 4,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
VA
SEK 700
Försäkring
SEK 900
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Förbrukningen kan variera beroende på avtal och användning.
Andel i föreningen
0.9682 %
Andel av årsavgiften
0.99 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 8/21/2019
Energiklass
C
Energiprestanda primärenergital
73 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Norra Nova
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Norra Nova består av 91 bostadsrättslägenheter och har fyra lokaler för uthyrning. Föreningen äger sin egen mark och belastas därför ej av tomträttsavgäld.

Light Factory är kvarteret som utvecklats längs med Mölndalsvägen och detta område benämns även som södra centrum. JM har varit ansvarig för projektet och denna del knyter ann till Göteborgs innerstad på ett förträffligt sätt med god kommunikation i direkt anslutning till byggnaden. Det som är unikt och en enorm fördel för de boende i Brf Norra Nova är att du har ditt förråd direkt utanför din egna ytterdörr vilket möjliggör en smartare förvaring och en tillgänglighet som är oslagbar. Bostäderna har även intretts i scandinavisk tappning och med hög kvalitet.

Föreningens lokaler hyrs för nuvarande av en restaurang, en hårvårdateljé och en skomakare.

Det finns förråd för cyklar, barnvagnar och rullstolar i föreningens fastighet. Det finns dessutom sex stycken extra cykelförråd för uthyrning. En undercentral för vattenmätare, elcentral, fläktrum och fjärrvärmeväxlare finns. Se föreningens senaste årsredovisning för mer information beträffande gemensamhetsanläggningar och servitut.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Inflyttningen till fastigheten påbörjades september 2018.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Avtal tecknas med Telia. För varje lägenhet ingår en digitalbox för TV.
Parkering
42 stycken garageplatser (1 300 kr/mån), 3 stycken MC-platser och 2 elbilsplatser (1 650 kr/mån). Separat kö till platserna. Kortare kö enligt information från styrelsen.
Parkering kan finnas vid ÅF-hyset som ligger på Grafiska vägen 19. Det är ungefär 250 meter dit. Mer information hittar du på https://www.apcoa.se/parkering-i/goeteborg-1/aaf-huset-garage/
Ekonomi
Föreningen avsätter årligen pengar till en fond för framtida fastighetsunderhåll och beloppet ska motsvara ca 35kr/kvm.
Övrigt
I fastigheten finns flera gemensamma utrymmen så som städrum, cyjelförråd, barnvagnsförråd och även 6 separata cykelförråd som går att hyra. Föreningen delar gården med närliggande föreningar genom en gemensamhetsanläggning.

Karta

Almedal/Johanneberg Göteborg

Mölndalsvägen 87D

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg