MED3A1013CB2D1B461B8DE716005C8A83AE

Södermalm - Skanstull, Stockholm

Marmorgatan 11

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,525 Inkl värme, vatten Internet 100Mb/s från Ownit.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea70 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer78733-01-01-0552
Byggår1950
Driftskostnad725 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,375,000

Välkommen till denna rymliga och ljusa 2:a (möjlig 3:a) med stort och nyrenoverat kök invid populära Årstaviken. Lägenheten blev smakfullt helrenoverat 2019 där tidsandan från det funktionella 50-talet bevarandes. Genomgående ljus lägenhet med socialplanlösning och stort sovrum. Här bor man i en välskött förening med närhet till allt som mängder av restauranger, butiker och mataffärer, samt en kort promenad från pulserande Hornstull och Tantolunden. Varmt välkommen på vinsning!

Om området


Med ett idealiskt läge bor du invid Skanstull, hjärtat av Södermalm. Ett pulserande område med flertalet populära restauranger, barer, caféer och butiker som lockar folk, samtidigt som du också når lugnet invid Årstavikens grönskande promenadstråk samt flera parker, via en kort promenad.
Området erbjuder också brett utbud av motion med bland annat Eriksdalsbadet med både inomhusbassäng samt utomhusbassänger, utegym vid Årstaviken, Badmintonhall samt flera gym.

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som passerar i Skanstull med bl.a. buss nr 3, 4, 57 och 74 går frekvent i området. T-bana (grön linje) alldeles vid Skanstull och pendeltåget vid Södra Station nås via en kort promenad. Buss nr 55 Tantolunden har hållplatser 200 meter från föreningens port.

Närservice

Mycket gott utbud av livsmedelsbutiker i området med välsorterade Ica Supermarket i Ringens köpcentrum, eller Hemköp invid T-banan. I Ringens köpcentrum finner du också ”Teatern”, en matscen mitt i köpcentrumet som erbjuder god mat från världens alla hörn. I Skanstull finns även ett Åhléns och populära Clarion Hotel. All närservice du kan tänka dig finns här såsom apotek, Systembolag, bagerier, delikatessbutiker, mycket goda shoppingmöjligheter och mycket annat.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.
Det finns också flertalet parkeringshus i området kring Skanstull.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med goda möjligheter till avhängning. Här finns plats för möblemang om man så önskar. Höger om ingången finner man lägenhetens badrum

BADRUM
Stilrent och jättefräscht badrum med grått kakel på väggarna samt mörkt klinker på golvet . Badrummet är rymligt med ordentlig duschhörna, tvättmaskin, kommod med spegel ovan, samt wc-stol. Utrustat med golvvärme och spottar i taket. Renoverat 2019

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier som skänker rummet ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns utrymme för soffgrupp, soffbord, mediemöbel och arbetsplats om så önskas. Från vardagsrummet når man även lägenhetens balkong. På golvet ligger ett fint massivt trägolv från Siljan som återfinns i hela lägenheten.

KÖK
Snyggt kök med mycket goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Köksluckor handsnickrade och har en neutral trä färg. Två stora fönster skänker ett behagligt ljusinsläpp till det fina köket som renoverades 2019. Maskinell utrusning i form av kyl/frys, spis, ugn, samt diskmaskin. Här finns gott om plats för ett större matbord och förvaring om så önskas. Här finns möjlighet att sätta upp en vägg och disponera lägenheten som en 3:a (se alternativ planritning).

BALKONG
Balkongen erbjuder utrymme för möblemang och plantering om så önskas.

SOVRUM
Rymligt sovrum med utrymme för dubbelsäng. Stora ytor för förvaringsmöjligheter genom garderober.

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Antal rum
2 rum
Boarea
70 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 15, hiss finns
Pris
SEK 4,375,000 utgångspris
Avgift
SEK 5,525 Inkl värme, vatten Internet 100Mb/s från Ownit.
Information avgift
Avgifterna höjdes med 2 % 1 april 2018, inga nya förändringar är bestämda enligt kontakt med styrelsen 2020-03-19.
Driftskostnad
SEK 8,700 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Försäkring
SEK 5,100
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.983 %
Byggnad
Byggnadsår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Förening
Namn
Marmorlunden Brf
Om föreningen
Marmorlunden Brf är en fastighet med högt kulturhistoriskt värde. De är grönklassade av Stockholm stadsmuseum vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. De adresser som hör till föreningen är Marmorgatan 1,3,5,7,9, 11 och 13 samt Tantogatan 11 och 13.

Föreningen förvärvade fastigheten under år 2008 och upplåter 207 st. lägenheter varav 22 st. är hyresrätter, varav de senare ses som en stor, dold framtida kapitaltillgång. Ytan på de 22 hyresrätterna i föreningens ägo uppgår till 977 kvadratmeter som med en försiktig värdering om 60.000 kr per kvm skulle innebära ett marknadsvärde om ca 58.6 Mkr. Det finns också fem hyreslokaler varav det i två bedrivs verksamheter. De tre övriga är antennplatser.

Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna Stockholm.

Vidare finns även mycket allmän info om föreningen på hemsidan: www.marmorlunden.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
207
Varav hyreslägenheter
22
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Kabel-tv levereras via ComHem grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband via Ownit Bredband 100/100Mbit ingår i avgiften.
Parkering
Det finns garage för små bilar på Marmorgatan 1-5. Dessa kostar 1800 kr/månad. Föreningen har även tre p-platser bakom Marmorgatan 11 samt fem p-platser i hörnet av Marmorgatan och Tantogatan, dessa kostar 1100 kr/månad. För närvarande är inget ledigt.

Det finns även ett MC-garage vid Marmorgatan 11, hyran är 500 kr/månad.
Mejla parkering@marmorlunden om ni är intresserad
Renoveringar
Utförda renoveringar:
Tak 1995
Fasad 1995
Fönster 1995
Tvättstugan 2007
Värmesystem 2011
Installation av nya låssystem med nya porttelefoner 2012-13
Stambyte/relining av badrummen i föreningen 2011-12
Byte av elstigare 2013-14
Genomförd OVK 2014
Stambyte avklarat genom en relining som avslutades 2015.
Värmeinjustering 2016/2017
Trapphus och hissar renoverades 2018/2019

Planerade underhåll:
Ingen större renovering är planerad för innevarande år.

Överst i höghuset finns två våningar med vindsförråd, styrelsen undersöker om de går att göras om till lägenheter. Eventuellt skulle man då även kunna bygga en takterrass med Söders bästa utsikt som alla medlemmar skulle kunna få utnyttja.
Ekonomi
De fasta utgifterna har minskat genom omförhandling av olika avtal och lån. Föreningens hyresavtal för lokaler har omförhandlas och har lett till ökade intäkter om uppskattningsvis 60 000 kr/år. Även föreningens låneräntor har förhandlats ned till fördelaktiga nivåer. Se årsredovisningen 2018 för mer info kring föreningens ekonomi.

Nyckeltal för 2019:
Lån per kvm/bostadsrättsyta 12 888 kr.
Långfristiga skulder 107 473 000 kr
Kassa Bank 6 469 924 kr
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, den som bor i lägenheten måste ha en minsta ägarandel om 10 %.
Äger föreningen marken
Ja föreningen äger sin tomtmark och drabbas därmed inte av någon höjd tomträttsavgäld.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Det finns cykelförråd på källarplan i varje hus och en tvättstuga på Marmorgatan 11 med 8 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 4 torkskåp, mangel samt grovtvättmaskin och bokbytarhylla

Karta

Södermalm - Skanstull Stockholm

Marmorgatan 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg