190

Örnsberg/Aspudden, Hägersten

Margaretha Krooks gata 6, vån 3

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,986 inkl värme, kallvatten och bostadsrättstillägg(försäkring)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea75 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer51301
Byggår2011/2012
Driftskostnad533 kr/månad

Sällsynt, väldisponerad och fin hörn-3:a, nyproducerad 2011/2012, med två balkonger i olika väderstreck. Utmärkt planlösning samt moderna och stilrena material-/färgval. Möjligheter finns att bygga om lägenheten till en liten 4:a alternativt att öppna upp mellan vardagsrum och matplats. Attraktivt läge endast ett stenkast från Mälaren och naturområden, samt mycket goda kommunikationer med t-bana och buss.

Se följande länk för helikoptervy över området: https://vimeo.com/238944671/8b9e57d250

Om området

Attraktivt läge i Örnsberg/Aspudden med närhet till all tänkbar service samt härliga omgivningar. Nära till kommunikationer med tunnelbana och buss, livsmedelsbutiker, restauranger m.m. Kort promenadavstånd till grönområden och Mälarens strand med välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. Här finns även välkända Vinterviken med företaget Winterviken med restaurang och café och mysiga Trädgårdscaféet, Skulpturens Hus samt koloniträdgårdar.

På kort av avstånd finns den populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid Aspuddsparken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Inom gång- och cykelavstånd från bostaden finns trevliga båthamnar och båtklubbar samt en populär 4-H gård, Eolshälls 4H, med många djur och aktiviteter för de mindre barnen. På Klubbensborg finns det populära caféet Uddvillan. Närhet även till Mälarhöjdsbadet och populära konditori Lyran.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer med kort avstånd till både Tunnelbana (Örnsberg) och bussar.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2019 Brf Havsörnen i Örns
Kommande

Bilder

Fastigheten

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten presenterar följande planlösning:

HALL: Välkomnande hall med avhängningsytor för ytterkläder samt mycket god förvaring via en praktisk garderobsdel med skjutdörrar. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

VARDAGSRUM: Härligt ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck. Ljusa väggar och ekparkettgolv. Från vardagsrummet finns en utgång till en rymlig balkong om ca 8 kvm med ett ljust och soligt västerläge.

KÖK: Modernt och fint kök, med en angränsande matplats med gott om plats för ett stort sällskap. Stilrent inrett med vita skåpsluckor i kombination med vitt kakel ovan arbetsbänk i svart laminat. Köket är utrustat med spishäll, inbyggnadsugn, spisfläkt, separat kyl, separat frys, inbyggd microvågsugn och integrerad diskmaskin. Mycket goda arbetsytor samt bra förvaring. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 1: Ostört beläget sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till en härlig balkong om hela 6 kvm. Här finns en praktisk garderobsdel med skjutdörrar. Mot en av väggarna finns även platsbyggda garderober och skåp för förvaring. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 2: Bra sovrum med ett ostört läge, perfekt som barn- alternativt arbets-/gästrum. Även här finns en praktisk garderobsdel med skjutdörrar. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

BADRUM: Helkaklat och stilrent inrett badrum med vitt och grått kakel på väggar och grått klinkergolv med skön komfortvärme. Badrummet är utrustat med wc, badkar, handfat med kommod, handdukstork och badrumsskåp med spegel. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan samt praktiska överskåp med gott om plats för förvaring.
Antal rum
3 rum
Boarea
75 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 3,986 inkl värme, kallvatten och bostadsrättstillägg(försäkring)
Driftskostnad
SEK 6,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
VA
SEK 1,600
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.8779 %
Byggnad
Byggnadstyp
Bostadshus
Byggnadsår
2011/2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 5/8/2014
Energiprestanda
64 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Föreningen har två trevliga innergårdar med ytor för socialt umgänge samt lek.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Förening
Namn
Brf Havsörnen i Örnsberg
Om föreningen
Föreningen registrerades år 2010 och stod inflyttningsklar 2012. Föreningen består av tre bostadshus och innehåller sammanlagt 112 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Bostadshusen ligger på adresserna Jakobsdalsvägen 14, Jarl Kulles Gata 1-3 samt Margaretha Krooks Gata 2-6. Husen är byggda ur miljöaspekt med bra ventilation med rengöringsfilter och PVC-fria ytskikt.

För mer info om föreningen, se föreningens hemsida: www.havsornenbrf.se
Antal lägenheter
112
Tv och bredband
Föreningen har avtal via Stockholms Stadsnät som levererar bredband och telefoni. Sappa levererar digital-tv. Abonnemang för detta är obligatorisk och en kostnad på 162 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.
Parkering
Föreningen disponerar över 75 parkeringsplatser, varav 60 st i eget källargarage. Garageplats kostar 1000 kr/mån. Parkeringsplats utomhus kostar 500 kr/mån. Separat kö till dessa. Kontakta Q-Park för mer information. Laddplatser finns i föreningen, tillägg på 200 kr/mån plus elkostnad. Boendeparkering med taxa 4 på omkringliggande gator.
Renoveringar
2018 Installation av laddningsboxar för el-bil i garaget. OVK (obligatorisk ventilationskontroll) Ombyggnad undercentral.
2019 Stamspolning, byte av portkod/låssystem.
2020 Installation av 137 solpaneler på taket ovanför Jarl Kulles gata 1 och Jakobsdalsvägen 14. Den uppskattade årliga produktionen är 39 440 kWh.
Övrigt
Föreningen har övernattningslägenhet, gemensamhetslokal och i varje trapphus finns barnvagnsrum. Cykelförråd finns på Margaretha Krooks Gata och Jakobsdalsvägen. Det finns två källsorteringsrum på Jakobsdalsvägen och Jarl Kulles Gata 3. Närmsta sopnedkast finns vi hörnet på Jakobsdalsvägen/Jarl Kulles Gata samt på Jarl Kulles Gata 3.


Lägenheterna är utrustade med säkerhetsdörrar.

Individuell mätning av varmvattenförbrukning tillkommer månadsavgiften.

En överlåtelseavgift tas ut på ca 1 183 kr som betalas av köparen (2,5 % av prisbasbeloppet som ligger på 47 300 kr för 2020) Ev. pantsättningsavgift tas ut av föreningen på ca 473 kr (1 % av prisbasbeloppet) vilket betalas av köparen.

Karta

Örnsberg/Aspudden Hägersten

Margaretha Krooks gata 6, vån 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg