230
MED039F3ED9D15F4CD68A6D0DC3EFBD9615

MINI-VILLA I 3 PLANMakrillvägen 13C Sticklinge, LIDINGÖ

Sticklinge, LIDINGÖ

Makrillvägen 13C


PRIS (utgångspris)3 850 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

43 kvm

LÄGENHETSNUMMER

6

MÅNADSAVGIFT

2 730 kr

BYGGÅR

2017

PRIS

3 850 000 kr utgångspris

MINI-VILLA I 3 PLAN

Detta charmiga hus är beläget i de vackra och idylliska villakvarteren i populära Sticklinge. Huset är fristående och erbjuder en optimal planlösning med ett rymligt kök på entréplanet, två sovrum på nedre våningen samt ett gästrum/vardagsrum på loftplanet. Den totala golvytan sträcker sig över 52 kvadratmeter. Huset är modernt och i utmärkt skick, byggt år 2017. Här får du tillgång till en egen parkeringsplats för extra bekvämlighet samt egen tomtyta med trädäckad uteplats.

Ett exklusivt och oerhört tilltalande livsstilsboende som, tack vare en smart planlösning, ger ett intryck av större rymd än de angivna kvadratmetrarna. Denna stilfulla studioliknande bostad är full av inspiration för compact living! Trots att ytan är begränsad till 52 kvadratmeter golvyta, erbjuder detta hus exklusiva och rymliga utrymmen och två sovrum. Det här hemmet är perfekt för den som uppskattar stilfullt compact living. Med en generös takhöjd på 3,66 meter i nocken, panoramafönster, modern design i ljusa nyanser, ett skräddarsytt kök, helkaklat badrum, smart förvaring, fönsterbänkar i marmor och enhetlig ekparkett med vattenburen golvvärme gör detta boende attraktivt och unikt.

Sticklinge är ett attraktivt villaområde med trevliga grannskap och närhet till skolor och naturskön omgivning, vilket ger fantastiska möjligheter till rekreation och promenader. I närheten finns Lidingöloppets upplysta motionsspår som inbjuder till löpning och skidåkning vintertid. För golfentusiaster ligger Lidingö Golfklubb bara en kort promenad bort, och där finns restaurang. Det finns utmärkta kommunikationer i form av buss 205 som tar dig till Ropsten via centrum och buss 225 som tar dig direkt till Ropsten.

Kontakta ansvarig mäklare, Wilhelm Ericsson, vid frågor om bostaden. Missa inte chansen att komma och titta på denna bostad, skriv upp visningstiden i kalendern och kom förbi för att titta. Välkommen!

Ansvarig mäklare

Wilhelm Ericsson

Wilhelm Ericsson

Reg. Fastighetsmäklare / Företagsekonom

Företagsekonom

sven

Bilder

MED039F3ED9D15F4CD68A6D0DC3EFBD9615
MED3028E590265147B393C1EBC19C38F6D7
MED232A2FBD70814A69B8648E2C698BC6C9
MEDB670FEA7ADC44E4B80B823625740E1FD
MEDD346318F8A9C4598B7B9655C83CDE54D

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

43 kvm

LÄGENHETSNUMMER

6

MÅNADSAVGIFT

2 730 kr

BYGGÅR

2017

PRIS

3 850 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Trädäckad uteplats och tomtyta.

HALL

En ljus och inbjudande hall öppnar upp sig mot den öppna ytan på bostadens entréplan.

KÖK

Köket badar i naturligt ljus genom ett stort fönsterparti med utsikt mot uteplatsen och trädgården. Här imponerar den generösa takhöjden på ca 3,66 meter i stora delar av köket. Golvet pryds av vacker enstavs ekparkett och väggarna är vitmålade. Köket är en smakfullt designad och högkvalitativ plats med specialbyggda snickerier från Dalarna och vita skåpluckor. Arbetsytorna är påkostade med en kompositbänkskiva (Silestone) i den vackra färgen Coral Clay. Här saknas det inte heller någon maskinell utrustning, med Miele-apparater så som kyl/frys, mikrovågsugn, diskmaskin, inbyggnadsugn, induktionshäll och fläkt. Dessutom finns det en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Cylinda (inköpt 2022).

BADRUM

Fint och luftigt badrum inrett i sobra färger med vitt kaklade väggar och grå natursten på golvet med golvvärme. Utrustat med dusch, WC, handfat med kommod under, badrumsskåp, handdukstork och vädringsfönster.

LOFT

På loftet, med en lägre takhöjd om ca 1,40 meter, finns utrymme som inte ingår i föreningens uppgift om 43 kvm, men erbjuder en golvyta på 9 kvm. Detta utrymme kan användas som ett gästsovrum eller vardagsrum/tv-rum och erbjuder förvaringsmöjligheter i garderober.

SOVRUM

I husets nedre plan finner du två sovrum, båda utrustade med flertalet garderober för generös förvaring samt förråd och walk-in closet. Det större sovrummet erbjuder plats för en dubbelsäng och det andra kan nyttjas som ett kontor, barnrum eller hobbyrum om så önskas. Dessutom finns möjlighet att slå ihop de två sovrummen och skapa ett större rum. Fönster/glasruta i taket för att maximera ljusinsläppet och skapa en ljus och öppen atmosfär. Ekparkett täcker golvet, och väggarna vitmålade. Takhöjd om ca 2,53 meter.

ALLMÄNT

- Golv-/takfönstret har en motoriserad mörkläggningsgardin som går att koppla till "smarta hemmet" (t.ex. Google Home, Apple Homekit, Amazon Alexa) så att den kan tidsstyras, styras efter solen osv.
- Taklamporna i alla rum utom badrum och klädkammare är Philips Hue, d.v.s. smartbelysning som kan styras via telefonen eller integreras i andra system.
- Värmereflekterande solfilm på de fönster som är utsatta för direkt sol under sommaren - stora fönstret, det höga smala fönstret och dörren. Över 90 % av värmestrålningen reflekteras så att temperaturen håller sig nere inomhus.

Om området

Lidingö är som namnet antyder en kommun belägen på en ö vars slogan är hälsans ö. Med sitt unika läge nära skärgården och innerstan är det en unik plats att bo på.

Lidingö sägs varit bebodd redan på 600-talet men nyttjades i större utsträckning främst som en tillflyktsort för semesterfirande och började på allvar bebyggas 1925 när första bron stod klar med vackra ståtliga villor ofta med Gathe som arkitekt. På 40-talet började många flerbostadshus komma upp med spridning på ön och efter det har Lidingö bara fortsatt att exploaterats och vi ser idag en varierad bebyggelse där varje område har sin karaktär och bidrar till en fin helhet. Målsättningen har dock alltid varit att bevaka och värna om grönområden och friluftsliv. Tack vare detta kan vi fortfarande njuta av fantastiska naturreservat med exotisk växtlighet, vackra promenadstråk, utegym och fina badplatser. Idag finns närmare 48.000 antal invånare där var 8:e invånare av 10 skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Ön är vitt känd vilket inte är så konstigt då världens största terränglopp Lidingöloppet utkämpas här varje år, kulturprofiler som Monica Zetterlund, Raoul Wallenberg, Hasse och Tage och nobelpristagaren Gustaf Dalén med sitt företag AGA har kopplingar härifrån.

Idrotten har en central plats för lidingöborna och här finns de flesta sporterna att utöva. På Lidingövallen intill Kyrkviken samlas en ny tillbyggd tennishall, nya fotbollsplaner och en friidrottsplats under uppbyggnad. Utöver två golfbanor, en skidbacke planeras det för en ny fin simhall. Bosön som samlar många av våra landslag för träning och utbildning finns även på Norra ön.

Här finns många moderna och populära för- och grundskolor samt Gymnasium, flertalet matbutiker, ett centrum med stort utbud som också är under förvandling kommande år, mindre torg med närservice samt goda kommunikationer med lidingöbanan som tar dig till Ropsten och goda bussförbindelser. Möjlighet finns dessutom vattenvägen över till Storholmen som tillhör Lidingö, Nacka, Nybrokajen och ut i skärgården via hållplatser i bl a Gåshaga samt Dalénum.

Utbudet av restauranger, vackra brunchställen och trendiga bagerier/caféer är goda och utspridda över ön. Det finns även flera kursgårdar, flertalet båtklubbar och historiska hotell Foresta med gästande celebriteter som the Beatles och Rolling Stones.

Norra Länken stod klar för några år sedan vilket ger en smidig access till innerstan samt E4:an och det sker även stora satsningar på andra sidan Lidingöbron med Norra Djurgårdsstaden samt Värthamnen, vilket kommer öka dragningskraften än mer till denna del av Stockholm.

Välkommen till Lidingö!

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

4,23077 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

4,25764 %

ÖVRIGT

Mindre förråd utanför huset och förråd under trappan i källarplanet.

En parkeringsplats och tomt med uteplats nyttjas av bostadsrätten.

19 kvm boarea. 24 kvm biarea (källarvåning). 9 kvm övrig area med lägre takhöjd (loft). Totalt golvyta är 52 kvm. Den köpare som anser att den exakta arean är av betydelse bör låta mäta upp bostaden före köpet. 43 kvm enligt lägenhetsförteckningen/mäklarbilden.

Takhöjd: Entréplan ca 3,66 m upp till nock. Källarplan ca 2,53 m. Loftplan ca 1,40 m.

Bostaden värms upp via vattenburen golvvärme. Frånluftssystem med isolerglasfönster och värmeåtervinningssystem (varm luft från loftet transporteras ner till källarplanet).

Ekonomi

EL

20 331 kr

RENHÅLLNING

1 456 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

21 787 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Beräknad elanvändning i genomsnitt för hela 2023 är ca 769 kWh per månad. Det är inkluderat hushållsel, uppvärmning och varmvatten.

Avfallshämtning 1 456 kr/år. Det inkluderar kärl för hushållssopor, kärl för matavfall/kompost och kärl för farligt avfall.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

569 246 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Attefallhus/Mindre villa

BYGGNADSÅR

2017

UPPVÄRMNING

El (vattenburen)

VENTILATION

F

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-11-22

ENERGIKLASS

G

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

268 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Sticklingegläntan

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

12

DELAT ÄGANDE

Ja, individuell bedömning.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är försäkrad hos IF Skadeförsäkring AB.

OM FÖRENINGEN

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Stenbiten 8, Stenbiten 9, Stenbiten 10 och Stenbiten 19 på Lidingö. Det finns 12 st bostadsrätter om totalt 1480 kvm fördelat på 4 st attefallshus och 4 st parhus. Föreningen äger marken om 3696 kvm. Äkta bostadsrättsförening. Föreningens hus byggdes under 2016-2017.

Adresser till föreningen är:
Gäddvägen 13, Makrillvägen 13A-C, Makrillvägen 15A-C och Svärdstigen 2A-C.

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat november 2023).

TV OCH BREDBAND

Ansluten till Telia öppen fiber.

PARKERING

Egen parkeringsplats finns i anslutning till bostaden.

RENOVERINGAR

Inga större planerade renoveringar (kontrollerat november 2023).

Föreningen har utfört:
Byggt uppfarter och planterat häck.

Karta

Lidingö Sticklinge

Makrillvägen 13C

Boendekalkyl

Wilhelm Ericsson

Wilhelm Ericsson

Reg. Fastighetsmäklare / Företagsekonom

Företagsekonom

sven

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg