KarriärOm oss
190
MED4A217169C31E47CEBC58FFA385AF3698

Socialt planerad trea med sydöstlig balkong!Luftskeppsgatan 5 Skarpnäck, Skarpnäck

Kommande®

Skarpnäck, Skarpnäck

Luftskeppsgatan 5


PRIS2 475 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

80 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

0010

MÅNADSAVGIFT

5 118 kr

BYGGÅR

1988

PRIS

2 475 000 kr

Socialt planerad trea med sydöstlig balkong!

Välkommen hem till denna unika bostad med både balkong i solläge samt utgång till uteplats!
Bostaden har genomgående fräscha ytskikt med renoverat kök och badrum samt parkettgolv i samtliga rum.
Rymlig trea med optimal planlösning där klädkammaren med fördel kan nyttjas som förslagsvis arbetsrum eller ett mindre sovrum.

Optimalt belägen invid lugn återvändsgata med närhet till närservice, restauranger, goda kommunikationer och framförallt naturen med Nackareservatet på promenadavstånd från bostaden. Populära Flatensjön nås med enkelhet där härliga naturstigar, badstränder, klättringsmöjligheter och utegym finns att tillgå.
Endast några minuters kort promenad till tunnelbanan som tar dig in till City på 20 minuter, även nära till bussförbindelser. Här finns även goda pendlingsmöjligheter för den med cykel.

Detta är en Kommande® försäljning.
Gör en intresseanmälan via hemsidan redan nu eller ta kontakt med mäklaren för mer information.

Ansvarig mäklare

Bilder

MED4A217169C31E47CEBC58FFA385AF3698
MEDEFBE61EA1DD7497BBC11A32EDF7F8E0F
MED11796EF570A6410BA44D989D580532F5
MED71FE4C9BE65D49C1B9E61D42EE463F70
MEDBBF4444B49FA47B5A301E1B011909214

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

80 kvm

LÄGENHETSNUMMER

0010

VÅNING

1 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 118 kr

BYGGÅR

1988

PRIS

2 475 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

BALKONG

Ja

HALL

Inbjudande entréhall med gott om förvaring genom praktisk garderob till höger om ingången. Ytterligare förvaring finns att tillgå tack vare en kompletterande garderob längre in i hallen.
Ytskiktet utgörs av ljusmålade väggar och på golvet ligger ett vädertåligt klinkergolv i mörk nyans som sedan övergår till ett ljust parkettgolv.

BADRUM

Via hallen nås bostadens helkaklade badrum med stilrena materialval samt färger. Badrummet är utrustat med WC, dusch med vikbara glasväggar, tvättmaskin med praktisk arbetsbänk ovan samt förvaringsskåp intill, handdukstork och kommod med spegelskåp. Vitkaklade väggar tillsammans med vitt golvklinkers samt mosaikkakel vid duschdelen.

KÖK

Ljust och stilrent kök från Marbodal som erbjuder goda arbets- samt förvaringsmöjligheter. Smakfullt ljusgrått kakel ovan en väl tilltagen arbetsbänk, en kombinerad ekbänkskiva tillsammans med en tålig diskbänk i rostfritt stål. Släta, vita köksluckor och skåp som blir en fin kontrast till kökets skära väggar. Tilltaget ljusflöde från stort fönsterparti som intill rymmer plats för ett matbord om 4-6 personer. Här finns även en utgång till ett gemensamt trädäck mot den lummiga innergården.

Köket är komplett utrustat med induktionshäll och fläkt samt maskinell utrustning från Siemens i form av diskmaskin, fullstor kyl och frys samt integrerad mikro och ugn.

VARDAGSRUM

I det rymliga vardagsrummet kan du enkelt möblera med stor soffgrupp, soffbord, mediamöbel samt övrig inredning. Fantastiskt ljusinsläpp från rummets stora fönsterparti med grönskande vy utanför. Ytskiktet består av målade väggar ihop med ett slipbart parkettgolv som löper genomgående genom hela bostaden.

Via vardagsrummet når ni bostadens trivsamma balkong. Här erbjuds gott om plats för både växter och balkongmöblemang samt chans för solstunder från morgon till eftermiddag.

SOVRUM 1

Bostadens första fullstora sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet. Här ryms det plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang.

KLÄDKAMMARE

Mellan bostadens två sovrum finns en praktisk klädkammare. En perfekt walk-in closet med monterad garderobsinredning längst båda sidorna. Detta rum kan likväl nyttjas som ett arbetsrum eller barnrum.

SOVRUM 2

Bostadens andra sovrum nås via klädkammaren samt köket. Här finns plats för säng med sängbord, skrivbord och förvaringsmöbel. På golvet ligger det genomgående parkettgolvet.

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Tvättstuga finns i gårdshus på innergård.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Området är under utveckling, läs mer om byggplaner på stadens hemsida: https://vaxer.stockholm/omraden/skarpnacks-gard/

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går till Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

NÄRSERVICE

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad, Plantagen, Nordic Wellness, Max och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

PARKERING

Flera av föreningarna i området har egna parkeringsgarage, bland annat Brf Vingen, Brf Segelflygaren samt Brf Navigatören. De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet externa parkeringshus/garage i området.

ÖVRIGT

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,12754 %

Ekonomi

EL

1 056 kr

VA

180 kr

FÖRSÄKRING

1 800 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

3 036 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Driftkostnaderna är nuvarande ägares faktiska månadskostnader. Försäkringskostnaden är enligt schablon.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1988

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

FTX

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-05-11

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

96 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

BRF Flygledaren

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

86

VARAV HYRESLÄGENHETER

5

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

14

EKONOMI

Föreningen höjde avgifterna med 1% från och med 1/1-2021.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen innehar marken via tomträtt. Nuvarande avtal löper 2015-09-30 tom 2025-09-30 (Kontrollerat 2022-06-14).

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 691 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

725 kr

FÖRSÄKRING

Bostadsrättstillägg ingår inte i avgiften utan är något boenden måste teckna själv med sitt försäkringsbolag.

OM FÖRENINGEN

BRF Flygledaren är en mycket trevlig förening som innefattar adresserna Pilotgatan 16, Pilottorget 4-14 samt Luftskeppsgatan 5-15 och 19-21. Byggnaderna uppfördes under åren 1986-1988. Föreningen köpte fastigheten 1 mars 2005. Det finns 86 lägenheter varav 78 är bostadsrätter och 5 hyresrätter samt 14 lokaler som genererar goda intäkter - alla uthyrda.


Det finns sopnedkast på varje våning i alla trappuppgångar. Grovsoprum/miljörum finns bredvid tvättstugan.
Tvättstugan har genomgått en totalrenovering under 2005 som ligger i ett fristående hus på gården.
Föreningen har även en festlokal som går att hyra, bokas via föreningens styrelse.
På innergården finns även en grillplats med fast grill, sittplatser allt under tak.

Det finns ett gott samarbete med grannföreningen gällande gemensamhetsanläggning för värme och vatten samt andra avtal.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida klicka in här för mer information: www.brfflygledaren.se

TV OCH BREDBAND

Styrelsen har tecknat gruppavtal för internetanslutning med Bahnhof (100/100) som ingår i avgiften. Boende kan via IP-Only teckna privata avtal med flertal digital TV-leverantörer. Basutbud från Tele2 ingår i avgiften för TV.

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringar men närliggande garage finns, förvaltas av Parkando.

RENOVERINGAR

Planerade renoveringar:
Byte av ventiler på värmeelementen i bostäderna

Utförda arbeten under åren:
Upprustning av gården
OVK genomfördes under 2020
Omfattande upprustning av ett av ventilationssystemen har genomförts under 2020
Inhägnad av innergården planeras och trädgårdsarbete underhåll- och förbättringsarbete för en mer trivsam innergård.
Renoveringsarbeten på taken, taksäkerheten ska förbättras.
Stamspolning 2012, och 2016
OVK besiktning
Radonmätning med godkända värden.
Kontroll av hissar.
Nytt portkodssystem.
Grind uppsatt mot torget.
Indraget fiber i alla lägenheter
Renovering av trapphusen
Renovering av hissar utfört

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Luft.5-15 & Pilot.8-14
Energideklaration Pilot.6 & Luftskepp.17
Energideklaration Pilotgatan 16
Stadgar 2017
Årsredovisning 2021
Kommande

Karta

Stockholm Skarpnäck

Luftskeppsgatan 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg