Kortedala, GÖTEBORG

Lövmånadsgatan 3

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,343 Värme,VA,Kabel-tv, Internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea51.5 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer110

Utgångspris: SEK 1,695,000

Ansvarig mäklare

Visningar

26
October | Monday
Kl 17:30 - 18:00
Vänligen boka dig för visning

Här erbjuds ni möjligheten att flytta in i en riktigt välplanerad tvåa högt upp i huset med en hänförande utsikt. Mycket bra läge i grönt område med närhet till Kortedala Torg, Gamle stan och bra kommunikation till stan. Kontakta mäklare för mer info!

Om området

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
51.5 kvm
Hall
Välkomnande hall med närhet till hela lägenheten. Här finns plats för god förvaring genom den byggda skjutdörrsgarderoben. Rummet går i vitt med ett ljust grått klinkergolv.
Badrum
Helkaklat badrum med toalett, handfat, handdukstork och dusch. Det finns också tvättmaskin här. Rummet går i vitt med inslag av svart. Golvet är av en ljus blå kulör.
Vardagsrum
Ljust och fint vardagsrum med god plats för soffgrupp med tillhörande bord. Här finns också plats för TV-bänk och bokhyllor.
Härifrån når man balkongen. Rummet går i vitt med en snygg fondvägg. Golv av ekparkett.
Kök
Vackert kök med bra plats för matbord. Härifrån har man fantastisk utsikt ut mot naturen. Köket går i vitt med grått kakel. Här finns kyl/frys, spisshäll, ugn, diskmaskin. Golvet är av ek.
Sovrum
Stort och luftigt sovrum med god förvaring. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord.
Rummet går i vitt med en vacker fondvägg.
Golv av ek parkett.
Balkong
Härlig balkong i västerläge med mysig och lummig natur utanför. Här finns plats för en liten soffgrupp med tillhörande bord. Här ligger ett vackert trägolv.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 8, hiss finns
Pris
SEK 1,695,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,343 Värme,VA,Kabel-tv, Internet
Andel i föreningen
0.3109 %
Andel av årsavgiften
0.31 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Energideklaration
Utförd 11/18/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
144 kWh/m² och år
Förening
Namn
BRF Yxan
Om föreningen
BRF Yxan är en mycket populär och välskött förening i Kortedala. Den bildades 1953 och innefattar 312 lägenheter på 11 huskroppar enligt följande fördelning:

1 rum och kokvrå -18 st
1 rum och kök - 7 st
2 rum och kök -159 st
3 rum och kök -128 st

Föreningen innefattar adresserna Fastlagsgatan 2, Västra Midvintersgatan 7, Östra Midvintersgatan 13-19 och 20-24, Lövmånadsgatan 2-8 och 3-7 samt Förstamajgatan 14-24. Föreningens mark innehas med tomträtt, och fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar
ÖVRIGT
Föreningens fastighetsexpedition ligger på bottenvåningen på Lövmånadsgatan 5 och har expeditions- och besökstider på tisdagar och torsdagar 09:00-10:00.

Föreningen vill gärna träffa alla köpare innan medlemskap beviljas. De tar kontakt med köparen för att boka in ett möte.

För mer information, besök föreningens hemsida på www.brfyxan.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
312
Antal lokaler i föreningen
6
Tv och bredband
Basutbud av kabel-tv via ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband via fiberkabel med hastighet om 100/100 mbit finns möjlighet att teckna för ett förmånligt pris om 149 kr/mån via föreningens expedition.
Parkering
Föreningen har 181 parkeringsplatser och 60 garageplatser (varav 23 är varmgarage). Det finns även 11 stycken besöksplatser för korttidsparkering som betalas från parkeringsautomaten utanför Lövmånadsgatan 5. Parkeringsplatserna kostar c:a 150 kr/mån, och garageplatser kostar c:a 400 kr/450 kr månad (kall- respektive varmgarage). Man ansöker om parkeringsplats hos föreningens expedition, och det är separat kö till både parkerings- och garageplatser.
Renoveringar
Utförda:
2000: Stamrenovering
2011-2013: Dränering Ö. Midvintersgatan 20-24
2013-2016: Renovering av fasader och balkonger på låghusen.
2014: Fasadarbete och balkongrenovering på Östra Midvintersgatan 13, Östra Midvintersgatan 15-19, Första Majgatan 15-19 samt Lövmånadsgatan 2-8.
2015: Fasadarbete och målning av balkongerna för föreningens övriga huskroppar.

Föreningen följer en underhållsplan som löper till 2030. Underhåll som planeras den närmaste tiden är bl.a. utbyte av lägenheternas låssystem (2016), byte av hissar (2018/2019), rör & rännor (2019/2020) samt OVK.

Övrigt: Radonmätning har gjorts i hela föreningen och samtliga byggnader visade värden under gränsvärdet.
Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Primär Fastighetsförvaltning.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, samägande med familjemedlem godkännes under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 10%.
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.
Överlåtelseavgift
SEK 1,108 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 443
Övrigt
Tvättstugan på Fastlagsgatan 2 har tvättider mån-fre 8-20 samt lör 8-16. Söndagar och helgdagar stängd.

Tvättstugorna på Lövmånadsgatan 2, Östra Midvintersgatan 13, Förstamajgatan 16 och Förstamajgatan 22 har tvättider mån-fre 8-21, lör 8-16. Söndagar och helgdagar stängt.

Utrustningen består av tvättmaskiner, centrifug, torktumlare, torkrum, tvättho samt både sten- och elmangel.

Det finns också en tvättstuga där man kan tvätta dygnet runt alla dagar i veckan, denna ligger på Östra Midvintersgatan 9 och är även utrustad med matt-tvättmaskin.

Gemensamma utrymmen:
Varje huskropp har förvaring för cyklar och barnvagnar. MC- & mopedrum finns på Fastlagsgatan 2.

Föreningen har ett eget gym på Västra Midvintersgatan 9 där medlemmarna kan träna för c:a 300 kr per år.

Bastun som är belägen på Lövmånadsgatan 3 disponeras fritt av medlemmarna. Man har även en övernattningslägenhet på Förstamajgatan 16 som kan hyras av medlemmarna för 200 kr/dygn.

Karta

Kortedala GÖTEBORG

Lövmånadsgatan 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg