190

Hässelby Norra Villastad, HÄSSELBY

Lingonrisgränd 45

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,718 inkl VA, kabel-TV & bredband, IP-tel & sophämtn
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea128 kvm
Lägenhetsnummer13
Byggår2008
Driftskostnad1,208 kr/månad

Välkommen till 128 kvm i nyproduktionsskick i lugnt och trevligt område!

Ett härligt och modernt kvalitetsboende i idylliskt och barnvänligt område! Bostadsrättsradhus från 2008 med hög standard och suverän planlösning i två plan om 128kvm. Trivsam innergård fri från insyn med gräsmatta, uteplats, carport och inglasat uterum.

Om området

Hässelby Norra Villastad är ett barnvänligt område med liten genomfartstrafik. Lekplatser och grönområden ligger utspridda i området, t.ex. Gulsippans Parklek som har inhägnad småbarnsdel, klätterborg, gungor, bike-park samt viss djurhållning. På promenad avstånd ligger Mälaren med flertalet badplatser - stränderna är naturliga samlingsplatser för stora och små under sommarens soliga dagar. Möjlighet finns även att hyra båtplats i Kanaan eller Hässelby. Utefter vattenlinjen finns vackra vägar för promenader, jogging eller cykelturer. För den golfintresserade ligger närmaste driving-range vid Lövsta Golfklubb (9-hålsbana) och Viksjö Golfklubb (18-hålsbana). Vintertid är det mycket populärt med långfärdsskridskoturer på Lambarfjärden och runt Viksjö Golfbana anläggs vintertid ett mycket bra längdskidspår. Ridhus finns i Vällingby och Jakobsberg.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Närmsta busshållsplats ligger på Blomsterkungsvägen, dit är det ca 220 meter. Med buss 541 eller 518 tar det ca 20 minuter till Barkarby station och fortsätter du färden med 518 tar du dig till Kista galleria på totalt ca 32 minuter. Från Barkarby station tar det ca 16 min till Stockholms central med pendeltåg. Med buss 541 och 518 i motsatt riktning tar du dig till Vällingby C på ca 16 min. Tunnelbanans gröna linje tar sedan ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer.

Närservice

Hässelby Villastad sina närmaste butiker i Åkermyntans Centrum. Där finns restauranger, frisör, apotek och större matbutiker som Ica Supermarket och Lidl. I närliggande Vällingby City, Kista galleria och Barkarby handelsplats finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Övrigt

Hässelby Villastad är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Stadsdelen gränsar till Hässelby strand, Hässelby gård, Vinsta, Kälvesta samt till Järfälla kommun och över vattnet (Mälaren) till Ekerö kommun. Stadsdelen är den västligaste i Stockholm, samt den till ytan största. Området var i stort sett obebyggt fram till slutet av 1800-talet. Här fanns endast gårdarna Riddersvik och Lövsta, som på den tiden tillhörde Järfälla kommun. Stockholms stad köpte egendomarna 1885. Det dröjde till början av 1970-talet innan byggandet riktigt kom igång. Området Backlura bebyggdes med radhus och kedjehus och i kvarteret Åkermyntan byggde man ett affärscentrum. Gatorna har i regel fått namn efter trädgårdar och trädgårdsmästare, eller än vanligare, efter växter. Det har ansetts passa särskilt bra, i och med att villastaden har vuxit upp kring handelsträdgårdarna, även om många av de nyaste gatunamnen har fått namn efter växter som aldrig i någon större utsträckning har odlats i Hässelby villastad.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning Brf Lingonrisgränd 2019.p
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
I detta hus välkomnas du av kök och vardagsrum i öppen planlösning med en påtaglig känsla av rymd och ljus, tack vare en takhöjd på upp till fem meter. Vardagsrummet har stora öppningsbara glaspartier mot uterum och trädgård, som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Föräldrasovrummet ligger avskilt och har ett rymligt badrum. Carport samt plats för ytterligare en bil. Isolerat förråd om cirka 10 kvm intill bilplatserna. Draget 3-fas uttag . Nymålad fasad 2019.

Övre plan har också högt i tak, 3,60 m som högst, och består av tre sovrum. På övre plan finns badrum med dusch samt en stor klädkammare.

På husets framsida finns en innergård i soligt söderläge fri från insyn med gräsmatta, kringbyggda plattor och uteplats intill uterummet.

Huset ligger på områdets innersta kvartersgata och lugnet och småskaligheten är påtaglig. Här bor man med känslan av egnahemsboende och samtidigt det bekväma med att tillhöra en bostadsrättsförening som sköter den större delen av det yttre underhållet.

Bakom huset börjar Görvälns naturreservat som sträcker sig längs med Mälaren hela vägen till Kallhäll. Här finns slingrande skogsstigar och vackra utflyktsplatser. Lövstabadet ligger endast en kort cykeltur bort och till Hässelby golfklubbs 9-hålsbana kan du promenera på några minuter.

ENTRÈPLAN

Hela nedervåningen har vattenburen golvvärme.

HALL
Mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar.


VARDAGSRUM
Stora lättmöblerade ytor och en takhöjd på ca 5 meter. Från vardagsrummet finns öppningsbart glasparti till inglasat uterum, som ger rikligt ljusinsläpp i huset. Ljuslaserade trägolv och mörkgrått klinkergolv längs med yttervägg, s.k. fris.

KÖK
Rymligt kök från Vedum med vita skåpsluckor, svart kakel, bra arbetsytor och gott om förvaring i lådor och skåp. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggd ugn, spisfläkt, mikro, diskmaskin, kyl och frys. Samtliga vitvaror från Siemens. Separat matplats med stort fönsterparti ut mot framsidan av huset, ljuslaserat trägolv och vita väggar. Fönsterbänkar av sten.

MASTER BEDROOM
Trivsamt rum i bra storlek med fönster och altandörr ut mot husets baksida. Bra med förvaring i en stor skjutdörrsgarderob. Ljuslaserat trägolv, vita och gråa väggar och fönsterbänkar av sten.

BADRUM
Rymligt helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv med golvvärme, vitt kakel, vägghängd snålspolande wc, stort handfat med kommod, badkar, tvättmaskin ,torktumlare, frånluftsvärmepump och skåp.

FÖRRÅD
Under trappan upp till övre plan finns ett praktiskt förråd med gott om utrymme.


ÖVRE PLAN
Trappan upp till övre plan har vackra detaljer såsom infällda spotlights i trappväggen och ledstång av ek. Det är tillbyggt tre sovloft på övre plan för optimala platser för sängar. Ljuslaserat trägolv pryder golven även här.

SOVRUM 2
Ljuslaserat trägolv och fönster ut mot husets baksida samt 3,6 meter i takhöjd. Även skjutdörrar med garderob.

SOVRUM 3
De två fönsterna ger rikligt med ljus till sovrummet. Inbyggd garderob.

ALLRUM
Ljust sovrum med takhöjd på ca 3,6 meter, burspråksfönster och sittbänk. Vitmålade väggar och ljuslaserat trägolv.

DUSCHRUM
Helkaklade väggar i vitt, mörkgrått klinkergolv med golvvärme, vikbara duschväggar i klarglas, vägghängd snålspolande wc, handfat, samt badrumsskåp.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare med ljuslaserat trägolv och vitmålade väggar.

I huset finns fiberkabel med uttag i samtliga rum för bredband, telefoni och TV. Parkering i carport med eltimer.
Antal rum
5 rum
Boarea
128 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 5,718 inkl VA, kabel-TV & bredband, IP-tel & sophämtn
Driftskostnad
SEK 14,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 12,000
Försäkring
SEK 2,500
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
3.125 %
Andel av årsavgiften
3.125 %
Byggnad
Byggnadsår
2008
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme
Ventilation
Frånluftsvärmepump
Energideklaration
Utförd 6/14/2010
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Lingonrisgränd
Om föreningen
Föreningen består av 32 rad-och parhus innehållande 32 lägenheter om 5 rum och kök. Total bostadsyta 4096 kvm. Det finns 32 carportsplatser med motorvärmare och 32 öppna parkeringsplatser samt 10 gästparkeringar. Fastigheten Parkmåran 1 innehas med tomträtt.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
32
Tv och bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. I huset finns fiberkabel med uttag i samtliga rum för bredband, telefoni och TV.
Parkering
Plats för en bil i den egna carporten med eluttag för motorvärmare samt ytterligare plats för en bil. Gästparkeringar finns. Även möjlighet att parkera längs gatorna i området.
Renoveringar
Gjorda renoveringar: 2018 Ommålning av fasad på hus, carport och förråd.
Ekonomi
Kommande avgiftsförändringar: Föreningens ekonomi är mycket stabil och inga avgifthöjningar är planerade.
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej

Karta

Hässelby Norra Villastad HÄSSELBY

Lingonrisgränd 45

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg